Olimpiada w Vancouver

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.

Ile zdobędziemy medali na olimpiadzie!

Więcej niż 5 medali
19
26%
5 medali
12
16%
4 medale
15
21%
3 medale
15
21%
2 medale
4
5%
1 medal
2
3%
Żadnego
6
8%

Liczba głosów: 73

Awatar użytkownika
Man in the mirror

Olimpiada w Vancouver

Post autor: Man in the mirror »

Przeglądałem tematy i nie natrafłem na taki więc postanowiłem założyć.Niedługo zaczyna się Olimpiada w Vancouver,czy zamierzacie ją oglądać, jakie są wasze typy,ile zdobędziemy medali.Podzielcie się swoim zdaniem!

Napiszcie dlaczego zaznaczyliście taką a nie inną opcje w Ankiecie.
Komentujcie występy Białczerwonych.

Czy Kowalczyk pokażę swoją siłe na IO?
Czy uważacie, że A.Małysza stać na medal?

Ja uważam, że będziemy się z czego cieszyć

Moje typy to;

* Złoto Justyna Kowalczyk (na 30km,)
* Złoto Adam Małysz (Średnia skocznia)
* Złoto Justyna Kowalczyk (2*7,5km)
* Braż (J.K w sprincie)
* Brąż T.Sikora

Licze na dobre miejska drużyny skoczków,K.Niedźwieckiego ,drużyny biathlonistek i Katarzyny Bachledy Curuś

Zapraszam do dyskusji!

Adrian

Jeżeli temat gdześ istnieje to przepraszam!
Ostatnio zmieniony pn, 08 lut 2010, 20:32 przez Man in the mirror, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Moje typy w skokach narciarskich:

Konkurs Drużynowy
1.Austria
2.Finlandia
3.Niemcy
--------------
6.Polska

Indywidualnie - HS 106
1.Adam Małysz
2.Simon Amman
3.Gregor Schilenzauer

Indywidualnie - HS 140
1.Ammann
2.Morgerstern
3.Schilenzauer
==========
7.Małysz
Awatar użytkownika
invincible_girl ;)

Post autor: invincible_girl ;) »

Dałam na 5+, bo wierzę w mych rodaków :-)
I warto wspomnieć, że na otwarciu olimpiady, tj w piątek, będzie miała premierę ta nowa piosenka We Are the world ;-)
Obrazek
Never say goodbye, because saying goodbye means going away. And going away means forgetting. Peter Pan
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Fajnie jak by się sprawdziło.
Ale więcej niż 5 medali trudno będzie.
Awatar użytkownika
Mielniu

Post autor: Mielniu »

5 medali lub więcej jest możliwe moim zdaniem.
Justyna Kowalczyk-no jesli tu nie bedzie żadnego medalu to się chyba załamie.Złoto moim zdaniem pewne na 30 km i 2*7,5 km.Na 10 km też powalczy ale czy o podium trudno powiedzieć.Noi największa niewiadoma to sprint w którym raz jest dobrze,raz jest zle.
Tomasz Sikora-największa niewiadoma.Sezon słaby jak na niego więc mam nadzieje ze zaskoczy nas pozytywnie ;-)
Adam Małysz-hmm....Adam może nas zaskoczyć jakimś medalem,ale...dobry wystep w Klinghental wiosny nie czyni więc trudno coś powiedzieć
A co do reszty....Ligoccy w snowboardzie mogą powalczyć śmiało o medal i chyba Niedzwiecki w łyżwiarstwie.Tyle ;-)
Annie Are You Ok
So, Annie Are You Ok
Are You Ok, Annie
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Paulina Ligocka zajęła na MŚ 3m w HalfPipe więć powinien być dobry występ.Sikore stać na medal ale będzie ciężko.K.Niedźwiecki zajął 3m na wielobojowych ME na dystansie 500m więc też powinien być w czołówce
Awatar użytkownika
Moscan

Post autor: Moscan »

Hmmm... już o 18:45 konkurs skoków narciarskich. Już nie mogę się doczekać. Liczę na medal u Adama. W treningach i dziś w serii próbnej skakał b. dobrze mam nadzieje, że powtórzy to dzisiaj w konkursie.

