Opowieści z Narnii

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
marcinokor

Opowieści z Narnii

Post autor: marcinokor »

Seria tych książek jest moją drugą ulubioną. Podobają mi się przygody wszystkich tych dzieci. C.S. Lewis to genialny autor, a jego przyjacielem był sam J.R.R. Tolkin. Narnią zaintersowałem się w na początku zeszłego roku, kied zacząłem grać wgrę komputerową do pierwszej części i tak się zaczęło. Na tych wakacjach przeczytałem ostatnią część. Mam nadzieję, że wam również podoba się Narnia ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
TheFunkyDaria

Post autor: TheFunkyDaria »

Darzę ich ogromnym szacunkiem, ale nie miałam JESZCZE przyjemności obcowania z ich sztuką. Jedynie Hobbit.
Skoro poleciłeś właśnie Narnię, to od tego właśnie zacznę ;-)
Awatar użytkownika
M.J.[*]

Post autor: M.J.[*] »

TheFunkyDaria nie oglądałaś NARNI ? wiele tracisz...coś pięknego..:))) polecam !
Obrazek
''CHCIAŁEŚ SAM ZBAWIĆ ŚWIAT.ŚMIALI SIĘ Z TWOICH RAD ale wiem,że spełni się Twój sen.Bo sen Twój to lepszy świat.''
Tylko kto powie mi jak żyć i dokąd iść ?
Awatar użytkownika
KamilMJ

Post autor: KamilMJ »

Książka a film to coś innego ; )) Ja tam osobiście średnio lubię Opowieści z Narnii, choć sam film nie jest taki zły ;d
Obrazek
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Ksiązka jest fantastyczna, przeczytałem całą serie kilkanascie razy wracałem do tych ksiązek, co chwile odkrywając z nich coś innego, Przenosi ona w wspaniały swiat ludzi i zwierząt;) Coś magicznego;)Chyba jedyna lektura oprócz Chłopcy z placu Broni, do której tak często wracam i się utożsamiam.

A film... wolę jednak ksiązke.
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

To link do zwiastuna trzeciej części :happy:

http://www.youtube.com/watch?v=YDTbz_kxBxg
ODPOWIEDZ