I have a dream... POMOŻECIE? [Schmittko + rower]

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Schmittko

I have a dream... POMOŻECIE? [Schmittko + rower]

Post autor: Schmittko »

Kochani! :D
w ostatnie wakacje, jak zapewne część "Starej Gwardii" pamięta, wybrałem się w moją podróż marzeń - rowerem po Polsce, co było możliwe tylko dzięki Wam! Chcę jeszcze raz powiedzieć, jak bardzo Was za to kocham i jak ogromna jest moja wdzięczność - Nati, BigBoy, M.Dż*, Aneta, Mystery, Siadeh_! :hug:
Nie wyobrażam sobie, żeby w tym roku nie pojechać znowu. Dalej, dłużej, ciekawiej... Nie wiem gdzie. Miałem kilka pomysłów, ale i tak każdy odpada, jeśli nie będę miał gdzie się zatrzymać po drodze. Dlatego postanowiłem najpierw zwrócić się do Was z pytaniem, czy ktoś z Was byłby gotów przenocować Schmittka + rower, mniej więcej w okolicach 25.07-09.08, nieważne w jakich warunkach, i nieważne w którym miejscu Polski. Chodzi tylko o jakieś poczucie bezpieczeństwa :) Zrobię sobie punkciki na mapie i potem pomyślę jak połączyć te miejsca. Wszystko do dogadania. Zależy mi tylko na jednym - aby podróżować tak przez 2 tygodnie. Marzę, żeby mieć w tym roku aparat, i na zdjęciach przedstawić Wam później to, czego nie da się opisać żadnymi słowami.
Chętnie poznam nowe MJówki... Strasznie chciałbym odwiedzić też tych, co ostatnio... Nie macie pojęcia jak bardzo. Wszystko w Waszych rękach :)
Będę niecierpliwie czekał :)

Obrazek
Awatar użytkownika
THRILLER

Post autor: THRILLER »

U mnie na pewno będziesz mile widziany. Jeżeli masz ochotę to zapraszam ciebie i twój rower.
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

Wspaniałe!
Mieszkam niestety w Warszawie :\ ale jeśli bedziesz potrzebował, to tradycyjnie odstąpię swoje łóżko i rower też ma gdzie stać bezpiecznie :)

Udanej wojaży!
...
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

siadeh_ jak zawsze z radościa przyjmie w swoje skromne progi schmittka... no w końcu kochankowi się nie odmawia :smiech:

...pzdr
siadeh_ :happy:

Ps. RZebyŚ wiedział gdzie kropke na mapie postawić: ja mieszkam w Łodzi :smiech:
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
Mazi

Post autor: Mazi »

Myśle że moje miejsce zamieszkania jakim jest Świnoujście to zapewne było by jedne z najbardziej barwnych punktów Twojej podrózy ...ZAPARSZAM SERDECZNIE . miał bym możliwość zrewanżowania się Tobie za Twoją iTwojej rodziny gościne . czuł bym sie zaszczycony ...<a we wrzesniu nasza kadra znów może grac w Chorzowie> :)

PS. Od Szczecina jade z Tobą rowerem do Świnoujścia ...boto piekny region.

Gorąco Zapraszam jeszcze raz !!!
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Schmiciu skoro poznałam już Ciebie, to chętnie poznam i Twój rower :party:
Jeśli tylko będę w tym terminie "osiągalna" - patrz. obecna (czego teraz niestety do końca przewidzieć nie mogę :wariat: ), to przygarnę Cię pod swój daszek i ugoszczę skromnie, ale szczerze :hug:

Szczecinek - zachodniopomorskie, jakbyś nie wiedział ;-)
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Re: I have a dream... POMOŻECIE? [Schmittko + rower]

Post autor: LittleDevil »

Schmittko pisze: czy ktoś z Was byłby gotów przenocować Schmittka + rower, mniej więcej w okolicach 25.07-09.08, nieważne w jakich warunkach, i nieważne w którym miejscu Polski.

