..::MJOWISKO 2008::..

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

..::MJOWISKO 2008::..

Post autor: siadeh_ »

Drogie MJówki!
6.grudnia. Mikołajki. Z tej okazji postanowiłam zrobić, może nie tyle niespodziankę, co niewielki prezencik w postaci pierwszych informacji na temat MJOWISKA 2008.
Dla nikogo nie powinno być tajemnicą, że w przyszłym roku będziemy świętować 50. Urodziny Michaela, jednak nie wszyscy (zwłaszcza, jeśli weźmie się pod uwagę najmłodsze stażem na forum MJówki) zdaja sobie sprawę, że za sprawa przestoju mjowiskowego w 2006 roku, ta –wspomniana wyżej – rocznica zbiegnie się z jubileuszowym, piątym już Ogólnopolskim Zlotem Jego Fanów.
W związku ze zbiegającymi się dwoma bardzo ważnymi rocznicami ..::MJOWISKO 2008::.. będzie imprezą dwudniową. Pośród atrakcji znajdzie się konkurs w formie koncertu, podczas którego zgłoszeni fani-artyści będą mogli w pełni pokazać swoje umiejętności wokalne i/lub taneczne. Konkursy rozgrywane do tej pory miały znamiona zabawy i nie pozwalały nikomu w pełni przedstawić swego talentu. Mam nadzieje, ze występ na scenie przed krytyczna, ale i bardzo entuzjastyczną widownią zmobilizuje najzdolniejszych spośród polskich fanów Michaela do stworzenia niezapomnianego show. Jeśli wszystko pójdzie po myśli organizatora, tancerzy i wokalistów oceniać będzie niezależne, niezwiązane ze społecznością fanów, jury, które pozwoli sprawiedliwie przyznać miejsca na podium.
Po koncercie czeka Was wspólna kolacja przy muzyce Michaela (miejmy nadzieję, że także z nowego albumu!). W czasie kolacji będziecie pić zdrowie Michaela urodzinowym szampanem, kosztować Jego urodzinowego tortu, ale przede wszystkim będziecie (będziemy?) mieli okazję lepiej się poznać, pogawędzić… a to myślę bardzo ważne i właśnie tego najbardziej brakowało na zlotach do tej pory.
Kolejnego dnia zapraszam Was na wycieczkę i zabawę w „podchody”. W czasie zabawy trzeba będzie trochę pogłówkować, odnaleźć akcenty michaelowe na ulicach Łodzi, ale jednocześnie będzie okazja, by poznać trochę to miasto, które wcale nie jest takie smutne i szare:)
Ostatnim punktem będzie pożegnalna (oby do kolejnego sierpnia!), całonocna, niezakłócona niczym dyskoteka przy muzyce Michaela.

A oto, jak przedstawia się ogólny, wstępny plan przyszłorocznego zlotu:

Piątek, 29.08.2008
  • Próba techniczna wszystkich uczestników koncertu z akustykami i obsługą sceny
  • Uroczyste otwarcie V Ogólnopolskiego Zlotu Fanów Michaela Jacksona ..::MJOWISKO 2008::..
  • Koncert, czyli występy konkursowe
  • Wernisaż prac nadesłanych na konkurs plastyczny (podczas przerwy w koncercie)
  • Ogłoszenie wyników w konkursie wokalno-tanecznym, plastycznym oraz wręczenie nagród zwycięzcom
  • Występ najlepszego tancerza i/lub wokalisty ..::MJOWISKA 2008::..
  • Wspólna kolacja, tort, szampan i michaelowe pogaduchy do wyczerpania ;-)

Sobota, 30.08.2008
  • Zbiórka w centrum miasta (podział na grupy, wręczenie przyborników niestrudzonych poszukiwaczy)
  • Michaelowe podchody
  • Wyłonienie zwycięzców zabawy
  • Czas wolny
  • Dyskoteka do białego rana

Powyższy plan jest na razie jedynie wstępnym zarysem, ale mam na dzieję, że już na tym etapie na tyle Was zainteresuje, byście zdecydowali się wziąć udział w imprezie.

W tej chwili nie mogę podać zbyt wielu szczegółów, ponieważ jestem w trakcie rozmów dotyczących organizacji.
Poniżej to, co jest już pewne:

..::MJOWISKO 2008::.. odbędzie się w dniach 29-30.08.2008 w Łodzi.

Od 01.01.2008 uruchomiona będzie strona internetowa, na której znajdą się wszystkie informacje dotyczące imprezy, a także formularze zgłoszeniowe do pobrania.

