Pogaduchy o piłce nożnej :)

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik »

Prawda jest taka, że grali słabo, Austriacy wykazali sie większą dojrzałościa, a nasz gol był ze spalonego, to widowisko dla całej Europy, niech wiec zostana najlepsi, jeszcze raz gromkie brawa dla Chorwacji(swoja drogą mogłaby się powtórzyc przygoda z 98 roku z Francji). Niech piłka kreci sie dalej, szkoda naszych rodaków, ale to piłka i niech wygra lepszy!
Obrazek
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Post autor: Liberian Girl »

Ja jestem zadowolona z chłopaków. Mieli 20 min kryzysu i to było 20 min Boruca. Naprawdę złoty chłopak. Potem się otrząsnęli i tego gola strzelili. A ten karny to już przesada...(powstrzymam się od ostrzejszych komentarzy) Znowu nas wykiwali, nie lubią nas w Europie i tyle. A mówią że sport to nie polityka.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Panie, Panowie, wracamy na boisko a nie poruszamy - w zadziwiająco żałosny sposób - dość kontrowersyjne kwestie dotyczące patriotyzmu czy tego, co byśmy zrobili w 1939 r. Dwa ostrzeżenia już poleciały, wystarczy na ten tydzień.
Canario

Post autor: Canario »

Juz teraz tak na spokojnie. Podsumowanie. Slaby mecz w wykonaniu naszych zawodnikow. Pierwsze 30 minut to zupelna katastrofa,ja szczerze mowiac nie przypominam sobie zebysmy tak slabo kiedykolwiek grali.Chyba tylko Boruc wie jak to sie stalo ze zachowal czyste konto,po raz kolejny udowodnil ze prezentuje klase swiatowa i moze spokojnie rywalizowac z Bufonem czy z Czechem. Niestety cala reszta graczy moze byc gwiazdami w lidze polskiej ale w zagranicznych klubach albo graja ogony,albo grzeja lawe. Trzeba prawdzie spojrzec w oczy ze z tym pokoleniem zawodnikow juz nic nie osiagiemy na powaznych imprezach. Jestem za tym zeby Leo zostal i prowadzil nasz zespol w eliminacjach do mistrzostw Swiata. Ale oczekuje drastycznej zmiany w skladzie i powolywanie nowych, mlodych zawodnikow z mysla juz o 2012 roku. Sile nowej kadry powinni stanowic tacy zawodnicy jak Majewski,Zachorski,Piszczek,Blaszczykowski..... i jeszcze paru ktorych Leo dopiero odkryje, a takim zawodnikom jak Zurawski,Bak,Jop, Krzynowek nalezy podziekowac. Moze umiejestnosci maja duze ale na waznych imprezach psychika tych graczy i brak jakiejkolwiek charyzmy (szczegolnie widoczne u Zurawskiego) powoduje ze juz przed meczem przegrywamy. Ogolnie i tak trzeba rozpoczac prace od podstaw,budowa stadionow i boisk (swietny pomysl Tuska-w kazdej gminie boisko) zmiana w treningach dzieci i mlodziezy,powinno sie szkolic pod wzgledem technicznym zawodnikow a nie nastawienie na sile i motoryke bo pozniej efekty sa takie ze jedynym graczem w naszej druzynie ktory umie przedrylowac jednego-dwoch zawodnikow i celnie podac jest brazylijczyk. Bez tego wszystkiego zaden trener nas nie doprowadzi do medalu na zadnej imprezie. Koncze bo rozpisalem sie troche nie na temat
Awatar użytkownika
Krecik

Dzisaj grupa śmierci, nie moge doczekać się meczu Francja - Holandia, ajaj co to będzie co to bedzie. A Polakom życze zwycięstwa z Chorwatami, POLSKA BIAŁO-CZERWONI!

Ps. Dzsiaj piatek 13-go, ciekawe komu przyniesie pecha. nenene
Obrazek
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

w pierwszych 30 minutach nie istnieliśmy...potem było już lepiej.Szkoda że Ebi nie wykorzystał 100% szansy,brawo Artur i Roger.

Obrazek

:smiech:
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Mandey

Post autor: Mandey »

Włochy - Rumunia 1-1 (0-0)
0-1 Mutu '55
1-1 Panucci '56

Na grę mistrzów świata nie mam słów. "Cincy" że aż piszczy!
Mutu, ten rzut karny będzie Ci się śnił po nocach ;-)
Szkoda bo mogli ich pozamiatać...
Bardzo ciekawy będzie mecz Włochów z Francją, która...

