Może kogoś zainteresowal backmasking wiec powroce jeszcze i podaje najbardziej znane przyklady. Znane to nie znaczy pewne lub prawdziwe:
*Jeśli odsłucha się od tyłu wypowiedź Neila Armstronga: "That;s one small step for [a] man, one giant leap for mankind" (To jeden mały krok dla człowieka, wielki skok dla ludzkości), można usłyszeć wiadomość: "Man will space walk" (Człowiek będzie chodził w kosmosie)
*Jeśli odtworzy się od tyłu dziennikarskie komentarze podczas relacji na żywo z zabójczego zamachu na prezydenta Johna F. Kennedy'ego, można rozpoznać słowa: "He's shot bad! Hold it! Try and look up!" (Mocno oberwał! Trzymaj! Spójrz w górę!)
*Podczas wywiadu
Patsy Ramsey mówi o tym, że na Ziemi są tylko dwie osoby, które wiedzą kto zabił jej córkę: zabójca i osoba, której powierzył on ten sekret. Przy odtwarzaniu tej rozmowy wstecz, słychać jak Patsy mówi: "I'm that person" (Ja jestem tą osobą)
Cydonia i
Marsjańska twarz
NORMAL: Don: ...shortly after it got there when the mapping began that year, Viking orbiter one sent back the picture and somebody noticed it there...
BACKWARD: They scanned it / We're involved with Cydonia
Wiadomo ze jedni mowią ze bujda a drudzy wstrzymuja sądy wiec podam jako ciekawostke wyjaśnienie pioniera w tej dziedzinie Davida Johna Oates'a. Australijczyk opisuje wsteczną mowę, jako inną formę międzyludzkich interakcji. Utrzymuje, że język ludzki jest dwupoziomowy, w przód i w tył. Ludzki mózg konstruuje dźwięki mowy, formuje je w taki sposób, że można odebrać dwie wiadomości naraz. Jedną "do przodu", która jest wynikiem mowy świadomej i drugą "od tyłu", co z kolei, jest wynikiem podświadomości. W USA byly przypadki wykorzystania odwróconej mowy w dochodzeniach kryminalnych.
Zeby sobie wyrobic zdanie to tzreba sie wglebic co to jest podswiadomosc, lub ile procent komorek mozgowych swiadomie wykorzystujemy ale gdybym to jeszcze tu wcisnela to nikt by nie przeczytal tak dlugiego posta.
Strone temu podawalam linka do +/- ale zebyscie nie musieli sie cofac podam jeszcze raz;)
http://www.youtube.com/watch?v=kt4_vDTVTHg
K44 i PFK raczej sie wstrzymuja od komentarzy i barzdiej twierdzą że to nadinterpretacja ale na pożegnalnym koncercie paktofoniki Gutek spiewa na koncu zwrotke ktora wykonal tylko na tym jednym koncercie
http://www.youtube.com/watch?v=H7BFS9pLjtI
slowa gutka: " ...Powiem Ci jak daleko jest stąd do raju bram. Chodź ze mną, bo dobrze wiem, że to wlasnie tam ukoi wszystkie niespokojne mysli. Posluchaj mnie mowie
rewind nacisnij."
Przy odsluchaniu tego utworu od tylu nic nie slychac stad przypuszczenie ze tyczy sie Magika a nie jego.
No coz mam kolejny temat do przemyslen:)