Jay - Kid

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
PAulina (big fanka)

Jay - Kid

Post autor: PAulina (big fanka) »

Słuchajcie, kupiłam dziś sobie płytkę niejakiego Jay Kid'a. Trafiłam na nią całkiem przypadkiem. Byłam w Media Markt, zobaczyłam fajnie wyglądającą okładkę, patrze na jej odwrót, i widze "wanna be startin' somethin'". Zostawiłam płyte. Za sekunde dosłownie zapaliła się nadmoim deklem(czyt. głową) żaróweczka! Patrze...a tam "blame it on the boogie", "Can you feel it", "I just can't stop loving you" itd. 14 piosenek Michaela. jakaś przecana była, wzięłam tą płyte! 9 zł, to nie bede załowac. Przyszłam do domu (przy okazji kupiłam tez Lil' Kim "The nacked truth" - super płyta), włączam tego Kid'a i normalnie szczękami opadła! Chłopak śpiewa prawie jak nasz Michael! Piosenki, super rytmiczne, wesołe, pogodne, super zaśpiewane. Nie są pozmieniane jakoś.Naprawde polecam! Jesli w Waszych miastach tez są przeceny w M. Markt to serio - kupujcie!

hehe pozdro :*
//admin: a prosiłem abu zmniejszyć obrazek w stopce...
Awatar użytkownika
kuba

Post autor: kuba »

no to trzeba się wybrać na zakupy do Media markt.Już sie noemoge doczekać :).
Awatar użytkownika
Lika

Re: Jay - Kid

Post autor: Lika »

PAulina (big fanka) pisze:Słuchajcie, kupiłam dziś sobie płytkę niejakiego Jay Kid'a(...)

Patrze...a tam "blame it on the boogie", "Can you feel it", "I just can't stop loving you" itd. 14 piosenek Michaela(...)

i normalnie szczękami opadła! Chłopak śpiewa prawie jak nasz Michael!
Czy ja wiem.... :-/
"Trochę" mu jednak do Michaela brakuje, chłopak w sposób bardziej lub mniej udany stara się naśladować "manierę wokalną" Króla Popu, to prawda - i niestety prawie robi wielką różnice ;-)
Mimo wszystko dobrze, że taka płytka została wydana. Dzięki temu najmłodsze pokolenie ma szansę zapoznania się z repertuarem Michaela (nawet z tym starszym z okresu Motown), być może dzięki temu ktoś sięgnie po oryginały.
I na koniec (żeby nie być już aż tak sceptyczną...) napiszę tylko tyle - ku mojemu zaskoczeniu nie skrzywdzili tych piosenek na tyle mocno, na ile to w dzisiejszych czasach i przy obecnym postępie techniki zrobić mogli...
Jak ktoś chce, to niech sobie kupi - myślę, że zapoznać się z Jay Kidem warto :cool:
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
ODPOWIEDZ