hubertous pisze:Nie mistrza, jako mistrza śpiewu możesz sobie obrać np. Michaela Boltona czy Eltona Johna zaraz obok Michaela Jacksona. Ja nowe nagrania zamieszczę pod koniec roku bądź na początku kolejnego, bo teraz mam wyjątkowo mało czasu na cokolwiek, zaliczanie semestru i te sprawy Ww. stwierdzenie zrozumiesz idąc na lekcje śpiewu. Przez internet jedynie mogę napisać, co jest nie tak, ale niczego nie mogę nauczyć poprzez słowa, bo musiałbym na bieżąco kontrolować co i jak wykonujesz, poprawiać itd.
Hubert. Napiszę Ci tak... Wyszukałem Twoich dotychczasowych dokonań które objawiłeś na naszym forum. I o to co zaobserwowałem. Jeśli ja "jęcze",to Ty po prostu "sapiesz".Odnosząc się do Twoich zarzutów,że "Michaelizuje" swój głos,to muszę Ci napisać,że wstydu nie masz pisząc takie rzeczy. Zresztą,ktoś już tutaj skomentował,że czepiając się mnie o "michaelizowanie", zapominasz o sobie. Jednym słowem, "zapomniał wół jak cielęciem był".
Chciałbym napisać też,że jakkolwiek byś się uparł,że "Michaelizuje" swój głos,to muszę Ciebie zmartwić,ale ja mam po prostu taką barwę głosu i nic na to nie poradzę. Jeśli ktoś pisze mi,że słuchając mnie w pewnych momentach myślał,że śpiewa Jackson,to jest to dla mnie taki komplement,że mógłbym wyskoczyć z butów ze szczęścia :)
Nie wymagam od nikogo,aby piał z zachwytu nad nagraniami,które zamieszczam,nagrywając się na swój telefon !
Wielu wokalistom,zarzucano wiele rzeczy. Ostatnio natrafiłem na chłopaka,który osiągnął spory sukces w bardzo znanym programie,który niedługo zagości w naszych Polskich odbiornikach.
Zarzucano mu,że śpiewa jak dziewczyna,szydzono z niego,ale chłopak się nie poddał i osiągnął spory sukces.
Czytając Twoje posty odnoszę wrażenie,że uważasz się za osobę,która pozajadała wszelkie rozumy a swoją mądrością i "wiedzą" wokalną mógłbyś ingerować w wokal niejednego polskiego artysty.
Pamiętaj,że co człowiek to inna opinia. Wystarczy poczytać co ludzie sądzą o różnych artystach i ich wokalu. Jedni wielbią Dode,i uważają,że cudownie śpiewa,a inni ją "gnoją",i uważają,że talentu nie ma za grosz. Nie wszystkim musi się podobać to samo. Na pożegnaniu Michaela Jacksona przez jego Polskich fanów w Warszawie,podszedł do mnie pewien facet,pytając co my w Nim widzimy,mówiąc "jego stękania i wrzasków nie da rady słuchać". Tak więc jak pisałem wyżej, co człowiek to inna opinia.
Na zakończenie,napisze Ci tak bardzo personalnie. Uczepiłeś się mojej osoby jak "rzep psiego ogona". Rozumiem,że czułeś się forumową "gwiazdką" po swoim wykonaniu Human Nature na zlocie. Pamiętam te chwile,bo sam wtedy Ciebie słuchałem. I wiesz co, to było dobre,ale ja bym to zrobił lepiej, dlatego u mnie obyło się bez podniety :)
I bez wahania stwierdzę również,że nawet bez zajęć z emisji głosu, Twoja definicja "Michaelizowania",lub jakkolwiek inaczej byś ją nazwał wychodzi mi po prostu lepiej. Uważam,że mam więcej do pokazania kolegom i koleżankom z forum nagrywając się na nokie e52,niż Ty w studio. Przepraszam za skromność :)
Swojego czasu brałem udział w konkursie wokalnym w Warszawce,w którym to wylansowano Gabriela Fleszara. Pewna Pani okrzyknęła mój występ mianem furory, i jeździłem do Poznania, do studia z prawdziwego zdarzenia. Były "ohy i ahy",ale nie przezywam tego do dziś,niczym mrówka okres :) To była piękna przygoda,ale nie wyszło...życie :)
Każdy z Nas ma Hubercie jakąś historie.
Ps - Napisałeś (i domyślam się z jakiego powodu) :
"Na arenie forumowych słuchaczy możesz być gwiazdą, ale nie dalej".... i dalej"zdobywać coraz większą rzeszę fanów imitowania śpiewania MJ-a które i tak wychodzi Ci w zaledwie kilku utworach"
Onet.pl tudzież pudelek. A jednak,Polska mentalność bierze góre,yeahhh ! Zazdrość z Ciebie Hubercie wypłynęła pełną parą :) Anyways,czekam na Twoje nagrania :)
Jeśli będziesz miał ochotę krytykować moje dalsze poczynania,to będzie mi bardzo miło. Taka porządna krytyka działa jak zimny prysznic po saunie i mnie budzi do efektywniejszego działania :)
Tylko błagam,jeśli masz zamiar dalej ciągnąć wątek wymądrzania się,to proszę przejdźmy na "priva",bo nie chciałbym aby zrobił się tutaj śmietnik.
Baj de wej ... pozdrawiam wszystkich fanów...dżizys krajst