Mam takie oto pytanie: podczas największego boomu MIchaelowej kariery w jakiś sposób wspominano o nim w filmach.Czy ktoś zna takie filmy? Bo ja wiem tyle:
- "Back to the Future 2"- gdzie w scenie w klubie 80's jest jego piosenka Beat it i coś tam niby prowadził program kulinarny:)
Jeszcze w scenie gdy Marty wraca do swojego domu w alternatywnym roku '85, w pokoju dziewczynki(,który był wczesniej pokojem Marty'ego) widać egzemplarz albumu 'Thriller
",plakat z singlu'Of the wall"chyba-w kazdym razie Michael w biało-żółtym,
plakat z videoklipu'Thrillera'
plakat z okładki "Off the wall" ,
plakat z okładki Thrillera i singla "beat it"
.Uff...

"BAck to the Future 3"- w scenie kiedy Marty siedzi w barze i nagle przychodzi Tannen i zaczyna do niego strzelać-Pan J.Fox wykonuje fragmencik moonwalka i podśpiewuje"billie jean":)
"RUsh Hour" and "Rush hour 2"- pierwsza część-fragment " Anpther part of me" i cytat: "Ja jestem MIchael Jackson ,a ty jesteś Tito":D
2cz.- początkowa scena w klubie,gdzie facet fałszuje "Don't stop till you get enough" i Chris Tucker mówi: "Gość niszczy klasykę. CZy tylko ja tego słucham?" i potem sam śpiewa modyfikując 'nieco' tekst:D
I jeszcze "Footloose" gdzie na początku ludzie tańczą przy utułowej piosence,jeden ktoś daje próbkę moonwalka i w scenie końcowej- bal maturalny -jeden chłopak naśladuje Michaela w tańcu

Tyle tylko znam

Czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam:)