Nie ma to jak płyta Prince'a
Sam Prince nie. Przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.
Przy okazji mam pytanie. O co chodzi z miastem Łódź? Są przymiarki do zlotu fanów Prince'a i jak się odbędzie to w ... Łodzi. Zlot fanów Michaela też odbywa się w Łodzi. Czy jest na to racjonalne wytłumaczenie?
DJ-em ma być Hirek Wrona.
Garść ostatnich wiadmości.
Prince niestety nie wygrał Fryderyka. Najlepszą płytą zagraniczną wg polskich krytyków okazał się album Foo Fighters Echoes, Silence, Patience & Grace.
Tymczasem przedwczoraj Prince obchodził 30-lecie pracy twórczej. 7 kwietnia 1978 roku ukazał się jego fonograficzny debiut, For You.
Przy okazji mam pytanie. O co chodzi z miastem Łódź? Są przymiarki do zlotu fanów Prince'a i jak się odbędzie to w ... Łodzi. Zlot fanów Michaela też odbywa się w Łodzi. Czy jest na to racjonalne wytłumaczenie?
Garść ostatnich wiadmości.
Prince niestety nie wygrał Fryderyka. Najlepszą płytą zagraniczną wg polskich krytyków okazał się album Foo Fighters Echoes, Silence, Patience & Grace.
Tymczasem przedwczoraj Prince obchodził 30-lecie pracy twórczej. 7 kwietnia 1978 roku ukazał się jego fonograficzny debiut, For You.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Racjonalne wytłumaczenie byłoby łatwiej znaleźć, gdyby np... Kinga była fanką Prince'a ;)kaem pisze: Przy okazji mam pytanie. O co chodzi z miastem Łódź? Są przymiarki do zlotu fanów Prince'a i jak się odbędzie to w ... Łodzi. Zlot fanów Michaela też odbywa się w Łodzi. Czy jest na to racjonalne wytłumaczenie?
Widocznie Łódź ma w sobie coś szczególnego. Przyciąga geniuszy i wielbicieli ich talentu.
Nawet nie pytam, czy się wybierasz. Zrób nam małą reklamę :)
Skoro będzie Hirek Wrona, możliwe że wspomną o tym np. w Teleexpressie. O MJowisku w mediach ani słowa.
Niesprawiedliwe.
Wypadałoby to zmienić :]
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
- Michael Jackson
Jak na razie nie ma żadnych dowodów, że Kinga w organizowaniu zjazdu fanów Prince'a maczała ręce.
Nie, niestety nie będę. Mam w tym czasie ważne szkolenie w pracy. A reklamę robię cały czas. Jak widać, w obie strony, bo tu też ichniejszego eventu.
Nie, niestety nie będę. Mam w tym czasie ważne szkolenie w pracy. A reklamę robię cały czas. Jak widać, w obie strony, bo tu też ichniejszego eventu.
Tak tak spodziewam się, że nie tedy droga.kaem pisze:Jak na razie nie ma żadnych dowodów, że Kinga w organizowaniu zjazdu fanów Prince'a maczała ręce.
Siadeh_ & Prince to nie jest najlepsze zestawienie.
Chyba, że... Książę przybyłby z mroku i miał na imię Dracula ;)
Ajć... mogę napisać tylko jedno. Przykro mi. Domyślam się, że bardzo chciałbyś tam być / po cichu liczyłam nawet na relację :) /kaem pisze: Nie, niestety nie będę.
Mam w tym czasie ważne szkolenie w pracy.
Może kolejnym razem, jeśli fanom Prince'a (Jak go się odmienia? Nigdy nie wiem... widziałam, że gdzieś pisałeś Prinsa. Forma trochę mało logiczna - jak dla mnie

A kiedy dokładnie ma być ten zlot? Też w okolicach urodzin artysty. Czerwiec?
To się jak najbardziej chwali :)kaem pisze: A reklamę robię cały czas. Jak widać, w obie strony, bo tu też ichniejszego eventu.
P.S. Myślałam nad edycją poprzedniego posta, ale do takich nikt już nie zagląda...
Tym razem edytuję...
Nie chcę robić Ci śmietnika w książęcym wątku, ale też - z uwagi na nominację "Planet Earth" nie znajduję odpowiedniejszego miejsca, by o tym wspomnieć, a propos Fryderyków właśnie...kaem pisze: Prince niestety nie wygrał Fryderyka.
Niesamowicie ujęło mnie zachowanie Kaśki Nosowskiej (podejrzewam, że nie tylko mnie)
Jej skromność i szczerość.
Tyle lat pracy z zespołem Hey.
Udane projekty solowe i ŻADNYCH gwiazdorskich naleciałości.
Swojska kobieta. Coś niebywałego po prostu!
koniec OT
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
- Michael Jackson
- Michael Jackson
Wczoraj u Jaya Leno wystąpił Prince. Wykonał niepublikowany utwór Turn Me Loose.
Artysta zaskoczył widownię, gdyż po czasie antenowym wykonał kolejne dwie piosenki - Guitar i 1999. Były małe problemy- przed występem uruchomił się alarm przeciwpożarowy.

Prince ostatnio miał problem ze zdrowiem. Miał przejść operację biodra.
Na 1 września zapowiadane jest wydanie książki dokumentującej historyczną już serię 21 (a właściwie 42) koncertów w Londynie, w ub. roku.
Tutaj utwór premierowy na youtube:
Turn Me Loose.
Oglądajcie, bo żywot filmików z Prince'm w sieci trwa krócej, niż życie muszki owocówki.
Artysta zaskoczył widownię, gdyż po czasie antenowym wykonał kolejne dwie piosenki - Guitar i 1999. Były małe problemy- przed występem uruchomił się alarm przeciwpożarowy.