Poprawnie powinno byc : nie wazne, w ktorym miejscu UNII - bo inaczej nie moge odpowiedziec twierdzaco...
;-) :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Leonessa

Post autor: Leonessa »

Już tyle razy spałeś pod moją włoską flagą, więc tym razem także nie powinno być żadnego problemu :happy: no chyba, że będę w Italii wtedy, ale to mało prawdopodobne w tym terminie, toteż zapraszam serdecznie :piwo:
Luuuz
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Warszawa- Praga Północ wita :party:
Ilość miejsc- 1 osoba + sprzęt jeżdżący. Pokój gościnny wyposarzony w nowe okno PCV, rozkładaną sofę oraz szafkę nocną (zawaloną gratami i niepasującą do niczego, ale o tym na razie nie mówmy ;-) ). Łazienka dzielona z lokatorami- czarny (jeden lub dwóch) dwunożny (niegroźny) + dwa rude czteronożne potwory (miłe w dotyku).
W cenę wliczono- all inclusive (zapewniamy posiłki minimalnie wyższego standardu niż popularnie wśród ludzi zwane, "zupki chinśkie") :smiech:
Termin i czas pobytu- dowolny. Zaznacza się jednak, że im dłuższy, tym lepszy :party:
Cena pobytu- uśmiech Schmicia :-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
Schmittko

Starzy znajomi! :)
RZeby było jasne, to casting wciąż trwa, ale wypada już RZebym dał głos...
THRILLER pisze:U mnie na pewno będziesz mile widziany. Jeżeli masz ochotę to zapraszam ciebie i twój rower.
W Poznaniu jeszcze nie byłem :) Dojadę
Majkel pisze:Mieszkam niestety w Warszawie :\
to nic złego :] Warszawka jest pewna na 200% (Majkel + M.Dż* łamane przez Aneta). Ostatnio chyba byłem gdzieś koło twojego domku, ponieważ odwiedziłem Bemowo :) Myślę, że skorzystam po raz drugi z gościny na Pradze... Chyba dlatego, że tam dwie kobiety :D Myślę, że jeśli będziesz, to moglibyśmy się wszyscy gdzieś razem spotkać na mieście, co? :)
siadeh_ pisze:RZebyŚ wiedział gdzie kropke na mapie postawić: ja mieszkam w Łodzi
Masz kropkę :]
Mazi pisze:Od Szczecina jade z Tobą rowerem do Świnoujścia ...boto piekny region.
Wielkie dzięki, ale nie mogę jeszcze Ci dać stuprocentowej kropki. A w Szczecinie co? Masz tam też jakieś miejsce? :) Z Poznania do Ciebie musiałbym mieć 2 noclegi po drodze, więc poczekam jeszcze :)
Lika pisze:Szczecinek - zachodniopomorskie, jakbyś nie wiedział
Gdybym zawitał do Świnoujścia, to wtedy Szczecinek jest mi bardzo na rękę. Dziękuję :)
LittleDevil pisze:Poprawnie powinno byc : nie wazne, w ktorym miejscu UNII - bo inaczej nie moge odpowiedziec twierdzaco...
Czemu Ty tam musisz mieszkać? Dziękuję :hug: może za rok, albo za dwa wyjadę poza Polskę i wtedy na pewno do Wiednia :)
Leonessa pisze:Już tyle razy spałeś pod moją włoską flagą
i chciałbym jeszcze raz :)
A gdyby Cię nie było... poznałaś mnie z tyloma swoimi koleżankami z Kielc... Może wśród tej setki znajdzie się jakaś z wolnym łóżkiem? :D Póki co, liczę na Ciebie :)
M.Dż.* pisze:W cenę wliczono- all inclusive (zapewniamy posiłki minimalnie wyższego standardu niż popularnie wśród ludzi zwane, "zupki chinśkie")
Kasiu, skoro mnie tak ciepło zapraszasz już od chyba kwietnia, a praktycznie od roku, to na pewno obejrzę twoje nowe okno i pogłaskam Bursztyna (i Anetę... pooglądam :)

