Wierszyk o Michaelu
Przeczytaj: Mój wierszyk do Michaela....
Hej, skrobnąłem sobie ostatnio wierszyk do Michaela ale po polsku więc może Majkel lub Buszmen zechcą mój wierszyk wstawić do MJWierszomanii....
a oto i on:
Co się z tobą Michael Stało?
Patrząc w gwiazdy, szukam ciebie
Tyle, że tam chyba nie mam ciebie.
Chowasz się ciągle w swym pięknym Neverlendzie
Czy nad czymś pracujesz w dzisiejszym obłędzie?
Piosenki piszesz, melodię komponujesz
Grammy statuetki ciągle nowe zyskujesz.
Dajesz ciągle na dzieci chore,
Chyba to jest dobry sposób na pokazanie dobrej szkoły.
Daj nam kolejny koncert w naszej Polsce.
Tłumy widzów se zgromadzisz,
Będziesz mógł na pokazać jak świetnie tańczysz.
Tyle, że ciągle cie nie widzę, tylko do sądu przyjeżdżasz se na chwilkę
Potem uciekasz z powrotem do Neverlendu
I znów cię widziałem tylko przez chwilę
Nowy strój, garnitur piękny, czy kiedyś pokażesz nam swe nowe piosenki?
Tyle wiem już o tobie, lecz ty nawet nic nie powiesz o przyszłości swojej
Ubierasz się jak na dżentelmena przystało, lecz co się dalej będzie działo?
Ziemia drży tu bez ciebie, a gazety szukają nowych plotek na ciebie,
Czy będziemy musieli czytać te wazeline?
W mediach w ciąż twój temat jest drążony, ciągle spekulacje idą do naszych domów.
O muzyce już nawet nie wspominają, tylko o twojej sprawie wciąż gadają.
Gdzie muzyka, gdzie kawały, czy już nigdy nie zobaczę tego, co zobaczyć chciałem?
Słucham twych albumów ze 100 razy dziennie, ale chcę coś więcej już od ciebie
Stare kawałki są nadal piękne, lecz ty umiesz więcej dać z siebie
"Bille Jean" to już klasyka, a na pewno twoja wizytówka.
Więc będę dalej czekał na twój powrót do pracy Show Biznesu
Bo potrzebuję ciebie i twojej muzyki nowej, choć na chwilę.
Ciągle bardzo potrzebuję ciebie, choć jesteś to nie widzę ciebie w cale
To i tak będę czekał aż do zakończenia sprawy całej.
Mike
I jak?
a oto i on:
Chowasz się ciągle w swym pięknym Neverlendzie
Czy nad czymś pracujesz w dzisiejszym obłędzie?
Piosenki piszesz, melodię komponujesz
Grammy statuetki ciągle nowe zyskujesz.
Dajesz ciągle na dzieci chore,
Chyba to jest dobry sposób na pokazanie dobrej szkoły.
Daj nam kolejny koncert w naszej Polsce.
Tłumy widzów se zgromadzisz,
Potem uciekasz z powrotem do Neverlendu
I znów cię widziałem tylko przez chwilę
Nowy strój, garnitur piękny, czy kiedyś pokażesz nam swe nowe piosenki?
Tyle wiem już o tobie, lecz ty nawet nic nie powiesz o przyszłości swojej
Ubierasz się jak na dżentelmena przystało, lecz co się dalej będzie działo?
Ziemia drży tu bez ciebie, a gazety szukają nowych plotek na ciebie,
Czy będziemy musieli czytać te wazeline?
W mediach w ciąż twój temat jest drążony, ciągle spekulacje idą do naszych domów.
O muzyce już nawet nie wspominają, tylko o twojej sprawie wciąż gadają.
Gdzie muzyka, gdzie kawały, czy już nigdy nie zobaczę tego, co zobaczyć chciałem?
Słucham twych albumów ze 100 razy dziennie, ale chcę coś więcej już od ciebie
Stare kawałki są nadal piękne, lecz ty umiesz więcej dać z siebie
"Bille Jean" to już klasyka, a na pewno twoja wizytówka.
Więc będę dalej czekał na twój powrót do pracy Show Biznesu
Bo potrzebuję ciebie i twojej muzyki nowej, choć na chwilę.
Ciągle bardzo potrzebuję ciebie, choć jesteś to nie widzę ciebie w cale
To i tak będę czekał aż do zakończenia sprawy całej.
Mike
I jak?
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson

