Marshall Bruce Mathers III czyli Eminem

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

Nie ma to jak spostrzegawczość glupija
Na oficjalnej stronie płyty Relapse znajduje się cos na kształt mini gry, w której sami możemy wziąć udział. Kto oglądał teledysk "3 AM" od razu dowie się gdzie jest i co się tu stało. Mi się osobiście bardzo stronka podoba, polecam;)
http://www.therelapse.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
Klaudia!...

Post autor: Klaudia!... »

Jak zdążyłam zauważyć nie tylko moim pierwszym idolem był Eminem. ;)
Teraz jest dla mnie obojętny.
Uważam, że jest jednym z najlepszych raperów, ale trochę "odpycha" mnie od niego najeżdżanie na innych.
Od czasu do czasu zdarza mi się posłuchać Jego piosenek. Moimi ulubionymi są "Lose Yourself", "I'm Sorry Mama" i "Beautiful".
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

19 czerwca - odliczanie. RECOVERY w sklepach. :):)
Generalnie przyznaję się do całkowitego poważnego uzależnienia od NOT AFRAID. Kocham ten kawałek i mogę słuchać non stop. :)
A ta parodia Michael'a. Dobra, było to chamskie, ale jak napisała bodajże akaagnes trochę dystansu.Podejrzewam, że Michael nie obraził się na to

poza tym

"I done touched on everything, but little boys
That's not a stab at Michael
That's just a metaphor, I'm just psycho"[/u]
obraził się. widziałam 2 wypowiedzi. ale (zaraz ktoś na mnie najedzie,ale co mi tam) nie traktujcie Michaela jak świętej krowy. ok? w sensie... myślałam, że on ma więcej dystansu do siebie. nie potrzebnie strzelił focha i ojej, ojej, nie chcę,żeby to kiedykolwiek zobaczyły moje dzieci, nie rozumiem dlaczego pan Eminem to zrobił, to niegodziwe i bardzo mnie rani. Wyluzuj, Majkol ! ;))
Owszem, na początku też mnie to trochę dotknęło, ale patrz, że Ems sam z siebie się śmieje i idiotę robi w klipach. To nie jest nic personalnego, to koncepcja artystyczna. A że taka - no cóż, nie wszystko wszystkim musi się podobać.
Dodam jeszcze, że przyjaciel i producent Eminema Dr Dre jest wielkim jawnym fanem Michaela, jak z resztą sam Eminem ku zaskoczeniu wielu. Nie dość, że podkreśla, że to nie jest przytyk personalny - bo skąd inąd wiem, że w przeciwieństwie nawet do niektórych "przyjaciół" MJa, Ems raczej nie wierzył w zarzuty - to gdy sam zainteresowany się wielce zbulwersował, to Eminem później przeprosił.

Ok, ale o tym już pisałam w ogóle.
Co do wydoroślenia Eminema... jak najbardziej. Obserwuję go w miarę od początku kariery i wg mnie to jest Artysta przez wielkie A. Rozwija się i to widać, nie jest marionetką, wie czego chce, żyje i pisze o tym co mu życie przyniosło, przynosi, co przeżył i jak to czuje -- juz pomijając wyśmiewanie innych artystów, tylko mówiąc o innych wspaniałych kawałkach.

Ale... kwestia gustu i upodobań. Ja tam na Just Lose It się śmieję.

p.s. do koleżanki, która troszkę źle zatytułowała jedną piosenkę. Nie "Im sorry mama", tylko "Cleaning Out My Closet" :-) ale pewnie się czepiam, przepraszam.