Poniżej robocza mapka, na której wszystko sie jeszcze może zmienić. Kreski wskazują trasę, która już raczej jest pewna. Gdyby ktoś z Was jednak nie mógł mnie przyjąć w tym czasie, to nie martwcie się - jakoś sobie poradzę. Nie rezygnujcie dla mnie z wakacji :) Nie czujcie się skrępowani. Prawdopodobnie wyjadę 26 lub 27 lipca, i do 8 sierpnia musze być w domu. Zielone pola to miejsca, gdzie szczególnie brakuje mi noclegu. W Koninie upatrzyłem sobie ogródek, w którym będę mógł się bezpiecznie przespać :) (bo Matisse nie będzie) We Wrocławiu podobno mam rodzinę :D W Opolu i w Łowiczu też mam na kogo liczyć. Czekam jeszcze co powie Nati - może znów pojadę przez Skawinę :) Byłoby świetnie. Propozycje poza zieloną strefą będą także mile widziane :D Odpada raczej tylko wschodnia granica, no chyba że by się znalazły tak ze 3 osoby na ładnej linii :) Dziękuję Wam, Przyjaciele! Widzę, że to będzie wspaniała podróż :happy:

Obrazek
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Oooo... We Wrocławiu będziesz? :happy:
To się musimy spotkać.
Aha. Jakbyś jednak tej rodziny we Wrocławiu nie miał, to u mnie też się możesz zatrzymać. Rodzice nic jeszcze o tym nie wiedzą, ale na pewno nie będą mieli nic przeciwko temu... Zwłaszcza, ze pod koniec lipca ich w ogóle w domu nie będzie, hehehe... Aha, sierpień odpada, w sierpniu to ja do Buszmena z kolei jadę. Więc w drodze powrotnej będziesz musiał sobie jakoś poradzić. Ale w drodze "tam" czyli w lipcu, czuj się welcome :party:
Awatar użytkownika
Schmittko

MJowitek pisze:Aha, sierpień odpada, w sierpniu to ja do Buszmena z kolei jadę. Więc w drodze powrotnej będziesz musiał sobie jakoś poradzić. Ale w drodze "tam" czyli w lipcu, czuj się welcome :party:
fajnie! :) Dzięki! Początkowo myślałem o jechaniu w drugą stronę, ale zobaczymy jak komu będzie pasowało. Chętnie bym został u Ciebie, ale jeśli innym osobom nie pasowałaby taka zmiana terminów, to pojadę jednak przeciwnie do wskazówek zegara, bo we Wrocławiu raczej w każdym terminie będzie ktoś :)
Awatar użytkownika
mystery

Post autor: mystery »

Schmiciu !
U mnie tez mozesz sie zawsze zatrzymac jesli bedziesz tylko potrzebowal schronienia :-)
Wiem jednak,ze mam w Lodzi konkurecje najwyzszej klasy :-) nie mniej jednak, jesli na trasie swojej podrozy zechcesz mnie odwiedzic to bede bardzo rada :happy:

Mysle ,ze odrazu powienienes zaplanowac w Lodzi wiecje niz one day .

:mj: dirty diana Aaaaaoow !!
Awatar użytkownika
Mazi

Post autor: Mazi »

Nom Szczecin tez piekne miasto wiec czuje sie zobowiazany tam cie tez zaprosic.. pokazał by ci pare fajnych zjawisk w tym miescie ...a z noclegiem tudziez odpoczynkiem amku sie nie martw ..:) mama Willego robi dobre obiadki ;) hehe prawda Willy?

a jesliz jakis przyczyn nie zawitasz w Szczecinie to od Wolina do Świnoujscia mnusze byc na 100% z Tobą bo bezemnie przeoczył bys pare wspaniałych msc które koniecznie trzeba zobaczyć ...

- Zalew Szczeciński w Sołominie
- Wisełka <jezioro>
- klif przed Miedzyzdrojami 400 m nad wodą <Bałtykiem>
- Wapnica <klif nad pięknym jeziorem turkusowym>
i wiele innych ;)
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Schmittko pisze:Kasiu, skoro mnie tak ciepło zapraszasz już od chyba kwietnia, a praktycznie od roku, to na pewno obejrzę twoje nowe okno i pogłaskam Bursztyna (i Anetę... pooglądam :)
Schmiciu, jesteś zawsze mile widziany. :-)
I oczywiście spotkanie w większym gronie warszawskim obowiązkowe ;-)
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
ODPOWIEDZ