A nie wydaje sie wam taka troche... zbyt jajeczna?

Nie chcę źle wróżyć ;DD Ale możecie mieć rewolucje w brzuchu po połączeniu mleko + kiełbasa + cebula ;PAle to jest wersja demo. Smaczniejsza jest chyba ta druga wersja, ale to dla bardziej zaawansowanych i bardziej głodnych;)Podaje składniki:
Jajka( znowu dwa)
mleko (pół szklanki, może być trochę więcej)
sól ( cztery szczypty)
kiełbasa (proponuję połowę kiełbaski takiej typowo na grila)
cebulka (wystarczy połowa sredniej cebuli)
To bardziej fuszera niż jajecznica. Mąki dodaje się po to, by objętość zwiększyć - a zarazem smak i jakość zmniejszyć.verter pisze:Hmm... muszę spróbować. We wszystkich moich jajecznicach, jakby czegoś brakowało (nie, nie jajek ;-) ) Dawałem pomidory, szynke, sól ale zawsze mi coś tam brakuje :surrender: Jest podobno jakaś metoda z dodawaniem mąki, zna ją ktoś?
A gdzie to wcisnąć, bo jakoś nie widzę...? [I to ma być zwykłe czy takie słodkie jak się je robi z mlekiem?]Stanisław Leon Kazberuk pisze:- 3 łyżki kakao
Wciskamy to do masy - sądzę, że podczas gotowania, pod koniec. A kakao zwykłe, nie słodkie [wszelki njusłiki odpadają] - najlepiej taki holenderskie.Luth pisze:A gdzie to wcisnąć, bo jakoś nie widzę...? [I to ma być zwykłe czy takie słodkie jak się je robi z mlekiem?]Stanisław Leon Kazberuk pisze:- 3 łyżki kakao
Bo jam ostatnio spec w robieniu wafli, ale ja je smaruję dżemem i zwykłym kremem orzechowym/czekoladowym. Tyż dobre, ale chętnie się skuszę na Twoje SLK :knuje:
Z tego co czytałam,mleko dodaje jajecznicy puszystości.A tak w ogóle nie rozumiem,jak można jeść coś tak paskudnego jak jajecznica(bez obrazy)?Brrr...keep_the_faith pisze:Jejku, wy jecie jajecznice bez mleka?;>
A nie wydaje sie wam taka troche... zbyt jajeczna?
No kto jak kto,ale Ciebie o to nie podejrzewałam. ;-)Nawet nie wiesz jak świetnie skubie się pomidorka,czytając ulubioną książkę podczas długiego zimowego wieczoru.Poza tym pomidory to cenne źródło selenu,zatem zapobiegają chorobom układu krążenia,nowotworom i strarzeniu się organizmu. No i coś mi się wydaje,że nigdy nie próbowałeś brushchettyStanisław Leon Kazberuk pisze:Pomidor. To rzecz nie dla mnie.
Nie lubię i nigdy się do niej nie przekonam.Co mnie odstrasza?Zapach.I smak.A na wygląd nie zwracam uwagi.Tyle,że w tym przypadku to gwóźdź do trumny.Stanisław Leon Kazberuk pisze:Ale żeby tak nie lubić jajecznicy? Co Cię w niej odstrasza?