Muzyka: Nowości & Zapowiedzi

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

Taak, Ringo... :-) Jest wspaniały! Kiedy tylko jest mi smutno, puszczam sobie jego piosenki. Humor poprawiają mi szczególnie 'Oh My My', 'It Don't Come Easy', 'Choose Love' i tytułowy 'Photograph'.
Ciekawa jest wersja 'Only You'.

Naprawdę warto zapoznać się z solową twórczością Richarda! ;-)
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Karolina pisze:'Choose Love'
No właśnie, szkoda, że na składance najlepszych utworów Ringa nie uwzględnili "Choose Love"
Awatar użytkownika
Spearmint

Post autor: Spearmint »

A czy ma ktoś jakiekolwiek pojęcie jak to jest z tą reedycją The Rhythmatist Stewarta Copelanda z 1985? japrosic
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Obrazek
12 listopada ukaże się zbiór duetów Arethy Franklin. Dzieło opatrzono tytułem "Jewels in the Crown: All-Star Duets With the Queen".
Dzieło promuje nowy utwór, "Put You Up on Game", w którym gościnnie pojawi się Fantasia. Inna premierowa piosenka, która trafiła na płytę to "What Y'All Came To Do" nagrana z Johnem Legendem. W zestawie znajdą się ponadto numery nagrane z Whitney Houston, Lutherem Vandrossem, Annie Lennox, Frankiem Sinatrą, George'em Michaelem, Mariah Carey oraz Keithem Richardsem z The Rolling Stones.

:party:
Awatar użytkownika
Stanisław Leon Kazberuk

Post autor: Stanisław Leon Kazberuk »

Patrzę na to podejrzliwie; mam nadzieję, że to będzie zbiór z prawdziwego zdarzenia, a nie typowe naciągactwo, z jakim się często spotykamy przy zbiorach duetów innych artystów. Ale zapowiada się ciekawie.

Obrazek
Pod Budą.

Specjalny rocznicowy box płytowy oraz jubileuszowy koncert zamiast szampana i fajerwerków. Tak krakowska grupa Pod Budą zamierza obchodzić 30 - lecie swojego istnienia, ponieważ jak twierdzą członkowie zespołu, to o czym śpiewają dalekie jest od blichtru i szpanu. Wydawnictwo, skromnie zatytułowane: Pod Budą. Antologia ukaże się na rynku 27 września, a poprzedzi je koncert, który będzie miał miejsce 14 września na Rynku Głównym w Krakowie.

Pod Budą. Antologia jest podsumowaniem wieloletniej działalności zespołu. Box zawiera 10 monograficznych płyt oraz DVD z fragmentami wybranych koncertów (Bardzo Smutna Piosenka Retro, Tokszoł), recitali (List do świata, W naszym ogrodzie) i teledyskami zespołu. Całość uzupełnia książeczka z tekstami piosenek i zdjęciami archiwalnymi.

- piszą na stronie Empiku. Kolejny box - po Jacku Kaczmarskim, Sewerynie Krajewskim, Marku Grechucie, Czerwonych Gitarach, Tadeuszu Nalepie, czy Johnie Porterze - a przed Marylą Rodowicz [w planach]. To fantastyczne, że są i u nas takie reedycje robione. Dobrze jest również, gdy oprócz wersji boxowej są też w sprzedaży pojedyncze płyty [jak np. Grechuta]. Ciekaw jestem efektów.[/i]
Awatar użytkownika
Karolina

KOCH Records to Release Live Album By Ringo Starr
"Ringo Live at Soundstage" Hits Stores on October 23rd, 2007

'Ringo Live at Soundstage' Hits Stores on October 23rd, 2007 NEW YORK, NY--(Marketwire - September 27, 2007) - KOCH Records is pleased to announce the release of "Ringo Live at Soundstage," a live album by Ringo Starr.

Filmed and recorded at the Genessee Theatre in Waukegan, Illinois, this outstanding performance was captured on August 25, 2005, when Ringo Starr taped a show for the celebrated PBS concert series "Soundstage."

"Ringo Live at Soundstage" features a wonderful sampling of Ringo's greatest songs, both as a solo artist and as a Beatle, including: "Octopus' Garden," "Yellow Submarine," "Photograph," "Never Without You" and his recent title "Choose Love," which has become a favorite of both audiences and the drummer since its release in 2005. Ringo has often said how much joy he finds in simply being a part of a band, playing with great musicians. "Ringo Live at Soundstage" is a chance to experience and share that exuberance and excellence.

