Fani QUEEN O Królu Muzyki Pop...

O Michaelu rozmowy luźne.
Mandey

Fani QUEEN O Królu Muzyki Pop...

Post autor: Mandey »

jestem bardzo mile zaskoczony o tym co piszą o naszym idolu fani jak dla mnie najlepszej kapeli wszechczasów czyli QUEEN!
poczytajcie... jest parę kontrowersyjnych textów ale 99% to same superlatywy...
dlaczego to wam publikuję?
ponieważ obok Michaela kocham także Freddiego....
There Must Be More To Life Than This...
Obrazek
Fani QUEEN o MICHAELU... Poczytaj
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Przydałoby się tam trochę sprostowań.
1) wybielanie skóry - ani słowo o vitiligo tam nie padło, niestety
2) pedofilia... domniemana... ani słowa o oddaleniu wszystkich 14 zarzutów (piszę 14, ponieważ Aphrodite Jones w "Conspiracy" kilkakrotnie podkreślała fakt oddalenia CZTERNASTU zarzutów - powiem, że sama się nad tym zastanawiam, ale nie będę ja (jajko) mądrzejsza od Jones (kury))
3) na reedycji Thrillera jest oryginalna płyta 9-trackowa PLUS dodatki

Mandey, jeśli jesteś tam zalogowany, zadziałaj :D

Oczywiście jestem pod wielkim wrażeniem wyników ankiety i w ogóle pozytywnego nastawienia ludzi do MJ. Hm, mam wrażenie, że ludzie słuchający dobrej muzyki (Queen) mają świetne wyczucie do innej dobrej muzyki (MJ) :dance:
Ostatnio zmieniony sob, 16 lut 2008, 22:58 przez zu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Tak zgadzam się z Zu,widać że Polscy fani Queen mają szacunek do działalności muzycznej MJ'a,nie to co fani Elvisa też Polscy.

Sam uwielbiam Queen ale przede wszystkim Frediego:)

ale czemu nic o Vincku dobrego nie wspomnieli?
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
SILENTIUM

Post autor: SILENTIUM »

...
Ostatnio zmieniony pn, 25 maja 2009, 0:27 przez SILENTIUM, łącznie zmieniany 1 raz.
Mandey

ech... to że my jesteśmy jaśni (vitiligo)
to nie znaczy że każda ciemnota na świecie będzie wiedziała że Jackson to czy tamto....
szanują Jacksona za muzykę a to się liczy....
jak fani Queen'u podsumowali lata 80 i całą muzykę rozrywkową to...
w 80 umieścili Michaela na 1 miejscu!
w całym podsumowaniu muzyki rozrywkowej na 2 miejscu!
przegrał tylko z Queen... hm... no ale wiadomo...
u nas Queen przegrałby z Michaelem....
więc o szacun dla fanów Queen proszę tak jak oni mają szacun do Michaela...
ps. Ja nikomu vitiligo tłumaczyć nie będę bo... nauczycielem nie jestem...
a wywiad z Oprah to troszkę za mało... Pozdro
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Mandey pisze:jest parę kontrowersyjnych textów
Ale one nie są obraźliwe, tylko żartobliwe (bez cienia złośliwości czy ironi. Ja przynajmniej tak odebrałam).
Trącą taką niewiedzą i subtelnością.

Ehem...jestem bardzo pod wrażeniem wysokiego poziomu wpisów tam pozostawionych. :)
Nie to, co na forum Elvisa, którego nawet nie przebrnęłam całego.
taniec podobnie jak Freddie
Ale z tym zdaniem, to się do końca nie zgadzam.
Freddie jednak nie był takim tancerzem, jak MJ...czy może ja czegoś nie dopatrzyłam...:podejrzliwy:

Poza tym naprawdę no...miłe, że fani Queen tak zapatrują się na muzyczne dokonania MJ'a.
Maro pisze:ale czemu nic o Vincku dobrego nie wspomnieli?
Jedna osoba wspomniała. :party:
Co do plyt "Blood On The Dance Floor" i "Invicible",moze nie sa tak dobre jak te wyzej wymienione aczkolwiek bardzo fajnie sie ich slucha.
Nie wymagajmy za dużo. ;-)

