Olimpiada w Vancouver
Relacja na żywo TVP się skończyła, więc trzeba trochę emocje powylewać na forum
Niezaprzeczalnie i nieodwołalnie Adam jest Naszym Orłem wśród sportowców biorących udział w Olimpiadzie. Jest również niekwestionowanym bohaterem skoków narciarskich ostatniej dekady.
Hmm, czy będziemy mieć więcej medali... Nasz mistrz powiedział w wywiadzie, że ktoś zasygerował mu, że jeżeli zdobędzie medal w pierwszym konkursie, to otworzy 'puszkę pandory' i potem Polacy nazbierają więcej trofeów. Cokolwiek miał ten ktoś na myśli mówiąc 'puszka pandory'
Ja oczywiście wierze w naszych i zaznaczyłam 5 + jeżeli chodzi o medale:)
Jeden już mamy (i liczę na drugi w tej samej kategorii). Z pewnością Justyna nie zawiedzie ( w końcu z mojej gminy! Hah, musiałam się pochwalić;p) - nie liczę tylko na sprint. Następnie może Sikora czy Ligocka. Trzeba mieć nadzieję.
Chociaż jak na razie tak średnio nam idzie: biathlon (Pałka 21.) i łyżwiarstwo (Chmura 16.) Ale za to Małysz cieszy bardziej:))

Niezaprzeczalnie i nieodwołalnie Adam jest Naszym Orłem wśród sportowców biorących udział w Olimpiadzie. Jest również niekwestionowanym bohaterem skoków narciarskich ostatniej dekady.
Hmm, czy będziemy mieć więcej medali... Nasz mistrz powiedział w wywiadzie, że ktoś zasygerował mu, że jeżeli zdobędzie medal w pierwszym konkursie, to otworzy 'puszkę pandory' i potem Polacy nazbierają więcej trofeów. Cokolwiek miał ten ktoś na myśli mówiąc 'puszka pandory'

Ja oczywiście wierze w naszych i zaznaczyłam 5 + jeżeli chodzi o medale:)
Jeden już mamy (i liczę na drugi w tej samej kategorii). Z pewnością Justyna nie zawiedzie ( w końcu z mojej gminy! Hah, musiałam się pochwalić;p) - nie liczę tylko na sprint. Następnie może Sikora czy Ligocka. Trzeba mieć nadzieję.
Chociaż jak na razie tak średnio nam idzie: biathlon (Pałka 21.) i łyżwiarstwo (Chmura 16.) Ale za to Małysz cieszy bardziej:))
-
No to pięknie się zaczęło. Gratuluję, Panu Adamowi medalu, a także dziękuje za to, że pokazuje światu na co stać Polaków. Nie wiem jak u was ale u mnie podczas konkursu strasznie udzielały się emocję. Poza tym oficjalne rozpoczęcie igrzysk było naprawdę niesamowite, z pomysłem. Wszystko było by pięknie gdyby nie ten tragiczny wypadek saneczkarza. Do teraz jestem w szoku po obejrzeniu nagrania z wypadkiem. Mogłam tego nie oglądać. Myślę,że organizatorzy powinni coś z tym zrobić. 

