W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
Zalogowałam się 2 dni temu, nie licząc dziś ale z konta korzystam od wczoraj. MJ znam tak naprawde od bardzo dawna, tak jakby...A strasznie i to strasznie zainteresowałam się jego osobą i jego muzyką ok. 2-3 lub 4 miesięcy.
"Everywhere I go
Every smile I see
I know you are there
Smilin back at me
Dancin in moonlight
I know you are free
Cuz I can see your star
Shinin down on me"
No więc... Jestem Magda i mam 13 lat. Mieszkam w Kielcach. Mam jeszcze 2 rodzeństwa ( starsi ), lubie zwierzęta ale nie mam własnego. Jak już pisałam jego muzyką interesuje się już od ok. 3 misięcy. Znałam go jeszcze za czasów mojego wczesnego dzieciństwa, bardzo podobała mi się wtedy jedna piosenka"Heal The World" i rodzeństwo puszczało mi kasetę, w której było to nagranie.
Wiem, że piesałam już tu ładnych pare postów ale stwierziłam niedawno, że jednak nie zbyt opowiedziałam wszystko... No więc...
Moja historia z Michael'em zaczęła się gdy miałam 5 lat i nie wiedząc wtedy jeszcze, że śpiewałam na przedstawieniu z grupą jego piosenkę tłumaczoną na polski, " Heal the world". Potem dowiedziałm się, że ta piosenkę śpiewał pewniem Michael Jackson. Nie wiedziałam jeszcze wtedy jak wygląda ale siostra puszczała mi tą wersję z głosem MJ'a, spodobała mi się ona wtedy i codziennie wieczorem chciałam żeby puszczali mi ją wraz innymi będącymi na kasecie.
Po jakimś czasie zupełnie o nim zapomniałam. Ale jak szukałam jakiś ciekawych knałów w TV to czasem, jeszcze nie wiedząc jak wygląda MJ, zatrzymywałam się na jego teledyskach. Ale tak było tylko przy nim, może mi się głos przypominał jak śpiewał "Heal the world" ale tego już nie pamiętam dokładnie. Miedzy czasie słchałam wiadomości o nim i o tym co robił... Jeszcze pare misięcy przed zainteresowaniem się nim, spodobał mi się remix "Say say say( waiting fog you)" jaką śpiewał z Paulem McCartney'em z The Beatles. Często jej słuchałam, aż jakieś 6-7 miesięcy temu czy nawet dłużej zobaczyłam bardzo ośmieszający go teledysk, do którego dali muzyke z "Kaczki dziwaczki". Bardzo spodobał mi się w nim jego taniec i dowiedziałam sie jak się nazywa od kochanej siostry. Tak, w taki właśnie sposób zaczęłam być fanką MJ'a. Zaczęło się szaleństwo, zbieranie płyt, szukanie wiadomości o nim w internecie i gazetach, plakaty, artykuły, koncerty, teledyski, gadżety... Aż wreszcie trafiłam na forum z wszystkim o MJ'u ( prawie, bo kto zna całego MJ'a. Nikt go wprawdzie nie zna. )MJTP ( dzięki wam ). Teraz to w pewnym sensie nałóg, codziennie musze choś raz zobaczyć jego twarz, posluchać piosenek i posiedzieć na forum.