Twórczość Xscape'a

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
speechless26

Post autor: speechless26 »

Xscape pisze:
speechless26 pisze:Może następnym razem, jak coś zrobimy, to się przyłączysz:)
Czemu nie ! Może być ciekawie :)
Możemy zaśpiewać razem I just cant stop loving you nenene ;-)
I'm so proud to say- I love You.
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

speechless26 pisze:Możemy zaśpiewać razem I just cant stop loving you Nenenene
Ok,ten utwór mamy zarezerwowany :)
Awatar użytkownika
speechless26

Xscape pisze:
speechless26 pisze:Możemy zaśpiewać razem I just cant stop loving you Nenenene
Ok,ten utwór mamy zarezerwowany :)
Trzymam za słowo nenene

(a tu moje hello, żebyś zobaczył czy rzeczywiście ci mój głos pasuje:P -melancholijnie)
http://www.youtube.com/watch?v=zQPM0OsmAjs

(i ostro:P)
http://neverendinghope.wrzuta.pl/audio/ ... Ta/fallin1
Awatar użytkownika
Xscape

Dangerous Dancer pisze:Proooszę, jakiś mix smooth criminala
Ahahahah, nie zamierzam odtwarzać całej dyskografii króla popu,nie miałbym wstydu gdybym to zrobił. A poza tym wydaje mi się,że smooth criminal wokalnie jest dla mnie nieosiągalnym szczytem. To jest takie mistrzostwo,które bałbym się w jakikolwiek sposób ruszyć :)
No i przykro mi stwierdzić,ale za mixami nie przepadam. Oryginał to oryginał,po co psuć coś co jest wystarczająco dobre :)
Pozdro.

speechless26 pisze:a tu moje hello, żebyś zobaczył czy rzeczywiście ci mój głos pasuje:P -melancholijnie
Myślałem,że zarzuciłaś mi to "smile" cobym sobie mógł przypomnieć :)
Tej piosenki,aż wstyd się przyznać nie słyszałem wcześniej.
W hello w niektórych momentach brzmisz jak Górniaczka :).
Masz bardzo "dźwięczny" głos.
A czym to wszystko zgrywałaś,używałaś jakiegoś programu,bo słyszę jakiś delikatny pogłos. To jest obrabiane jakimś programem ?
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

Jeśli chcesz dowiedzieć się trochę prawdy nt. Twojego śpiewu ujętego w dość radykalny sposób to przeczytaj. W przeciwnym wypadku nie czytaj.

Zauważyłem, że za co byś się nie zabrał, to śpiewasz dokładnie tak samo. To samo (wybacz za określenie) "jęczenie", ten sam ton, sposób przekazu (który po obejrzeniu 2 filmików, gdzie robisz to samo w każdym utworze po prostu zaczyna denerwować). Na arenie forumowych słuchaczy możesz być gwiazdą, ale nie dalej. Nie znasz swojej naturalnej barwy głosu, co widać po sposobie w jaki śpiewasz. Założyłbym się, iż nie wytrzymałbyś 45 minut czystego śpiewania utworów których wykonania wysłałeś, ponieważ i widzę, i słyszę to. Wybacz za ostre słowa, ale jestem po prostu szczery za co niektórzy mnie cenią, inni nienawidzą i by mnie za to najchętniej wrzucili do pieca czy wysłali na Sybir. ;-) Wybierz się na lekcje śpiewu (dobre!), usłyszysz podobne informacje co ode mnie i dostaniesz instrukcje co z tym fantem zrobić. W innym wypadku możesz śpiewać tak jak śpiewasz i zdobywać coraz większą rzeszę fanów imitowania śpiewania MJ-a które i tak wychodzi Ci w zaledwie kilku utworach. Pozdrawiam ;-)
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
Xscape

