6.grudnia. Mikołajki. Z tej okazji postanowiłam zrobić, może nie tyle niespodziankę, co niewielki prezencik w postaci pierwszych informacji na temat MJOWISKA 2008.
Dla nikogo nie powinno być tajemnicą, że w przyszłym roku będziemy świętować 50. Urodziny Michaela, jednak nie wszyscy (zwłaszcza, jeśli weźmie się pod uwagę najmłodsze stażem na forum MJówki) zdaja sobie sprawę, że za sprawa przestoju mjowiskowego w 2006 roku, ta –wspomniana wyżej – rocznica zbiegnie się z jubileuszowym, piątym już Ogólnopolskim Zlotem Jego Fanów.
W związku ze zbiegającymi się dwoma bardzo ważnymi rocznicami ..::MJOWISKO 2008::.. będzie imprezą dwudniową. Pośród atrakcji znajdzie się konkurs w formie koncertu, podczas którego zgłoszeni fani-artyści będą mogli w pełni pokazać swoje umiejętności wokalne i/lub taneczne. Konkursy rozgrywane do tej pory miały znamiona zabawy i nie pozwalały nikomu w pełni przedstawić swego talentu. Mam nadzieje, ze występ na scenie przed krytyczna, ale i bardzo entuzjastyczną widownią zmobilizuje najzdolniejszych spośród polskich fanów Michaela do stworzenia niezapomnianego show. Jeśli wszystko pójdzie po myśli organizatora, tancerzy i wokalistów oceniać będzie niezależne, niezwiązane ze społecznością fanów, jury, które pozwoli sprawiedliwie przyznać miejsca na podium.
Po koncercie czeka Was wspólna kolacja przy muzyce Michaela (miejmy nadzieję, że także z nowego albumu!). W czasie kolacji będziecie pić zdrowie Michaela urodzinowym szampanem, kosztować Jego urodzinowego tortu, ale przede wszystkim będziecie (będziemy?) mieli okazję lepiej się poznać, pogawędzić… a to myślę bardzo ważne i właśnie tego najbardziej brakowało na zlotach do tej pory.
Kolejnego dnia zapraszam Was na wycieczkę i zabawę w „podchody”. W czasie zabawy trzeba będzie trochę pogłówkować, odnaleźć akcenty michaelowe na ulicach Łodzi, ale jednocześnie będzie okazja, by poznać trochę to miasto, które wcale nie jest takie smutne i szare:)
Ostatnim punktem będzie pożegnalna (oby do kolejnego sierpnia!), całonocna, niezakłócona niczym dyskoteka przy muzyce Michaela.
A oto, jak przedstawia się ogólny, wstępny plan przyszłorocznego zlotu:
Piątek, 29.08.2008
- Próba techniczna wszystkich uczestników koncertu z akustykami i obsługą sceny
- Uroczyste otwarcie V Ogólnopolskiego Zlotu Fanów Michaela Jacksona ..::MJOWISKO 2008::..
- Koncert, czyli występy konkursowe
- Wernisaż prac nadesłanych na konkurs plastyczny (podczas przerwy w koncercie)
- Ogłoszenie wyników w konkursie wokalno-tanecznym, plastycznym oraz wręczenie nagród zwycięzcom
- Występ najlepszego tancerza i/lub wokalisty ..::MJOWISKA 2008::..
- Wspólna kolacja, tort, szampan i michaelowe pogaduchy do wyczerpania
Sobota, 30.08.2008
- Zbiórka w centrum miasta (podział na grupy, wręczenie przyborników niestrudzonych poszukiwaczy)
- Michaelowe podchody
- Wyłonienie zwycięzców zabawy
- Czas wolny
- Dyskoteka do białego rana
Powyższy plan jest na razie jedynie wstępnym zarysem, ale mam na dzieję, że już na tym etapie na tyle Was zainteresuje, byście zdecydowali się wziąć udział w imprezie.
W tej chwili nie mogę podać zbyt wielu szczegółów, ponieważ jestem w trakcie rozmów dotyczących organizacji.
Poniżej to, co jest już pewne:
..::MJOWISKO 2008::.. odbędzie się w dniach 29-30.08.2008 w Łodzi.
Od 01.01.2008 uruchomiona będzie strona internetowa, na której znajdą się wszystkie informacje dotyczące imprezy, a także formularze zgłoszeniowe do pobrania.
Koszt imprezy nie jest jeszcze ustalony, jednak organizator dokłada wszelkich starań, by cena biletu nie była wygórowana, a jednocześnie zawierała w sobie nocleg. W cenę biletu będzie wliczony wstęp na koncert, kolacja po koncercie, udział w podchodach oraz dyskoteka. Najwcześniejsze zgłoszenia poparte wpłatą będą nagradzane licznymi rabatami :)
Podczas trwania imprezy organizator będzie zbierał zabawki oraz przybory szkolne, które po zakończeniu zlotu zostaną przekazane wybranemu Domowi Dziecka.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!
Kinga_aka_siadeh_MJówka_Głównodowodząca_