Przechodzac do meritum czyli do wystepow i wygranych, to praktycznie wszystko zmiotla grupa country The Dixie Chicks. Coz, pewnie niewiele osob w Polsce bedzie ja kojarzylo, ja sama nie przepadam za country, ale ta grupa ma fajna muzyke. Mary J Blige takze dostala kilka statuetek. Poza tym bez zadnych zmasownych wygranych.
Caly koncert trzymal swietnie fason. Mio ogromnie spodobal sie polaczony wystep Smokey Robinsona, Liona Richie i na koniec .... Chrisa Browna, ktorego fani pewnie pamietaja z Thrillera na WMA w Londynie. Coz, chlopak ma niesamowity talent. Tanczy..... normalnie sie powtorze .....niesamowicie. Moim zdaniem to zupelnie nowy standard, choc w jego tancu mozna dostrzec troche inspiracji Michaelem. Duzo w tym akrobacji i widac ze chlopakowi dech w piersi z tych podskokow zapiera, ale uwazam to i tak za swietny wystep.
Fajna byla reunia The Policie, milo islyszec Roxanne w ich wykonaniu. Oprocz The Police na wielki final mozna bylo uslyszec Red Hot Chilli Peppers, ktorzy zgarnelli Grammy za najlepszy album rock.
Justin Timberlake wystapil z az 3 piosenkami. Najpierw bylo to What Goes Around/ Comes Around, a potem w specjalnym wystepie zaspiewal w duecie z wybrana w glosowaniu na te okazje dziewczyna - ktorej w ten sposob dano szanse zaistnienia w branzy. wykonali razem Ain't no sunshine i My Love.
Sposrod innych gwiazd podobaly mi sie jeszcze wystepy div : Mary J Blige, ktora w pelni zasluzyla po latach na uznanie, Beyonce z piosenka o tytule chyba Listen ze sciezki do Dreamgirls i Christina Aguilera.
Oczywiscie byl tez hold zlozony James'owi Brownowi i muzyce country.Piekny koncert, duzo swietnej muzyki....

Ostatnio wszedzie go pelno.....

Oooo.. prawie bym zapomniala o fantastycznym wystepie Shakiry i Wyclefa Jeana : Hips don't lie :

Widze, ze filmow na razie niestety nie ma....