hubertous pisze:Zauważyłem, że za co byś się nie zabrał, to śpiewasz dokładnie tak samo. To samo (wybacz za określenie) "jęczenie", ten sam ton, sposób przekazu (który po obejrzeniu 2 filmików, gdzie robisz to samo w każdym utworze po prostu zaczyna denerwować). Na arenie forumowych słuchaczy możesz być gwiazdą, ale nie dalej. Nie znasz swojej naturalnej barwy głosu, co widać po sposobie w jaki śpiewasz. Założyłbym się, iż nie wytrzymałbyś 45 minut czystego śpiewania utworów których wykonania wysłałeś, ponieważ i widzę, i słyszę to. Wybacz za ostre słowa, ale jestem po prostu szczery za co niektórzy mnie cenią, inni nienawidzą i by mnie za to najchętniej wrzucili do pieca czy wysłali na Sybir. Wybierz się na lekcje śpiewu (dobre!), usłyszysz podobne informacje co ode mnie i dostaniesz instrukcje co z tym fantem zrobić. W innym wypadku możesz śpiewać tak jak śpiewasz i zdobywać coraz większą rzeszę fanów imitowania śpiewania MJ-a które i tak wychodzi Ci w zaledwie kilku utworach. Pozdrawiam
Zupełnie nie zgadzam się z Twoją opinią, ale taka pouczająca lekcja od mistrza na pewno mi się przyda. Zupełnie nie rozumiem stwierdzenia,"nie śpiewasz swoim głosem",bo śpiewam tak jak czuje. Zamieść jakieś swoje kolejne nagrania to zobaczymy na co Ciebie stać.
Dzięki za opinie.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

Nie mistrza, jako mistrza śpiewu możesz sobie obrać np. Michaela Boltona czy Eltona Johna zaraz obok Michaela Jacksona. Ja nowe nagrania zamieszczę pod koniec roku bądź na początku kolejnego, bo teraz mam wyjątkowo mało czasu na cokolwiek, zaliczanie semestru i te sprawy ;-) Ww. stwierdzenie zrozumiesz idąc na lekcje śpiewu. Przez internet jedynie mogę napisać, co jest nie tak, ale niczego nie mogę nauczyć poprzez słowa, bo musiałbym na bieżąco kontrolować co i jak wykonujesz, poprawiać itd. ;-)
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
speechless26

Xscape pisze:

Myślałem,że zarzuciłaś mi to "smile" cobym sobie mógł przypomnieć :)
Tej piosenki,aż wstyd się przyznać nie słyszałem wcześniej.
W hello w niektórych momentach brzmisz jak Górniaczka :).
Masz bardzo "dźwięczny" głos.
A czym to wszystko zgrywałaś,używałaś jakiegoś programu,bo słyszę jakiś delikatny pogłos. To jest obrabiane jakimś programem ?

WavePad Sound Editor :)
japrosic

i dziękuję :)
Awatar użytkownika
Xscape

hubertous pisze:Nie mistrza, jako mistrza śpiewu możesz sobie obrać np. Michaela Boltona czy Eltona Johna zaraz obok Michaela Jacksona. Ja nowe nagrania zamieszczę pod koniec roku bądź na początku kolejnego, bo teraz mam wyjątkowo mało czasu na cokolwiek, zaliczanie semestru i te sprawy Ww. stwierdzenie zrozumiesz idąc na lekcje śpiewu. Przez internet jedynie mogę napisać, co jest nie tak, ale niczego nie mogę nauczyć poprzez słowa, bo musiałbym na bieżąco kontrolować co i jak wykonujesz, poprawiać itd.
Hubert. Napiszę Ci tak... Wyszukałem Twoich dotychczasowych dokonań które objawiłeś na naszym forum. I o to co zaobserwowałem. Jeśli ja "jęcze",to Ty po prostu "sapiesz".Odnosząc się do Twoich zarzutów,że "Michaelizuje" swój głos,to muszę Ci napisać,że wstydu nie masz pisząc takie rzeczy. Zresztą,ktoś już tutaj skomentował,że czepiając się mnie o "michaelizowanie", zapominasz o sobie. Jednym słowem, "zapomniał wół jak cielęciem był".
Chciałbym napisać też,że jakkolwiek byś się uparł,że "Michaelizuje" swój głos,to muszę Ciebie zmartwić,ale ja mam po prostu taką barwę głosu i nic na to nie poradzę. Jeśli ktoś pisze mi,że słuchając mnie w pewnych momentach myślał,że śpiewa Jackson,to jest to dla mnie taki komplement,że mógłbym wyskoczyć z butów ze szczęścia :)
Nie wymagam od nikogo,aby piał z zachwytu nad nagraniami,które zamieszczam,nagrywając się na swój telefon !
Wielu wokalistom,zarzucano wiele rzeczy. Ostatnio natrafiłem na chłopaka,który osiągnął spory sukces w bardzo znanym programie,który niedługo zagości w naszych Polskich odbiornikach.
Zarzucano mu,że śpiewa jak dziewczyna,szydzono z niego,ale chłopak się nie poddał i osiągnął spory sukces.
Czytając Twoje posty odnoszę wrażenie,że uważasz się za osobę,która pozajadała wszelkie rozumy a swoją mądrością i "wiedzą" wokalną mógłbyś ingerować w wokal niejednego polskiego artysty.

