Eurowizja

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
mike10

Eurowizja

Post autor: mike10 »

Hej!!!!

Jak myślicie które miejsce w finale zajmie Isis Gee??I tak nie spodziewałąm sie,że ona dojdzie do finału.Wcześniej nie lubiłam jej piosenek lecz bo głębszym przesłuchaniu stwierdziłam,że nie są złe:)
Awatar użytkownika
malakonserwa

Post autor: malakonserwa »

Sądzę, że ma szansę złapać się w pierwszej dziesiątce. Typuję 5 - 10 miejsce.
Obrazek
mike10

Post autor: mike10 »

Ja też tak własnie myśle 5-7.Ale to i tak jest bardzo wysokie:)
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Post autor: Liberian Girl »

Ja nie oglądałam pólfinału i nie mam pojęcia kto i jak śpiewał i zagłebiać w to też mi się w tym roku jakoś nie chciało. Ale wydaje mi się że ona ma szanse być 7-8. Trzymam ;-)

A tak odchodząc od tematu tegorocznej Eurowizji to wydaje mi sie że ostatnio ranga eurowizji troche spadła. Z uśmiechem na twarzy wspominam którąś okragłą rocznicę Eurowizji, pare lat temu była emitowana :)
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

A ja myślę że pierwsza piątka w sam raz ; >
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Wysokie w miejsce w tak kiczowatym konkursie jak Eurowizja, raczej nie świadczy o klasie i umiejętnościach artysty. Od lat ci poważniejsi omijają festiwal szerokim łukiem - z Polski ostatnią wielką artystką była bodaj Anna Maria Jopek w 1997 r. - a epitet 'eurowizyjny' daleki jest komplementu. O zwycięzcach konkursu zapomina się również bardzo szybko...

Póki co - melodię ballady Isis Gee uznać można za 'ładną', łatwą do zapamiętania. Głos przyzwoity, przekaz jest... nawet jak ujęty w dość proste słowa. Patos wyczuwalny. Na Eurowizję jak znalazł. ;)
Awatar użytkownika
Isabell__

Post autor: Isabell__ »

Liberian Girl pisze:Ja nie oglądałam pólfinału i nie mam pojęcia kto i jak śpiewał
Jak dla mnie w tym roku wykonania były poprostu beznadziejne. XD
Praktycznie nic nie utkwiło mi w pamięci (jedynie Finlandia, grała nawet względny metal), z resztą tak samo jak w zeszłym roku.

Najbardziej jednak podobał mi się rok 2006, było dość wiele ciekawych wykonań, ale potem znowu zaczął się ten kicz, plastik i amatorstwo potrzebujące wybicia się na skalę światową... ;/

Dlatego porównując do wykonań w tym roku mogę śmiało powiedzieć, że ostatniego miejsca nie będziemy mieli. ;) Jak dla mnie Isis wybiła się z tego plastiku, które inne kraje zaprezentowały.

Zobaczymy co z tego wyjdzie... ;D
"If you care enough
For the living
Make a little space
Make a better place... "
Awatar użytkownika
Streetwalker

Post autor: Streetwalker »

Eurowizja jak każdy wie jest festiwalem kiczu,a więc większa połowa świata go ogląda nenene
Hmm myslę,że Isis ma duże szanse na zajęcie wysokiego miejsca.
Awatar użytkownika
Kadia

Post autor: Kadia »

Wystarczy przypomnieć sobie chociażby ABBĘ ;-)

Ja się cieszę, że w ogóle w finale jesteśmy. Isis to taka jakby druga Górniak, powaliła obcokrajowców głosem i wykonaniem ;-)
Żeby nie było, jedyne podobieństwo do Edyci :smiech:
[*]
Awatar użytkownika
Krecik

Post autor: Krecik »

Wysokie w miejsce w tak kiczowatym konkursie jak Eurowizja, raczej nie świadczy o klasie i umiejętnościach artysty.
A który konkurs swiadczy? To tylko miejsce na zdobycie popularności, jedni umieja to wykorzystać inni nie.
Obrazek
Awatar użytkownika
grzechu jackson

Post autor: grzechu jackson »

Ja myśle ze będzie 5 mopże 4 miejsce
Obrazek
Awatar użytkownika
Liberian Girl

Post autor: Liberian Girl »

Większośc artystów, którzy prezentują swoje piosenki na eurowizji to ludzi, którzy chca tylko zabłysnąć przed fleszem i stac się sławnym bo mają taką zachciankę. Helena Paparizou to moim zdaniem najlepszą atrakcją ostatnich konkursów. Może jeje piosenki nie są ambitne ale fajnie tańczy i połaczyła wszystko w całość.

A z miejscami to wszystko może się zmienić :) Isis spodobała się w pólfinale to nie znaczy że będzie triumfować w finale. Poczekamy trochę i zobaczymy co z tego będzie ;-)
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Właśnie obejrzałem tą naszą reprezentantkę ale dalej nie wiem kim ona jest?

ładna dziołszka,kawałek nawet nawet:)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

ładna dziołszka,kawałek nawet nawet:)
Trochę o niej na Wikipedii.
Awatar użytkownika
Kadia

Post autor: Kadia »

Moi faworyci To Finlandia i Chorwacja ( :smiech: )

A Isis naprawdę nie była zła. Tylko ta piosenka potrzebuje trochę więcej poweru i będzie git.
[*]
ODPOWIEDZ