Spotkania fanów w Łodzi

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
bettima

Post autor: bettima »

Elen pisze:a dzisiaj cały dzień jestem "przygaszona", cały czas Go widzę i kolejny raz nie mogę uwierzyć, że Go nie ma.
Mogę się pod tym podpisać...mam teraz dokładnie tak samo.
I "spotykam" dziś Michaela na każdym kroku -
najpierw w tramwaju grupka osób słuchała Jego piosenek odtwarzanych z telefonu, później głos Michaela dobiegł mnie z samochodu stojącego na światłach i na koniec gdy mijałam okna jakiegoś domu na ekranie komputera wylukałam tańczącego MJ'a :mj:

A tak poza tym - nie wiem jak Wy, ale ja czuję, że muszę zobaczyć TII jeszcze raz..
Awatar użytkownika
spider865

Post autor: spider865 »

może ktoś napisać taki skrótowy "program" z tej premiery dla tych co nie mogli być tam z Wami? ;-) (od początku czyli od przemarszu... aż do ranka, bo chyba wszytsko skończyło się koło 6 godz.)
Malwina27

Post autor: Malwina27 »

Widzę ze wiele z was ma takie samo odczucie a mianowicie ze ten film nie trwa niemal 2 godzin a z 30 min !!! Jak już zapalily się światła odwrocilam się do koleżanki i moje pierwsze słowa były "to już koniec???" było super ! Ja wybieram się jeszcze do Cinema City jakos w tym tygodniu i pewnie w next weekend do imaxa na mega odlot na WIELKIM ekranie ! ;) tylko tak bez ludzi z forum to chyba już nie to samo będzie .......

Ps ja na filmu się wzruszyłam 2 razy a pozatym śmiałam się jak głupia bo MJ taki radosny , taki zartobliwy !!! Człowiek zapomina ze już Go nie ma !

Kinga ponownie dziękuję za zorganizowanie tego wszystkiego !!!!
Obrazek

Twitter @Malwi27
Awatar użytkownika
Dangerous_Dominika

Post autor: Dangerous_Dominika »

Malwina27 pisze: tylko tak bez ludzi z forum to chyba już nie to samo będzie .......

to ja mam takie pytanie.. jako osoba w forum ktora była w Bałtyku.. jak wygladalas bo chyba nie miałam okazaji Cię poznac??? ;)
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
Bywam protestem, planem B
I wlepką w metrze" - HEY
Malwina27

Post autor: Malwina27 »

Dangerous_Dominika pisze:
Malwina27 pisze: tylko tak bez ludzi z forum to chyba już nie to samo będzie .......

to ja mam takie pytanie.. jako osoba w forum ktora była w Bałtyku.. jak wygladalas bo chyba nie miałam okazaji Cię poznac??? ;)
No chyba nie hahahah
Ja miałam na sobie czaja koszulkę z MJ chyba jako jedyna .
Obrazek

Twitter @Malwi27
Awatar użytkownika
Dangerous_Dominika

Malwina27 pisze:Ja miałam na sobie czaja koszulkę z MJ chyba jako jedyna .

ze zdjeciem bodajze z Leave me Alone czy z kilkoma zdjeciami?!:)
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
I wlepką w metrze" - HEY
Awatar użytkownika
madziam.j

Post autor: madziam.j »

Hej Co tam u was słychać?
Ja własnie jestem w szkólce i jest Bosko!!!
Nie wiem kiedy sie zobaczymy:(
Do Łodzi przyjezdzam w sobote bo ide na This is it z kolezankami ale potem wracam:(
TĘSKNIE!!!!
Awatar użytkownika
I'm Little Susie

Post autor: I'm Little Susie »

Co do This is it- film trwał ok. 2 godzin a mi wydawało się jakby tylko 30minut...co do emocji, które mi towarzyszyły po obejrzeniu to trudno je jednoznacznie określić...dopiero po filmie chciało mi się płakać, bo Michael nie wyglądał w nim jak ktoś kto zaraz może umrzeć i jeszcze ta dziewczynka z kulą ziemską i dedykacja dla dzieci Michaela na końcu filmu...za dużo emocji...a dzisiaj cały dzień jestem "przygaszona", cały czas Go widzę i kolejny raz nie mogę uwierzyć, że Go nie ma........
Idealnie ujęłaś także moje odczucia... To było niby 111 min, ale dla mnie minęło jak 5. Wiadomo, z Michaelem czas szybciej płynie :) W czasie filmu kilka razy się śmiałam ("Michael, trzymaj się, proszę" :) albo jak oglądając nagrywanie Thrillera miał lizaka w buzi :D) wzruszyłam się kilka razy, a zakończenie (to po napisach): Heal the world. I love you. MJ, dziewczynka z Ziemią, dedykacja dla dzieci Michaela - wszystko to tak strasznie mnie dobiło, że nie mogłam powstrzymać łez... Od wczoraj cały czas jestem przybita, ciągle myślę tylko o Nim i co chwilę się rozklejam... :surrender: :surrender: :surrender:

