Kolczykowo
Jeżeli zrobi to profesjonalista to nie powinno być problemu :) Ale też zalezy jak zareaguje twoje ucho (że tak powiem) na materiał z jakiego jest wykonany kolczyk :)
Chciałam sobie właśnie taką sztange w uchu zrobić ale w innym miejscu... Potem doszłam do wniosku że mnie ze szkoły by wywalili więc robie daith'a :)
U mnie w sql afera była kiedy przyszłam z kolczykiem w nosie (takim tyci tyci) to co by było jakbym z takim badylem poszła
Pozatym piercing uzależnia. przynajmniej mnie... Miałam 12 dziórek w uszach (9 w prawym i 3 w lewym) ale wyjełam na jakiś czas i mi sie kilka zagoiło teraz nosze tylko dwie w lewym i 4 w prawym. Już nie wspomne ile razy je przekłówałam... Czasami boli, ale mnie sie to podoba :) (Nie nie jestem masohistką czy jak to tam zwą) poprostu luuubie ^^
Edit.
Moje też srebro. i stal chirurgioczną. :D
Jasne że dam fotke jak zrobie ^^ Tylko nie wiem kiedy xD
[o ile tamten post był skierowany do mnie xP]
Chciałam sobie właśnie taką sztange w uchu zrobić ale w innym miejscu... Potem doszłam do wniosku że mnie ze szkoły by wywalili więc robie daith'a :)
U mnie w sql afera była kiedy przyszłam z kolczykiem w nosie (takim tyci tyci) to co by było jakbym z takim badylem poszła
Pozatym piercing uzależnia. przynajmniej mnie... Miałam 12 dziórek w uszach (9 w prawym i 3 w lewym) ale wyjełam na jakiś czas i mi sie kilka zagoiło teraz nosze tylko dwie w lewym i 4 w prawym. Już nie wspomne ile razy je przekłówałam... Czasami boli, ale mnie sie to podoba :) (Nie nie jestem masohistką czy jak to tam zwą) poprostu luuubie ^^
Edit.
Moje też srebro. i stal chirurgioczną. :D
Jasne że dam fotke jak zrobie ^^ Tylko nie wiem kiedy xD
[o ile tamten post był skierowany do mnie xP]
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
- maadziulaa
A w nosie sama robiłaś?
Moja koleżanka robiła sobie sama,ale jej sie zbabrało strasznie.Swojego czasu też chciałam sobie zrobić.
A co do materiałów,to moje uszy są obojętne że tak powiem :P ale raczej nosze srebrne kolczyki,i takimi tez przebijam

A co do materiałów,to moje uszy są obojętne że tak powiem :P ale raczej nosze srebrne kolczyki,i takimi tez przebijam
http://unpredictableamateur.deviantart.com/
Zapraszam do oglądania moich zdjęć :)
tak jak juz misti wspomniała do kosmetyczki się nie chodzi, aby przekłuwać cokolwiek. Wtedy to dopiero można mieć problemy.
Przekłuwania nie polecam również kolczykiem, nie wiem jak w ogóle mozna na coś takiego wpaść. Piercing wykonuje się wysterylizowaną igłą w odpowiednich warunkach u osoby z odpowiednimi kwalifikacjami, bądź doświadczeniem i wiedzą na ten temat. W innym wypadku to może być naprawdę niebezpieczne. Każdy powinien wiedzieć z lekcji biologii, że ludzki organizm łatwo jest uszkodzić. Także proponuję więcej rozwagi w upiększaniu ciała :)
Przekłuwania nie polecam również kolczykiem, nie wiem jak w ogóle mozna na coś takiego wpaść. Piercing wykonuje się wysterylizowaną igłą w odpowiednich warunkach u osoby z odpowiednimi kwalifikacjami, bądź doświadczeniem i wiedzą na ten temat. W innym wypadku to może być naprawdę niebezpieczne. Każdy powinien wiedzieć z lekcji biologii, że ludzki organizm łatwo jest uszkodzić. Także proponuję więcej rozwagi w upiększaniu ciała :)
Can't you see that heaven's just begun? It's livin' here inside our hearts!
Podpisuje się pod twoją wypowiedzią :)
Jednak na ten kolczyk w nosie zdecydowałam sie w ostatnich dniach wakacji, bo mi sie nudziło i naszła mnie ochota na kolejny piercing to stwierdziłam że właśnie w nosie tak na kilka dni... :P I poprosiłam siostre :P po 3 tyg. wyjełam ale to już mówiłam dlaczego ^^
Jednak na ten kolczyk w nosie zdecydowałam sie w ostatnich dniach wakacji, bo mi sie nudziło i naszła mnie ochota na kolejny piercing to stwierdziłam że właśnie w nosie tak na kilka dni... :P I poprosiłam siostre :P po 3 tyg. wyjełam ale to już mówiłam dlaczego ^^
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
miedzy piersiami owszem, ale na karku nie zauwazylam.homesick pisze:wlasnie teraz zauwazylam, ze kolczyki miedzy piersiami i na karku staja sie modne
swoja droga staram sie namowic rodzicow od roku zeby mi na kolczyk w karku pozwolili ale bez skutku.
moja kumpela 2 razy przekowala warke domowym sposobem.
nie wiem jakim cudem wszystko sie ladnie goilo [patrzac na inna laske ktora jej to robila wenflonem, w pokoju bez rekawiczek bodajze, pelno krwi, bylam pewna ze bedzie miec z tym problemy. a tu nic]
teraz mam zamiar sobie zrobic kolczyk w tej malej chrzastce w uchu.
mam nadzieje ze nie bedzie bardzo bolec.
oczywiscie ja domowych sposobow nie preferuje, jesli juz to tylko profesjonalny salon, nawet do najmniejszego kolczyka, w najbardziej zwyklym miejscu.
He was always such a nice boy
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know
- maadziulaa
Przebijałaś sama czy u kosmetyczki?
Wybacz,to moje podstawowe chyba pytanie :P
A co do kolczykowania,to już zakupiłam maść Emlao której mowa w poprzednich postach,tylko na razie nie mogę się jakoś przemóc żeby sobie przekuć samodzielnie
jakieś porady? 

A co do kolczykowania,to już zakupiłam maść Emlao której mowa w poprzednich postach,tylko na razie nie mogę się jakoś przemóc żeby sobie przekuć samodzielnie

- maadziulaa
Ja przebiłam 3 sama kolczykiem,1 igłą bo mi zarosła od kosmetyczki :/
igłą bardziej boli moim zdaniem.Może macie jakieś zdjęcia?
igłą bardziej boli moim zdaniem.Może macie jakieś zdjęcia?
- grzechu jackson
Facet, Ty chyba żartujeszgrzechu jackson pisze:Może tośmieszne ale chciałem kiedyś sobie zrobić kolczyk w pempku, ale rodzice sie niezgodzili, i nadal pozostają tylko marzenia. Może w przyszłości.

Co do przekłuwania-ja bym sobie nigdy sama kolczyka nie zrobiła. Nieodkażoną igłą tyle zarazków się przenosi! Przecież kosmetyczka nie odkaża igły na pokaz tylko jakiś cel w tym ma. Poza tym, wydaje mi się, że gojenie po fachowym przekłuciu przebiega mniej boleśnie. Mam kilka kolczyków i wszystkie były robione w salonie kosmetycznym.