SLASH* Guns N' Roses *Velvet Revolver

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Dominika

Post autor: Dominika »

SUNrise pisze: (...) zdjęcia są ze strony kota, którą Lisa założyła i
prowadzi http://www.myspace.com/hawaiiansplotch (Lisa i Michael to rodzice Splotch, co można wywnioskować po blogu, który "pisze" Splotch)
:hahaha: luv ya! =D
SUNrise pisze: Nowy wywiad ze Slashem + świetne zdjęcia w marcowym numerze magazynu "Guitar Edge"
Obrazek
Dopiero teraz poczytałam sobie te wszystkie wywiady, bo ostatnio
coś czasu nie miałam. Tylko te zdjęcia to już chyba nie są zbyt nowe =P.
Na koncercie Michaela Jacksona w 1999 roku Slash miał na sobie tę samą
koszulkę z NIN, tak mi się od razu skojarzyło.
http://www.youtube.com/watch?v=Nkjgh2g425c - MJ & Slash (Munich 1999) - Slash w koszulce NIN.
SUNrise pisze: Adlera wrażenia po spotkaniu z Axlem.
Steven opowiada o tym spotkaniu z takim entuzjazmem i podnieceniem jak fan
po wymarzonym spotkaniu swojego idola.
Everybody in his band came up to me, "You're the greatest fucking drummer!
Potrafię uwierzyć, że byli dla niego mili, jasne - byli, bo co mieli zrobić.
Ale Adler to chyba mocno przejaskrawił.
A poza tym...
We tell Axl, 'you gotta get the band back together'!" That's what
they said to HIM! It was wonderful! Dude, let me call you back! I'm not
ignoring you, dude! You're one of my top best friends, man! You've never
done anything to hurt me!
:wariat:
Stev... go and see your doctor.

[OT] Britney Spears (co już pewnie wszyscy słyszeli) ogoliła tydzień temu głowę.
Czy nie przypomina wam na tych zdjęciach kogoś? (mam nadzieję, że to nie tylko ja mam takie skojarzenia =/)
ObrazekObrazek

britneyspears_exclusive
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

Dominika pisze:
SUNrise pisze: Nowy wywiad ze Slashem + świetne zdjęcia w marcowym numerze magazynu "Guitar Edge"
Obrazek
Tylko te zdjęcia to już chyba nie są zbyt nowe =P.
Na koncercie Michaela Jacksona w 1999 roku Slash miał na sobie tę samą
koszulkę z NIN, tak mi się od razu skojarzyło.
http://www.youtube.com/watch?v=Nkjgh2g425c - MJ & Slash (Munich 1999) - Slash w koszulce NIN.
Wywiad jest nowy, a zdjęcia napisałam, że są świetne, a nie że nowe Obrazek.
Te dwa pierwsze są akurat z 2004. Masz rację na tym występie z MJ też był w tej samej koszulce.
Przeprowadzamy dochodzenie koszulkowe xD.
ObrazekObrazekObrazek
Swoją drogą, to był chyba najgorszy występ MJ w całej jego historii. Nie dość że playback show, to jeszcze totalnie nie dopracowany, ogólnie (poza osobą Slasha na tej scenie) wszystko śmiechu warte. I te dzikie krzyki Michaela, zawsze jak to oglądam, to mam taaaki dziwny wyraz twarzy.