http://www.youtube.com/user/ktossomeone

Re: Przeczytaj: Mój wierszyk do Michaela....
Grammy statuetki ciągle nowe zyskujesz. - hmm, naprawdę? ;)
Tłumy widzów se zgromadzisz, - se to Ferdek Kiepski mówił ;) a może ja wogóle nie trawię tych dwóch liter...
Show Biznes - hm, z tego co wiem, to to się małymi pisze literkami, a 'biznes' to raczej 'business', chyba, że napiszesz 'szoł' - dopiero będzie swojsko ;)
Czy będziemy musieli czytać te wazeline? - to chyba jakaś artystyczna prznośnia albo nie do końca ją zrozumiałem :P Ale Picasso też nie był rozumiany...
Podmiot liryczny wyraźnie martwi się tym, czy jego idol - tancerz i muzyk piszący w Neverlandzie piosenki, powróci jeszcze do takiej formy, jaką posiadał przed latami. Jest romantykiem, poszukuje go w gwiazdach, jednak nie znajduje go tam. Tęskni. Próbuje przywrócić atmosferę sprzed lat, słuchając jego płyt. To jednak dla niego za mało. Chce więcej; chce poczuć, że jego idol nie tylko potrafi się elegancko ubrać, lecz, że potrafi stworzyć show i muzykę. Chce koncertu w jego mieście, by mógł być dumny z tego, że jego idolem jest ten, a nie inny człowiek. Achhhh...
A na pytanie, czy chce pojechać do Neverlandu odpowiadam stanowczym NIE :]
A na serio... dla mnie te wiersze o Michaelu, niezależnie od autora, są... takie nieco fanatyczne już ;) Ale pisz, jak to Ci sprawia przyjemność i rozszerza Twoje horyzonty ;)
Tłumy widzów se zgromadzisz, - se to Ferdek Kiepski mówił ;) a może ja wogóle nie trawię tych dwóch liter...
Show Biznes - hm, z tego co wiem, to to się małymi pisze literkami, a 'biznes' to raczej 'business', chyba, że napiszesz 'szoł' - dopiero będzie swojsko ;)
Czy będziemy musieli czytać te wazeline? - to chyba jakaś artystyczna prznośnia albo nie do końca ją zrozumiałem :P Ale Picasso też nie był rozumiany...
Podmiot liryczny wyraźnie martwi się tym, czy jego idol - tancerz i muzyk piszący w Neverlandzie piosenki, powróci jeszcze do takiej formy, jaką posiadał przed latami. Jest romantykiem, poszukuje go w gwiazdach, jednak nie znajduje go tam. Tęskni. Próbuje przywrócić atmosferę sprzed lat, słuchając jego płyt. To jednak dla niego za mało. Chce więcej; chce poczuć, że jego idol nie tylko potrafi się elegancko ubrać, lecz, że potrafi stworzyć show i muzykę. Chce koncertu w jego mieście, by mógł być dumny z tego, że jego idolem jest ten, a nie inny człowiek. Achhhh...
A na pytanie, czy chce pojechać do Neverlandu odpowiadam stanowczym NIE :]
A na serio... dla mnie te wiersze o Michaelu, niezależnie od autora, są... takie nieco fanatyczne już ;) Ale pisz, jak to Ci sprawia przyjemność i rozszerza Twoje horyzonty ;)
Sami Swoi:
"- a ty co sie tak patrzysz?
- bo to rymu wcale nie ma "
Mnei osobiście sie nie podoba bo wydaje mi sie taki sztuczny i nasiłe pisany bez jakiejś takiej melodi ale to tylko moje skromne zdanie jest i kązdy ma prawo sie z tym niezgodzić :)
"- a ty co sie tak patrzysz?
- bo to rymu wcale nie ma "
Mnei osobiście sie nie podoba bo wydaje mi sie taki sztuczny i nasiłe pisany bez jakiejś takiej melodi ale to tylko moje skromne zdanie jest i kązdy ma prawo sie z tym niezgodzić :)
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Majkel, Buszmen... co za różnica...
W ksiedze gosci na stronie, i wogole dostrzegam, ze wiele osob uwaza, ze ogolnie cala strone MJPT prowadzi Buszmen... ktos np. pisze, "Buszmen, usun to z ksiegi gosci"... a czemu Buszmen...? Skad sie to mniemanie ludziom bierze...? ;)Mike pisze:może Majkel lub Buszmen zechcą mój wierszyk wstawić do MJWierszomanii....
Wiec informuje tych co nie wiedza, ze strona MJPT, a teraz takze i forum, od strony techicznej prowadze ja.
Informuje, ze ja nie jestem Buszmen, a Buszmen to nie ja. Juz jakis czas temu ktos na tym forum mial taki wlasnie problem... Jowita pewnie pamieta najlepiej ;)
...
Jesli to prosba o nasze opinie, to moja brzmi: Nie, nie podoba mi sie :)Mike pisze: I jak?
last.fm
miało być:
24 lipca B1
1 września B1
jest:
This Is It - Multikino Gdynia
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
miało być:
24 lipca B1
1 września B1
jest:
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
Stary masz "talent". Nigdy bym nie wpadł żeby zastosować jako rym ten sam wyrazMike pisze:Hej, skrobnąłem sobie ostatnio wierszyk do Michaela ale po polsku więc może Majkel lub Buszmen zechcą mój wierszyk wstawić do MJWierszomanii....
a oto i on:

