THE BEST OF - kompilacja jaka ma byc ?
Powiem tak. Inaczej wyglądałaby lista moich ukochanych piosenek, a inaczej lista z utworami przeznaczonymi dla znajomych, którzy lubią Michaela, lecz nie są jego fanami. Z doświadczenia wiem, że takie osoby lubią piosenki te najbardziej popularne. Tak na dobry początek. Miło usłyszeć coś znajomego.
Czasem padają słowa: "To też jest Michaela? Ja nie wiedziałem! Znałem to, fajnie." ..i dzięki takim wstępom można zacząć przygodę z MJ.
Moim zdaniem bez sensu jest również wypisywanie swoich ulubionych piosenek, ponieważ ile fanów tyle list, aż w końcu zostałyby wymienione wszystkie utwory. Co to da? ;)
Tak więc moja lista jest praktycznie "The Best of" moich znajomych. Utwory, które znają i lubią. Te pogrubione nawet kochają i obowiązkowo posiadają w swoich zbiorach. (;
Szkoda, że nie dodałeś na jakim 'poziomie' jest Twój kolega.
1. Don't stop till' get enough
2. Thriller
3. Beat it
4. Billie Jean
5. Bad
6. The way you make me feel
7. Dirty Diana
8. Smooth criminal
9. Leave me alone
10. Heal the world
11. Black or white
12. They don't care about us
13. Earth song
14. You are not alone
15. Blood on the dancefloor
16. You rock my world
17. Whatever happens
18. Say, Say, Say remix'05
19. Somebody' watchin me'07
20. The girl is mine with Will.I.Am
21. Wanna be startin' somethin' with Akon
Czasem padają słowa: "To też jest Michaela? Ja nie wiedziałem! Znałem to, fajnie." ..i dzięki takim wstępom można zacząć przygodę z MJ.
Moim zdaniem bez sensu jest również wypisywanie swoich ulubionych piosenek, ponieważ ile fanów tyle list, aż w końcu zostałyby wymienione wszystkie utwory. Co to da? ;)
Tak więc moja lista jest praktycznie "The Best of" moich znajomych. Utwory, które znają i lubią. Te pogrubione nawet kochają i obowiązkowo posiadają w swoich zbiorach. (;
Szkoda, że nie dodałeś na jakim 'poziomie' jest Twój kolega.
1. Don't stop till' get enough
2. Thriller
3. Beat it
4. Billie Jean
5. Bad
6. The way you make me feel
7. Dirty Diana
8. Smooth criminal
9. Leave me alone
10. Heal the world
11. Black or white
12. They don't care about us
13. Earth song
14. You are not alone
15. Blood on the dancefloor
16. You rock my world
17. Whatever happens
18. Say, Say, Say remix'05
19. Somebody' watchin me'07
20. The girl is mine with Will.I.Am
21. Wanna be startin' somethin' with Akon
Oczywiście IP jest widoczne... Dzwonimy na "Uprzejmie donoszę"?Kingoosia pisze:Że też Wy się tu tak otwarcie do piractwa przyznajecie

A tak serio - ja bym tego piractwem nie nazwał. A jeśli już to jest to jego łagodniejsza forma. Jeśli wykupiliśmy płytę (czyli de facto prawa do słuchania piosenek), to mamy również prawo do tworzenia kopii zapasowej czy katalogowania. A to, że 'przez pomyłkę' pożyczymy tę kopię zapasową koledze/koleżance to już nic nieznacząca drobnostka.
Ale miejcie się na baczności - Wielki Brat (czytaj - globalna sieć) czuwa i w każdej chwili może Was dopaść!

