Nagrody Michaela Jacksona [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.
Awatar użytkownika
Speed Demon

Nagrody Michaela Jacksona [koment.]

Post autor: Speed Demon »

"Special Hot 100 Achievement Award (for having the 1st ever single, "You Are Not Alone", to debut straight at number one on the Billboard charts) "

A to jest bardzo ciekawe - w życiu nie wiedziałem, że to MJ był pierwszy!
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Jezeli dobrze zrozumialem a wiem mniej wiecej o co chodzi to ze MJ odrazu zadebiutowal z singlem YANA na miejscu numer 1,czym pobil rekord Beatlesow ktorzy tez to dokonali chyba(niewiem) z singlem Let It Be.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Zdaje się chyba, że MJ był pierwszy. Beatle nigdy nie zadebiutowali na nr 1. Tak myślę:)
Awatar użytkownika
Maro

Post autor: Maro »

Speed Demon pisze:Zdaje się chyba, że MJ był pierwszy. Beatle nigdy nie zadebiutowali na nr 1. Tak myślę:)
Kurde.

Niema pod reka zrodla ale jestem pewien na 99% ze MJ pobil wlasnie jakis rekord Beatlesow piosenka YANA.
No chyba ze mozesz uznac moja pamiec za zrodlo,ale ja jej nie uznaje. :-)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Michael był pierwszym artystą, którego sprzedaż singla w pierwszym tygodniu sprzedaży była najwyższa w USA. Generalnie chodziło o zabieg, by wcześniej do telewizji i radia dać piosenkę. A jak już ludzie się rozochocą, rzucić singiel do sprzedaży. M.Carey wyciągnęła wniosek ze sztuczki Michaela i szybko powtórzyła ten sukces kilka tygodni później.
Ostatnio zmieniony pn, 22 paź 2007, 23:19 przez kaem, łącznie zmieniany 2 razy.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
ODPOWIEDZ