Pogaduchy o piłce nożnej :)

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Mandey

Post autor: Mandey »

Rosja - Hiszpania 0-3 (0-0)
0-1 Xavi '50
0-2 Guiza '73
0-3 Silva '82

..chciałem już pisać Rosja "widmo" ;-)
Nie ta sama drużyna. Wypompowani po meczu z Holandią niemiłosiernie.
Grały dwie drużyny, które na tym turnieju bardzo mi się podobały.
Szkoda Rosji. Ale jak mieli dziś przejść i tak zagrać z Niemcami we finale
to dobrze że jadą do domu. W niedzielę finał i mam nadzieję że całe Niemcy
będą płakać no i Ci wierni ich kibice w Polsce. ;-)

Niedziela 20:00
Finał Mistrzostw Europy 2008

Niemcy - Hiszpania

Typ mojej skromnej osoby to 0-2 dla Hiszpanów. ;-)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
iguana_night

Post autor: iguana_night »

iguana_night pisze:Rosja, według mnie wygra z Hiszpanią, bo ich zawodnicy są o niebo mocniejsi i pewnie pod koniec uderzą, tak jak w poprzednim meczu. No i świetna forma Arshavin'a.. Ale mecz może być ciekawy bo Hiszpanie na pewno będą się bronić ;-)
Ajajaj, to się zapędziłam :-) Ale przeżyłam wczoraj trochę szok, jak ledwo dożyli do końca drugiej połowy.. No a Hiszpania fakt, grała fenomenalnie ale nie mieli w Rosji większego przeciwnika. To tak mniej więcej jakby grali z Polską ;-) A Arshavin'a jakby nie było.. No ale może za 4 lata..

A teraz znając Niemców za pewne trochę będą kombinować, wymuszą kilka karnych. A Hiszpania gra bardzo fair. Za fair jak na Niemów.. No i pewnie to ich zgubi. Obstawiam 2:1 dla N.
Stranger in Moscow.
Awatar użytkownika
Klarison

Post autor: Klarison »

Deutschland uber alles...Mam nadzieje że to się spełni juz w niedziele:)
Obrazek
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Wiem że nie na temat Euro ,ale właśnie wygraliśmy ze Szkotami 3-1 w meczu Polska - Szkocja:) Graliśmy 60 minut na sztucznej murawce po 7 z bramkarzem:) :happy:
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Mandey

Gdzie grałeś? Napad?
Jakieś foty może... ;-)
Awatar użytkownika
Maro

Mandey pisze:Gdzie grałeś? Napad?
Wszędzie:P oprócz bramki :P

Szczerze to środek pola,czasami włączałem się do ataku,pomagałem na obronie,ogólnie jak na moją kondycję to się dziwię że 60 minut wytrzymałem.

Jeden minus,szkot wjechał mi w lewą nogę pozostawiając ślad korków powyżej kostki,trochę boli:)

Mandey pisze:Jakieś foty może...
Niestety nie,ale za to miałem swój fan-club w 2 osobowej grupie,moi starsi kumple z pracy :D

I jeszcze najlepsze,spodenki z flagą Szkocji a koszulka Polski,hehe:P
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Canario

Post autor: Canario »

Ja szczerze mowiac do Niemcow nic nie mam ale zawsze jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci jak ogladam jakies relacje sportowe i konkuruja w nich nasi sasiedzi z zachodu to ja sciskam kciuki za ich przeciwnikow :-) .

Espania do boju , pomscijcie Portugalie.
Mandey

...tymczasem UEFA wybrała już 10 najlepszych piłkarzy turnieju.

Iker Casillas [Hiszpania], Carles Puyol [Hiszpania],
David Villa [Hiszpania], Marcos Senna [Hiszpania],
Bastian Schweinsteiger [Niemcy], Michael Ballack [Niemcy],
Hamit Altintop [Turcja], Luka Modrić [Chorwacja],
Andriej Arshavin [Rosja], Wesley Sneijder [Holandia]

:wariat: Jak dla mnie zestawienie ciut dziwne...
Zastanawia mnie brak Podolskiego, który jakby nie patrzeć
strzelił kilka bramek oraz popisał się asystami będąc w każdym
meczu Niemców wyróżniającym się zawodnikiem.
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Post autor: Liberian Girl »

jak ogladam jakies relacje sportowe i konkuruja w nich nasi sasiedzi z zachodu to ja sciskam kciuki za ich przeciwnikow .
Ja mam podobnie ;-)

I teraz czekam na sprzyjający wynik dla Hiszpanów!
Jak dla mnie zestawienie ciut dziwne...
Ja tam nigdy nie rozumiałam tej organizacji....
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Hiszpania MIstrzem Europy :dance:
Obrazek

:happy: :happy: :happy: :happy:
Nic mnie nie cieszy w footbalu tak, jak wygrane ukochanych drużyn oraz porażki i płacz Niemców! To drugie się dziś stało!