Prince ostatnio miał problem ze zdrowiem. Miał przejść operację biodra.
Na 1 września zapowiadane jest wydanie książki dokumentującej historyczną już serię 21 (a właściwie 42) koncertów w Londynie, w ub. roku.
Tutaj utwór premierowy na youtube:
Turn Me Loose.
Oglądajcie, bo żywot filmików z Prince'm w sieci trwa krócej, niż życie muszki owocówki.
Jestem strasznie ciekawa, jak to wszystko wyglądało. Muszę kiedyś zobaczyć Prince'a na żywo.
A ciekawe jest też to, co on kombinuje. Strona oficjalna nieaktywna, profilu na MySpace teoretycznie nie ma... Chce wszystko usunąć z internetu? Nie rozumiem tego.
Co do filmu:
A ciekawe jest też to, co on kombinuje. Strona oficjalna nieaktywna, profilu na MySpace teoretycznie nie ma... Chce wszystko usunąć z internetu? Nie rozumiem tego.
Co do filmu:
Widziałam jeszcze dwa filmy. Komu zależy, niech teraz ogląda.Ten film wideo jest już niedostępny z powodu otrzymania zgłoszenia o posiadaniu praw autorskich przez stronę trzecią.
Prince wykonał na festiwalu Coachella cover Radiohead. Niby nic takiego, ale dla mnie i zespół Radiohead i Prince to bardzo ważni muzycy i to tak, jakby Michael Jackson zagrał Prince'a.
Oto wiadomość:
Prince zaskoczył uczestników festiwalu Coachella. W jego koncertowym repertuarze znalazł się cover klasyka Radiohead.
Wokalista wykonał na kalifornijskiej imprezie własną interpretację przeboju "Creep". Prince został dodany do składu festiwalu dość późno, kiedy okazało się, że bilety nie rozchodzą się w zawrotnym tempie.
Na żywo Amerykanin zaprezentował ponadto swoje największe hity, w tym "Little Red Corvette" i "1999". Show obejrzało 60 tysięcy jego rodaków.
Ostatnia płyta gwiazdora, zatytułowana "Planet Earth", ukazała się w lipcu 2007 roku. Festiwal Coachella odbył się w dniach 25-27 kwietnia, w Indio.
źródło
A to jeszcze aktualny link do youtube
Prince - Creep (live)
Przy okazji, jutro na Planete program o Radiohead, Meeting People Is Easy. Wtorek, 29.04.2008, 15:20
Oto wiadomość:
Prince zaskoczył uczestników festiwalu Coachella. W jego koncertowym repertuarze znalazł się cover klasyka Radiohead.
Wokalista wykonał na kalifornijskiej imprezie własną interpretację przeboju "Creep". Prince został dodany do składu festiwalu dość późno, kiedy okazało się, że bilety nie rozchodzą się w zawrotnym tempie.
Na żywo Amerykanin zaprezentował ponadto swoje największe hity, w tym "Little Red Corvette" i "1999". Show obejrzało 60 tysięcy jego rodaków.
Ostatnia płyta gwiazdora, zatytułowana "Planet Earth", ukazała się w lipcu 2007 roku. Festiwal Coachella odbył się w dniach 25-27 kwietnia, w Indio.
źródło
A to jeszcze aktualny link do youtube
Prince - Creep (live)
Przy okazji, jutro na Planete program o Radiohead, Meeting People Is Easy. Wtorek, 29.04.2008, 15:20
Jasny gwint! Jestem pod wrażeniem. Równie świetne wykonanie co oryginał.Kaem pisze:A to jeszcze aktualny link do youtube
Prince - Creep (live)
Ale ten "książęcy" głosik jednak dodaje uroku niesamowitego...
I tak jakoś ostrzej jest pod koniec!

Aplauz publiki w pełni uzasadniony.
Kaem jeśli posiadasz jakieś namiary lub listę coverowanych przez
Prince'a utworów / artystów... byłbym wdzięczny.

Eeeee. Na płytach jest tego niewiele- na Emancipation 4 kawałki- Lalala Means I Love You, znany nam też z wykonania The Jackson 5, One Of Us Joan Osbourne, Betcha By Golly Wow! i I Can't Make You Love Me. A na koncertach jest tego mnóstwo. W Londynie powalił mnie cover Crazy Gnarlsa Barkleya.
Ostatnio zmieniony pn, 28 kwie 2008, 22:55 przez kaem, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, to ten sam utwór. George Michael jednak nie jest autorem, a Bonnie Raitt.
Parę coverów Prince zaprezentował na tych dwóch londyńskich koncertach, o których mowa w tym wątku parenaście postów wcześniej. Jest setlista.
Parę coverów Prince zaprezentował na tych dwóch londyńskich koncertach, o których mowa w tym wątku parenaście postów wcześniej. Jest setlista.
Dziś, w czwartek 15.05. w ramach Radio ZET LIVE Największe polskie gwiazdy prezentują najlepsze światowe koncerty! będzie koncert Prince'a. Zapowiada Justyna Steczkowska. Wg ramówki (na stronie) początek o 22.05.
Kurka, szkoda!kaem pisze:Dziś, w czwartek 15.05. w ramach Radio ZET LIVE Największe polskie gwiazdy prezentują najlepsze światowe koncerty! będzie koncert Prince'a. Zapowiada Justyna Steczkowska. Wg ramówki (na stronie) początek o 22.05.

W pracy na nocce będę a tak bym nagrał jak audycję Piasecznego.
Pech.
Może ktoś nagra?