Se.....i wszystko jasneMike pisze: Tłumy widzów se zgromadzisz,

EKHM. Jak to już wspomniał jeden z mych przedmówców coś tu nie gra, a mówiąc wprost to zdanie nie ma najmniejszego sensu w obecnej sytuacji. Albo może My cię ZNOWU nie rozumiemy. W końcu Ty jesteś "artystą" a my zwykłymi, szarymi zjadaczami chleba.Mike pisze: Czy będziemy musieli czytać te wazeline?
Według mnie REWELACJAMike pisze:I jak?

PS: Mike powiedz Nam...Ten wiersz to jakiś szyfr czy co? Znowu będzie wojna? Rosjanie już są blisko?

MrPiter - TYLKO WIDZEW RTS
- PAulina (big fanka)
Do wszystkich, piszę co lubię i jak lubię, czy nie ma rymu czy nie ma taktu D... sobie nie wsadze do kontaktu bo kazdy ma inną perspektywę, a ja pisze tak jak sobie lubię. Nie musi to być rym ani twórczośc nie z tej ziemi dlatego kłaniam wam się za wasze odpowiedzi!
Mike
Dzieki za odpowiedzi. Nie będę komentował bo nie mam takiej potrzeby. Tych co złosliwie pisza o mnie, powiem prosto i wiarygodnie: Nie obodzi to mnie. To, co ja pisze ważne żeby miało sens (dla autora, bo nie zawsze kazdy musi wszystko rozumieć) i zrozumienie z myślą autora, bo nie kazda historia kazdemu się podoba.
Koniec wżasków do Petera bo każdmu zadnie się w życiu zmienia, niech krytykuje ile mu się podoba POLSKA jest duża i ma wolnośc słowa.
Koniec z kłutnami Michael ma dziś łady wyraz twarzy dla tego i ja chce żyć pełnią zabawy. Jestem mały jak wy wszyscy w końcu HOMO SAPIENS się dziś Wabimy, bo my też zwieżęta tylko bardziej inteligentne od każdego święta.
Prosze o więcej komentarzy, a co do mojej ankiety to oddał bym wszystko za wyjazd do "Neverland".
P.S. Sorry za błędy.
Mike
Dzieki za odpowiedzi. Nie będę komentował bo nie mam takiej potrzeby. Tych co złosliwie pisza o mnie, powiem prosto i wiarygodnie: Nie obodzi to mnie. To, co ja pisze ważne żeby miało sens (dla autora, bo nie zawsze kazdy musi wszystko rozumieć) i zrozumienie z myślą autora, bo nie kazda historia kazdemu się podoba.
Koniec wżasków do Petera bo każdmu zadnie się w życiu zmienia, niech krytykuje ile mu się podoba POLSKA jest duża i ma wolnośc słowa.
Koniec z kłutnami Michael ma dziś łady wyraz twarzy dla tego i ja chce żyć pełnią zabawy. Jestem mały jak wy wszyscy w końcu HOMO SAPIENS się dziś Wabimy, bo my też zwieżęta tylko bardziej inteligentne od każdego święta.