Pozdrawiam.x[/quote]
Awatar użytkownika
editt

Post autor: editt »

Klip do piosenki 'Not afraid' http://www.youtube.com/watch?v=j5-yKhDd64s
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
MJ4everify

Post autor: MJ4everify »

A oto oficjalna tracklista "Recovery":

1. COLD WIND BLOWS
2. TALKIN’ 2 MYSELF FEAT. KOBE
3. ON FIRE
4. WON’T BACK DOWN FEAT. P!NK
5. W.T.P.
6. GOING THROUGH CHANGES
7. NOT AFRAID
8. SEDUCTION
9. NO LOVE FEAT. LIL WAYNE
10. SPACE BOUND
11. CINDERELLA MAN
12. 25 TO LIFE
13. SO BAD
14. ALMOST FAMOUS
15. LOVE THE WAY YOU LIE FEAT. RIHANNA
16. YOU’RE NEVER OVER
Obrazek
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

Klaudia!... pisze:"I'm Sorry Mama"
cleaning out my closet ;-)

Not afraid jest arcydziełem. Wogóle myślalam że hitu na miarę Beautiful nie będzie w najblizszym czasie w repertuaze Eminema a jednak sie mylilam. I bardzo dobrze ze sie mylilam:)

teraz pozostaje tylko zacierać rączki na Recovery :knuje:
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

http://www.youtube.com/watch?v=j5-yKhDd64s

Łooo cholera. ŻEM SIĘ PRZERAZIŁ ! Co to w ogóle jest ! Cokolwiek jednak to jest, jest cholernie zajebiste !
Awatar użytkownika
billiejean89

Post autor: billiejean89 »

Xscape pisze:http://www.youtube.com/watch?v=j5-yKhDd64s

Łooo cholera. ŻEM SIĘ PRZERAZIŁ ! Co to w ogóle jest ! Cokolwiek jednak to jest, jest cholernie zajebiste !
zajebiaszczy kawałek.
już nie mogę doczekać się nowej płyty, zapowiada się nieźle.
a tak na marginesie to Eminem fajnie wygląda w tych ciemnych włosach :)
Obrazek
Awatar użytkownika
babybemine

Post autor: babybemine »

No to mamy duet z Rihanną. :D
http://www.youtube.com/watch?v=_jayGk2xKe0

Mi się bardzo podoba, aczkolwiek bardzo zmiksowany wokal Rihanny.. Fajne bity, jest ok ; )
Obrazek
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Dobra, tym razem już nie będę przekopiowywać, bo właściwie nie miałam okazji jeszcze napisać na temat klipu NOT AFRAID. Ale nie wiem, czy tu się rozpiszę... Po prostu ---- powiem tak: Niesamowicie uwielbiam Eminema. Note: kiedyś po prostu lubiłam. Przez ostatni rok zyskał i urósł w moich oczach absolutnie. Relapse jest powiedzmy takie sobie, kilka rodzynków, ale nic specjalnego. Ale, gdy usłyszałam Not Afraid to zakochałam się w tym kawałku.
Dojrzałość, mądrość, wyważenie emocjonalne, ale jednocześnie ta zadziorność pozostała, ta charyzma, ten charakter. Tu nawet nie chodzi o rezygnację z tlenionych włosów i poważniejszy wizerunek (wygląd), to coś więcej. No jestem zakochana.

Co do klipu ---- miałam jakieś dobre wyczucie, że to będzie w mieście (to Detroit, prawda?) coś na takiej zasadzie jak jest. I patrz - klip jest w sumie prosty w swojej formie, a jaki niesamowity zarazem, nie? Ta wyrwa w ziemi ma taki symbol i to stanie na krawędzi wieżowca - i to wszystko, te wszystkie doświadczenia jakie za sobą zostawił, to nowe spojrzenie, świadomość kim jest i po co tu jest. Niby banalne, a jednak nie. On wiedział jak to zrobić.

Generalnie klip bardzo mi się podoba, w ogóle ten kawałek jest prześwietny! Jeden z tych wiecznych kawałków, które nigdy mi się nie znudzi, nawet jak słucham prawie non-stop.