SILENTIUM pisze:Ogólnie bardzo miło, tylko tych kilka komentarzy rodem z onetu... :-/
zu pisze:ani słowa o oddaleniu wszystkich 14 zarzutów (piszę 14, ponieważ Aphrodite Jones w "Conspiracy" kilkakrotnie podkreślała fakt oddalenia CZTERNASTU zarzutów
no bo dzięki sędziemu na koniec procesu z 10 zarzutów zrobiło się 14
No, trudno oczekiwać od fanów innych Artystów, by posiadali encyklopedyczną wiedzę o MJ'u. :)

ps. Vice versa! Również darzę ogromnym szacunkiem FM+Queen i ich muzyczne dokonania! japrosic
zu pisze:Masz rację, Cicha, nie można wymagać wiedzy encyklopedycznej, ale
- proces Michaela to najgłośniejszy i najlepiej udokumentowany proces w historii USA (tak mówią ci, którzy się znają, nie ja - źródło: "Conspiracy")
- każda gazeta o wyniku tego procesu pisała.

Więc fakt, że MJ został oczyszczony ze wszystkich zarzutów (pal licho liczbę) jest raczej... znany. Tylko rzadko przytaczany.
Masz rację Zu!
Na tym przykładzie widać, jak funkcjonują mechanizmy uprzedzenia i nieznajomości pewnych faktów.
No ale nie wszyscy tam nie wiedzą, że MJ'owi nie udowodniono np.:
Ostatnio się stoczył, ale nie stracił u mnie na tym (skoro mu nie udowodniono...).
Suma summarum -> natężenie agresji w wypowiedziach fanów Queen o MJ'u jest bliskie zera. I to się ceni.
Ostatnio zmieniony ndz, 17 lut 2008, 16:17 przez cicha, łącznie zmieniany 6 razy.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Masz rację, Cicha, nie można wymagać wiedzy encyklopedycznej, ale
- proces Michaela to najgłośniejszy i najlepiej udokumentowany proces w historii USA (tak mówią ci, którzy się znają, nie ja - źródło: "Conspiracy")
- każda gazeta o wyniku tego procesu pisała.

Więc fakt, że MJ został oczyszczony ze wszystkich zarzutów (pal licho liczbę) jest raczej... znany. Tylko rzadko przytaczany.

SILENTIUM: dziękuję za wyjaśnienie ilości zarzutów. Czy mogłabyś mi na PW napisać dlaczego tak się stało, o ile wiesz?

Mandey pisze:ech... to że my jesteśmy jaśni (vitiligo)
to nie znaczy że każda ciemnota na świecie będzie wiedziała że Jackson to czy tamto....
Czegoś nie rozumiem: przecież sam jesteś fanem Queen, więc dlaczego piszesz "ciemnota"? Mnie przecież nie chodziło o to, żebyś napisał o tym książkę, tylko wspomniał o tym na forum, gdzie - jak sądzę - są ludzie wartościowi i, nawet, doceniający MJ! Dlaczego im nie powiedzieć, jeśli nie wiedzą? Oczywiście jeśli nie masz ochoty, to nie było sprawy, to Twoje posty przecież. Tylko Twojego komentarza zupełnie nie rozumiem.
Mandey

Oni w większości wiedzą i twierdzą że Michael był tak na prawdę na kasę naciągany ale są i też tacy (ciemnota) którzy za Boga nie dadzą sobie przemówić do rozumu... więc nie chcę tam siać kolejnego postu i narażać ich forum na podobne sytuacje jakie ostatnimi czasy działy się u nas. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie na ten temat i trzeba to uszanować nawet jak to nie jest po naszej myśli....
a co do tańca Freddiego to naprawdę przegięli :smiech:
Awatar użytkownika
kuba

Post autor: kuba »

No niestety znalazło sie pare nie miłych wypowiedzi :surrender:

Freddie i taniec :wariat:
Ale i tak duzo lepiej niz w przypadko fanów Elvisa.