- Streetwalker
A nie mógłbyś wziąć swoich płyt,usiąść ze znajomymi i po prostu posłuchać? Jakby się spodobało to by sobie kupili;P No ale jeżeli taka wersja jest niemożliwa to proszę,lista ode mnie:
-whatever happens
-heaven can wait
-if you don't love me
-just good friends
-in the closet
-who is it
-leave me alone
-wanna be starting something
-give in to me
-another part of me
-dirty diana
-man in the mirror
-bad
-streetwalker
-the way you make me feel
-PYT
-human nature
-scream
-smooth criminal
-liberian girl
-blood on the dancefloor
-keep the faith
-history
-rock with you
-you are not alone
-gone too soon
-speed demon
Szczerze mówiąc mam ochotę wypisać prawie wszystkie piosenki Michaela,ale to by było bez sensu;P Niewytrawnym słuchaczom powyższe napewno się spodobają.
-whatever happens
-heaven can wait
-if you don't love me
-just good friends
-in the closet
-who is it
-leave me alone
-give in to me
-another part of me
-dirty diana
-man in the mirror
-bad
-streetwalker
-PYT
-human nature
-scream
-smooth criminal
-liberian girl
-blood on the dancefloor
-keep the faith
-history
-rock with you
-you are not alone
-gone too soon
-speed demon
Szczerze mówiąc mam ochotę wypisać prawie wszystkie piosenki Michaela,ale to by było bez sensu;P Niewytrawnym słuchaczom powyższe napewno się spodobają.
- Kingoosia
Ale ja wiem, ja wiemMJwodzuMJ pisze:Oczywiście IP jest widoczne... Dzwonimy na "Uprzejmie donoszę"?Kingoosia pisze:Że też Wy się tu tak otwarcie do piractwa przyznajecie![]()
![]()
A tak serio - ja bym tego piractwem nie nazwał. A jeśli już to jest to jego łagodniejsza forma. Jeśli wykupiliśmy płytę (czyli de facto prawa do słuchania piosenek), to mamy również prawo do tworzenia kopii zapasowej czy katalogowania. A to, że 'przez pomyłkę' pożyczymy tę kopię zapasową koledze/koleżance to już nic nieznacząca drobnostka.
Ale miejcie się na baczności - Wielki Brat (czytaj - globalna sieć) czuwa i w każdej chwili może Was dopaść!![]()

Nie żebym była niewinna, ale ciii

To, co jest w nas, będzie i wokół nas.
: )
: )
Ja bym dodała jeszcze "For all time"Streetwalker pisze:-whatever happens
-heaven can wait
-if you don't love me
-just good friends
-in the closet
-who is it
-leave me alone
-give in to me
-another part of me
-dirty diana
-man in the mirror
-bad
-streetwalker
-PYT
-human nature
-scream
-smooth criminal
-liberian girl
-blood on the dancefloor
-keep the faith
-history
-rock with you
-you are not alone
-gone too soon
-speed demon

Że tak alternatywnie zaprezentuję pogląd swój. Bo grunt to nie tylko zaprezentować składankę utworów, którą polecilibyśmy naszym znajomym, ale zaprezentowanie ciekawej historii na temat każdej z kilkunastu wybranych piosenek. I zadziwienie odbiorcy - właśnie utworami i zachowaniami, których po danym artyście raczej byśmy się nie spodziewali. Ukazanie jego wszechstronności! Nie wszyscy wiedzą, że Michael współpracował z Freddiem Mercurym, Mickiem Jaggerem czy nawet Slashem. Albo że w pewnym okresie inspirował się wyraźnie Princem, co słychać chociażby w She got it. I jak miała przebiegać ich współpraca przy tworzeniu piosenki Bad. Czy ile barw głosów zaprezentował przez całą swoją działalność, od wysokiego Someone put your hand out po niziutkie Shout. Albo jak wyglądała historia In the closet czy co Michael wyczynia albo co zakłada na niektórych teledyskach. Już nie mówiąc o granicach najzwyczajniejszego obciachu... i tak dalej. Pewna sesja z 3T zawsze przyprawia wszystkich o dreszcze. ;)
- malakonserwa