"Soundstage" originally aired from 1974-1985 as an hour long concert series, showcasing the most acclaimed musicians performing on a small stage. It re-aired in 2003 with its newest season scheduled to be released in January of 2008. The show is meant to give the home viewer the sense of being at a live performance, and has featured a variety of acclaimed artists such as Tom Petty and the Heartbreakers, Tori Amos, Fleetwood Mac, and now, Ringo Starr.

This stellar performance is a rare treat for music lovers everywhere and is not to be missed when it hits the shelves this October.

Track List:
1. With A Little Help/It Don't Come Easy
2. Octopus' Garden
3. Choose Love
4. I Wanna Be Your Man
5. Don't Pass Me By
6. I'm The Greatest
7. Memphis in Your Mind
8. Photograph
9. Never Without You
10. Back Off Bugaloo
11. Boys
12. Yellow Submarine
13. Act Naturally
14. With a Little Help From My Friends
For more information go to:

www.ringostarr.com or www.kochrecords.com
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Nowe Radiohead jednak w tym roku.
http://muzyka.onet.pl/0,1615346,newsy.html
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
kaem

Ja chcę to. Bardzo, bardzo chcę.

Obrazek
Awatar użytkownika
Stanisław Leon Kazberuk

Post autor: Stanisław Leon Kazberuk »

Cyndi Lauper wznawia swoje pierwsze trzy płyty. Dodatkowo - płyta DVD z teledyskami - także rzadszymi. Oczywiście o bonusach nie wspominam, teraz wszyscy dają do wznowień jakieś bonusy. Rzecz będzie się tak prezentować.

A nowa płyta i tak w drodze.
Awatar użytkownika
kaem

Obrazek

Ale fajnie!
Awatar użytkownika
kaem

Zapowiedź nowej płyty Erykah Badu. Premiera w lutym.

Obrazek
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

11 grudnia: Mary J.Blige - Growing Pains

Obrazek

5 lutego 2008: Lenny Kravitz - It is time for a love revolution

Obrazek

Nowej Erykah Badu nie moge się już doczekać ; )
Awatar użytkownika
Karolina

Kilka zapowiedzi znalezionych na forum o The Beatles.

Paul McCartney zamierza pomóc swojemy synowi w wydaniu jego debiutanckiego krążka. 30-letni perkusista i gitarzysta, uczestniczył w powstaniu dwóch solowych albumów Paula, a teraz chce wydać własne kompozycje.

- Zaangażowałem się w pracę nad solową płytą mojego syna. James zajmuje się wszystkim. Sam skomponował wszystkie utwory i przygotowuje aranżacje. To świetny materiał, ale na razie nic nie zostało jeszcze ustalone. Ja również wezmę udział w nagrywaniu tej płyty i jestem bardzo podekscytowany - mówi 65-letni muzyk.

James McCartney jest ostatnim potomkiem Beatlesów rozpoczynającym własną karierę muzyczną. 42-letni Zak Starkey, syn Ringo Starra, jest perkusistą grup Oasis i The Who, synowie Johna Lennona: 44-letni Julian i 32-letni Sean robią kariery solowe, zaś 29-letni Dhani Harrison gra we własnym zespole thenewno2.

http://muzyka.onet.pl/0,1647440,newsy.html

I nowa płyta Ringa - Liverpool 8. Będzie można ją kupić prawdopodobnie 15 stycznia 2008.

Utwory:
1. Liverpool 8
2. Think About You
3. For Love
4. Now That She's Gone Away
5. Gone Are The Days
6. Give It A Try
7. Tuff Love
8. Harry's Song
9. Pasodobles
10. If It's Love That You Want
11. Love Is
12. R U Ready? Tytuł w stylu Prince'a...

Pierwszy singiel można już odsłuchać, ale z tego, co wiem, nie można tu umieszczać linków innych niż z YouTube.

Nie mogę się doczekać! ;-)
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

Obrazek
Awatar użytkownika
Karolina

Newsy od BeatleGirl (ee..., Karoliny).

Nowa płyta Ringo będzie wydana też w na PenDrive (jako bransoletka ;-)).

Okładka:
Obrazek

I ta świetna bransoletka :-) :
Obrazek

A teraz dla tych, którzy jeszcze nie widzieli nowego teledysku do singla Liverpool 8:
http://www.emidigitalmedia.com/jukebox/ ... ?id=163288

Według mnie singiel jest po prostu fantastyczny.
ODPOWIEDZ