A co do Queen'u to mój nr3. "Innuendo" i "I want to break free" to prawdziwe cuda
Obrazek
Awatar użytkownika
Basia1992

Post autor: Basia1992 »

kuba pisze:A co do Queen'u to mój nr3. "Innuendo" i "I want to break free" to prawdziwe cuda
A co myślisz o "Love kills" i "We are the champions"? Dla mnie to ponadczasowe utwory ;-)
Freddie też miał piękny głos, miło się słucha jego kawałków ;-)
Obrazek

"Mieszanka pasji, wizji, ekscentryzmu doprowadza do szału i obłędu..."
Awatar użytkownika
kuba

Post autor: kuba »

"We are the champions" jakos mi nie przypadło do gusty
Zaś "love kills" nagrywał sam Freddie przez to jest jakies wybrakowane
Obrazek
Mandey

I tak oto po trzech dniach demokratycznych wyborów jak wspominałem parę dni temu w shoutboxie... na www.queen.pl/forum (odnośnik od razu do przebiegu głosowania) fani muzyki rockowej, heavy metalowej i Bóg jeden wie czego tam jeszcze :wariat: wybrali dziesiątkę najbardziej lubianych przez siebie kawałków Króla Muzyki Pop! :-)

Głosowały 23 osoby (prawie tyle, jak nie więcej niż w obecnym NO)... wyniki nie zadziwiają no ale...

01. BEAT IT- 149
02. SMOOTH CRIMINAL- 148
03. BILLIE JEAN- 138
04. THRILLER- 99
05. THEY DON'T CARE ABOUT US- 72
06. GIVE IN TO ME- 71
07. BAD- 69
08. DIRTY DIANA- 66
09. BLACK OR WHITE- 47
10. LIBERIAN GIRL- 41

Poza dziesiątką znalazły się...
Man In The Mirror
Leave Me Alone
Speed Demon
In The Closet
Remember The Time
Say Say Say
Scream
Earth Song
Who Is It?
She's Out Of My Life
HIStory
The Way You Make Me Feel
Wanna Be Startin' Somethin'
Gone Too Soon
Don't Stop 'Til You Get Enough
Human Nature
Somebody's Watching Me
I Can't Help It
Jam
You Are Not Alone
Why You Wanna Trip On Me
I Want You Back
Heartbreaker
Off The Wall
Heal The world
Rock With You
Blame It On The Boogie
I Just Can't Stop Loving You
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Mnie bardzo cieszy opinia innych, spoza naszego grona, czy forum, które jest tylko ułamkiem na cały świat. Widać, że są tak naprawdę ludzie, którzy umieją ocenić człowieka bez względu na media. Po za tym uważam, że nie ma co się denerwować faktem, że są nie doinformowani, bo przecież tak na prawdę co ich to obchodzi? Znają dokonania MJa bardzo je cenią i to wystarczy, liczy się zdrowe podejście, anie widza encyklopedyczna. Oni wchodząc na nasze forum, i czytając teoretycznie temat o Queen mogliby nam zarzucić niewiedze na wiele tematów, jednak co i nas by ta informacja obchodziła? A zestawienie utworów jak na nich jest spoko:D
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

no cóż.. ja tam się nie dziwię i szacun zwracam :-) .. zawsze tak myślę, że każdy prawdziwy fan muzyki nie będzie Michael'a Jackosn'a eliminował.. bo to byłoby..nienormalne.. a skoro ktoś Queen'ów lubi , to znaczy, że na muzyce troszeczkę się zna.. fajnie, że Smooth criminal tak wysoko, to na prawdę świetny utwór..
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

Mandey pisze:wyniki nie zadziwiają no ale...
... dziwi zaskakująco niska pozycja You Are Not Alone :smiech:
A tak na serio, to zaskoczył mnie tylko BAD w pierwszej dziesiątce, za to zawsze za nisko wydaje mi się Who Is It glupija
ZAQ
ODPOWIEDZ