Pamiętaj,że co człowiek to inna opinia. Wystarczy poczytać co ludzie sądzą o różnych artystach i ich wokalu. Jedni wielbią Dode,i uważają,że cudownie śpiewa,a inni ją "gnoją",i uważają,że talentu nie ma za grosz. Nie wszystkim musi się podobać to samo. Na pożegnaniu Michaela Jacksona przez jego Polskich fanów w Warszawie,podszedł do mnie pewien facet,pytając co my w Nim widzimy,mówiąc "jego stękania i wrzasków nie da rady słuchać". Tak więc jak pisałem wyżej, co człowiek to inna opinia.

Na zakończenie,napisze Ci tak bardzo personalnie. Uczepiłeś się mojej osoby jak "rzep psiego ogona". Rozumiem,że czułeś się forumową "gwiazdką" po swoim wykonaniu Human Nature na zlocie. Pamiętam te chwile,bo sam wtedy Ciebie słuchałem. I wiesz co, to było dobre,ale ja bym to zrobił lepiej, dlatego u mnie obyło się bez podniety :)
I bez wahania stwierdzę również,że nawet bez zajęć z emisji głosu, Twoja definicja "Michaelizowania",lub jakkolwiek inaczej byś ją nazwał wychodzi mi po prostu lepiej. Uważam,że mam więcej do pokazania kolegom i koleżankom z forum nagrywając się na nokie e52,niż Ty w studio. Przepraszam za skromność :)

Swojego czasu brałem udział w konkursie wokalnym w Warszawce,w którym to wylansowano Gabriela Fleszara. Pewna Pani okrzyknęła mój występ mianem furory, i jeździłem do Poznania, do studia z prawdziwego zdarzenia. Były "ohy i ahy",ale nie przezywam tego do dziś,niczym mrówka okres :) To była piękna przygoda,ale nie wyszło...życie :)
Każdy z Nas ma Hubercie jakąś historie.

Ps - Napisałeś (i domyślam się z jakiego powodu) :
"Na arenie forumowych słuchaczy możesz być gwiazdą, ale nie dalej".... i dalej"zdobywać coraz większą rzeszę fanów imitowania śpiewania MJ-a które i tak wychodzi Ci w zaledwie kilku utworach"
Onet.pl tudzież pudelek. A jednak,Polska mentalność bierze góre,yeahhh ! Zazdrość z Ciebie Hubercie wypłynęła pełną parą :) Anyways,czekam na Twoje nagrania :)

Jeśli będziesz miał ochotę krytykować moje dalsze poczynania,to będzie mi bardzo miło. Taka porządna krytyka działa jak zimny prysznic po saunie i mnie budzi do efektywniejszego działania :)
Tylko błagam,jeśli masz zamiar dalej ciągnąć wątek wymądrzania się,to proszę przejdźmy na "priva",bo nie chciałbym aby zrobił się tutaj śmietnik.

Baj de wej ... pozdrawiam wszystkich fanów...dżizys krajst :wariat:
Awatar użytkownika
Dzwoneczek MJJ
Lokalizacja: Nie wiesz skąd jest Dzwoneczek MJJ? To co Ty tu jeszcze robisz?

Post autor: Dzwoneczek MJJ »

Panowie, dajcie siana... Po co ten kwas?

Obaj weźcie się do ćwiczenia i rozwijajcie się dalej.

Może kisiel?
One by one
Only the Good die young
They're only flying too close to the sun
And life goes on -
Without you...