A i ja również dołączam się do podziękowań dla Kingi i Kasi :* I w ogóle chciałam podziękować całej ekipie z forum :* To było nasze pierwsze, ale mam nadzieję nie ostatnie spotkanie :)

Niech Michael będzie z wami, każdego dnia :* Pozdrawiam :*
http://grono.net/chat/#michaeljacksonfoundation/forum/

Michael Jackson Fundation - dołącz do nas! Pomóż nam uzdrawiać świat!
Awatar użytkownika
Maharet

Post autor: Maharet »

spider865 Mogę przepisać ze ściągi, którą rozdawali na premierze ;-) Ale ją trochę zmodyfikuję ...

1. Około godziny 18.00 rozpoczął się przemarsz Piotrkowską (nawet nie zauważyłam kiedy ulica się skończyła i doszliśmy na Plac Wolności, gdzie tańczyliśmy sobie na mokro, a gdy się rozruszaliśmy, rozkręciliśmy, no w miarę - musieliśmy niestety skończyć, bo panowie w niebieskich mundurkach mogliby nas sprzątnąć)
Kasia M.Dż* poprawiała mi humor i działała jak napój energetyzujący :smiech:

2. Ok 19.30 przemarsz się skończył, a my zrobiliśmy sobie zlot fanów w McDonaldzie... pogaduchy, integracja z nowymi ludźmi etc. etc.

3. No i Bałtyk - ok 21.30 Kinga przywitała wszystkich pięknie... (dlaczego największe brawa z końca sali rozległy się, gdy wspomniała o jedzeniu?? nenene )

4. Obejrzeliśmy dokument THE ONE, który był zdecydowanie za krótki..... :mj:
Hmmm myślałam, że jesteśmy i zachwycamy się zbyt głośno, po czym okazało się po wywiadzie środowiskowym, że wcale nie było słychać naszych yyyy westchnień? okrzyków?

5. Ok 21.30 - poczęstunek etc. (szarlotka pycha o taak ;D i sernik... i te wszystkie ciasta, które mi się zmieszały z sałatką z bekonem (?))
No i zabawa w Hallu przy muzyce Michaela oczywiście....

6. Koło północy wystąpiła M.Dż* ... Jam, Billie Jean, Speechless, Another Part of me... Cóż... skończyła zbyt szybko, jeszcze by się chciałoooo ;D Nie będę się już zachwycać, bo Kasia i tak pewnie się już hymnów pochwalnych na swoją cześć naczytała i nasłuchała ... :mj:
Nie wiem, czy nie ma dość :smiech:

7. No i tutaj już koło 1.00 zabawa, przynajmniej dla mnie rozkręciła się na dobre... wytańczyłam się z cudownymi ludźmi... Oczywiście w Hallu przy MJu .... można też było sobie poleżeć i naoglądać się teledysków na sali, ale... ale się zapętliły niestety nenene

8. Okazało się, że mamy problem z połączeniem z LA... i obejrzymy film jako pierwsi na świecie ! Kiedy Kinga to powiedziała tak się zestresowałam, że.... (no Marta Ty już dobrze wiesz, jak przeżywałyśmy ;* I love You) trzymało mnie do 3.30, gdy rozpoczął się seans TII....

O swoich wrażeniach dotyczących filmu nie napiszę tutaj, bo nie za bardzo wiem jak oddać moje emocje... Whatever - wyciszyłam się strasznie, poczułam dziwny spokój, gdy wracałam sama ta pustą ulicą... I jakaś dziwna zmianę...

Poza tyym, no kochaane : Moje Smooth Criminal arcydzieło po raz kolejny! Och, już chyba wszystkie moje MJówki wiedza, że ja i ta piosenka to miłość od pierwszego wejrzenia, a to, co chciał zaprezentować Michael na TII, po prostu cofnijcie mnie w czasie i zabierzcie do Chicago !!!

