ManInTheMirror

W tym dziale 'Michael Jackson Polish Team Forum' możesz się przedstawić pozostałym MJówkom (czyli fanom z MJPT). Dział przeznaczony przede wszystkim dla nowoprzybyłych osób. Swoją przygodę z forum zacznij od tego działu, napisz o sobie, swoim fanowaniu... co uznasz za odpowiednie.
Awatar użytkownika
ManInTheMirror

Post autor: ManInTheMirror »

siadeh_ pisze:Yyyyyyyyy...no grunt, ze sprawia Ci to radość, bo ja za cholerę nie wiem o co biega
hehe a wiec :P Trance to gatunek muzyczny jaki preferuje ... a Vocal,Progressive i Uplifting są to tak jakby podgatunki Trance'u :) oczywiscie takim stylem gram :)

Pozdrawiam :)
"I'm Starting With The Man In The Mirror
I'm Asking Him To Change His Ways ... "
Awatar użytkownika
Michalinka

Post autor: Michalinka »

ManInTheMirror pisze:(Trance,Vocal Trance,Progressive Trance,Uplifting) jeżeli ktoś wie o co chodzi :)
Też nie zabardzo nenene
ManInTheMirror pisze:mieszkam w Bełchatowie :)
Mam rodzinkie w Bełchatowie
ManInTheMirror pisze:jestem DJ'em
Gdzie dokładnie DJ'ujesz, może kiedyś wpadnę?
ManInTheMirror pisze:Witam!
A i...no, no, WITAJ! Miłego postowania
Obrazek
Who's bad?
Awatar użytkownika
ManInTheMirror

Michalinka pisze:Mam rodzinkie w Bełchatowie
swietnie :P Bełchatów to ciekawaa okolicaa :D:D

Michalinka pisze:Gdzie dokładnie DJ'ujesz, może kiedyś wpadnę?
gdzie gram ?? narazie nigdzie .. ale na przyklad za tydzien w piątek dokladnie 2 marca zagram w radiu juz po raz drugi :) Radio Parada 96.00FM o godzinie 21 sie wszystko zaczyna a ja zagram gdzies tak mniej wiecej albo o 22 albo o 22.30 :) mozna tez sluchac przez internet :-) www.freeyourmind.pl Matthew Burnett Zapraszam ! :P

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Witam :)

Po tylu komentarzach o trance aż się niepewnie czuję pisząc, że wiem co to jest i że nawet lubię ten gatunek muzyki. No może nie zawsze i zależy ale...lubię. W każdym razie natknęłam się na parę przykładów, które mi się spodobały.

Nie znam się na podgatunkach, samego trance też definiować nie umiem.
To dla mnie takie coś "do potańczenia na noc przy czym i zrelaksować się można (czasami)".

Ależ zaszalałam z tą definicją... :wariat:

W zasadzie to ja w ogóle mam problemy z rozróżnianiem gatunków muzyki.

Wiem, że bywa, że lubię trance bo troche słuchałam i wiedziałam, że to na bank to.

Ale ze słuchu to kompletnie nic.
Chętnie się doedukuję.
Możesz zarzucić z Youtuba na przykład po przykładzie każdego z tych podgatunków i wytłumaczyć w miarę krótko a jasno co tam jest najważniejsze?

I powiedz mi proszę co za styl jest tu podłozony pod Michaela. Tzn W OGÓLE co za styl muzyczny...
http://www.youtube.com/watch?v=HimGvi6PPCw

Co do edukowania mnie to może pomogę.
Przeczytałam o trance, że:

"Gatunek ten nie zalicza się do muzyki easy-listening [łatwej do słuchania], ze względu na złożoną konstrukcję i dużą ilość odgrywanych w jednym czasie ścieżek. Wśród podgatunków wyróżnia się między innymi progressive, goa trance, psychedelic trance, hard trance, uplifting oraz czasem euro trance będący określeniem najbardziej komercyjnej i nie zawsze ambitnej wersji."

Trance bywa chyba prostsze i bardziej złożone. Jakby to było możliwe, to poproszę o przykład tego drugiego.

Kurcze, jakoś się do tej pory bardziej w to nie zagłębiałam, a teraz żem wsiąkła...
Czytam sobie o goa trance właśnie...
No to się żegnam, idę się doedukowywać, mam nadzieję, że mi w tym pomożesz.

W sumie może zaczniesz nowy temat o trance w Pogaduszkach nie o MJ? Gdybyś miał coś więcej do napisania...

Bye bye.
rita

Post autor: rita »

witam. mam nadzieje ze ci sie tu spodoba. pozdrawiam:)
Zbananujcie mnie...
Awatar użytkownika
ManInTheMirror

MJowitek pisze:I powiedz mi proszę co za styl jest tu podłozony pod Michaela. Tzn W OGÓLE co za styl muzyczny...
http://www.youtube.com/watch?v=HimGvi6PPCw
ten kawałek zalicza sie bardziej do Uplifting ... chociaz nie slucham takich utworów wiec tez troszke podchodzi mi pod euro trance :)

i ja nie slucham ciezkich rytmów typu goa czy tez hard ... wole cos bardziej spokojnego i do takich zalicza sie progressive lub tez vocal i uplifting :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Witam na forum!!!

Bełchatów hmmm...przypomina mi się pewna sytuacja.Jakiś czas temu poznałam pewną osobę z Bełchatowa i ona mi mówi ze ma brata DJa.Tylko kurcze nie pamietam imienia tego brata ale od razu skojarzyłam to z Toba nenene .
Pozdrawiam!!!
Obrazek