Muzyka: Nowości & Zapowiedzi

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

kaem pisze:Najnowsza Madonna Hey You
Prawie jak Enya, tylko że z Pharellem Williamsem. Słodkie, słodkie, chyba za bardzo. A już raczej prędzej temu nagraniu do Bedtime Stories i Something to remember niż do American Life. Tylko gdzie Hey You do Take a bow. Przy pierwszym przesłuchaniu zwróciłem także uwagę na to, że głos Madonny jest nienaturalnie wysoki. Zobaczymy jak utwór wypadnie na Live Earth, moim zdaniem mimo wszystko do koncertu pasować będzie idealnie.

Dwa dni po kolejnym udanym koncercie Heya w Warszawie połowa piosenek z nowego albumu Nosowskiej do przesłuchania. Podobno słucha się bardzo miło. Sam znam tylko Erę retuszera... a na resztę poczekam wyjątkowo do premiery. Uroczo jest spieszyć się do muzycznego sklepu po dawno wyczekiwaną płytę, jeszcze szybciej przyspieszyć do domu w celu odfoliowania, nacieszenia się okładką, książeczką. A potem już tylko włączyć do odtwarzacza i się muzycznie delektować ze świadomością, że większość zainteresowanych ma połowę mniej materiału do odkrycia. I jakie tytuły:

1. Era Retuszera
2. Grand Prix
3. Makro
4. Nerwy i Wiktoriańscy Lekarze
5. Kasitet Romans
6. My Faith Is Stronger Than The Hills
7. UniSexBlues
8. Metempsycho
9. Sub Rosa
10. Simple Present
11. Poli D.N.O.
12. Odrobina Dyskomfortu
13. Karatetyka
14. Konsorcjum K.C.K

Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Jestem teraz po uszy w Prince'ie i trudno mi cokolwiek zauważyć. Nie wiem, jak mi się to stało, że muzyk, którego znam od 2 dekad, tak mnie na nowo owładnął.
Może dlatego ten nowy utwór Madonny mnie jakoś nie rusza. W przeciwieństwie do Ciebie SLK, poprzednia płyta podobała mi się naprawdę. American Life zresztą też.
Nie wiem, czy zwrócileś uwagę, że piosenkę Madonnie pomógł wyprodukować Pharrell Williams. Ciekawe. Trudno mi się przestroić z Jej tanecznych klimatów na taki spokój. Ale może z czasem...
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

Nowa piosenka madonny.......Hmmm myślałem że jesli będzie to (i jest) utwór powstały we współpracy z pharellem to bedzie to jakis mega pocisk taneczny.Tymczasem to spokojny utworek który mi sie podoba,moge go posłuchac ale rewelacja to dla mnie żadna.
Awatar użytkownika
Karolina

Post autor: Karolina »

Jeśli ktoś jeszcze nie widział: http://www.youtube.com/watch?v=xTNXrkBSp_o
Paul McCartney - Dance Tonight ;-) Ten utwór będzie się znajdował na płycie 'Memory Almost Full'.
Ostatnio zmieniony pt, 25 maja 2007, 14:01 przez Karolina, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kaem

Jeden z najbardziej nieziemskich projektów UNKLE, powaraca z trzecią płytą. Jak zawsze, płycie towarzyszy również nieziemski videoklip:

Burn My Shadow.

Tu trochę niusów nt. nowej płyty War Stories.

A tu trochę historii:

Rabbit In Your Headlights
Be There
Eye For An Eye
Inside
Lonely Soul
Reign
I Need Something Stronger
Tracier

Przez 3 płyty UNKLE przewinęli się muzycy z Radiohead, The Verve, Beastie Boys, Metallica, Badly Drawn Boy, Massive Attack, South, Pulp, Marilyn Manson czy The Stone Roses.

Wydarzenie.
kaem

24 września z nową płytą pojawi się ta pani:

Obrazek
Maverick

Post autor: Maverick »

Oj ta pani zdecydowanie daje radę... Jeśli ktoś lubi odpłynąć przy hipnotycznej muzyce z ciekawym tekstem, trochę łagodniejszej niż 'The Doors', ale ma myśli samobójcze na widok pań N. Jones i K. Melua, to jest to zdecydowanie propozycja dla niego.
Awatar użytkownika
kaem

To jest kobieta, która się nie cacka. W duchu Patti Smith. Wymiata, ale zawsze dba o melodię. A jej duet z Thomem Yorke'iem zawsze mnie porusza.
japrosic dla PJ.
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Śliczna i utalentowana Alicia Keys (księżniczka, prawda Mazi ;-) ? ) niebawem wyda swoją najnowszą płytę.
Krążek "As I Am" ma się ukazać w październiku.
Jest niecierpliwie oczekiwany, ponieważ wokalistka nie nagrała nic od czasu drugiego albumu: "THE DIARY OF ALICIA KEYS" z 2003 roku (nie licząc produkcji UNPLUGGED 2005 )

Więcej --> tutaj
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Alicia umieściła niedawno na swojej stronie internetowej notkę dotyczącą nowej płyty ; ) Znalazłam tłumaczenie na soulbowl, wklejam gdyby ktoś chciał poczytać co nam Ala szykuje ;P