Kolejna sprawa, to już tak ogółem do Was napiszę: dostałam od wczoraj "trochę" smsów; pytanie brzmi : czy moje Łódzkie zaprzyjaźnione MJówki znają mój telefon? miały z nim bliższy kontakt?? TAK?! No to wiedza, że totalnie irytuje mnie, że nie mogę odczytać nic, co do mnie piszecie??? :smiech:
Kocham Was, ale nie daruję, że wczoraj wieczorem nikt nawet nie pomyślał o tym, żeby wynająć helikopter i po mnie wpaść w drodze do Plastyków????!!!!!! :smiech:
nenene
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

Maharet pisze:Okazało się, że mamy problem z połączeniem z LA... i obejrzymy film jako pierwsi na świecie ! Kiedy Kinga to powiedziała tak się zestresowałam, że.... (no Marta Ty już dobrze wiesz, jak przeżywałyśmy ;* I love You) trzymało mnie do 3.30, gdy rozpoczął się seans TII....
I love You more! ;* Oj tak, emocje były już tak silne, że ja miałam ochotę uciec. Ale może to i lepiej, że wszystko się przyspieszyło...
Maharet pisze:Kolejna sprawa, to już tak ogółem do Was napiszę: dostałam od wczoraj "trochę" smsów; pytanie brzmi : czy moje Łódzkie zaprzyjaźnione MJówki znają mój telefon? miały z nim bliższy kontakt?? TAK?! No to wiedza, że totalnie irytuje mnie, że nie mogę odczytać nic, co do mnie piszecie??? Buhahahaha
Za każdym razem, jak do Ciebie piszę, to liczę się z tym. Aczkolwiek mam nadzieję, że akurat wstrzelę się w moment, kiedy Twój telefon jest przytomny glupija
Maharet pisze:Kocham Was, ale nie daruję, że wczoraj wieczorem nikt nawet nie pomyślał o tym, żeby wynająć helikopter i po mnie wpaść w drodze do Plastyków????!!!!!!
Mówiłam - wsiadaj w taksówkę i przyjeżdżaj ;)

Dzięki baby kochane za wczorajszy spontan :* Chociaż przez te kilka chwil było mi lżej :)

Teraz czuję się dokładnie tak samo jak jakieś 36 godzin temu, kiedy wyszliśmy z Bałtyku. I w ogóle wydaje mi się, jakby to było przed momentem. Dzisiaj w pracy pytali mnie o wrażenia. Chciałam im powiedzieć wszystko i nic jednocześnie. Rozwaliło mnie stwierdzenie kolegi, że pewnie nic nie widziałam, bo cały czas beczałam ;P Taaa...
Właśnie sobie przypomniałam, że jutro czeka mnie kolejny seans i aż dreszcz mnie przeszedł. Tym razem niestety nie będzie Was obok i nie wiem, jak ja to przeżyję :/
Obrazek
Awatar użytkownika
kubawalter

Łódz 27.10.2009

Post autor: kubawalter »

No słuchajcie było naprawdę rewelacyjnie...!!! :-)
z Kasią udało mi się zrobić 4 zdjęcia bo niektóre nie wyszły niestety :-/
moim zdaniem te przerwy troszkę za długo trwały,i denerwowało mnie to że na okrągło na sali leciały te same teledyski Michaela...w końcu nie wytrzymałem i podszedłem do pana operatora (takiego młodego w okularach nie wiem czy widzieliście,robił zdjęcia lustrzanką) z zapytaniem czy nie mają innych teledysków...np.Black or White...Smooth Criminal lub Thillera...niestety pan odpowiedział że nic innego nie ma tylko to co leci na ekranie... :surrender: no ale cóż ja się będę wykłócał hehe ;-) Występ Kasi również był wspaniały...zaskoczyła mnie JAM-em na początku...zatańczyła rewelacyjnie...naprawdę czułem jak by na scenie kina Bałtyk stał prawdziwy Michael Jackson...no i potem impreza w holu kina... :dance: Przy BLACK OR WHITE szalałem jak małe dziecko...bo to mój ulubiony kawałek, Don't Stop Til You Get Enough już naprawdę myślałem żeby wyrwać jakąś panienkę nenene ale jednak potańczyłem sam hehe...a następnie same hity...również przetańczyłem...
A o filmie THIS IS IT i o kinie Bałtyk powiem tylko tyle...film po prostu Zajeb**ty !!! Szczególnie pierwsze takty WANNA BE STARTIN' SOMETHIN' powaliły mnie na kolana...widziałem w niektórych momentach że Michael jest zmęczony...że ma dosyć...a w niektórych momentach nie dawał z siebie w ogóle nic...Jego muzycy musieli być bardzo cierpliwi...ponieważ Michaelowi zawsze coś nie pasowało a to tempo,a to tonacja...w sumie chciał żeby było jak najlepiej... :-)
Cóż by tu jeszcze dodać...końcówka...zwolnione tempo filmu...Michael żegnający się ze wszystkimi...po prostu wtedy łzy same napływały do oczu... :surrender: Jestem twardym facetem...ale łzy same poleciały... :smutek: :surrender: a co do sprawy kina Bałtyk...po prostu kino najlepsze w Łodzi...Chodze do niego od 10 roku życia...Dzwięk cyfrowy,Najlepszy obraz,Ekran...Byłem pod wielkim wrażeniem w trakcie projekcji filmu...
Zmontowałem wideo z występu Kasi...trwa około 5 minut...sorki że tak krótko ale baterie mi siadały i co chwile aparat mi sie wyłączał... :nerwy:

