Kolczykowo

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
cobytuby

Post autor: cobytuby »

najważniejsze co ten kolczyk znaczy dla Ciebie, a na 'fale' kolczykowania nic się nie poradzi
taki kraj
Can't you see that heaven's just begun? It's livin' here inside our hearts!
Awatar użytkownika
BlackDimension

Post autor: BlackDimension »

cobytuby pisze:najważniejsze co ten kolczyk znaczy dla Ciebie, a na 'fale' kolczykowania nic się nie poradzi
taki kraj

otóż to :) zgadzam się
Obrazek
Awatar użytkownika
Diana_95

Post autor: Diana_95 »

Wczoraj odkryłam że moja nauczycielka ma 3 nowe kolczyki: 2 w uszach i jeden w brwi. Babka ma około 30 lat...:wariat: No ale...
co kto lubi
Come on baby, take a chance with us.
Come on baby take a chance with us.
And meet me on the back of the Blue Bus,
Doin' a blue rock.
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Ja teraz jak wrócę do PL to musze zakupić kolczyk do brwi bo wyglądam jak dziurawy,a kolczyka niemam już ponad z rok.DO języka może znów sobie wsadzę,ale mam nie miłe wspomnienia jak go zjadłem:D.W brodzie się zarosło i prawie nie widać że był kolczyk.Uszy pozostały z dziurami.Kiedyś chciałem też w wardze zrobić sob
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
nikolka

Post autor: nikolka »

Diana_95 pisze: Babka ma około 30 lat...
Co oznacza ta emotka - :wariat: - na koncu?Czy trzydziestka to juz nie jest wiek na kolczyki? :war: Nie chce sie czepiac ale mnie to zaciekawilo.
Obrazek
Awatar użytkownika
BlackDimension

Maro pisze:Ja teraz jak wrócę do PL to musze zakupić kolczyk do brwi bo wyglądam jak dziurawy,a kolczyka niemam już ponad z rok.

słuchaj Maro a nie zarosła Ci ta dziurka?;> bo mi w tamtym roku jakos wypadł kolczyk,tzn zginela mi kulka no i przez 2 dni zanim sprawilam nowy chodzilam z kolczykiem zabezpieczonym plasterkiem,zeby nie wypadł,bo mojemu byłemu facetowi tez kiedys wypadl i zarosła mu dziurka po 2 czy 3 dniach.. wydaje sie,ze dalej jest ok,bo tak to z zewnatrz wygląda a kolczyk przejść nie chce :|
Obrazek
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

BlackDimension pisze:słuchaj Maro a nie zarosła Ci ta dziurka?;>
Właśnie nie:) Czyli musi być dobrze zrobiona.Co miesiąc może trochę więcej sprawdzam igłą w Brwi i Języku,i działa:)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
BlackDimension

kurde no to niezle :D może jesteś jakiś " niezarastający " :PP ja się szykuję na język za jakiś czas i na sztangi(rozetke) w uchu,właściwie to czekam kiedy kumpela bedzie miała czas mi zrobić :]
Obrazek
Awatar użytkownika
viva201

Post autor: viva201 »

sssssałłłata :smiech:
Obrazek
Awatar użytkownika
Archi

Post autor: Archi »

Zawsze mi się wydawało brednią mówienie, że robi się kolczyk tatuaż dla siebie. Że niby to ma coś znaczyć i takie tam... Rozumiem, jak ktoś całe życie trenuje karate i tatuuje sobie azjatycki znak, ale dla kolczyka między piersiami, albo w brwi nie mogę znaleźć takiej analogii. Może dlatego, że zawsze preferowałem inne, mniej bolesne formy ekscentryzmu. Bo trudno powiedzieć, że coś takiego upiększa, jest to raczej forma zwrócenia uwagi na siebie.
Obrazek
Awatar użytkownika
maadziulaa

Post autor: maadziulaa »

Ja mam tylko kilka kolczyków w uchu samodzielnie robione i goiły mi sie lepiej niż te u kosmetyczki. :-/ A teraz chciałabym zrobić sobie w środku w uchu,no wiecie o co chodzi:)ale to już raczej sama tego nie zrobie :wariat: Trzeba by się było wybrać do kosmetyczki... :dance:
Archi pisze:Bo trudno powiedzieć, że coś takiego upiększa, jest to raczej forma zwrócenia uwagi na siebie.
Kiedy mam zamiar coś przebić,raczej nie chodzi mi o zwrócenie na sibie uwagi.Robie,bo lubię i tyle ;-) Ale w końcu różni ludzie u gusta też różne
http://unpredictableamateur.deviantart.com/
Zapraszam do oglądania moich zdjęć :)
Awatar użytkownika
BlackDimension

jasne,że tak :) jednym podoba się to a drugim co innego ;) o gustach się nie dyskutuje jak to kiedyś ktoś powiedział :)

maadziulaa pisze:A teraz chciałabym zrobić sobie w środku w uchu
chodzi Ci o tę małą chrząstkę ?;> zastanów się dobrze,bo to jest bardzo bolesne i długo się goi z tego co wiem... sama nie mam,ale koleżanka ma i się męczyła jakiś czas z tym ;) ale efekt fajny
Obrazek
Awatar użytkownika
maadziulaa

No właśnie się muszę jeszcze zastanowić:)ale mi sie bardzo podoba a że boli... może jakoś wytrzymam :dance:
Awatar użytkownika
BlackDimension

ee to skoro jesteś zdecydowana to da rade ;) najlepiej rób sobie to w jakimś profesjonalnym studiu,bo kosmetyczka moze Ci tego nie zrobić dobrze,fakt,ze tam zapłacisz za to ok 80-100zł ale przynajmniej bedzie pewnie :) a jeśli robiłby Ci to ktoś znajomy,albo sama to polecam maść znieczuleniową EMLA,samo przekłucie nie boli,później troszke wlecze sie gojenie ;) chociaz to tez nie jest reguła,mi brew zagoiła sie wlasciwie po tygodniu całkowicie,nie bolało nic,a nawet pierwszego dnia po przekłuciu nie miałam ani opuchlizny ani nie bolało:) więc jeśli jestes zdecydowana to nie ma się czego bać :)

pozdr.
Obrazek
Awatar użytkownika
maadziulaa

Dziekuje za rady:)napewno się przydadzą :*
pozdrawiam
Edit:
Calineczka,nie musisz igłą,można kolczykiem :-)
Może kiedyś zdobedziesz sie na odwage ;-) wiec powodzenia w przekuwaniu :D
Ostatnio zmieniony sob, 29 mar 2008, 14:17 przez maadziulaa, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