PS - Kociuuu, dobrze że nie Misiaaa! ;D Znajdziemy pekińczyka takiego jaki ma być! :*
Awatar użytkownika
Xscape

Dzwoneczek MJJ pisze:Panowie, dajcie siana... Po co ten kwas?

Obaj weźcie się do ćwiczenia i rozwijajcie się dalej.
Nie można się nie zgodzić. Popieram w zupełności.
No ale jeśli Hubert,postanowił wyrazić swoją szczerość,bo jak sam napisał jest bardzo szczery,to cóż,ja w tej kwestii też jestem całkiem mocnym zawodnikiem. I tak chyba za ostro pojechałem ze swoją odpowiedzią na krytykę Huberta. Po wysłuchaniu jego nagrań,stwierdziłem,że autorytetem w tej dziedzinie,dla mnie nie jest. Tak więc daje na luz.
Mam nadzieję,że temat się zakończy,a moderatorzy pousuwają posty,które wprowadziły lekki bałagan.
Ostatnio zmieniony wt, 14 gru 2010, 17:44 przez Xscape, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kacperr95

Post autor: kacperr95 »

Xscape sound a like MJ.!
jestem twoim fanem. ;)
Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik »

Autor tematu zachowuje się jak rozkapryszona nastolatka, która pragnie dostać się do programu "Chce być piękna". Jesteś nadęty jakbyś miał 60 lat był zmęczony wojną secesyjną i męczyło Cię przynajmniej od tygodniowe zatwardzenie. Śpiewasz sobie jakoś tam nie można powiedzieć, że brzydko ale za to jak się mocno spinasz, och jaki ty cudowny i co nie miara innych komple(ksów). Chociaż wydaje Ci się inaczej to w nieprzyjemnych dla Ciebie słowach znajdziesz więcej prawdy, niż z ust twoich internetowych znajomych. Prawda jest taka jak napisałem wcześniej śpiewasz jak wielu, więc nie licz na cuda, no chyba że Enrique Iglesias pomoże ci swoim komputerkiem. Może moje słowa wydają się być nie miłe, ale pochodzą jak to napisałeś pięknie "prosto z serducha"(mam talent prawda, jestem taki wrażliwy). No i podszkol się trochę z ortografii. Niektórzy nie rozumieją, że świat pochlebców jest równie piękny co nieprawdziwy.

kaem-> trochę większa dawka subtelności myślę Ci nie zaszkodzi, a Twoja krytyka będzie z pewnością bardziej przyswajalna dla odbiorcy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Xscape

Krecik, daj spokój bo mnie nudzisz. Jeśli Ty leczysz w ten sposób swoje kompleksy w internecie to zapewniam Ciebie,że to nie jest dobry sposób.
Kiedyś zaprzyjaźniona Pani psycholog ze Szczecina powiedziała mi,że jeśli będę tracił swój czas i nerwy na negatywne opinie na swój temat,lub sam będę tracił czas na "dopierdzielanie" komuś,lub obgadywanie to nic w życiu nie osiągnę. Tak więc leć w pole buraki zbierać :) A ja i tak dalej będę robił swoje. Ot co !

ps - Krecik,Tobie składam propozycje na popracowanie nad swoim sposobem bycia.
Ostatnio zmieniony czw, 16 gru 2010, 21:29 przez Xscape, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Xscape

"Rozkapryszona nastolatka",jakim to mianem określił mnie Pan krecik z forum,przesyła Wam dwa nowe nagrania. Do ideału to tam daleko rzecz jasna,a nóż,może się komuś spodoba.
Dwa utwory.

3T - Anything (niestety wersji instrumental nie znalazłem,więc słychać troche ich głosy)

http://www.youtube.com/watch?v=pKs294BMba4

Gone Too Soon (leciutkie spięcie przy "born to amuse". Nie wiem czemu bez muzyki spokojnie to wyciągam,ale z muzyka nie mogę w tym momencie skontrolować głosu).

http://www.youtube.com/watch?v=fHt2X-cHAsw

Jak zwykle,mam nadzieje,że może komuś się spodoba.
Pozdrawiam. Hejtersów też,bez Was wszystko byłoby nudne.
ODPOWIEDZ