WITAM!

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Post autor: LittleDevil »

Przepraszam, ze pytam tak wprost, ale czy was wszystkich POPIER.....O??????!!!! Co to za dziecinada? Widze, ze tu niektorym czekanie na wyrok juz zaczyna do glowy uderzac.

najbardziej mi zal tych, ktorzy pod pretekstem bycia "fanem" rejestruja sie na forum tylko po to, zeby wk....c innych. Chyba maja za duzo wolnego czasu, biedacy...

glupija
Obrazek
Awatar użytkownika
aneta
V.I.P.

Post autor: aneta »

SUNrise pisze:
SUNrise pisze: BAW SIĘ TU DOBRZE I NIE PRZEJMUJ SIĘ KRYTYKĄ ZE STRONY STARSZYCH (STAŻEM) USERÓW (GDYBY CI SIĘ TAKOWA PRZYTRAFIŁA) Obrazek.
Normalnie jestem jasnowidzem :)
w dodatku lekkomyślnym
Jeśli nie będziesz miłował, nie będziesz żył;
jeśli naprawdę i konsekwentnie ukochasz,
zabiją cię.
~Herbert McCabe
Awatar użytkownika
jacko17

Post autor: jacko17 »

SUNrise pisze:
SUNrise pisze: BAW SIĘ TU DOBRZE I NIE PRZEJMUJ SIĘ KRYTYKĄ ZE STRONY STARSZYCH (STAŻEM) USERÓW (GDYBY CI SIĘ TAKOWA PRZYTRAFIŁA) Obrazek.
Sunrise chyba tylko z Tobą tu się dogadam .
Napisz parę słówek o sobie chcę Cię lepiej poznać.
pozdro JACKO17
Awatar użytkownika
jacko17

Majkel pisze:
SUNrise pisze:
a ja czuję jakby kolega jacko17 był podstawiony w celu "udowodnienia" mojego "tyraństwa"...
jacko17 pisze:PS MAJKELU NIE ZREZYGNUJĘ ANI Z WYKRZYKNIKÓW ANI Z CAPS LOCKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JESTEM KRÓTKOWIDZEM(STĄD CAPS LOCK) I NIESŁYSZĘ ZBYT DOBRZE(STĄD WYKRZYKNIKI)
zwlaszcza co do pogrubionego tekstu - chyba nikt poza SunRise nie ma watpliwosci co do ulomnosci kolegi, ale bynajmniej nie sluchu czy wzroku, a raczej czystej zlosliwosci.

a co do moderatora... czytac tez srednio umiesz... jakbys nie zauwazyl jest napisane SiteAdmin... wiec wylecic kolego drogi to Ty stad mozesz, a nie ja.
teraz to mnie juz zdenerwowales. Za ten tekst z "obaleniem" mnie i słuchem, ostrzegam - albo w te albo we wte... jak się nie chcesz dostosować zapraszam na sąsiednie forum, bo ja chamstwa tolerować nie będę. Zapraszam na sąsiednie forum, może okaże się bardziej tolerancyjne - nie musisz się ze mną męczyć: http://free4web.pl/3/?72880

Majkelu zadziwiasz mnie !!!!!!!!!!!!!
JESTEŚ JAKIŚ NIEWYŻYTY
Zastanów się najpierw co piszesz a później czytaj dalej i komentuj resztę...(ale hasełko...)Pewnie chwilkę będziesz musiał się zastanowić zanim to skomentujesz...?:-(
aha i w przeciwieństwie do Ciebie załatwiam sprawy w bardziej cenzuralny sposób:
ten link to istna głupota...inaczej nie potrafisz????
Obrażasz tym forumowiczów na forum największego człowieka na świecie !!!
Chyba nie...
pozdro JACKO17
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

aneta pisze:w dodatku lekkomyślnym
Ad 1.) "w dodatku lekkomyślnym, ponieważ..."
Na przyszłość prosiłabym o rozwijanie zdań, które są kierowane do mnie, bo widzisz jestem mało inteligentna i mogę czegoś nie zrozumieć bądź zrozumieć nie tak jak powinnam.

