Pogaduchy o piłce nożnej :)

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

:surrender:

Dlaczego........
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

A już miałem się chwalić, że chłopaki zarobili dla mnie 100, a tu zonk!
Dobrze, że Betclick zwraca kasę za pierwszy zakład :-/
ZAQ
Awatar użytkownika
Lucasso

Post autor: Lucasso »

co to wogóle było ... cały mecz elegancko i zrąbaliśmy końcówkę ... Panie Borubar ... Strzel pan sobie chociaż kielicha na pocieszenie ;)
Obrazek
thewiz

Post autor: thewiz »

Mam pytanie i jednoczesnie prosbe dla osob zainteresowanych pilka i mieszkajacych w Warszawie. Czy ktos wie, gdzie mozna dostac (w sklepie, od reki) gwizdki sedziowskie (najlepiej Fox 40 albo jakies limitowane edycje, koniecznie certyfikowane albo przeznaczone dla sedziow pilki noznej) w sklepie w stolicy? Jesli tak, to bede wdzieczna za cynk. Generalnie czy ktos zna sklep z akcesoriami sedziowskimi w W-wie?
Mandey

Post autor: Mandey »

Decyzją UEFA dziś zapadła klamka co do organizacji meczów EURO 2012 przez polskie miasta. Decyzja mnie bardzo zadowala ponieważ znalazł się tam Poznań, przez wielu odrzucany na rzecz Krakowa, który odpadł z rywalizacji razem z Chorzowem. Reszta miast które UEFA wybrała to Warszawa, Gdańsk oraz Wrocław. Sprawa Ukrainy jeszcze nie rozstrzygnięta.

100 km do Poznania, 75km do Wrocławia. Nic tylko czekać na drużyny, które w tych miastach zagrają. Mam nadzieję jako kibic reprezentacji Anglii, że ta drużyna w jednym z tych miast zagra wcześniej oczywiście kwalifikując się do turnieju. Parę lat minęło od meczu w Chorzowie z Polską a i skład już inny.

źródło: www.tvn24.pl

ps. ktoś planuje może kibicować na stadionach na tych mistrzostwach?
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
ZAQ84

No widzisz, a ja jestem niezadowolony:
Chorzów -> 27 km
Kraków -> 55 km
Wrocław -> 200 km
Poznań -> ... e to już bliżej do Warszawy :-/

Optymalnym (pod względem geograficznym) byłoby:
Gdańsk - północ
Poznań/Wrocław - zachód
Warszawa - wschód
Chorzów/Kraków - południe
No ale wiadomo, że to mało ważne kryterium, zdecydowały inne, mam nadzieję, że racjonalne argumenty.
Z Chorzowem się w sumie pogodziłem, to już zostało postanowione odgórnie na samym początku, mimo, że jakoś za Krakowem nie przepadam, to kibicowałem mu choćby ze względu na fakt, że jest właśnie blisko. No nic, decyzja zapadła, jeszcze Platini straszy Ukrainę, ale jest to mało prawdopodobne, żeby coś się zmieniło w ilości miast.
Mandey pisze:ps. ktoś planuje może kibicować na stadionach na tych mistrzostwach?
Zobaczyć choć jeden mecz (najlepiej z udziałem reprezentacji Polski) na żywo na EURO, którego będziemy gospodarzem... przecież to wydaje się niemal moim obywatelskim obowiązkiem :-)
ZAQ
Mandey

Wiesz... Jak czytałem jakiś czas temu o przygotowywanych stadionach na te mistrzostwa to Kraków mnie zawiódł. Stadion na 30 tys. miejsc. No z czym do ludu? Podstawa na mistrzostwa takiej rangi to 40 tys. Dlatego ich nie żałuję. Ja wiem, że piękne miasto z mnóstwem miejsc do zwiedzania ale ludzie tam przyjadą w głównej mierze kibicować a nie zwiedzać. Zresztą i tak osobiście uważam, że Wrocław jest ładniejszy. Chorzów od razu mi nie przypadł do gustu. Mają za bardzo archaiczny wygląd stadionu.
Platini straszy i dobrze robi. Ukraińcy się muszą sprężać. Najwyżej będą tam tylko dwa miasta a u nas cztery.
ZAQ84 pisze:Zobaczyć choć jeden mecz (najlepiej z udziałem reprezentacji Polski) na żywo na EURO, którego będziemy gospodarzem... przecież to wydaje się niemal moim obywatelskim obowiązkiem

