Drogie MJowki!
Aneta juz delikatnia dawala Wam do zrozumienia, ze COŚ się szykuje.
Wiemy, ze lada moment zapadnie bardzo wazny dla nas wszystkich wyrok. Mało kto szykuje sie na słowa inne niz "NOT GUILTY". Niestety biorac pod uwagę dotychczasowe nastawienie mediów do sprawy trudno spodziewac się, iz nagle wszystko sie im "odwidzi" i zaczna piać hymny pochwalne na cześć Króla Popu..albo przynajmniej pisać o faktach, a nie własne wersje wydarzeń o zabarwieniu sci-fi
Własnie dlatego wszystko lezy w naszych rękach. Mamy bardzo niewiele czasu, bo uderzyć musimy jak najszybciej.
Ponad rok temu, kiedy to cały świat obiegła wiadomośc o oskarżeniach zorganizowalismy manifestację i teraz czas na replay
Pomysł jest nastepujacy:
manifestacja odbedzie się 18.06.2005r. w Warszawie(godzina pozostaje do ustalenia w najblizszych dniach)
trasy nie zmieniamy (czyli zaczynamy na Dworcu a kończymy na Placu Zamkowym)
tym razem manifestacja ma byc bardziej spektakularnym przedsiewzięciem, dlatego bardzo prosze wszystkich, ktorzy moga sobie pozwolic na przyjazd do Warszawy o niezwłoczne informowanie mnie o tym ( siadeh@o2.pl ) dzieki czemu bede miała jako takie pojecie, jak wiele osób weźmie w tym udział.
potrzebujemy kilku sobowtórów Michaela. Kasia M.Dż.* moze ewentualnie udostepnić to, co ma, a co stanowi "uzbrojenie" sobowtora po to, by upodobnianie się do idola nie ograniczalo sie jedynie do białych skarpetek.
podczas trasy zrobimy sobie ze dwa przystanki po to by jakies zdolne MJówki mogły pokazać odrobine moonwalka na żywo (dworzec-mariott-pałac prezydencki [?]-plac to daje razem cztery wystepy, potrzebujemy zatem - oprócz Kasi jeszcze trzech tancerzy: kto sie zgłasza? mazi? bardzo sie ciesze kto jeszcze?).
moim zdaniem Kasi nie powinno byc z nami podczas przejścia ulicami Warszawy. Chciałabym, zeby jej brak nadrabiali nowopowstali sobowtórzy(sobowtórowie? ) oraz my- zwykle MJówki ubrane w koszulki z MJem oraz dzierżące w dloniach transparenty. Kasię zostawilabym na koniec. Mój pomysl jest taki, zeby zakończyć manifestację na placu przyjazdem M.Dż.* w pelnym umundurowaniu i z obstawą oraz jej wystepem, w którym powinni wziac udział także pozostali "tancerze". Będzie to bardzo medialne(glownie chodzi o wypromowanie naszych przekonań, a TV lubi jak COŚ się dzieje), a zarazem pokaże, ze
-po pierwsze primo - nie tylko M.Dż.* jest utalentowanym fanem Michaela Jacksona;
-po drugie primo fani Jacksona to nie tylko wariaci, których jedynym talentem jest umiejętnośc wytykania mediom ich niekompetencji;
-po trzecie primo: Polskie MJówki nie są gorsze od innych fanów i potrafia pokazać na co je stać!
Chciałabym w tym miejscu zaznaczyć, ze jest to tylko szkic ostatecznego planu, ponieważ wszystko zalezy od tego, jak szybko sie zbierzemy, czy dostaniemy na wszytsko pozwolenie, czy żadne złosliwe chochliki nie pokrzyżuja nam planów pod wzgledem technicznym Bardzo proszę o jak najszybsze ustosunkowanie sie do tego pomyslu, poniewaz nie mamy zbyt wiele czasu.. im później od wydania wyroku uniwinniającego zaczniemy o nim mówić, tym mniej osób zwroci na nas uwage!!
Tak się składa, iż w sobotę 11.06 w Warszawie odbywa sie manifestacja ludzi potepiajacych pedofilie. Myslę, ze w naszych szeregach nie ma zwolenników pedofilii , ale dobrze wiemy, ze dla szarego czlowieka, który - po podsumowaniu tego, co serwuja mu polskie media- uważa Michaela Jacksona za zboczeńca- także my jestesmy obrońcami pedofilii i kazde nasze posuniecie związane z obrona dobrego imienia idola moze byc obrócone przeciwko nam. W związku z tym Aneta wpadła na pomysl, który uwazam za bardzo dobry i wręcz konieczny do wypelnienia.
