Jak nagrac polskie napisy do pliku wideo z MJ?

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
mjjgirl

Jak nagrac polskie napisy do pliku wideo z MJ?

Post autor: mjjgirl »

Hejka,
mam polskie napisy oraz Priate Home Movies w wersji VOB oraz MPEG2. Chcialabym nagrac to razem na plyte aby pozniej moc odtworzyc na DVD.
Czy ktos wie jak to zrobic?
Michael...
Obrazek
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

Z tego co się orientuję, jeśli chcesz odtworzyć w odtwarzaczu DVD, to wystarczy nagrać napisy na płytę razem z filmem i na początku je włączyć.
mjjgirl

Post autor: mjjgirl »

Chodzi mi o nagranie tego tak abym mogla to obejrzec na standardowym oddtwarzaczu DVD ktory nie czyta plikow AVI,MPEG, itp.

Zreszta mam odtwarzacz Manta, ktory niby czyta MPEG i AVI, oraz polskie napisy, a za cholere nie chce mi przeczytac napisow do Private Home Movies. W komputerze napisy dzialaja bez problemu.
Michael...
Obrazek
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Nigdy nie bawiłem się w dodawanie napisów do płyty dvd ale mogę powiedzieć że nie ma na to łatwego i szybkiego sposobu. Płytę trzeba właściwie stworzyć od nowa a do tego potrzebny jest program do authoringu, oczywiście z możliwościa dodawania napisów. Nie mam też pewności co do samego sposobu ich dodawania, zdaje się że trzeba to robić linijka po linijce podając przy tym czas wyświetlania każdej z nich, choć może to zależy od programu. Mike przygotowywał PHM z napisami na zlot to powinien wiedzieć coś więcej ale zdeje się że on robił płytę z plików avi.
ODPOWIEDZ