Michael Jackson - Dangereous (Colin Pepe Remix)

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Awatar użytkownika
nocker1

remix dangerous

Post autor: nocker1 »

--EDIT--
DODAM ŻE REMIX NIE JEST PRODUKCJĄ KLUBOWĄ
--EDIT--

Hej, z góry przepraszam jeżeli zrobiłem coś nie tak. Z reguły nie używam for dyskusyjnych, więc jestem w tym trochę zielony i proszę o wyrozumiałość.

Chciałbym się zwrócić do Was z ogromną prośbą.
Proszę o ocenę wyprodukowanego przeze mnie dema remixu dangerous. Wydaje mi się, że to forum jest najlepszym miejscem żeby się zwrócić z taką prośbą.

http://www.speedyshare.com/188577626.html
Mandey

Post autor: Mandey »

Jeśli to twoja robota, to gratuluję.
Mam wrażenie że podkład skądś znam
i dlatego przypadło mi do gustu od razu.
Mi się bardzo podoba.
Proszę o link do całości, może być tutaj lub na pw.

Załaduj na MediaFire jak możesz ;-)
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
nocker1

Dzieki.
Nie, nie, podklad jest zupelnie autorski i nie inspirowalem sie niczym przy jego tworzeniu. Po prostu produkcją muzyki zajmuję się już od jakiegoś czasu. Czekam na dalsze commenty

--edit--
A to, że utwór jest w postaci "demo" oznacza, że remix jest nieskończony i istnieje tylko tyle ile jest w owym fragmencie
Awatar użytkownika
derozje

Post autor: derozje »

Kurcze ekstra jest!
Bardzo mi się podoba :)
Szkoda że tylko taki kawałeczek, ale i tak jest super ^^
Bo gdy zabraknie wśród nas miłości,
Kto powie jak naprawdę trzeba żyć ?
Canario

Post autor: Canario »

Bardzo dobre. Poprosze o cala wersje jesli takowa jest.
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Kombinujesz w fajną stronę. Wydaje mi się, że bez hee-hee i innych wydawanych przez Michaela odgłosów... byłoby akurat w tym remiksie ciekawiej. Jeszcze różniej od i tak przetworzonego pierwowzoru - o ile chodzi Tobie o 'uproszczenie' tej piosenki, sprowadzenie jej do bardziej 'radiowych' klimatów.
nocker1 pisze:utwór jest w postaci "demo" oznacza, że remix jest nieskończony i istnieje tylko tyle ile jest w owym fragmencie
Canario pisze:Poprosze o cala wersje jesli takowa jest.
Cierpliwości. ;)
Ostatnio zmieniony pn, 02 cze 2008, 14:26 przez Pank, łącznie zmieniany 1 raz.
ZAQ84

Post autor: ZAQ84 »

Nieźle się zapowiada, czekam na więcej. :-)
Życzyłbym sobie jedynie, żeby kawałek nie zatracił "przejrzystości", czyli nie przesadzić z warstwami podkładu...
ZAQ
Canario

Post autor: Canario »

Tak tak Pank ma racje bez tych ozdobnikow i "odglosow" byloby jeszcze lepiej.Ale z tym podwojnym powtarzeniem "Dangerous ,Dangerous" to swietny pomysl. Chcialbym uslyszec pelna wersje. Ta piosenka ma na mnie hipnotyczne dzialanie od 17lat. Uwielbiam kazda jej wersje audio-wideo.
Ostatnio zmieniony pn, 02 cze 2008, 15:12 przez Canario, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kadia

Post autor: Kadia »

Świetne :dance: Bardzo mi się podoba i oczywiście jak reszta czekam na pełną wersję do ściągnięcia ;-)
[*]
Awatar użytkownika
homesick

Post autor: homesick »

podoba mi sie, ciekawie sie zapowiada :)
Mandey pisze:Mam wrażenie że podkład skądś znam
ja tez! jak nic jakis znany motyw, ale nie moge sobie przypomniec...

rozgryze to :knuje:

EDIT ;

a tak...

hee-heee rzeczywiscie wkurza, ale tylko to z poczatku ;)

EDIT 2 ;