buziaczek
Masz rację , ale skojarzenie dobre ;p;p.Chociaż słowa p.Szaranowicza po 2 skoku Ammanna , były przepiekne.Mówiąc o tych wszystkich anty , hipokrytach itd, gdzie wielu Adama skreśliło, zachęcali go do zakonczenia kariery , twierdząc że już nic nie osiągnie.Również piękne było to , gdy wspominał te czasy Małyszomani , że był dla nas Antidotum na wszystko.Miałeś/aś problemy w nd popołudnia i sobotnie włączałaś/eś 1 i ci się humor poprawiał.był naszą dumą , którą wielu skreśliło na zawsze.Słowa te przypomniały mi sytuacje Mj , którego wielu , bardzo wielu skreśliło , twierdząc że jest wypalony i skończony.To były piekne słowa skłaniające do refleksji ....Tak czy owak sytuacja MJ i Adama paradoksalnie są w pewnej kwestii podobne.oby dwoje narodzili się na nowo odrodzili się jak przys. feniks z popiołów , pokazując , że nadal ludzie z animi szaleją , mimo wcześniejszej niedyspozycji kilkuletniej.
Co do Kowalczyk wolałbym aby ona zdobyła medal mniej a za to chociaż brąz Tomek Sikora , który jest wielką gwiazdą i LEgendą Polskiego biathlonu.Pani J.Kowalczyk ost neico w główce coś zaszumiało i sodówka odbija.Swoje himery już pokazała nawet na Olimpiadzie , gdzie jej zespół miał za malutko miejsca.Adam i Tomek ciężką pracą zapracowali sobie na swoje dobre imiona.Zaczynali od zera , ze zwykłymi nartami , kombinezonami itp.I dlatego są tak skromni w przeciwieństwie do J.Kowalczyk.Adam nigdy nie marudził , nie skarżył się a to na złe traktowanie , złe warunki pobytu itp.Wraz z Tomkiem pokazali , że mimo , iż nie mieli pieniędzy to wypromowali swoje konkurencje tak , że w tym przypadku Adam był w pewnym rodzaju bóstwem dla Polaków i takim naszym znakiem rozpoznawczym.Tomek i Adam nadal pozostali zwykłym jak my Polacy ludzmi , a Kowalczyk poczuła się kimś wyjątkowym , któremu każdy będzie służyć.WSTYD
Masz rację , ale skojarzenie dobre ;p;p.Chociaż słowa p.Szaranowicza po 2 skoku Ammanna , były przepiekne.Mówiąc o tych wszystkich anty , hipokrytach itd, gdzie wielu Adama skreśliło, zachęcali go do zakonczenia kariery , twierdząc że już nic nie osiągnie.Również piękne było to , gdy wspominał te czasy Małyszomani , że był dla nas Antidotum na wszystko.Miałeś/aś problemy w nd popołudnia i sobotnie włączałaś/eś 1 i ci się humor poprawiał.był naszą dumą , którą wielu skreśliło na zawsze.Słowa te przypomniały mi sytuacje Mj , którego wielu , bardzo wielu skreśliło , twierdząc że jest wypalony i skończony.To były piekne słowa skłaniające do refleksji ....Tak czy owak sytuacja MJ i Adama paradoksalnie są w pewnej kwestii podobne.oby dwoje narodzili się na nowo odrodzili się jak przys. feniks z popiołów , pokazując , że nadal ludzie z animi szaleją , mimo wcześniejszej niedyspozycji kilkuletniej.
Co do Kowalczyk wolałbym aby ona zdobyła medal mniej a za to chociaż brąz Tomek Sikora , który jest wielką gwiazdą i LEgendą Polskiego biathlonu.Pani J.Kowalczyk ost neico w główce coś zaszumiało i sodówka odbija.Swoje himery już pokazała nawet na Olimpiadzie , gdzie jej zespół miał za malutko miejsca.Adam i Tomek ciężką pracą zapracowali sobie na swoje dobre imiona.Zaczynali od zera , ze zwykłymi nartami , kombinezonami itp.I dlatego są tak skromni w przeciwieństwie do J.Kowalczyk.Adam nigdy nie marudził , nie skarżył się a to na złe traktowanie , złe warunki pobytu itp.Wraz z Tomkiem pokazali , że mimo , iż nie mieli pieniędzy to wypromowali swoje konkurencje tak , że w tym przypadku Adam był w pewnym rodzaju bóstwem dla Polaków i takim naszym znakiem rozpoznawczym.Tomek i Adam nadal pozostali zwykłym jak my Polacy ludzmi , a Kowalczyk poczuła się kimś wyjątkowym , któremu każdy będzie służyć.WSTYD