Niecierpliwie czekam na to RECOVERY. :)
Pozdrawiam. xo
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

okussa pisze:
Not afraid jest arcydziełem. Wogóle myślalam że hitu na miarę Beautiful nie będzie w najblizszym czasie w repertuaze Eminema a jednak sie mylilam. I bardzo dobrze ze sie mylilam:)

teraz pozostaje tylko zacierać rączki na Recovery :knuje:
Dokładnie, mam tak samo, ta piosenka jest genialna, w końcu Eminem, powrócił do tworzenia Hitów, nie wątpliwie jedna z jego lepszych piosenek, jestem pod wrażeniem, uwielbiam takiego eminema, już myślałem, że już nic ciekawego nie nagra, a tu miła nie spodzianka, kawał dobrego rapu!
akaagnes pisze: Ale, gdy usłyszałam Not Afraid to zakochałam się w tym kawałku.
Dojrzałość, mądrość, wyważenie emocjonalne, ale jednocześnie ta zadziorność pozostała, ta charyzma, ten charakter. Tu nawet nie chodzi o rezygnację z tlenionych włosów i poważniejszy wizerunek (wygląd), to coś więcej. No jestem zakochana.
Ten kawałek, zachwyca od pierwszego odtworzenia!
akaagnes pisze: Co do klipu ---- miałam jakieś dobre wyczucie, że to będzie w mieście (to Detroit, prawda?) coś na takiej zasadzie jak jest. I patrz - klip jest w sumie prosty w swojej formie, a jaki niesamowity zarazem, nie? Ta wyrwa w ziemi ma taki symbol i to stanie na krawędzi wieżowca - i to wszystko, te wszystkie doświadczenia jakie za sobą zostawił, to nowe spojrzenie, świadomość kim jest i po co tu jest. Niby banalne, a jednak nie. On wiedział jak to zrobić.
Klip razem z piosenką, są świetnie dopracowane, tworzą jedność, jestem pod wrazeniem tego co Eminem stworzył, w końcu coś ciekawego, jedna z nie licznych piosenek, która mi się podoba obecnie an rynku muzycznym,

http://www.fuse.tv/music/summer-songs/

moża zaglosować na eminema również, M.J i Eminem mają mało głosó można by wesprzeć!
Madzia

Post autor: Madzia »

Not Afraid - świetne ;-) . Jedna z jego najlepszych piosenek. Dziwie sie, ze tak rzadko to puszczają w tv i radiu o_O. Przynajmniej ja wcale na niego nie trafiam :-(
Ale i tak moje ulubione pisoenki to Lose Yourself i The Real Slim Shady

Generalnie klip bardzo mi się podoba, w ogóle ten kawałek jest prześwietny! Jeden z tych wiecznych kawałków, które nigdy mi się nie znudzi, nawet jak słucham prawie non-stop.
dokładnie... jakoś wszystko mi sie nudzi po pewnym czasie "masowego" słuchania, jednak Michael i Eminem nie nudzą mi się nenene . Jakieś wyjątki no :D
Obrazek
magnessiumm

Post autor: magnessiumm »

nowa płytka jest nawet znośna :) a szczerze jest ekstra.
Obrazek
Awatar użytkownika
Moscan

Post autor: Moscan »

magnessiumm pisze:nowa płytka jest nawet znośna :) a szczerze jest ekstra.
To w końcu znośna, czy ekstra? :wariat:
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

Moscan pisze:magnessiumm napisał:
nowa płytka jest nawet znośna :) a szczerze jest ekstra.

To w końcu znośna, czy ekstra?
Moscan chyba musisz sie domyslec co poeta mial na mysli nenene

a powiedzcie mi co sądzicie na temat piosenki ktora znalazla sie na nowej plycie i jest nagrana z Rihanna (LOVE THE WAY YOU LIE)?
jeśli chodzi o moje odczucia to po pierwszym przesluchaniu troche bylam na nie. juz mowie dlaczego. zaleciało mi to totalną komercją, piosenka dla mnie bez tego czegoś, jednak wpadająca w ucho dużejh ilości osób co pewnie zrobi z niej popularną.
To tak po pierwszy przesłuchaniu. Teraz myślę tyle że faktycznie nadaje się na przebój lata, zobaczymy czy może zaszaleją z jakimś teledyskiem. Tylko obawiam się jednego :żeby piosenka nie była postrzegana jako piosenka Rihanny z Eminemem, a Eminema z Rihanną. rozumiecie mam nadzieje o co mi chodzi;p;p
ODPOWIEDZ