WIEM! przypomina troche motyw na pianinie z 'Clocks' Coldplay, ale tylko troche....
'the road's gonna end on me.'
Awatar użytkownika
Szucia

Post autor: Szucia »

Super jest. Jak dla mnie nadaje zupełnie inny klimat utworowi, bardziej stonowany, spokojny, ale jednoczesnie taki...agresywny :))
Obrazek
Awatar użytkownika
niebieska

Post autor: niebieska »

strasznie mi się podoba! chciałabym mieć pełny taki remix na swojej mp3 :)
Awatar użytkownika
huczek

Post autor: huczek »

Niezłe - coś a'la New Order :-) i przyjemnie pasuje do refrenu. Z powodzeniem mógłby się znaleźć na Michaela maxisinglu. Wyślij to komuś kto przekaże remix Michaelowi. Moze do niego trafi. Kiedyś koleś z Niemiec dostał jakiś prezent i chyba miał przyjemność poznać MJ.

wiem, ze to kupa roboty. Jednak skoro jestes taki zdolny, czy dalbys rade nadac podkladowi charakter zywych instrumentow? zywa perkusja, klawisze ew. gitara akustyczna, smyczki itp.... :-) Wtedy bylby bardziej michaelowy. MJ uzywa na plytach zazwyczaj zywych instrumentow+beatbox i pozniej mixuje dzwieki/
Obrazek
Awatar użytkownika
Smooth_b

Post autor: Smooth_b »

Wyszło bardzo radiowo:) Intro bez wokalu troche na Szymona Wydre co mnie zniechęca dośc skutecznie, ale jak sie pojawia głos to można się zapomnieć. Ten fragment ma w sobie dużo ze tak powiem wiatru co lubie. Szczególnie to przejscie do mocniejszego brzmienia tak ladnie Ci wyszlo. Możesz ciut agresywniej jeszcze
Czekamy na więcej :jachce:
Awatar użytkownika
nocker1

Dziękuję Wam bardzo! Naprawdę miło przeczytać coś takiego o swojej robocie :)
huczek pisze:Niezłe - coś a'la New Order :-) i przyjemnie pasuje do refrenu. Z powodzeniem mógłby się znaleźć na Michaela maxisinglu. Wyślij to komuś kto przekaże remix Michaelowi. Moze do niego trafi. Kiedyś koleś z Niemiec dostał jakiś prezent i chyba miał przyjemność poznać MJ.
Huczek, naprawdę myślisz, że powinienem to wysłać komuś z wytwórni lub jakiemuś jego znajomemu? W sumie nie jestem laikiem w produkowaniu utworów, ale zwykle promocja zamykała się w granicach kraju. Stąd to pytanie...
wiem, ze to kupa roboty. Jednak skoro jestes taki zdolny, czy dalbys rade nadac podkladowi charakter zywych instrumentow? zywa perkusja, klawisze ew. gitara akustyczna, smyczki itp.... :-) Wtedy bylby bardziej michaelowy. MJ uzywa na plytach zazwyczaj zywych instrumentow+beatbox i pozniej mixuje dzwieki/
Chciałem, żeby dominowało minimalistyczne, płynące, elektroniczne brzmienie. Smyczki są, w tle, zrobiłem je jednak nie w sposób agresywny (akcentujący rytm) tylko żeby podkreślały uczucie płynięcia melodii i stłumiłem, żeby nie przebijały się zbytnio ponad perkusję. Żywa perkusja też nie byłaby problemem, ale taka w stylu delikatnego RnB (jak jest teraz) moim zdaniem najlepiej pasuje do tej elektroniki. Gitara - spróbuję. Sugerujesz akordowo, czy na pojedynczych strunach? (ja uważam, że na pojedynczych lepiej, ale moze masz inna opinie).

Generalnie w zamyśle nie chciałem naśladować stylu michael'a, a raczej zrobić coś zupełnie innego - pokazać w zupełnie innych barwach istniejacy juz hit. Jeżeli powinienem, bardziej skierować się w jego tradycyjnym stylu, napiszcie, proszę.

Jeszcze raz dzięki za wszystkie opinie! Mam nadzieję, że pomożecie mi poprzez swoje commenty wykrzesać coś porządnego.

Pozdrawiam[/quote]
ODPOWIEDZ