Koszt imprezy nie jest jeszcze ustalony, jednak organizator dokłada wszelkich starań, by cena biletu nie była wygórowana, a jednocześnie zawierała w sobie nocleg. W cenę biletu będzie wliczony wstęp na koncert, kolacja po koncercie, udział w podchodach oraz dyskoteka. Najwcześniejsze zgłoszenia poparte wpłatą będą nagradzane licznymi rabatami :)

Podczas trwania imprezy organizator będzie zbierał zabawki oraz przybory szkolne, które po zakończeniu zlotu zostaną przekazane wybranemu Domowi Dziecka.

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!
Kinga_aka_siadeh_MJówka_Głównodowodząca_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
Lika

Post autor: Lika »

Kiniu kochana!!
Pięknie dziękujemy za wstępny zarys :happy: Michaelowe podchody, czemu nie - fajna sprawa :-), tylko czy myślałaś nad jakąś alternatywą, gdyby pogoda się zbuntowała? Koniec sierpnia to jeszcze lato, teoretycznie więc powinno być ciepło i przyjemnie... bo jeśli podchody zamienią się w walkę z wiatrem i deszczem, to już tak miło nie będzie... Urządzanie imprez w plenerze zawsze wiąże się z ryzykiem, warto więc mieć w zanadrzu plan "B" - na wszelki wypadek.
Chyba, że... o MJowisku słyszeli też tam --> "na górze" a ja niepotrzebnie ferment sieje. Internet teraz wszędzie dociera. Takie czasy. Pewnie mają Blueconnect ;) Tylko Kinga bez pisemnej umowy ani rusz! Nawet aniołki czasem pokazują rogi... ;P

BTW: Zauważyłam brak stałego punktu programu - czyli kina. Rezygnujemy w przyszłym roku z seansu?

Ekhm... chciałabym jeszcze o czymś wspomnieć. Mianowicie termin zlotu. Czy on już jest "nieprzekładalny"? Ja wiem, że to w tym roku tak pięknie AKURAT dokładnie w 50-te urodzinki Michaela wypada, no i... właśnie tego się najbardziej obawiam. Rozmawiałam niedawno na ten temat z pewną MJówką. Czasu jeszcze sporo. Doszłyśmy do wniosku, że okazja rzeczywiście wyjątkowa, bo i Jubileusz zacny - w związku z tym nie wykluczone jest, że zostanie zorganizowane jakieś wielkie party - dla fanów - nawet z udziałem samego Michaela... Oczywiście, że w tej chwili są to czyste spekulacje. Możliwe, iż MJ będzie zajęty promocją płyty (oby!) Możliwe, że zapragnie spędzić ten dzień z najbliższymi...
Jednak fani Michaela na całym świecie wiedzą, że 50 lat kończy się raz w życiu i na pewno nie pozostawią tego faktu bez echa ;) Warto pomyśleć o tym teraz, niż potem zostać zbitym z tropu - w razie gdyby Szanowna Pani Raymon wyskoczyła z oficialnym oświadczeniem... bo fajnie nie będzie, jeśli nagle połowa ludzi z forum MJPT zechce wyemigrować np. do Londynu :nerwy: / ja się nie wybieram, żeby było jasne ;) /
Pomyślałam poprostu, że jeśli takie prognozy się pojawią, to mądrą rzeczą byłoby przesunąć /wiem, wiem... pojęcia nie mam o organizacji a się wymądrzam :> ja naprawdę szczerze doceniam to, co dla nas robisz :* / nasz Ogólnopolski zlot np. o tydzień wcześniej, ot tak dla bezpieczeństwa - żeby wilk był syty i owca cała :) Później raczej nie da rady, bo będzie już po wakacjach... Kinga zadam Ci to pytanie teraz, przed końcem roku. Do zlotu jeszcze ponad 8 miesięcy... Czy ewentualna zmiana terminu MJowiska byłaby problemem gdybyś wiedziała, że po drodze szykuje się "coś grubszego"? Naturalnie z wyprzedzeniem, bo jeżeli jakiekolwiek info. pojawi się na tydzień przed urodzinami, to... w ogóle nie ma o czym mówić :wariat:
Uważam jednak, że jeśli będzie "coś" na rzeczy przecieki i spekulacje wypłyną dużo wcześniej. No i to tyle ode mnie.

Serdecznie pozdrawiam wszystkie MJówki - dzielnie zmierzające pod koniec sierpnia w stronę Łodzi!
Mam nadzieję, że w tym roku nie zboczę z kursu.
W każdym razie na 100 % się wybieram :party:
"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"

- Michael Jackson
Buszmen

Post autor: Buszmen »

Jupii!! Mam nadzieję, że uda mi się na zlot pojechać. W tym roku kończę studia i wszystko może się w moim życiu zdażyć, zwłaszcza że musze zdobyć dyplom w czerwcu (nie później). Najbardziej się boję, że wyemigruję, ale może wtedy uda mi się zarobić na bilecik do kraju ;-)

