Kolczykowo

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

daj fotke jak juz zrobisz :]

moje uszy tylko srebro toleruja, ale raczej z gojeniem nigdy nie mialam zadnych problemow.
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
derozje

Post autor: derozje »

Jeżeli zrobi to profesjonalista to nie powinno być problemu :) Ale też zalezy jak zareaguje twoje ucho (że tak powiem) na materiał z jakiego jest wykonany kolczyk :)
Chciałam sobie właśnie taką sztange w uchu zrobić ale w innym miejscu... Potem doszłam do wniosku że mnie ze szkoły by wywalili więc robie daith'a :)
U mnie w sql afera była kiedy przyszłam z kolczykiem w nosie (takim tyci tyci) to co by było jakbym z takim badylem poszła
Pozatym piercing uzależnia. przynajmniej mnie... Miałam 12 dziórek w uszach (9 w prawym i 3 w lewym) ale wyjełam na jakiś czas i mi sie kilka zagoiło teraz nosze tylko dwie w lewym i 4 w prawym. Już nie wspomne ile razy je przekłówałam... Czasami boli, ale mnie sie to podoba :) (Nie nie jestem masohistką czy jak to tam zwą) poprostu luuubie ^^

Edit.
Moje też srebro. i stal chirurgioczną. :D
Jasne że dam fotke jak zrobie ^^ Tylko nie wiem kiedy xD
[o ile tamten post był skierowany do mnie xP]
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Awatar użytkownika
maadziulaa

Post autor: maadziulaa »

A w nosie sama robiłaś? ;-) Moja koleżanka robiła sobie sama,ale jej sie zbabrało strasznie.Swojego czasu też chciałam sobie zrobić.
A co do materiałów,to moje uszy są obojętne że tak powiem :P ale raczej nosze srebrne kolczyki,i takimi tez przebijam
http://unpredictableamateur.deviantart.com/
Zapraszam do oglądania moich zdjęć :)
Awatar użytkownika
derozje

Kolczyk w nosie akurat siostra mi zrobiła igłą z wenflonem :) Ale moja ona robiła już mnóstwo kolczyków w różnych częściach ciała, i nic mi się nie babrało :)
Awatar użytkownika
cobytuby

Post autor: cobytuby »

tak jak juz misti wspomniała do kosmetyczki się nie chodzi, aby przekłuwać cokolwiek. Wtedy to dopiero można mieć problemy.
Przekłuwania nie polecam również kolczykiem, nie wiem jak w ogóle mozna na coś takiego wpaść. Piercing wykonuje się wysterylizowaną igłą w odpowiednich warunkach u osoby z odpowiednimi kwalifikacjami, bądź doświadczeniem i wiedzą na ten temat. W innym wypadku to może być naprawdę niebezpieczne. Każdy powinien wiedzieć z lekcji biologii, że ludzki organizm łatwo jest uszkodzić. Także proponuję więcej rozwagi w upiększaniu ciała :)
Can't you see that heaven's just begun? It's livin' here inside our hearts!
Awatar użytkownika
derozje

Podpisuje się pod twoją wypowiedzią :)
Jednak na ten kolczyk w nosie zdecydowałam sie w ostatnich dniach wakacji, bo mi sie nudziło i naszła mnie ochota na kolejny piercing to stwierdziłam że właśnie w nosie tak na kilka dni... :P I poprosiłam siostre :P po 3 tyg. wyjełam ale to już mówiłam dlaczego ^^
Awatar użytkownika
Tatiana.

Post autor: Tatiana. »

homesick pisze:wlasnie teraz zauwazylam, ze kolczyki miedzy piersiami i na karku staja sie modne
miedzy piersiami owszem, ale na karku nie zauwazylam.
swoja droga staram sie namowic rodzicow od roku zeby mi na kolczyk w karku pozwolili ale bez skutku.
moja kumpela 2 razy przekowala warke domowym sposobem.
nie wiem jakim cudem wszystko sie ladnie goilo [patrzac na inna laske ktora jej to robila wenflonem, w pokoju bez rekawiczek bodajze, pelno krwi, bylam pewna ze bedzie miec z tym problemy. a tu nic]

teraz mam zamiar sobie zrobic kolczyk w tej malej chrzastce w uchu.
mam nadzieje ze nie bedzie bardzo bolec.
oczywiscie ja domowych sposobow nie preferuje, jesli juz to tylko profesjonalny salon, nawet do najmniejszego kolczyka, w najbardziej zwyklym miejscu.
He was always such a nice boy
The quiet one
With good intentions
Respectful to his mother
His life was stole
Now we'll never know
Awatar użytkownika
derozje

może cię troszke boleć podczas spania, kiedy będziesz głowa opierac się o poduszke ale to około tyog lub dwóch, podczas gojenia :)
Awatar użytkownika
Akasza

Post autor: Akasza »

Ja mam 4 dziurki w prawym uchu ;D trzy nisko i jedna na górze. Ile ja stoczyłam walk z mamą żeby mi pozwoliła zrobić. Co prawda to prawda przy spaniu boli najbardziej , mi po tygodniu od przebicia bardzo spuchło ale potem już było dobrze :)
Awatar użytkownika
maadziulaa

Przebijałaś sama czy u kosmetyczki? ;-) Wybacz,to moje podstawowe chyba pytanie :P
A co do kolczykowania,to już zakupiłam maść Emlao której mowa w poprzednich postach,tylko na razie nie mogę się jakoś przemóc żeby sobie przekuć samodzielnie nenene jakieś porady? :dance:
Awatar użytkownika
Akasza

Post autor: Akasza »

Jeśli do mnie to pytanie to u kosmetyczki :) przebijam tylko u kosmetyczki ;D
Awatar użytkownika
Krejzi_

Post autor: Krejzi_ »

Moja koleżanka ma razem 8 kolczyków po 4 w każdym uchu... 6 przebiła u kosmetyczki, a 2 drugie w domu... Ja bym chyba nie mogła... :-/
Awatar użytkownika
maadziulaa

Ja przebiłam 3 sama kolczykiem,1 igłą bo mi zarosła od kosmetyczki :/
igłą bardziej boli moim zdaniem.Może macie jakieś zdjęcia?
Awatar użytkownika
grzechu jackson

Post autor: grzechu jackson »

Może tośmieszne ale chciałem kiedyś sobie zrobić kolczyk w pempku, ale rodzice sie niezgodzili, i nadal pozostają tylko marzenia. Może w przyszłości. ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Basia1992

Post autor: Basia1992 »

grzechu jackson pisze:Może tośmieszne ale chciałem kiedyś sobie zrobić kolczyk w pempku, ale rodzice sie niezgodzili, i nadal pozostają tylko marzenia. Może w przyszłości.
Facet, Ty chyba żartujesz :smiech: Jak u chłopaka może wyglądać kolczyk w pępku? U dziewczyny to rozumiem, ładny, wysportowany brzuch, ale u faceta... No, ale jak kto woli ;-)

Co do przekłuwania-ja bym sobie nigdy sama kolczyka nie zrobiła. Nieodkażoną igłą tyle zarazków się przenosi! Przecież kosmetyczka nie odkaża igły na pokaz tylko jakiś cel w tym ma. Poza tym, wydaje mi się, że gojenie po fachowym przekłuciu przebiega mniej boleśnie. Mam kilka kolczyków i wszystkie były robione w salonie kosmetycznym.
ODPOWIEDZ