Michael Jackson - Dangereous (Colin Pepe Remix)
remix dangerous
--EDIT--
DODAM ŻE REMIX NIE JEST PRODUKCJĄ KLUBOWĄ
--EDIT--
Hej, z góry przepraszam jeżeli zrobiłem coś nie tak. Z reguły nie używam for dyskusyjnych, więc jestem w tym trochę zielony i proszę o wyrozumiałość.
Chciałbym się zwrócić do Was z ogromną prośbą.
Proszę o ocenę wyprodukowanego przeze mnie dema remixu dangerous. Wydaje mi się, że to forum jest najlepszym miejscem żeby się zwrócić z taką prośbą.
http://www.speedyshare.com/188577626.html
DODAM ŻE REMIX NIE JEST PRODUKCJĄ KLUBOWĄ
--EDIT--
Hej, z góry przepraszam jeżeli zrobiłem coś nie tak. Z reguły nie używam for dyskusyjnych, więc jestem w tym trochę zielony i proszę o wyrozumiałość.
Chciałbym się zwrócić do Was z ogromną prośbą.
Proszę o ocenę wyprodukowanego przeze mnie dema remixu dangerous. Wydaje mi się, że to forum jest najlepszym miejscem żeby się zwrócić z taką prośbą.
http://www.speedyshare.com/188577626.html
Dzieki.
Nie, nie, podklad jest zupelnie autorski i nie inspirowalem sie niczym przy jego tworzeniu. Po prostu produkcją muzyki zajmuję się już od jakiegoś czasu. Czekam na dalsze commenty
--edit--
A to, że utwór jest w postaci "demo" oznacza, że remix jest nieskończony i istnieje tylko tyle ile jest w owym fragmencie
Nie, nie, podklad jest zupelnie autorski i nie inspirowalem sie niczym przy jego tworzeniu. Po prostu produkcją muzyki zajmuję się już od jakiegoś czasu. Czekam na dalsze commenty
--edit--
A to, że utwór jest w postaci "demo" oznacza, że remix jest nieskończony i istnieje tylko tyle ile jest w owym fragmencie
Kombinujesz w fajną stronę. Wydaje mi się, że bez hee-hee i innych wydawanych przez Michaela odgłosów... byłoby akurat w tym remiksie ciekawiej. Jeszcze różniej od i tak przetworzonego pierwowzoru - o ile chodzi Tobie o 'uproszczenie' tej piosenki, sprowadzenie jej do bardziej 'radiowych' klimatów.
nocker1 pisze:utwór jest w postaci "demo" oznacza, że remix jest nieskończony i istnieje tylko tyle ile jest w owym fragmencie
Cierpliwości. ;)Canario pisze:Poprosze o cala wersje jesli takowa jest.
Ostatnio zmieniony pn, 02 cze 2008, 14:26 przez Pank, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak tak Pank ma racje bez tych ozdobnikow i "odglosow" byloby jeszcze lepiej.Ale z tym podwojnym powtarzeniem "Dangerous ,Dangerous" to swietny pomysl. Chcialbym uslyszec pelna wersje. Ta piosenka ma na mnie hipnotyczne dzialanie od 17lat. Uwielbiam kazda jej wersje audio-wideo.
Ostatnio zmieniony pn, 02 cze 2008, 15:12 przez Canario, łącznie zmieniany 2 razy.
podoba mi sie, ciekawie sie zapowiada :)
rozgryze to
EDIT ;
a tak...
hee-heee rzeczywiscie wkurza, ale tylko to z poczatku ;)
EDIT 2 ;
WIEM! przypomina troche motyw na pianinie z 'Clocks' Coldplay, ale tylko troche....
ja tez! jak nic jakis znany motyw, ale nie moge sobie przypomniec...Mandey pisze:Mam wrażenie że podkład skądś znam
rozgryze to