Jedyn co szkoda, że będzie brakowało kina. Na pewno będzie jak zwykle wielu nowych fanó, którzy tyle słyszeli o Michaelu na wielkim ekranie.
ALE!!!!
To co Kinga szykuje nam zamiast kina......mnie absolutnie to rekompensuje i to z wielką nawiąchą japrosic
siadeh_ pisze:Kolejnego dnia zapraszam Was na wycieczkę i zabawę w „podchody”
Ooooooh...yeah. Pamiętam jak było to zapolanowany chyba na zlot, który się nie odbył. Pytałem się co to miało być, ale tajemnica nie została odkyta. Z niecierpliwością czekam na ten punkt zlotu ;-)

Od 01.01.2008 uruchomiona będzie strona internetowa, na której znajdą się wszystkie informacje dotyczące imprezy, a także formularze zgłoszeniowe do pobrania.
Kurcze, szkoda że nie przyłożę do tego ręki :cool:

siadeh_ pisze:Najwcześniejsze zgłoszenia poparte wpłatą będą nagradzane licznymi rabatami :)
To gdzie się można zgłaszać? :happy:
Awatar użytkownika
M.Dż.*
V.I.P.

Post autor: M.Dż.* »

Kinga_PoP- chciałoby się powiedzieć (pozdro dla kumatych ;-) )
Dzięki Kiniu za aż tyle szczegółów na 8 miesięcy przed imprezą- to cenne :calus:
Podobnie, jak Buszmen, czekam niecierpliwie na formularz zgłoszeniowy- nie omieszkam zgłosić się w pierwsze "10" :happy:
Lika pisze:Pięknie dziękujemy za wstępny zarys :happy: Michaelowe podchody, czemu nie - fajna sprawa :-), tylko czy myślałaś nad jakąś alternatywą, gdyby pogoda się zbuntowała?
Liko Kochana, przeżyliśmy I Manifestację w 20 stopniowym mrozie, więc letni deszcz to dla MJówek morska bryza :cool:
Lika pisze:Mianowicie termin zlotu. Czy on już jest "nieprzekładalny"?
Hmmmm....
Po pierwsze, ilu z nas pojechałoby za granicę na Zlot, gdyby okazało się, że Michael tam będzie- ręka do góry. Przypominam, że Michael potwierdza takie wizyty zwykle w ostatniej chwili, więc czasu na organizację jest niewiele.
Tak myślałam :cool:

Po drugie, sęk w tym, że co roku większość organizatorów większych imprez urodzinowych Michael'a ogłasza (czy to oficjalnie czy niby przypadkiem), że Michael "został zaproszony" (z czego nie wynika dokładnie nic- myśmy przecież też Michael'a do Łodzi zapraszali, za co dostaliśmy nawet podziekowania od jego ludzi ;-) )- chodzi o przyciągnięcie jak największej rzeszy fanów.
Ostatecznie, gdzie Michael będzie w ten weekend, dowiemy się pewnie na tydzień przed terminem albo i wogóle.
Myślę, że nie ma co zbyt poważnie o tym myśleć, bo wszyscy wiemy, jak jest ;-)
Ja tam wolałabym uczcić urodziny Michael'a, w końcu, w dniu jego urodzin :aniol:
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
Awatar użytkownika
lukas_art_no1

Post autor: lukas_art_no1 »

Jakby ktoś mnie szukał w dniach 29-30.08.2008 to bede w Łodzi. nenene
Awatar użytkownika
Michael_fan

Post autor: Michael_fan »

Można jeszcze zrobić zlot tydzień wcześniej i wtedy zaprosić Michaela ;P

A tak na serio - w związku z faktem, iż nigdy - ani wcześniej, ani później nie bawiłam się tak dobrze jak na MJowisku 2007, podpisuję się obiemi ręcymi i obiedwiemi nogiemi ;)
Do zlotu jeszcze 8 miesięcy, a ja już się cieszę :happy:
Brak słów... [*]
Gone Too Soon...
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

Ja się już zapisuję! :-) Matko, dlaczego nie było mnie na zlocie w tym roku...(?);( Jestem bardzo zainteresowany występem "koncertowym" - zgłaszam się do wzięcia udziału w konkursie tanecznym i być może wokalnym (zaśpiewałbym "Human Nature" albo "For All Time" - jeśli znalazłaby się jakaś instrumentalówka).