Ale wróćmy do koszulki. Slash nie rozstaje się z nią od wielu, wielu lat. Ja mam kalendarz z GNR na rok 2000 (kupiłam chyba z rok temu na ebayu. Rok temu kupiłam kalendarz na rok 2000 r. haha - to tak do kolekcji wiecie xD) i tam też jest jedno zdjęcie (chyba na czerwiec albo lipiec) Slasha siedzącego na kanapie i ubranego w koszulkę NIN. Reznor jest jednym z tych artystów, których talent i twórczość Slash, bardzo ceni. Ja wam coś powiem, czego nigdy nie mówiłam. Moim wielkim niespełnionym jak na razie marzeniem jest, żeby Slash zagrał kiedyś gościnnie na koncercie NIN. A jeszcze większym, by zagrał kiedyś (obojętnie gdzie) na jakimś koncercie z Robinem. Może kiedyś się tak stanie.....
Dominika pisze:
We tell Axl, 'you gotta get the band back together'!" That's what
they said to HIM! It was wonderful! Dude, let me call you back! I'm not
ignoring you, dude! You're one of my top best friends, man! You've never
done anything to hurt me!
:wariat:
Stev... go and see your doctor.
Reunion. Jak ludziom mówienie o tym jeszcze się nie znudziło, to ja nie pojmuję.
Axl wykopał Slasha z zespołu - wiadomo o co chodzi, Slash odszedł z GNR, bo się przypadkiem dowiedział o tym, co Axl knuł przeciwko niemu za jego plecami,.... że chce się go pozbyć z zespołu, coby zatrudnić na jego miejsce Fincka. Skoro Slash się "buntuje", i mówi że nie chce nagrać płyty pod industrial to co zrobić? Wypieprzyć Slasha z zespołu i wziąć na jego miejsce gitarzystę z zespołu króla industrialu, kogoś kto będzie chciał grać industrial. To jest taktyka Axla. Do celu po trupach. Nie liczy się przyjaźń, lojalność, nic. Nieważne za jaką cenę.
A że Slash nie miał zamiaru być już dłużej "marionetką" Axla, no i przede wszystkim nie chciał żeby Axl decydował o jego losie, o tym, czy będzie on dalej gitarzystą w GNR czy nie, to z miejsca postanowił zrobić Axlowi prezent - zdecydował się sam odejść. Co wy zrobiłbyście na miejscu Slasha? Bo ja całkowicie rozumiem jego decyzję i na jego miejscu postąpiłabym dokładnie to samo. Też bym powiedziała fuck you Axl, droga wolna, ja odchodzę. Szkoda, że wiele osób nadal myśli, że Slash odszedł z GNR, bo miał takie widzimisie. Nie. GNR był ukochanym zespołem Slasha, to było jego życie, jeszcze na początku października '96 mówił o swoich planach z GNR i o tym, że na pewno nie zamierza się zwolnić z tego zespołu. To, że 3 tygodnie później podjął decyzję o opuszczeniu GNR - miał ku temu naprawdę ważny powód. Axl rzekł :"Robin Finck będzie idealny na gitarzystę GNR. Jednak nie do "duetu" ze Slashem, ale na miejsce Slasha!".
To co Axl zrobił jest niewybaczalne, choć może i Slash mu to wybaczył, ale na pewno mu tego nigdy nie zapomni, zawsze będzie miał do niego o to żal. Tak się nie postępuje. Ale dla Axla ludzie i ich uczucia się nie liczą. Ważne jest tylko to, co on chce... wiecie - realizowanie jego wielkich wizji. A jak widzi ku temu jakąś przeszkodę na swojej drodze, to ją usuwa (w tym przypadku przeszkoda=Slash).
Heh, a teraz miałby Axl z kolei wykopać Fincka, żeby zrobić miejsce z powrotem dla Slasha? Slash w życiu na coś takiego nie pójdzie. I do grania z Axlem na stałe w zespole nigdy nie wróci. Nigdy. Steven zapomnij o tym Obrazek.