http://www.youtube.com/watch?v=8cPF8oRu4sU

A i jeszcze dołączę zdjęcia z Kasią... :mj: Może mnie ktoś rozpozna.

http://img217.imageshack.us/img217/1779/zjacksonem1.jpg
http://img88.imageshack.us/img88/4877/zjacskonem2.jpg

a jeśli będa problemy z ostroscią to zapraszam tu:
http://photos.nasza-klasa.pl/13858499/3 ... 2ab17.jpeg

Pozdrawiam was Kochani!!! :dance:
Obrazek
Awatar użytkownika
ioreta

Post autor: ioreta »

Chwilowo wrzucam tylko występ Kasi. Początek czyli Jam

http://www.youtube.com/watch?v=QCL9IK7NoHs

Zdjęcia później ;)
Awatar użytkownika
Maharet

Post autor: Maharet »

niespodzianka pisze:Za każdym razem, jak do Ciebie piszę, to liczę się z tym. Aczkolwiek mam nadzieję, że akurat wstrzelę się w moment, kiedy Twój telefon jest przytomny
- coraz rzadziej to mu się zdarza, nie wiem... juro idę do punktu...

A kiedy moje kochane idą na TII jeszcze raz? Wspólnie?

niespodzianka pisze:Mówiłam - wsiadaj w taksówkę i przyjeżdżaj ;)
Taak, jasne... Jak ja tam huknę i się do tej Łodzi wprowadzę, to będziecie mnie z miotła odganiać :smiech:

kubawalter - nie było jakiś ogromnych tłumów, wiec nie wiem dlaczego, ale Cię nie kojarzę ... dziwne, bo byłam na parkiecie dość dłuuugooo ... No i gdzieś Ty był :knuje:

A z tymi teledyskami - dla mnie to może i nawet lepiej, że nie było ich więcej, bo skończyłoby się na tym, że bym usiadła i się gapiła jak cielę w malowane wrota... A tak? Ciągnęło na parkiet do innych kawałków...

Poza tym - może obecni na sali nie-fani ( a na 100 procent ktoś taki się znalazł) nauczyli się pewnych piosenek/teledysków na pamięć :smiech:
Będą im się śnić po nocach :smiech:

Ja przychodziłam na salę po to głównie, żeby odpocząć, odetchnąć na chwilę... można tez było sobie łazić po sali i oglądać te same rzeczy z różnej perspektywy :mj:
Ech ten pierwszy rząd.... Scream...łódki..... Childhood...
Awatar użytkownika
Dangerous_Dominika

kubawalter pisze:Może mnie ktoś rozpozna

poznaje! byłeś z jakiś swoim kolegą..
i odnosiłam cały czas wrażenie ze gdzies Cię kiedyś widziałam ;)

ja moze nie bede przyznawac sie kim jetsem ;p

:mj:
"Jestem
Powątpiewaniem w sens
Formą ponad treść
I wlepką w metrze" - HEY
Awatar użytkownika
niespodzianka

Post autor: niespodzianka »

Maharet pisze:A kiedy moje kochane idą na TII jeszcze raz? Wspólnie?
Był jakiś plan, żeby iść na ostatni seans do kina IMAX. Mi to pasuje pod warunkiem, że akurat nie będę pracować ;p

Jeśli ktoś wczoraj nie oglądał Faktów:
http://www.tvn24.pl/2277865,0,0,1,1,ost ... wideo.html
Obrazek
ODPOWIEDZ