Nasza manifestacja (która oczywiście odbedzie się w momencie uniewinnienia MJa) ma pokazać, ze nie jesteśmy za obrona pedofili, a wręcz przeciwnie- czujemy odraze wobec tego zjawiska! Jednak podstawą naszego działania jest chęć karania PRAWDZIWYCH pedofili!
Nasze transparenty musza mówic wyraźnie o tym, ze nie popieramy Michaela Jacksona MIMO, ze JEST pedofilem, ale dlatego, że nim NIE JEST!! i chcemy sprawiedliwości w ocenie człowieka... bo wazne jest kto w tym wypadku jest prawdziwą ofiara.
Mam nadzieje, ze rozumiecie na czym polega ten problem. Kochani! Myślcie nad tekstami na transparenty i dawajcie je tutaj na forum w jezyku polskim i angielskim (spodziewamy sie zagranicznych mediów). To bardzo wazne!
Teraz wreszcie jest czas na to, zeby zadziałać... i musi to być działanie ekspresowe, co nie oznacza, ze ma to byc zorganizowane nieprofesjonalnie!!
Do dzieła!
siadeh_MJówka_głównodowodząca_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"
Ja BARDZO BYM CHCIAŁA i bym pojechała, ale 18? Mam egzaminy. Nie mogę sobie w żaden sposób pozwolić na jeżdżenie akurat wtedy. Cztery dni później już bym mogła. Jeśli dobrze kojarzę, ze mam ostatni 22 czerwca.
Ale 18?
Kurczę.
Chciałabym.
Chęci mam. Kasę mam. Wszystko co potrzebne mam.
Ale nie ten dzień.
Uważam, że to dobry pomysł, myślę że było by fajnie ale na mnie możecie liczyć od 26. Jeżeli manifestacja była by 26 jestem z wami, jeżeli wcześniej to nie da rady nad czym już teraz ubolewam.
nie wiem czy mi ten termin nie przypadnie w złym momencie - jeśli się uda, będę. Już wymyślam teksty transparentów. Najlepszy jest chyba: "chcę być bankrutem, jak Michael Jackson" Ale raczej zarezerwowany dla Klary :)
A ja bym mógł przybyć, bo mam niedaleko przystanek, gdzie co pół godziny jedzie autobus prosto na Dworzec Centralny :>
Ale... 18 mam bal z okazji zakończenia klas III. I nie wiem, czy bym się wyrobił jednego dnia być na manifestacji, jak i trafić punktualnie na poloneza :/
A propos transparentów... "My też spaliśmy w jednym łóżku z Michaelem Jacksonem" :]
Ostatnio zmieniony wt, 07 cze 2005, 22:17 przez Pank, łącznie zmieniany 1 raz.
dlaczego 18 czerwca? dlategoz ze to by było zaraz na bieżąco po sprawie? pewnei tak i wtedy fajtycznie było by najlepiej :> ale nei oszukujmy sie w naszych polskich stidenckich relaiach to nei wyjdzie tej daty moze kilku wariatow by sie znalzalo ale nie az tytllu aby to wyszło mysle ze w imieniu wkieszosci prosze o przesłuneicie terminu 1 Lipca? tez bedzie an beizaco po sprawie boz kad wioemy ile ona jeszcze bedzie trwała . lepiej aby sie odbyło pózniej niz wcale takei jest moje zdanie ...prosze o przesunięcie
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Ja rozumiem i zgadzam się z tym, ze szybciej lepiej, ale chyab lepsza manifestacja, która jest później, ale n której ktoś jednak jest, niż taka w terminie, ale na której nikogo nie ma...
?
No chyba, ze to tylko my, tych kilka pierwszych głosów, jesteśmy niewyrabialni, a reszta może i będzie jednak jakas porządna frekwencja.
Aha, Dzina mi nic nie pisała jeszzce w tej sprawie, nie pamiętam kiedy ona ma egzaminy, ale obawiam sie, ze ona tez 18 odpada.
Mazi pisze: mysle ze w imieniu wkieszosci prosze o przesłuneicie terminu 1 Lipca? tez bedzie an beizaco po sprawie boz kad wioemy ile ona jeszcze bedzie trwała . lepiej aby sie odbyło pózniej niz wcale takei jest moje zdanie ...prosze o przesunięcie
Zastanówmy sie tylko czy to bedzie mialo sens? Tydzień po wydaniu wyroku nasza manifestacja bedzie miala na celu pokazaniu ludziom, których nasze media dezinformuja, jak sie sprawa skończyła naprawde. To bedzie nasza manifestacja radości z tego, ze sprawiedliwośc wygrała...a czym to bedzie miesiąc po? Troche jakby spóźnionym krzykiem radości czy przejawem naszej desperacji i głupiego przyzwyczajenia, ze fan MJa niewazne co sie dzieje wokół musi iśc i walczyc? ...ale wtedy juz nie bedzie z kim walczyć tak generalnie rzecz biorac...
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"