Prosze o więcej komentarzy, a co do mojej ankiety to oddał bym wszystko za wyjazd do "Neverland".
P.S. Sorry za błędy.

Powiem raz kolejny: Będę pisał WSZYSTKO, bo jak was bedę słuchał to G w życiu zrobie, dlatego powiem wam Wy nie piszcie tego co wam nie wychodzi, czyli "Zostaw to bo ci nie wychodzi".mariola pisze:tylko się nie gniewaj ! PROBOWALES pisac opowiadania ?RYMY -prosze zostaw dla innych blagam nie pisz wierszy!!!!!!!
Według was jestem pospolitym dupiem, idiotom, bezmuzgowcem który nic nie umie, popatrzcie sobie na samych siebie co wy zrobiliście i co wam wychodzi!! I dopiero krytykujcie, jak sami nie umiecie to do krytki zabierać sie nie macie po co bo WAM TO WOGULE NIE WYCHODZI a widzę że tu coraz wiecej takich którzy rytykują a sami G umieją! dla tego będę robił to wszystko dalej pa pa.

Chłopie, publikujesz coś, chcesz opinii, nie mozesz zrozumiec, ze poezja, tlumaczenie tekstow i angielski to nie sa Twoje dobre strony?Moze jestes np.przystojny, świetny z fizyki i zajefajnie grasz na perkusji, ale niektóre rzeczy Tobie nie wychodzą.Mike pisze:Powiem raz kolejny: Będę pisał WSZYSTKO, bo jak was bedę słuchał to G w życiu zrobie, dlatego powiem wam Wy nie piszcie tego co wam nie wychodzi, czyli "Zostaw to bo ci nie wychodzi".mariola pisze:tylko się nie gniewaj ! PROBOWALES pisac opowiadania ?RYMY -prosze zostaw dla innych blagam nie pisz wierszy!!!!!!!
Według was jestem pospolitym dupiem, idiotom, bezmuzgowcem który nic nie umie, popatrzcie sobie na samych siebie co wy zrobiliście i co wam wychodzi!! I dopiero krytykujcie, jak sami nie umiecie to do krytki zabierać sie nie macie po co bo WAM TO WOGULE NIE WYCHODZI a widzę że tu coraz wiecej takich którzy rytykują a sami G umieją! dla tego będę robił to wszystko dalej pa pa.
Oczywiście nikt nie zabrania Ci 'tworzenia' i postowania tego tu, czy gdziekolwiek chcesz, nie jestesmy tu po to, zeby uwziac sie na Ciebie i krytykowac wszystko co zrobisz. Po prostu WG mnie to Ci nie wychodzi.
last.fm
miało być:
24 lipca B1
1 września B1
jest:
28.10 18.30 A14
30.10 21.00 W20
miało być:
24 lipca B1
1 września B1
jest: