Pytania w sprawie teledysków

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Awatar użytkownika
Ania R.

Post autor: Ania R. »

Dzięki wielkie! Swoją drogą zastanawiam się, skąd się bierze taka kilkunastoletnia pamięć ;-) . Ale mogę podziwiać, bo sama takiej nie posiadam ;-) . Pozdawiam.:mj:
Ostatnio zmieniony pn, 06 lip 2009, 14:17 przez Ania R., łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

Maro pisze:
AgnesJackson pisze:Czy mógłby ktoś napisać coś więcej o teledysku "Cry"?
DNO.Tyle starczy nenene
Czego dno.Nie jest zły.To chyba jeden z nielicznych teledysków bez udziału Michaela. Myśle ,ze jęśli sie nowa płyta ukażę właśnie na takie teledyski mozemy liczyc.
Obrazek
Mandey

Post autor: Mandey »

Megi1975 pisze:Myśle ,ze jęśli sie nowa płyta ukażę właśnie na takie teledyski mozemy liczyc.
A to dlaczego?
Chyba nie rozpadł się już całkowicie by się w clipach
nie pokazać ;-)
"Cry", czy "Man In The Mirror" miały swój klimat
ale oby takich clipów jak najmniej. Pozdro
Szukasz mnie? Znajdziesz mnie tutaj albo tutaj ;)
Awatar użytkownika
Megi1975

Post autor: Megi1975 »

Mandey pisze:
Megi1975 pisze:Myśle ,ze jęśli sie nowa płyta ukażę właśnie na takie teledyski mozemy liczyc.
A to dlaczego?
Chyba nie rozpadł się już całkowicie by się w clipach
nie pokazać ;-)
"Cry", czy "Man In The Mirror" miały swój klimat
ale oby takich clipów jak najmniej. Pozdro
Też na to licze.Lubie kiedy Michael tańczy bo robi to wyśmienicie.Oby nie poszedł po najmniejszej lini oporu.Ale swoją drogą chyba go do tego tańca ciągnie na ostatniej imprezce u projektanta było to widać. ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

.Ale swoją drogą chyba go do tego tańca ciągnie na ostatniej imprezce u projektanta było to widać
Mam nadzieję, że nadal, jak dawniej, "wyłącza światła, puszcza Janet i wymyśla nowe kroki" ;-)

A przepraszam, słyszał ktoś może więcej na temat tego teledysku-widmo do "Butterflies"?
Obrazek
ABmoonwalker

Post autor: ABmoonwalker »

Mam takie pytanko:
Czy pełna wersja "Bad" została gdzieś oficjalnie wydana?
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

A przepraszam, słyszał ktoś może więcej na temat tego teledysku-widmo do "Butterflies"?

what!!!!>>???
Obrazek
Mandey

ABmoonwalker pisze:Mam takie pytanko:
Czy pełna wersja "Bad" została gdzieś oficjalnie wydana?
Tak została wydana na wydawnictwie DVD Michaela
"Greatest Video Hits - HIStory" z taką oto okładką:

Obrazek
Tylko na DVD bo VHS też się ukazał ale "Bad" jest tam tylko w że tak to ujmę telewizyjnej wersji ;-)
malakonserwa pisze:A przepraszam, słyszał ktoś może więcej na temat tego teledysku-widmo do "Butterflies"?
Yyyy, z tego co wiem to Jackson się nawet za niego nie brał.
Wiem tylko tyle jeśli chodzi o clipy z "Invincible" że Michael rozpoczął już wstępną produkcję clipu do singla "Unbrekable".
Miała to być produkcja nieziemska, którą miał wyreżyserować George Lucas, twórca "Gwiezdnych Wojen" ...strasznie droga! Ale jak wiemy pomysł spełzł na niczym ze względu na konflikt z Sony :-/
Ostatnio zmieniony śr, 28 maja 2008, 18:29 przez Mandey, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

malakonserwa pisze:A przepraszam, słyszał ktoś może więcej na temat tego teledysku-widmo do "Butterflies"?
Był tylko taki klip-zlepek ze starych teledysków puszczany na MTV.
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

Był tylko taki klip-zlepek ze starych teledysków puszczany na MTV.
Ach, ok. Dzięki Willy za informację :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ania R.

Post autor: Ania R. »

Czy ktoś zna źródła lub może podzielić się informacjami na temet współpracy Michaela i Rockwella? Głównie interesuje mnie powstanie utworu "Somebody's watching me", ale będę wdzięczna za jakiekolwiek inne informacje.:mj:
Ostatnio zmieniony pn, 06 lip 2009, 14:18 przez Ania R., łącznie zmieniany 1 raz.
Mandey

Rockwell (prawdziwe nazwisko: Kennedy William Gordy) jest synem szefa wytwórni Motown Berry'ego Gordy'ego. Rockwell, Michael i brat jego Jermaine (de facto szwagier tego pierwszego, ponieważ później ożenił się z jego siostrą Hazel) przyjaźnili się bardzo w dzieciństwie. Nagrywając singla debiutanckiego ojciec Berry nie wiedział że artysta pod pseudonimem Rockwell to jego syn. Do nagrania vocali Michaela doszło w Encinio w posiadłości rodziny Jacksonów podczas odwiedzin Rockwella i producenta Curtisa Anthony'ego Nolena. Całe nagranie partii Jacksona zajęło niecałą godzinkę. Utwór stał się hitem dochodząc do #2 w USA i #6 w Wielkiej Brytanii. W teledysku Jackson nie występuje.

Somebody's Watching Me
(słowa i muzyka: Kennedy Gordy, Curtis Anthony Nolen)
Maverick

Post autor: Maverick »

Vh1 - Nie przegapcie naszego w Weekendu w Czerni I Bieli!
01 - 02.11, godz. 09:00

Obrazek

Już w najbliższy weekend, pokażemy wam klipy w wersji czarno-białej.
Przypomnimy wam najlepsze teledyski nagrane w tej wersji. A kogo będziecie mogli zobaczyć? Pokazemy wam Michaela Jacksona i jego 'In The Closet' czarno-biały klip Madonny i Joy Division.
Mandey

Chcesz zobaczyć wszystkie klipy Michaela?
Wejdź na http://www.mtvmusic.com/artist/?name=jackson_michael

Klik na fotkę przy tytule i leci... ;-)
doniu3

szczegóły z teledysków Michaela

Post autor: doniu3 »

witajcie dzisiaj oglądając teledysk the way you make me feel dopatrzyłem się jednego szczegółu którego wcześniej nie zauważałem Michael podrywa tam dziewczyne ale zauważcie że potem dołącza do niej grupa dziewczyn i wśród nich jest siostra Michaela.

Jeśli zauważyliscie jakies inne szczegóły w tym lub w innych teledyskach to piszcie
Michael Jackson is biggest
ODPOWIEDZ