AD 2.) Spróbuję to napisać tak, żeby było jak najbardziej obiektywnie i zrozumiale. Drogi jacko17 - żeby było jasne nie mam nic przeciwko Tobie / bo staram się nie osądzać ludzi, z którymi nigdy nie rozmawiałam i których nie znam. Co do mojego "jasnowidzenia", to po prostu jestem już tutaj tak długo, że od razu wiedziałam iż pisanie dużymi literkami się co najmniej paru osobom nie spodoba. Ale nie przypuszczałam, że ten temat rozwinie się w takim kierunku w jakim się rozwinął, czyli do prób wywalania Majkela z funkcji Admina /.
Słuchaj, forum to, nie funkcjonuje sobie tak po prostu samo z siebie. Założył je Majkel i istnieje ono dzięki niemu, a tym samym tylko on ma prawo wyznaczać tutaj wszelkie zasady i reguły (Jesteś tutaj od niedawna, więc wyjaśnię, że Majkel nie był wybierany w żadnych wyborach i jego funkcja jako Admina - nie jest funkcją przejściową, więc daruj sobie wszelkie próby obalania go. Bo to jakaś niedorzeczność). Żeby było jeszcze bardziej obrazowo. Powiedzmy, że to forum to taki dom Majkela, a my jesteśmy jego gośćmi. Jeśli ty zapraszasz ludzi do swojego domu i przychodzi ktoś tylko po to by Ci powiedzieć, że jesteś idiotą, a miejsce w którym mieszkasz jest gówniane, to po prostu każesz mu wyjść. I na odwrót, jeśli ty z własnej woli przychodzisz gdzieś i okazuje się, że to miejsce ci nie odpowiada to również zwyczajnie opuszczasz je prawda? Ja nie bywam na forach, na których panujące tam zasady nie odpowiadają mi.

A tak w ogóle, to chętnie pogadam sobie z Tobą na privie, gg czy czymś podobnym. Nawróciłam już swego czasu Xscape (i jakim grzecznym chłopcem jest teraz) :-) to może uda mi się i Ciebie.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
aneta
V.I.P.

SUNrise pisze:
aneta pisze:w dodatku lekkomyślnym
Ad 1.) "w dodatku lekkomyślnym, ponieważ..."
Na przyszłość prosiłabym o rozwijanie zdań, które są kierowane do mnie, bo widzisz jestem mało inteligentna i mogę czegoś nie zrozumieć bądź zrozumieć nie tak jak powinnam.
... ponieważ zachęcanie do lekceważenia zasad wprowadzonych przez "gospodarza" może się skończyc wyproszeniem z domu :)
To już Twoje porównanie i uważam, że bardzo obrazowe i stosowne więc jednak, wbrew pozorom się rozumiemy.
Przynajmniej w tym temacie.
zabiją cię.
~Herbert McCabe
Awatar użytkownika
SUNrise

aneta pisze:... ponieważ zachęcanie do lekceważenia zasad wprowadzonych przez "gospodarza" może się skończyc wyproszeniem z domu :)
Ale ta cała sprawa to jakieś nieporozumienie. Ja nie zachęcałam tutaj nikogo do lekceważenia zasad czyt. regulaminu. Zanim napisałam swojego pierwszego posta dla pewności dwukrotnie przeczytałam Regulamin, który jest na forum http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=68 . A w nim nie ma żadnej wzmianki odnośnie tego, że na forum nie można pisać postów Caps Lock'iem. Mnie osobiście to aż tak nie przeszkadza, gdyby tu jedna osoba miała pisać w taki sposób, ale wiedziałam, że pewnie komuś będzie. Natomiast jeśli faktycznie nie można, to wypadałoby to do regulaminu dopisać, żeby na przyszłość było już wszystko jasne.
A tor na jaki zszedł ten "powitalny temat" to już całkowicie inna historia...
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