"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
- Man in the mirror
Adam Małysz to sportowiec z klasą. Mimo sukcesu wydaje się być bardzo miłym,skromnym człowiekiem, któremu sukces nie uderzył do głowy.Niezmiernie się cieszyłam z wczorajszego srebrnego medalu. Chociaż oczywiście chciałoby się żeby został mistrzem Olimpijskim...
Wydaje mi się że zdobędzie jeszcze jeden medal, mam nadzieje że będzie to złoto ale niestety realnie myśląc mam przeczucie że będzie to brąz no ale nie kraczmy;)
Szanuję tego człowieka bardzo, od kilku lat nieustannie jest na czasie i pokazuje że mimo jego 33 lat(jak na skoczka to wiek już ,,starych wyjadaczy")nadal jest w formie i nie zawodzi ;) Kibicuję mu od lat i nadal tak będzie.
Justyna myślę że ma spore szanse powalczyć o medale. Chociaż trasa jest ,,prosta" a ona chyba bardziej takie górki preferuje.
Wydaje mi się że zdobędzie jeszcze jeden medal, mam nadzieje że będzie to złoto ale niestety realnie myśląc mam przeczucie że będzie to brąz no ale nie kraczmy;)
Szanuję tego człowieka bardzo, od kilku lat nieustannie jest na czasie i pokazuje że mimo jego 33 lat(jak na skoczka to wiek już ,,starych wyjadaczy")nadal jest w formie i nie zawodzi ;) Kibicuję mu od lat i nadal tak będzie.
Justyna myślę że ma spore szanse powalczyć o medale. Chociaż trasa jest ,,prosta" a ona chyba bardziej takie górki preferuje.
Wiecie . dzisiaj jak sie obudziłam był jakis program kawa na ławe tak?
i tam sie wszyscy tak podniecali tym srebrnym złotem Adama , Byl nawet temat na pasku król Adam czy jakoś tak..
Najgorsze w tym wszystkim jest to , że jeżeli Adaś znowu będzie miał spadek formy to powieszą na nim psy .. to jest strasznie denerwujące..
I Racja jest z tym , że sytuacja Adama i MJ jsą w pewnej kwestii podobne.
i tam sie wszyscy tak podniecali tym srebrnym złotem Adama , Byl nawet temat na pasku król Adam czy jakoś tak..
Najgorsze w tym wszystkim jest to , że jeżeli Adaś znowu będzie miał spadek formy to powieszą na nim psy .. to jest strasznie denerwujące..
I'II never let you part.
For you're always in my heart.
For you're always in my heart.
Nie wiem jak wy, ale często mam w zwyczaju ukrywać swą radość, by jak to sie potocznie mówi- nie zapeszyć.
Obawiam się, że Adam jest teraz Królem, a jeśli kolejnego podium nie zdąbędzie? oczywiście nikt koronacji nie cofnie, ale...
To również ogromna presja, którą wywierają na nim pełni nadzieji kibice.
Oczywiście trzymam za niego kciuki, ale z dużą dozą akceptacji dla ewentualnej przegranej.
Obawiam się, że Adam jest teraz Królem, a jeśli kolejnego podium nie zdąbędzie? oczywiście nikt koronacji nie cofnie, ale...
To również ogromna presja, którą wywierają na nim pełni nadzieji kibice.
Oczywiście trzymam za niego kciuki, ale z dużą dozą akceptacji dla ewentualnej przegranej.
http://przeslodzonaherbata.blog.onet.pl
Dopiero zaczynam, ale...
Nie lubi słów: błogosławiony owoc żywota twego
Amelia Poulain
Dopiero zaczynam, ale...
Amelia Poulain
Bo niestety, Polacy mają taką mentalność. Jak komuś dobrze idzie, to wychwalają go pod niebiosa. Jaki to on wspaniały i jak świetnie sobie radzi. Ale jak przychodzi gorszy okres, który przecież zdarza się każdemu człowiekowi; to zaczyna się jazda po tej osobie. Mówi się, że to już koniec, że powinien iść na emeryturę i nie robić wstydu. Zapomina się wówczas o całym dorobku tej osoby. Zapomina się, ile zdobył medali, ile rekordów; jak długo utrzymywał się na absolutnym topie. Nie skreślajmy sportowca tylko dlatego, że w danym momencie ma słabszy czas. A jak znowu temu komuś zacznie wychodzić, znowu jest tym jedynym bohaterem. Wtedy ucieka nam, ile gorzkich i nieprawdziwych słów poszło pod adresem tego kogoś, kogo w tym momencie chwalimy. Przyjrzyjmy się sobie, czy my bylibyśmy w stanie tyle zrobić. Łatwo się mówi i oskarża, kiedy nie jest się w tej sytuacji. Dlatego porównałam sytuację Adama i Michaela. O ile Michaelowi nie jesteśmy już w stanie pomóc i nie postępować w ten okrutny sposób...O tyle w stosunku do Adama możemy zachowywać się fair. I nie mówmy "a mogło być złoto". Lepiej mówić "super że jest srebro' i cieszyć się z tego. Czekać na następny medal. Jeśli zdobędzie, w co gorąco wierzę - to cudownie. Ale jeśli nie, to nie zaczynajmy znowu bezpodstawnej nagonki, że on nic nie zrobił. Zrobił, zrobił więcej niż inni i za to powinniśmy być mu już zawsze wdzięczni.Mart pisze:Wiecie . dzisiaj jak sie obudziłam był jakis program kawa na ławe tak?
1958 - forever...
buziaczek nie dokońca zgodzę się z Tobą. To nie mentalność polaków, to poprostu cecha ludzka- oczekiwać sukcesów od swych idolii.
I wcale nie jesteśmy tacy źli, to przecież nie tak że trzymamy tylko ze zwycięzcami a przegranych tempimy.
Popatrz Adaś zawsze był i jest obdarzany ogromną sympatią i uznaniem.
A to, że znajdzie się ktoś kto ma czelność wymazać przeszłość i wydać osąd w stylu "temu Panu już dziękujemy, skończył się"-trudno, zawsze znajdzie się taka garstka ludzi.
Wydaje mi się, że my jako polacy potrafimy docenić naszych bohaterów i wielkie gwiazdy, które może już przygasły.
I wcale nie jesteśmy tacy źli, to przecież nie tak że trzymamy tylko ze zwycięzcami a przegranych tempimy.
A to, że znajdzie się ktoś kto ma czelność wymazać przeszłość i wydać osąd w stylu "temu Panu już dziękujemy, skończył się"-trudno, zawsze znajdzie się taka garstka ludzi.
Wydaje mi się, że my jako polacy potrafimy docenić naszych bohaterów i wielkie gwiazdy, które może już przygasły.
Dopiero zaczynam, ale...
Amelia Poulain
Dopiero zaczynam, ale...
Amelia Poulain
Masz prawo oczywiście się ze mną nie zgadzać.Amelia pisze:buziaczek nie dokońca zgodzę się z Tobą. To nie mentalność polaków, to poprostu cecha ludzka- oczekiwać sukcesów od swych idolii.
Ale chyba w takim razie, nie czytałaś nigdy komentarzy na forach, nie słyszałaś opinii ludzi. To niestety nie jest garstka ludzi, którzy uważali że Małysz to już przeżytek. Że się kompromituje itd. Że powinien ustąpić młodszym i nie robić wstydu. Mam wielką nadzieję, że ludzie uczą się jednak na błędach i będą na przyszłość bardziej ważyć swoje opinie, bo mogą nimi bardzo skrzywdzić...jak się okazuje - przyszłych wicemistrzów olimpijskich, którzy wg niektórych powinni już być dawno na emeryturze.
1958 - forever...
Posłuchajcie komentarza pana Tomasza Zimocha na antenie I Programu Polskiego Radia podczas skoku Adama. To po prostu poezja komentarzy sportowych:
http://www.youtube.com/watch?v=Uvc274vw1Kg
Jeszcze a propos pana Zimocha taki mały off top - jego kultowy komentarz do meczu Broendby-Widzew z 1996 roku:
http://www.youtube.com/watch?v=dGW709kZpbk
Wybaczcie, że to wrzuciłam ale to naprawdę niesamowite
ja jeszcze pamietam ten mecz . ten komentarz krązył już wcześniej w formacie mp3 kiedy nie było youtube.
A może ktoś z Was ma link do komentarza Zimocha do skoków chyba w Zakopanem w 2004 roku kiedy skakał Małysz? Słyszałam to niedawno w radio przy okazji jakichś wspominek ale nie potrafię znaleźć linka.
http://www.youtube.com/watch?v=Uvc274vw1Kg
Jeszcze a propos pana Zimocha taki mały off top - jego kultowy komentarz do meczu Broendby-Widzew z 1996 roku:
http://www.youtube.com/watch?v=dGW709kZpbk
Wybaczcie, że to wrzuciłam ale to naprawdę niesamowite