EDIT ;
a tak...
hee-heee rzeczywiscie wkurza, ale tylko to z poczatku ;)
EDIT 2 ;
WIEM! przypomina troche motyw na pianinie z 'Clocks' Coldplay, ale tylko troche....
'the road's gonna end on me.'
Niezłe - coś a'la New Order
i przyjemnie pasuje do refrenu. Z powodzeniem mógłby się znaleźć na Michaela maxisinglu. Wyślij to komuś kto przekaże remix Michaelowi. Moze do niego trafi. Kiedyś koleś z Niemiec dostał jakiś prezent i chyba miał przyjemność poznać MJ.
wiem, ze to kupa roboty. Jednak skoro jestes taki zdolny, czy dalbys rade nadac podkladowi charakter zywych instrumentow? zywa perkusja, klawisze ew. gitara akustyczna, smyczki itp....
Wtedy bylby bardziej michaelowy. MJ uzywa na plytach zazwyczaj zywych instrumentow+beatbox i pozniej mixuje dzwieki/

wiem, ze to kupa roboty. Jednak skoro jestes taki zdolny, czy dalbys rade nadac podkladowi charakter zywych instrumentow? zywa perkusja, klawisze ew. gitara akustyczna, smyczki itp....

Wyszło bardzo radiowo:) Intro bez wokalu troche na Szymona Wydre co mnie zniechęca dośc skutecznie, ale jak sie pojawia głos to można się zapomnieć. Ten fragment ma w sobie dużo ze tak powiem wiatru co lubie. Szczególnie to przejscie do mocniejszego brzmienia tak ladnie Ci wyszlo. Możesz ciut agresywniej jeszcze
Czekamy na więcej
Czekamy na więcej

Dziękuję Wam bardzo! Naprawdę miło przeczytać coś takiego o swojej robocie :)
Generalnie w zamyśle nie chciałem naśladować stylu michael'a, a raczej zrobić coś zupełnie innego - pokazać w zupełnie innych barwach istniejacy juz hit. Jeżeli powinienem, bardziej skierować się w jego tradycyjnym stylu, napiszcie, proszę.
Jeszcze raz dzięki za wszystkie opinie! Mam nadzieję, że pomożecie mi poprzez swoje commenty wykrzesać coś porządnego.
Pozdrawiam[/quote]
Huczek, naprawdę myślisz, że powinienem to wysłać komuś z wytwórni lub jakiemuś jego znajomemu? W sumie nie jestem laikiem w produkowaniu utworów, ale zwykle promocja zamykała się w granicach kraju. Stąd to pytanie...huczek pisze:Niezłe - coś a'la New Orderi przyjemnie pasuje do refrenu. Z powodzeniem mógłby się znaleźć na Michaela maxisinglu. Wyślij to komuś kto przekaże remix Michaelowi. Moze do niego trafi. Kiedyś koleś z Niemiec dostał jakiś prezent i chyba miał przyjemność poznać MJ.
Chciałem, żeby dominowało minimalistyczne, płynące, elektroniczne brzmienie. Smyczki są, w tle, zrobiłem je jednak nie w sposób agresywny (akcentujący rytm) tylko żeby podkreślały uczucie płynięcia melodii i stłumiłem, żeby nie przebijały się zbytnio ponad perkusję. Żywa perkusja też nie byłaby problemem, ale taka w stylu delikatnego RnB (jak jest teraz) moim zdaniem najlepiej pasuje do tej elektroniki. Gitara - spróbuję. Sugerujesz akordowo, czy na pojedynczych strunach? (ja uważam, że na pojedynczych lepiej, ale moze masz inna opinie).wiem, ze to kupa roboty. Jednak skoro jestes taki zdolny, czy dalbys rade nadac podkladowi charakter zywych instrumentow? zywa perkusja, klawisze ew. gitara akustyczna, smyczki itp....Wtedy bylby bardziej michaelowy. MJ uzywa na plytach zazwyczaj zywych instrumentow+beatbox i pozniej mixuje dzwieki/
Generalnie w zamyśle nie chciałem naśladować stylu michael'a, a raczej zrobić coś zupełnie innego - pokazać w zupełnie innych barwach istniejacy juz hit. Jeżeli powinienem, bardziej skierować się w jego tradycyjnym stylu, napiszcie, proszę.
Jeszcze raz dzięki za wszystkie opinie! Mam nadzieję, że pomożecie mi poprzez swoje commenty wykrzesać coś porządnego.
Pozdrawiam[/quote]