SUNrise pisze: A w nim nie ma żadnej wzmianki odnośnie tego, że na forum nie można pisać postów Caps Lock'iem.
A tor na jaki zszedł ten "powitalny temat" to już całkowicie inna historia..
jest, jest wzmianka. Chociaz wcale niezakazujaca ;-)
nie pisz bez potrzeby dużymi literami, gdyż oznaczają one raczej krzyk i nie nadużywaj tego
http://www.netykieta.dlawas.net/
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
SUNrise

cicha pisze:sie wtrace.... nenene ;-)
nie pisz bez potrzeby dużymi literami, gdyż oznaczają one raczej krzyk i nie nadużywaj tego
O rany, a kto tam czyta taką netykietkę Obrazek . Ale ja znalazłam coś jeszcze ciekawszego... czego wcześniej chyba nie czytałam http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=45 I tutaj Majkel napisał, że nie można, no ale to tylko prośba (jak sam tytuł posta mówi). Więc chyba trzeba zrobić odpowiednie poprawki w regulaminie, bo REGULAMIN to REGULAMIN i to w nim powinno być wszystko jasno i przejrzyście wypunktowane odnośnie tego co można a czego nie :war: .
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

cicha pisze:
SUNrise pisze: A w nim nie ma żadnej wzmianki odnośnie tego, że na forum nie można pisać postów Caps Lock'iem.
A tor na jaki zszedł ten "powitalny temat" to już całkowicie inna historia..
jest, jest ;-)
No ale właśnie nie ma!
SUNrise napisała, ze w regulaminie NASZEGO forum nie ma nic dotyczącego pisania dużymi literami. Co mi po zasadach z jakiejś innej strony? I to w dodatku wyjętymi z kontekstu? Co ma tu piernik?

Ja jak najbardziej jestem za przestrzeganiem zasad, regulaminów i co tam jeszcze jest, ale wydaje mi się, że tym razem temat nie jest wart psucia sobie krwi. Jacko już wie, że lepiej tutaj nie pisać CapsLockiem, i mam nadzieję, ze będzie miał więcej szacunku dla osób, które tutaj postują. W sumie to chyba jest spoko facet, poza tą gafą z wyrzucaniem Majkela. (sic!) Sam Majkel z kolei niestety często zbyt ostro, według mnie, wyjeżdża na ludzi. Oki, rozumiem, ze może wnerwiać powtarzanie po sto razy tej samej rzeczy, ale to dla niego jest wciąż "ta sama", nowi słyszą to po raz pierwszy. To tak, jakby mi pani od francuskiego powiedziała na pierwszej lekcji, że jestem kretynką, bo ona już sto razy mówiła, jak po francusku jest "nazywam się", a ja nie wiem. No ba. Mówić, mówiła, ale przecież nie mi, tylko innym ludziom. Nie ma prawa w ten sposób najeżdżać. A reakcja Majkela /ta dotycząca złego loginu/ była nieco nieproporcjonalna do popełnionej zbrodni. A Jacko także nie pozostał dłużny, i też nie wzbił się na wyżyny.
A jak już jesteśmy w górach, to zróbmy parę głębokich oddechów, zrelaksujmy się i popodziwiajmy widoki.
Awatar użytkownika
aneta
V.I.P.

Re: WITAM!

jacko17 pisze:PS. WYBACZCIE ALE CIĄGLE BĘDĘ PISAŁ CAPS LOCKIEM
CHYBA NIE MACIE NIC PRZECIWKO? ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
No chyba nie sądzisz, ze on tego wcześniej nie słyszał ? :cool:
I sądzę, że właśnie o to Majkelowi głównie chodziło...
zabiją cię.
~Herbert McCabe
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

MJowitek pisze:No ale właśnie nie ma!
SUNrise napisała, ze w regulaminie NASZEGO forum nie ma nic dotyczącego pisania dużymi literami. Co mi po zasadach z jakiejś innej strony? I to w dodatku wyjętymi z kontekstu? Co ma tu piernik?
No wlasnie jest [w moim domysle....ale na innej stronie] :-)
Wiec uwazam, ze skoro Majkel umiescil ten link na naszym Forum, ktory jest widoczny na dole strony, to zapewne zyczylby sobie, zeby usersi sie stosowali do tej netykiety ;-) . Moze nie chcialo mu sie uzupelniac regulaminu MJPolishTeamu o dodatkowe paragrafy? Zreszta niech Rafal wypowie sie sam w tej sprawie. Mozliwe, ze sie myle.
Nie sadze, ze wyjete z kontekstu :wariat:
Ale sadze, ze zadna netykieta tu nie jest potrzebna, jesli na tym forum udzielaja sie tak wspaniale humanistki jak Wy :cool: Same chodzace netykietki ;-)
Tak tylko zartuje (odnosnie netykietek) :dance:
Obiecuje. Juz wiecej nie bede sie wypowiadac w tym temacie. Notabene offtopicznym niz WITAM!.... ;-)
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