Holandia - Francja 4-1 (1-0)
1-0 Kuyt '9
2-0 Van Persie '59
2-1 Henry '71
3-1 Robben '72
4-1 Sneijder '90

...dostała niesamowite baty z Holandią. Oglądałem jednym okiem
bo byłem na imprezie z chłopakami z pracy. Cieszy mnie bardzo że
mój faworyt sobie tak dobrze radzi. Oby nie stracili polotu gdzieś po
wyjściu z grupy.
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Kadia

Post autor: Kadia »

Oglądałam meczz Holandia - Francja i jestem bardzo zadowolona z wyniku ;-) I gdzie ten sędzia ma oczy? Było tyle chamskich fauli ze strony Francuzów a on nic :wariat:
[*]
Awatar użytkownika
Krecik

Ten wynik to cos niesamowitego, łatwość z jaką Holendrzy zdobywaja bramki wprowadza w zastanowienie i nasuwa mysli ze maja oni duze szanse na walke o najcenniejsze trofea, ale jak bedzie to zobaczymy. Na dzien dzsiejszy chiałbym zobaczyc mecz Holandia-Hiszpania ;-) Biedny kopec, zmiany u Włochów przyniosły tylko rozczarowanie i słabe wyniki, mi bardziej niz nich szkoda Francji, która dzis grała na niezwykle wysokim poziomie, jednak na gre Holendrów to nie wystarczyło. :happy:
Obrazek
Mandey

Krecik pisze:Biedny kopec, zmiany u Włochów przyniosły tylko rozczarowanie i słabe wyniki,
Właśnie, a gdzie się podział Kopeć?
Nic nie komentuje :-/

Dziś 2 kolejka w ostatniej grupie D.
Mecz o pewne wyjście... 18:00 Szwecja - Hiszpania typ: 1-2
i pojedynek o być albo nie być na tych mistrzostwach 20:45
Grecja - Rosja typ: 0-3.
Typ zwariowany wiem, ale ja tak piłki Greków nie lubię że chciałbym
aby ich Rosjanie najzwyczajniej zlali jak chłopców. 4 lata
minęły a Grecy stoją w miejscu z rozwojem piłkarskim.
To jest "nie teges" jak dla mnie.

Mój 1000 post! Kto by pomyślał! ;-)
Awatar użytkownika
eworrra

Post autor: eworrra »

majkelzawszespoko pisze:podziel się : )
A co z tego będę miała?? ;-)
Znam wersję taką, że Podolski razem z innych piłkarzem (nie pamiętam nazwiska) chcieli grać w reprezentacji Polski, ale Janas nie chciał ich w drużynie, bo twierdził, że nie są zbyt utalentowani (użyto innego określenia, którego nie pamiętam, ale wiadomo o co chodzi).

Mecz Polska-Austria kompletna porażka. Nie będę się produkować,bo wszystko na temat tego meczu zostało napisane. Napiszę tylko tyle, że byłam bardzo wku....rzona i polały się jak pisał Mickiewicz "...łzy me czyste, rzęsiste."
Maro - świetna fota! Nie mogę... :smiech:
Holandia wymiata! :) Żeby Portugalia też tak pięknie zagrała. ;-)
Hey Joe, where you goin' with that gun in your hand?
Hey Joe, I said where you goin' with that gun in your hand?
I'm goin' down to shoot my old lady
You know I caught her messin' 'round with another man.
Huh! And that ain't too cool.
Mandey

Szwecja - Hiszpania 1-2 (1-1)
0-1 Torres '11
1-1 Ibrahimovic '34
1-2 Villa '90

Looz. Totalny looz Hiszpanów! Jak dla mnie, będzie półfinał!
...trafiłem wynik nenene

Grecja - Rosja 0-1 (0-1)
0-1 Zyrianov '33

Grecy, bye bye! I całe szczęście!
Jestem po imprezie. Oglądałem jednym okiem.
Cieszę się że Rosjanie wygrali.
Mistrzowie go home!
:smiech:

Kopeć żyjesz kolego?
Ostatnio zmieniony ndz, 15 cze 2008, 10:13 przez Mandey, łącznie zmieniany 2 razy.
Mandey

Dziś pierwsze rozstrzygnięcia w grupie A.
Wicemistrzowie Europy, Portugalia spotka się
w meczu o pietruszkę z gospodarzami Szwajcarią.
Wydaje mi się że Ronaldo i spółka zagrają
na luzie co skończy się pogromem w postaci 4-0 ;-)

W drugim meczu, meczu o wyjście z grupy będzie ciekawie :knuje:
Turcja - Czechy typuję że jednak Turcy okażą się silniejsi
psychicznie i wygrają jedną bramką... jakieś 2-1.

Przypominam że obydwa mecze ostatnie w grupach są o jednej godzinie
by nie było machlojek ;-) Musicie wybrać pomiędzy Polsatem otwartym
a Polsatem Sport Extra, jeśli oczywiście ktoś ma sportowy pakiet wykupiony w Cyfrowym Polsacie.
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Mandey pisze:Przypominam że obydwa mecze ostatnie w grupach są o jednej godzinie
bezsens totalny....
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

Maro pisze:
Mandey pisze:Przypominam że obydwa mecze ostatnie w grupach są o jednej godzinie
bezsens totalny....
No dla kibiców na pewno, ale zrobione jest po to, żeby nie było żadnych kalkulacji, kombinowania czy innych machlojek...
Pamiętam, że jak byłem w Niemczech to na Premiere był 1 kanał, na którym przełączały się mecze w zależności czy coś ciekawego się działo na którymś z boisk. Jak nie to się przełączały co 3 minuty chyba :-/
ZAQ
ODPOWIEDZ