Szalenie długo nic tutaj nie pisałam. Ale wiem, że mi to wybaczycie, jako że ciężko pracowałam przy mojej nowej płycie. Tak jest, już mniej niż tydzień a cały album będzie skończony. Prawie nie mogę w to uwierzyć. To bez wątpienia był najbardziej intensywny i głęboki okres mojego życia. Nie potrafię nawet wyjaśnić tego głębi, rzeczy, których się nauczyłam, rzeczy, które najpierw robiły mnie słabszą, potem silniejszą i w końcu całkowicie lepszą osobą. Ledwie mogę uwierzyć w to jak to wszystko wyszło. Nigdy nie byłam bardziej szczęśliwa, jeśli chodzi o album i te piosenki. Każda z nich ma swoją osobistą i bardzo uczciwą historię, którą niesie. Każda z nich jest częścią mojego serca i jestem tak bardzo podekscytowana, że niedługo będę mogła Wam je podarować.

Nowy singiel ma tytuł "Noone" i absolutnie kocham ten numer. Mam nadzieję, że będzie to nieco niespodziewane i ta piosenka Was osaczy i pochłonie. Mam nadzieję, że pozwoli Wam poczuć się dobrze i sprawi, że będziecie wykrzykiwać słowa z całych swoich płuc!

Jak widzicie, jestem maksymalnie podekscytowana tym wszystkim i nie mogę się doczekać kiedy to usłyszycie!

Szczerze mówiąc, nie mogę się doczekać kiedy usłyszycie wszystko! Każda piosenka jest tak bardzo różna od reszty. Nie ma nawet mowy, byście się znużyli. Z drugiej strony jednak wszystko wciąż reprezntuje mnie jaka jestem teraz.

Nie żałuję, nie mam zastrzeżeń, nie mam wahań, w nic nie wątpię.

Jestem naprawdę i całkowicie gotowa.
Awatar użytkownika
Xscape

Post autor: Xscape »

http://download.yousendit.com/9900987662EC7500 Sample nowej piosenki jennifer lopez. Powiem krótko zapowiada sie hicior.
Awatar użytkownika
Sugar

W internecie pojawił się najnowszy kawałek Alici Keys - noone
http://www.zshare.net/audio/3361413eda61d1/
Taki sobie, szczerze mówiąc liczyłam na coś więcej. Album ma się ukazać w listopadzie, premiera wyznaczona na 13, zobaczymy czy nie przełożą. Dwa poprzednie albumy Ali były świetne, ciekawe co nam teraz przygotowała ; ]
Obrazek

Na 18 września planowana premiera albumu królowej soulu Angie Stone
Obrazek

'Songs about girls' Williama planowana na 25 września (singiel jest mega kiepski, nie wiem czy nie będę załowała pieniędzy na płytę, choć mam nadzieje że to tylko taki jednorazowy wybryk)
Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Ale czarno zrobiło mi się przed oczami... Taką muzykę lubisz szczególnie?
Awatar użytkownika
Sugar

Tak ;-)
Jakieś 95% tego co mam na półce to czarnoskórzy artyści.
Awatar użytkownika
Stanisław Leon Kazberuk

Post autor: Stanisław Leon Kazberuk »

Interesowałaby kogoś solowa twórczość bębniarza Beatlesow?

Ringo Starr wydał wreszcie swoją składankę [pierwszą od ok. 30 lat!]. Choć jej jeszcze nie mam, mogę polecić w ciemno. Wybór jak najbardziej słuszny, a twórczość Ringo to po prostu - jak w piosence - a dose of rock and roll. Pogodne [lub nie], bardzo dobrze zaaranżowane piosenki, w których słychać radość z grania i tworzenia. Poza tym naprawdę solidnie i porządnie 'zrobione' piosenki, ambitne, ale przystępne. Mogę śmiało polecić,warto się przekonać, że Ringo to nie tylko ów bębniarz Beatlesów.

http://muzyka.onet.pl/_i/info/duze/r/ri ... kladka.jpg

PHOTOGRAPH: THE VERY BEST OF RINGO STARR

Lista nagrań:

1. Photograph (1973)
2. It Don't Come Easy (1971)
3. You're Sixteen (You're Beautiful And You're Mine) (1973)
4. Back Off Boogaloo (1972)
5. I'm The Greatest (1973)
6. Oh My My (1973)
7. Only You (And You Alone) (1974)
8. Beaucoups Of Blues (1970)
9. Early 1970 (1971)
10. Snookeroo (1974)
11. The No-No Song (1974)
12. (It's All Down To) Goodnight Vienna (1974)
13. Hey Baby (1976)
14. Weight Of The World (1993)
15. A Dose Of Rock 'N' Roll (1976)
16. King Of Broken Hearts (1998)
17. Never Without You (2003)
18. Act Naturally (with Buck Owens) (1989)
19. Wrack My Brain (1981)
20. Fading In and Fading Out (2005)

Dodatkowa edycja zawiera interesującą płytę DVD:

Sentimental Journey (1970 promotional film)
It Don't Come Easy (1971promotional film)
Back Off Boogaloo (1972 promotional film)
You're Sixteen (You're Beautiful And You're Mine) (1973 promotional film)
Only You (And You Alone) (1974 promotional film)
Act Naturally (with Buck Owens) (1989 ? music video)
Goodnight Vienna (1974 ? promotional film for album)
ODPOWIEDZ