SUNrise pisze:bo REGULAMIN to REGULAMIN i to w nim powinno być wszystko jasno i przejrzyście wypunktowane odnośnie tego co można a czego nie :war: .
nie da się wszystkiego ująć w regulaminie, bo powstałaby konstytucja, ustawy, uchwały... i byloby tego tysiące stron, łącznie z wymienieniem wszystkich przekleństw i innych paranoi...
zasada w sieci jest taka, iż pisanie z dużych liter jest krzykiem... co ja się będę rozwodził.

Dziękuję SunRise za bardzo trafne porównanie z domem.

A co do netykiety - nie jest to regulamin obowiązujący - jest w linkach na dole (i tyle), jakby ktoś chciał, ale nie jest czymś nakazanym, a spisem pewnych rzeczy, które mnie wkurzały w Necie, jednego wieczoru siadłem i napisałem, a nastepnie zrodziło się bardzo duże zainteresowanie tym tekstem (trochę na prośbę ludzi go rozbudowałem), jest w wielu miejsach, a także przy pisaniu już chyba conajmniej 2 czy 3 prac magisterskich sporo do niego nawiązywano. Jeden przykład takiej pracy jest na samej też owej stronie. Jest tez napisane tam, iż nie są to nakazy, a pewne wytyczne, ażeby... no właśnie.
MJowitek pisze:A reakcja Majkela /ta dotycząca złego loginu/ była nieco nieproporcjonalna do popełnionej zbrodni.
możliwe, ale dla mnie wystarczającym (brak słowa, ale chyba olewactwem wszystkiego, mnie, forum itd.) jest nieumiejetnosc przeczytania 3 słow - "login, a nie email!"
Ale gwarantuje, ze az tak bym sie nie wkurzyl (zapewne wcale, napisałbym PW i tyle) gdyby nie tyle rzeczy "wspaniałych" na raz ze strony kolegi...
...
Awatar użytkownika
jacko17

ROZEJM NA CZAS PROSESU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ROZEJM NA CZAS PROSESU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NIE WYPADA SIĘ KŁÓCIĆ JAK JACKO CIERPI...TO NIELUDZKIE...!!!
Kontynuując debaty na temat gospodarza domu...
SUNRISE świetnie to ujęłaś/wielka BUŹKA DLA CIEBIE
Majkelu zanim gość się zadomowił to z buta trzy razy mu się dostało od gospodarza...Liczył na ciepłe przywitanie a otrzymał burę za niedoczytanie jednego słówka, no może dwóch...I to go właśnie tak rozzłościło...Jestem za gonieniem antyfanów Michaela ale ja jestem Jego wielkim fanem więc Twój atak był niepotrzebny...
Nie przyszedłem tu dla żartu...Tylko by w tych trudnych chwilach być z Wami RAZEM JEST RAŹNIEJ !!!
Ale skoro to dzięki tobie to forum istnieje to ukłon w Twoją stronę...iDZIĘKI ŻE JESTEŚ :mj: :mj: :mj:
POZDRO JACKO17
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Re: ROZEJM NA CZAS PROSESU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: Majkel »

jacko17 pisze:ROZEJM NA CZAS PROSESU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jeśli już - to wogóle, na zawsze
widzę iż robisz już postępy w ograniczaniu wykrzykników :]
jacko17 pisze:Liczył na ciepłe przywitanie
od tego to raczej nie ja tu jestem - są inni etatowi i nieetatowi "witacze"
jacko17 pisze:a otrzymał burę za niedoczytanie jednego słówka, no może dwóch...
nie tylko za to, poza tym jaką burę... wytknąłem co powinienem
jacko17 pisze:I to go właśnie tak rozzłościło...
na przyszłość - powinieneś przyjąć uwagę i tyle.
jacko17 pisze:Ale skoro to dzięki tobie to forum istnieje to ukłon w Twoją stronę...
lepiej późno niż później to dostrzec - dziękuję
stąd prosta zasada - czytaj zanim zapytasz lub coś napiszesz wogóle
...
ODPOWIEDZ