Tim Burton

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Erna Shorter
Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a

Post autor: Erna Shorter »

SUNrise pisze:Wiesz --- rozumiem i absolutnie nikomu niczego nie narzucam.
No ok rozumiem. ;-)
SUNrise pisze:Ok. to ja już nie nudzę na temat tej sprawy więcej, bo zaczyna to wyglądać jakbym miała obsesję na tym punkcie, a nie mam ;).
Forum jest w końcu od tego,żeby wyrazić swoją opinię,dlatego śmiało. ;-)
Annie5 pisze:Ajj... też przeuwielbiam Burtona :) Jak narazie mam osiem filmów Jego rezyserstwa, i nie zamierzam zapszestać :D Mmm... "Jeździec...", Chrlie... Uwielbiam- moje 'klasyki :p' ale barrdzo pozytywnie zaskoczyła mnie też "Duża Ryba"... Trzeba mieć wyobraźnię ;))

Teraz istnieją dla mnie tylko filmy w wykonianiu Burton-Depp-Elfman ^^

No, czy z jakimś wkładem któregoś z tych Panów ;))
Super! Napisz coś więcej o "Dużej rybie" ;-)

Upiornie pozdrawiam :diabel:
Obrazek
Awatar użytkownika
Annie5

Post autor: Annie5 »

Erna Shorter pisze:Super! Napisz coś więcej o "Dużej rybie"
Ależ oczywiście ;-)

Film ogólnie jest o ojcu- Edward Bloom i synu- Will'u, którzy zupełnie nie mogą załapać kontaktu: tatusiek opowiada wszystkim niestworzone historie ze swej młosości, w których pojawiają się dziwne postacie: wiedźma, śpiewaczki-bliźniaczki, i Ryba, która nie da się złapać (film, to własnie ukazanie tych historii ;-) ). Na te bajeczki nabierają się wszyscy, z wyjątkiem syna. Jednak ojciec zaczyna chorować, więc matka postanawia 'sprowadzic' syna, by ten w końcu mógł normalnie porozmawiac z ojcem.

Myślałam ze to powazny, nudny film. Ale zapomniałam, że jest w końcu reżyserii Tima ;-)

Tak więc film bosski, a ja byłam wzruszona jeszcze dwa dni, po jego obejżeniu :-)

Pozdrawiam ;-)
Awatar użytkownika
Malwina24

Post autor: Malwina24 »

A ja Wam napisze jedno , że ja osobiście bardzo lubiłam filmy Burtona ale nie miałam pojęcia że Fabryka czekolady też jest jego . I pewnego dna dostałam list od rodziny z Australii , która oczywiście wie że uwielbiam MJja , i co ja widze na pierwszej str .... oto cytat" Malwinko , ostatnio razem z Williamem byliśmy w kinie na filmie "CHARLIE and the chocolate factory"

Obrazek

musisz to zobaczyć , to film dosłownie przedstawiający twojego Michaela. William powiedział że to film dla ciebie !!!" i to właśnie dzięki tenu listowi poszłam do kina ... a tam szok !! Jak tylko zobaczyłam Wonke to aż serce mi podskoczyło . I szczerze Wam powiem że guzik mnie obchodzi co producenci mówią .... ja widze tam MJja w pełnej krasie , i wcale mi sie nie wydale co by Wonka nie lubił ( wręcz nie cierpiał dzieci ! ) no ale to już tylko moje odczucie . Zresztą popatrzcie jak ktoś napisał tu na forum Wonka - zakłada maske , która charakteryzuje sie tym że nosi duże ciemne okulary , kapelusz , rękawiczki ( no i z czym Wam się kojarzy ) !! Michael swego czasu zakładal maski wszelakiego rodzaju..... no ale to moje zdanie , którym chce się podzielić . ;-) A sama fabryka czekolady to jak dla mnie NEVERLAND , a sam fakt dzieci .... no wszystko mi sie składa w jedno . No dobra kończe bo zaraz mnie tu ktoś zlinczuje glupija pozdrowionka ;-)

PS jak na wakacjach puściłam ten film dziecią ( mającym tak po 12 , 15 lat ) to oni jednym głostem stwierdzili że to Michael Jackson !!!
He rocks my world since 1990 !!! Till forever ...

Obrazek
Awatar użytkownika
Malwina24

a to widzieliście ..............

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Erna Shorter

Malwina24 pisze: Malwinko , ostatnio razem z Williamem byliśmy w kinie na filmie "CHARLIE and the chocolate factory" ,musisz to zobaczyć , to film dosłownie przedstawiający twojego Michaela. William powiedział że to film dla ciebie !!!"
I mają rację! Widać nie tylko fani Majkiego dostrzegają podobieństwa ;-)
Malwina24 pisze:a to widzieliście ..............
Cudo! Beetlejuice & MIke... sweet :diabel:
Obrazek
Awatar użytkownika
Lady_Malkavian

Post autor: Lady_Malkavian »

siadeh_ pisze:Jak widać dla naszych tłumaczy Christmas a Halloween to niewielka różnica. I nawet jestem to w stanie poniekąd zrozumieć ;-)

wiesz poniekąd tak są tłumaczone praktycznie wszystkie filmy chociażby taki dirty dancing jako wirujący seks :-)
KOBIETA JEST CUDEM BOSKIM, SZCZEGÓLNIE JEŚLI MA DIABŁA ZA SKÓRĄ
Awatar użytkownika
Erna Shorter

Lady_Malkavian pisze:wiesz poniekąd tak są tłumaczone praktycznie wszystkie filmy chociażby taki dirty dancing jako wirujący seks
Już o tym wspominałyśmy. ;-)
Być może wg. tłumaczy, Polakom łatwiej niektóre rzeczy zrozumieć. Ja osobiście wolałabym,żeby tytuł "Nightmare before Christmas" był przetłumaczony jako "Koszmar przed świętami Bożego Narodzenia" niż "Miasteczko Halloween", ale może "moja" wersja jest ZA długa i nie przemówiłaby do mas...