Tak więc możecie mnie już zapisać! ;-) (mam nadzieję, że mi nic nie wypadnie akurat wtedy, oby...)
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
Natka

Post autor: Natka »

My raczej na pewno się pojawimy!! :dance:
Natka&Madlen
[*]
MJ <33
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

A czy jest możliwość uczestniczenia tylko w jednym dniu(tj.sobota)? oczywiście mogę zapłacić za dwa dni,pytam na przyszłość,i jakie będą możliwości wpłaty?będzie konto w paypalu?
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Buszmen

Post autor: Buszmen »

Maro pisze:A czy jest możliwość uczestniczenia tylko w jednym dniu(tj.sobota)? oczywiście mogę zapłacić za dwa dni,pytam na przyszłość,i jakie będą możliwości wpłaty?będzie konto w paypalu?
No to raczej głupie pytanie, skoro płacisz za 2 dni. Nikt Cię przecież nie będzie tam trzymał. Będziesz mógł raczej wyjść w dowolnym momencie imprezy ;-)
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

Post autor: siadeh_ »

Przede wszystkim niezmiernie cieszy mnie taki sympatyczny odzew na mojego posta i miłe słowa plynace z postów osób, które bawily sie z nami w tym roku :-)

Co do obaw Liki. Na tym etapie przygotowań nie mam planu B, chociaz prawdopodobnie bede sie próbowała jakos zabezpieczyc przed kataklizmem pogodowym. Jak jednak slusznie zauwazyla Kasia - dla dobrej zabawy MJówki sa w stanie pokonać bardzo wiele ;-) Dla takiej grupy ludzi, jak chociazby ta z tegorocznego zlotu trudno znaleźc miejsce "pod dachem"... zobaczymy. Ja osobiście wierze w slonce tego dnia, a wiara podobno czyni cuda ;-)

Doskonale rozumiem, ze jesli Michael bedzie dawał w swoje urodziny koncert w Warszawie to nikogo raczej wtedy w Łodzi nie bedzie . Mnie zreszta tez nie ;-) jesli natomiast miałby sie pojawic gdziekolwiek indziej w Europie... no cóz. Jesli byłaby to sprawdzona informacja i potwierdzona, która ukazałaby sie na miesiąc przed zlotem... to i tak prawdopodobnie przy takim planie imprezy nie udałoby sie tego przesunac o tydzień- zwłaszcza wczesniej. Fakty są jednak takie, ze wysłanie zaproszenia Michaelowi, a faktyczne goszczenie go to dwie baaaaardzo odległe sprawy i - szczerze - nie wydaje mi sie , by nasza, polska impreza az tak bardzo miala ucierpieć z powodu imprez organizowanych w innych miastach Europy :-)

Maro :-) Ja nikomu na siłe nie każę siedziec i ogladac koncertu :-) Jesli chcesz placic za dwa dni, a wpadniesz tylko na pol godziny - no to jest to Twój wybór. Co innego, gdybys zapytal czy mozna wykupic bilet tylko na jeden dzień - tutaj sprawa sie komplikuje, ponieważ brak sponsorów na nasza imprezę oraz nikle zainteresowanie mediów (mam nadzieje, ze nowa płyta to zmieni) nie pozwala mi na organizowanie koncertu bez odpowiednich nakładów finansowych. :-( Ale przemyslę te opcje. Dla spokoju sumienia.
A co do wpłat: wplata na konto bądź przekaz Western Union :-)

...pzdr
siadeh_MJówka_Głównodowodząca_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Aga_88

Post autor: Aga_88 »

To sie zapowiada naprawdę świetnie :happy:
brawo za organizacje i pomysł ;-)
Ja się stawiam ;-) , zresztą muszę tego odpuścić nie można :P :mj:
Mam nadzieje, że tym razem nie stanie mi nic na przeszkodzie
no chyba, że Michael wpadnie do nas koncertowac XD
Awatar użytkownika
dariodavis

Post autor: dariodavis »

Gratuluję pomysłu na organizację! Dla mnie rewelacja. Ja sobie w głebi duszy obiecałem że w 2008 roku wybiorę się na zlot. Mam nadzieję, że nic nie skomplikuje moich planów. Pozdrawiam...
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Siadeh ale mnie nie chodzi o to czy wpadnę na godzine lub pięć,ale o to że aktualnie nie jestem w PL i za szybko tam wrócić narazie nie mogę ale chcę i wiem żę to zrobię i przylecę w tym terminie na imprezkę,bo muszę ot tak,ale nie będę mógł być w piątek dlatego zapytałem.

I uważaj bo casket dostaniesz w prezenicie;)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

Kiniu! Organizacja pierwsza klasa.;-)

Oczywiście zjawię się na zlocie (jeśli wcześniej nic nie zmieni moich planów tzw. siła wyższa). :happy:

Kiedy tylko skończył się tegoroczny zlot,zaczęłam odliczać dni do następnego. Nie mogę doczekać się kolejnej niesamowitej imprezy w gronie MJówek i przy muzyce Majkiego.

Raj no prawdziwy raj!

Dziękuję wszystkim za zlot 2007 i mam nadzieję,że MJowisko 2008 spędzimy razem w równie świetniej atmosferze.

Do zobaczenia! :calus:

Aoow! :mj:
Obrazek
ODPOWIEDZ