Trzymajcie kciuki za Adama ;]

Zaznaczyłem więcej niż 5. Myślę, że Polaków na to stać.
Awatar użytkownika
Justus

Post autor: Justus »

Ja obstawiam 5 medali:
Julstyna Kowalczyk-2x złoto
Adam Małysz-brąz lub złoto
Paulina Ligocka-srebro
Tomasz Sikora-srebro lub złoto

A na razie trzymam kciuki za Adama :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Moscan

Post autor: Moscan »

No proszę, wiedziałem, że Adam da radę. Jest srebrny medal!

Gratulacje!
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

Adam jest wielki !!!Jeżeli zdobędzie złoto na dużej (oby tak się stał) stanie się skoczkiem niezwyciężonym , kóry wszystko co było do zdobycia zdobył.Będzie Michaelem Jacksonem skoków narciarskich !!!Brawo Adam .Ja stawiam justyna zdobędzie 2 złote i 1 srebrny oraz Ligocka Brąz.Chciałbym , aby Tomek Sikora zdobył medal na koniec swojej świetnej Kariery.Nawet bym wolał aby to on zdobył krążek , a Kowalczyk jeden mniej.
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

MacJack50 pisze:Adam jest wielki !!!Jeżeli zdobędzie złoto na dużej (oby tak się stał) stanie się skoczkiem niezwyciężonym , kóry wszystko co było do zdobycia zdobył.Będzie Michaelem Jacksonem skoków narciarskich !!!
Heh, mam podobne skojarzenie do Adama. To tak wielki talent wśród sportowców jak Michael wśród artystów. Choć oczywiście, nie da się też tego aż tak zestawić...bo Michael to już chyba wyszedł poza wszystkie możliwe ramy :-) .
Ale generalnie chodziło mi o to, że rzadko kiedy rodzi się w muzyce ktoś taki jak Michael a w sporcie ktoś taki jak Małysz.
Zaznaczyłam 5 medali. Wiem, optymistka ze mnie heehe. Ale jeden już mamy - srebro Adama. Liczę jeszcze na jego drugi krążek. Nie wiem czy złoty. Bardzo bym mu tego życzyła, bo nie ma go jeszcze w swoim dorobku a należy mu się...Wielu ludzi go już skreślało. Mówiło, że powinien odejść, bo nic więcej już nie zrobi a tylko się kompromituje. Zapominali przy tym, ile zrobił dla sportu i jak wielki powinni mu dać szacunek. A tu proszę, srebro i jak pięknie. Oby zdobył za tydzień złoto. A jak nie, to chociaż jakiś inny kolor medalu.
Liczę także na dwa krążki Justyny Kowalczyk i jakiś jeden, pozostałych sportowców.
1958 - forever...
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

Małysz jeszcze pokarze co portrafi!! Zdobędzie złoto! On jest invincible!
Obrazek
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

Eva pisze:Małysz jeszcze pokarze co portrafi!! Zdobędzie złoto! On jest invincible!
:smiech: :smiech: sorki, musiałam

a żeby nie było OFFA zagłosowałam że "żadnego" nenene
Obrazek
Awatar użytkownika
buziaczek

Post autor: buziaczek »

viva201 pisze:
Eva pisze:Małysz jeszcze pokarze co portrafi!! Zdobędzie złoto! On jest invincible!
:smiech: :smiech: sorki, musiałam

a żeby nie było OFFA zagłosowałam że "żadnego" nenene
Hehe. Już wiadomo, że to niemożliwe, bo srebro już mamy. Ale jak się domyślam, napisane to było dla żartu czy psikusa ;-) .
A co do tego "invincible". To ja odpowiadam "Spechless" :smiech: .

Myślę, że oprócz Małysza największe szanse ma Justyna. Sikora zrobiłby nie lada niespodziankę, gdyby coś uszczknął z medalowego tortu. Aczkolwiek nie jest to niemożliwe. Może Ligocka coś sobie wyskrobie. Kto wie, może jeszcze ktoś nas zaskoczy...a kogo nie bierzemy nawet pod uwagę. 5 medali to takie realne ale mocno optymistyczne założenie.
1958 - forever...
Awatar użytkownika
Eva

Post autor: Eva »

buziaczek pisze:napisane to było dla żartu czy psikusa
Lubię ironię :D

A zeby uchronić się od OT głosowałam na 2.
Obrazek
ODPOWIEDZ