No cóż...

A wracając do Burtona, to nie mogę się doczekać jego kolejnego filmu pt. „Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street” jeszcze tylko 2 miesiące do premiery. ;-)

Zapowiada sie ciekawie. :knuje:

pzdr
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

a propos Sweeney Todd -- cztery dni temu został udostępniony trailer (czas 2:30), można go obejrzeć na oficjalnej stronie filmu
http://www.sweeneytoddmovie.com/index.html?showTrailer

lub na

http://movies.yahoo.com/movie
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lady_Malkavian

Post autor: Lady_Malkavian »

no muszę przyznać, że zapowiada się baardzo ciekawie
KOBIETA JEST CUDEM BOSKIM, SZCZEGÓLNIE JEŚLI MA DIABŁA ZA SKÓRĄ
Awatar użytkownika
Erna Shorter

SUNrise dzięki za linki! :diabel:
Ten trailer jest tak straszny,że aż niesamowity!!! Nie mogę sie doczekać tegorocznych świąt... :diabel2:
Coś czuję,że to będzie hit! Zresztą, czego innego się spodziewać po współpracy Tim Burton,Johnny Depp i Helena Bonham Carter. :knuje:
Obrazek
Awatar użytkownika
Malwina24

no no fajnie sie zapowiada do kina trzeba sie wybrać :mj:

Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

Cieszę się, że podoba się wam trailer #1.
Od wczoraj mamy zwiastun nr 2. W większości zawiera inne sceny niż ten pierwszy i osobiście bardziej mi się podoba.
stopklatka

do obejrzenia na:
youtube
lub
deppimpact (lepsza jakość)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Erna Shorter

A teraz odchodząc na chwilę od tematu filmu "Sweeney Todd" powrócę do wcześniej poruszanego wątku,a mianowicie do filmu "Miasteczko Halloween". Udało mi się nareszcie zdobyć to cudo.
Obejrzałam je właśnie w Halloween,co dodało odpowiedniej atmosfery.Obrazek
Bardzo mi się podobało, choć jednak nie jest to "Gnijąca panna młoda".
Jak zwykle sporo duchów, upiorów, wampirów, wilkołaków... :diabel:

Atmosfera grobowa,że się tak wyrażę,a wszystko "udekorowane" w świetną muzykę Danny'ego Ellfmann'a . Czarna komedia, film animowany, niekoniecznie dla dzieci.

Moimi ulubionym postaciami są 4 wampiry pod parasolami i chyba Boogie Man - wielki worek wypchany robakami. No rewela! A ten koleś z toporem w głowie? Masakra!:diabel2:

W każdym bądź razie obejrzałam ten film i jestem coraz bardziej utwierdzona w przekonaniu, że Tim Burton to geniusz!
siadeh_ pisze:Wyrzucała się kawałek po kawałku, a na dole się zszywała.
Teraz już wiem, o czym mówisz, scena rzeczywiście zapada w pamięć… tylko, że ona wyskoczyła w całości z tej wieży i się rozpadła, dlatego musiała się zszywać.
Ale mniejsza o to. ;-)

Pozdrawiam upiornie :diabel1:
Obrazek
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

Tim Burton rozpoczął pracę nad nowym filmem "Alicja w Krainie Czarów". :party:
Alicje zagra australijska aktorka Mia Wasikowska natomiast Kapelusznika zagra sam Johnny Depp - jak mogło być inaczej. ;) Kilka dni temu oficjalnie potwierdzono jego rolę. W filmie również pojawi się Helena Bonham Carter. Kinowa premiera Alicji w 2010.

Zdjęcia z planu w Cornwall.

ObrazekObrazek ObrazekObrazek Obrazek

http://www.telegraph.co.uk/arts/main.jh ... ton126.xml
Awatar użytkownika
Erna Shorter

Ja wrócę na chwilę do filmu "Sweeney Todd".

Znakomita scenografia + znakomite kostiumy i charakteryzacja nie uratowały kiepskiej całości.

Atmosfera przerażająca, film krwawy, momentami wręcz paskudny, coś oryginalnego w stylu Burtona, ale niestety muzyka kiepska i całość się ciągnie zamiast wprowadzać widza w stan zachwytu. Momentami film śmieszy zwłaszcza w scenie gdy Depp i Bohnam-Carter śpiewają o tym, KTO by się bardziej nadawał na nadzienie do ciasteczek. Scena bardzo groteskowa,a nie wiem czy takie było pierwotne zamierzenie.
Miałam pewne obawy co do projektu, bo nie cierpię tematyki kanibalistycznej,że się tak wyrażę, ale ten film mnie ani nie przeraził, ani zniesmaczył. Mam mieszane uczucia.

Generalnie polecam fanom Burtona i krwawej jatki, aczkolwiek jedni jak i drudzy mogą być nieco zawiedzeni.

Od czerwca 2008 film można już dostać na DVD. W zestawie 2 płyty, film + całkiem ciekawe dodatki. ;-
Sweeney Todd DVD

A teraz coś innego:

Obrazek

TUTAJ coś więcej na temat filmowej adaptacji "Alicji w Krainie Czarów" wg. Burtona. Zapowiada się ciekawie.

światowa premiera:

05 marca 2010

Nie mogę się doczekać. ;-)
Obrazek
ODPOWIEDZ