Na finał jakby grali z Anglią pojadę nawet do Kijowa. Nie ma bata! Ale tylko jak
synowie Albionu będą we finale. ;-)
ZAQ84

Mandey pisze:Stadion na 30 tys. miejsc. No z czym do ludu? Podstawa na mistrzostwa takiej rangi to 40 tys.
I to prawdopodobnie zadecydowało o takiej, a nie innej decyzji.
Co do Chorzowa masz niestety rację, najlepiej byłoby zburzyć i zrobić od nowa, bo takie kosmetyczne przebudowy dużo nie dadzą...
Mandey pisze:Najwyżej będą tam tylko dwa miasta a u nas cztery.
yyy... a to nie będzie tak, że wtedy właśnie ewentualnie brano by pod uwagę Kraków i nawet Chorzów?!? (czyli 2+6, zamiast 4+4)

PS. Ciekawe jak będzie wyglądało kupno biletów na mecze, aż boję się myśleć :nerwy:
ZAQ
Mandey

ZAQ84 pisze: yyy... a to nie będzie tak, że wtedy właśnie ewentualnie brano by pod uwagę Kraków i nawet Chorzów?!?
Platini dziś wyraźnie powiedział, że Kraków i Chorzów out. Dla tych
miast to już koniec. Najprawdopodobniej będzie po 4 stadiony tam i u Nas. A jeśli nie to rozważają opcję 4 + 2. Tam dziś wypadły Dniepropietrowsk oraz Odessa. Myślę że pozostała czwórka Kijów, Donieck, Lwów and Charków dadzą radę.
Mają zaawansowane już prace.

www.uefa.com.

O biletach strach myśleć.
Awatar użytkownika
sergi13

Post autor: sergi13 »

Kraków jest bardzo niezadowolony,że nie dostał Euro ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

I co tu dużo dziwic?Kraków to Kraków tamto a tu taki zonk.To że mają smoka o niczym nie świadczy nenene
Obrazek

Dziś finał Ligi Majstrów w Rzymie. Na przeciwko siebie staną Manchester United i FC Barcelona.
Ci pierwsi mogą obronić puchar ponieważ zdobyli go rok temu. Ci drudzy są nakręceni mistrzostwem kraju, pucharem kraju i rozjechaniem po drodze odwiecznego rywala Realu Madryt 6:2 na ich terenie. Manchester to odwieczny rywal mojej ukochanej drużyny, której zgarnęli tytuł mistrza Anglii w tym sezonie ale jednak kciuki będę dziś trzymał za nimi. Lubię piłkę siłową z dodatkiem finezji jaką gwarantuje liga angielska. W Hiszpanii można oglądać tylko to drugie. Typ: 3-1 dla MU.
Mam nadzieję, że będzie widowisko. Stado browarów już się chłodzi. Ktoś będzie oglądał... może wynik wytypuje? Zabawmy się.
;-)

Obrazek
ZAQ84

Przede wszystkim cieszę się, że w finale spotkają się w tym roku właśnie te dwie drużyny.
Mam trudny orzech do zgryzienia, komu kibicować. Po chwili namysłu stanę chyba jednak po stronie Czerwonych Diabłów. Było, nie było, w szeregach MU mamy swojego rodzynka - Tomka Kuszczaka.
Bawię się hobbystycznie w bukmacherkę, zeszłotygodniowy finał dobrze wytypowałem (no bo przecież ma w składzie Polaka glupija ) tutaj nie odważyłem się typować zwycięzcy, będę obstawiał LIVE w trakcie meczu.
Ale dla zabawy niech będzie 3-2 dla MU, im więcej goli tym lepiej ;-)

Dużo dziś się piszę o tym wydarzeniu, dużo porównań, statystyk. Dla zainteresowanych podaję linki do dwóch ciekawych artykułów:

Barca kontra MU - wielkie porównanie
Barcelona - Manchester. Przegląd sił
ZAQ
Awatar użytkownika
m-m1kea

Post autor: m-m1kea »

Final marzen - nie ulega watpliwosci.
Barcelona gra najpiekniejszy futbol na swiecie, natomiast ManUTD gra cholernie skutecznie.

Wierze w Barce i mam nadzieje, ze dzis pokaza, ze sa najlepszym teamem na starym kontynencie.
Wynik: 3:1 dla Barcy.

;)
Obrazek
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

ja się nie rozpiszę, ponieważ obie drużyny sa mi obojętne.

manchester ma przewagę w składzie, ale jak pokazała barcelona grają do końca i przypadki też im się zdarzają.

stawiam 1-1 i w karnych lepsze united.
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