A może ktoś z Was ma link do komentarza Zimocha do skoków chyba w Zakopanem w 2004 roku kiedy skakał Małysz? Słyszałam to niedawno w radio przy okazji jakichś wspominek ale nie potrafię znaleźć linka.
Internet daje poczucie anonimowości. Czasem wydaje mi się, że to śmietnik do którego ludzie wyrzucają swoje flustracje, by odreagować stres. I niepochlebne wpisy na forach internetowych często nie są osobistymi przemyśleniami autorów- to poprostu próba "wyrzycia się", nie ważne na kogo polecą obelgi.Ale chyba w takim razie, nie czytałaś nigdy komentarzy na forach, nie słyszałaś opinii ludzi.
Powiem Ci buziaczku, że zapewne masz rację, że to nie garstka ludzi. Ale internet nie jest opiniotwórczy i nie powinien być miejscem tworzenia jakichkolwiek statystyk- bo tu ludzie nie są sobą.
GosiOla dziękuję za te linki. Dobrze posłuchać czegoś co w swej dziedzinie jest pięknem. Swoją drogą dla mnie mistrzami komentarza sportowego są również Krzysztof Wyrzykowski i Tomasz Jaroński- Eurosport. Są taką parą flip i flap

Dopiero zaczynam, ale...
Amelia Poulain
Dopiero zaczynam, ale...
Amelia Poulain
Adam ma 32 lata , nie trzy .Urodził się 3 Grudnia 1977 r. a więc w tym roku stuknie mu dopiero 33 .Anet18 pisze:Szanuję tego człowieka bardzo, od kilku lat nieustannie jest na czasie i pokazuje że mimo jego 33 lat(jak na skoczka to wiek już ,,starych wyjadaczy")nadal jest w formie i nie zawodzi ;) Kibicuję mu od lat i nadal tak będzie.

"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"