Dlaczego od razu wulgarną ?? Może zwyczajnie po prostu wyuzdana??:Phomesick pisze:to masz bardzo wulgarna podswiadomosc, albo mi slowa na s i w sie kojarza :P
Ale nie powiedzialam akurat tego o czym myslisz.
Palindromy i anagramy to że tak powiem zarciki tworzone swiadomie;) A zagadka backmaskingu polega na tym wlasnie czy to jest swiadome, czy podswaidome, czy nieobecne. Jezeli zalozyc podswiadomosc to wychodzi na to ze mamy jakas forma przepowiedni. Chociaz nie wiem czy przepowoedni bo podobno tresc zdania puszconego od tyłu jest powiazana z tym co mowimy normalnie. I tresc musi miec sens od przodu jak i od tylu w przeciwienstwie do palindromow. Czyli to tak jakby wykrywacz klamstw. Poza tym tu nie czyta sie od tylu tylko slucha, co jest sto razy trudniejsze niz tworzenie palindromow i teraz pytanie czy to przypadek czy ktos posiada niezwykle zdolnosci. Czy moze kazdy posiada te zdolności ale ich nie ujawnia. No i dlatego wieje grozą;)homesick pisze:ale gdzie wy tu widzicie jakas tajemnice i groze, przeciez wiele slow to anagramy, palindromy itp...
mozna czytac od tylu srodka poczatku i wychodza rozne ciekawe rzeczy, kwestia przypadku jak to sie nalozy na siebie.
A zeby nie oftopowac to jeszcze a propos Magika.. niektorzy twierdzą ze backmasking w +/- byl wynikiem choroby (schizofrenia) tylko ze ja nie wiem czy on faktycznie byl chory, wiem ze unikal wojska chowajac sie za problemami psychicznymi. W kazdym razie wiazanie schizofrenii z wybitnymi zdolnosciami osobiscie wiąże z nagminnym ogladaniem "Pieknego Umyslu".