Niemcy - Hiszpania 0-1 (0-1)
0-1 Torres '33

Pierwsza połowa finału przeciętna. Na początku Niemcy uzyskali przewagę, jednak "Espania" obudziła się i było blisko by Torres strzelił głową bramkę. Co się działo później wiadomo, prostopadle podanie do napastnika Liverpool'u Torresa i 1-0 Hiszpania! Druga połowa to kontrolowanie sytuacji przez Hiszpanów i kontratakowanie na bramkę Niemców. Dobra gra pomocników Xavi'ego i Marcosa Senny. Niemcy bezradni. Żelazna taktyka przegrała z polotem Hiszpanów. Gratulacje...

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek

No i po mistrzostwach. Całe szczęście w finale Hiszpanie wygrali, i bardzo dobrze. Od lat zasługiwali na triumf w wielkiej imprezie. wiecznie grali świetnie ale odpadali w dziwnych okolicznościach. Sprawiedliwości stało się zadość i są mistrzami Europy. Niemcy niech się bujają. Ciekawie nie grali, a i tak daleko zaszli. Podsumowując tę imprezę nie mogę po raz kolejny nie wspomnieć o słabej grze naszej reprezentacji. Nędza i rozpacz. Zobaczymy co będzie dalej. Przed nami eliminacje mistrzostw świata. Zawiedli także Włosi i Francuzi, a o Holandii nie wspomnę. Bili wszystkich w grupie a w ćwierćfinale nie sprostali Rosji, jakby nie patrzeć rewelacji tych mistrzostw. Gospodarze imprezy także pod wszelką krytyką. Lata przygotowań i nici z sukcesu. Obrońcy tytułu Grecy w ogóle nie potrzebnie tu przyjechali, bo przez cztery lata niczego innego nie nauczyli się grać niż tego co grali w Portugalii na mistrzostwach... A właśnie Portugalia! Zawiodła czy nie? Wydaję mi się że tak bo też w gronie faworytów wymieniana była. Ronaldo i spółka odpadli jednak w meczu z Niemcami. Ogólnie mistrzostwa na średnim poziomie. Praca sędziów pozostawiała momentami wiele do życzenia. Narodziła się gwiazda w postaci Arshavin'a (Rosja). Ciekawe jakie oferty otrzyma i gdzie w końcu przejdzie.

...no nic szaliki do szafy i czekać na kolejną wielką imprezę... Kiedy ucichną echa Euro 2008 zmienię tytuł tematu na Pogaduchy O Piłce Nożnej, tak by temat mógł być odświeżany przy okazji meczów ligi mistrzów czy eliminacji mistrzostw świata, jeśli ktoś będzie chciał pogadać na ten temat. Pozdro i dzięki za udzielanie się.
;-)
Ostatnio zmieniony pn, 30 cze 2008, 0:06 przez Mandey, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maro

Yes,yes,yes

Cieszę się jak zawsze kiedy Niemcy dostają w dupe :D
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Mandey pisze:Pogaduchy O Piłce Nożnej
Sugerowałabyn "Pogaduchy o piłce nożnej".
Rzeczowniki z dużej litery pisze się w języku niemieckim. ;-)
Po polsku jest to błędem*.
Aczkolwiek ja czasem lubię, przyznaję...

*Poza nazwami własnymi i tak dalej...oczywiście.
Mandey

MJowitek pisze:Sugerowałabyn
...proszę tylko nie wytykajmy sobie błędów ;-)
Jam prosty chopak z małej mieściny.

Ja mam taką manię że piszę jakiś temat na kompie w folderach czy obojętnie gdzie zawsze z dużej każdy wyraz... taki odchył mój.
Pozdro ;-)
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Nie wytykam.

Czasami się coś przechwytuje, jakiś sposób pisania lub mówienia, od innych, często nie wiedząc, że tak jest niepoprawnie. To zupełnie odruchowe jest i zdarza się chyba każdemu. Często podkreślasz swój patriotyzm, a że pisanie rzeczowników z wielkiej litery jest typowo niemieckie, to zwyczajnie o tym napisałam. Masz prawo nie wiedzieć, tak samo jak ja nie wiem wielu rzeczy, o których wiesz Ty. Lubię się dowiedzieć. Pozdr.
ODPOWIEDZ