Dominika, Super znalezisko!xD. Nie widziałam jeszcze Brit z tą fryzurą. Pierwsze spojrzenie i pierwsze skojarzenie. Przypomina Robina!! Wygląda jak Robin w 2001/02.
ObrazekObrazekObrazek xDD

edit//
właśnie odkryłam, że ona sobie całkiem ścięła włosy. Nic to. Dalej wygląda jak Robin!
Obrazek => ObrazekObrazek

A kiedy zaczną jej włosy odrastać, to może wyglądać tak. I znowu będzie wyglądać jak Robin, cool!!! (tylko niech sobie palca nie złamie, jak Finck złamał).
ObrazekObrazek
(i tym sposobem dzięki Britney, powrzucałam sobie trochę zdjęć Robina, bo dawno ich nie było Obrazek )
Tak na marginesie nie wie ktoś, kiedy Closure wyjdzie na DVD? Tam jest takie ujęcie, jak Trent Reznor goli maszynką Robinowi głowę (a miał Robin wtedy dłuugie włosy).
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
ewa

Post autor: ewa »

Fajny ten kot Lisy Marie :], kurCZe nie wiedziałam, że ona też śpiewa.
SUNrise pisze:
ewa pisze:Nie śmiejcie się z mojego pytania.
ha-ha ekhm...
wiedziałam, wiedziałam, że się będzie śmiać :p
SUNrise pisze:
ewa pisze:Przypomnijcie mi jak nazywa się ta firma, której Robin buty nosi (te sceniczne buty :p).
sceniczne... To są Vans'y, model obuwia Sk8-Hi.
Vansy, właśnie Vans o to mi chodziło. Słyszałam tę nazwę wcześniej tylko w wyniku niewyjaśnionych zdarzeń sobie zapomniałam. Vansy to najlepsze i najwygodniejsze buty sportowe na świecie (podobno).

W geście dziękczynnym ;) za ponowne oświecenie mnie
Obrazek

z frankiem, fortusem, finckiem (widziałam te zdjęcia w profilu Franka)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zgodnie z prośb. daje foto do ShareAvenue
/no, ale nie piszę o nich nic więcej, gdyż... taki mały komunikat do wszystkich.
Postanowiłam, że na tematy, które ingerują w zbyt prywatne sprawy kogokolwiek z GNR, pisać na tym forum już więcej nie wolno.
Jakie Axl nosi skarpetki? Just kidding.
A poza tym to spoko i wiem skąd ta decyzja :]. Obiecuję respektować ze względu na Robina i nie tylko :]
Dominika pisze:[OT] Britney Spears (co już pewnie wszyscy słyszeli) ogoliła tydzień temu głowę.
Czy nie przypomina wam na tych zdjęciach kogoś? (mam nadzieję, że to nie tylko ja mam takie skojarzenia =/)
Obrazek

Jak się Britney rozwodziła, to Axl na koncercie kazał fanom uczcić to minutą ciszy. Dobrze że teraz Gunsi nie koncertują, bo biorąc pod uwagę ten news http://muzyka.onet.pl/0,1490223,newsy.html to Axl pewnie kazałby się nam modlić.
Skoro Slash się "buntuje", i mówi że nie chce nagrać płyty pod industrial to co zrobić? Wypieprzyć Slasha z zespołu i wziąć na jego miejsce gitarzystę z zespołu króla industrialu, kogoś kto będzie chciał grać industrial.
A najbardziej "ciekawe" jest to, że Axl w klimacie industrial nagrał tylko "Oh my God" - do pracy nad tą piosenką zatrudnił pół zespołu NIN. Minął rok i już mu się klimatów industrialu odechciało. Chyba w początkach 2001 roku Axl powiedział, że ChD nie będzie w klimacie Industrial. I po co było doprowadzać Slasha do skrajności i zmuszać go (psychicznie, co się odbiło też i na czynach) do odejścia z zespołu. No cóż wszyscy znamy odpowiedź....Axl miał taką zachciankę :]
Axl jest tak wielkim indywidualistą, nie liczącym się ze zdaniem zespołu (tzn. niby teoretycznie się liczy, ale i tak zawsze postawi na swoim, i wszystko jest tak, jak on chce), on nigdy nie powinien był zabierać się za śpiewanie w Zespole. Powinien był zostać solistą - byłoby mu lżej i innym też.
A o Robinie, to Matt Sorum powiedział Axlowi z tego co wiem.

A przy okazji słyszeliście przeciek Better. Żeby nie było, że Gunsi nic nie robią, to Axl dał nam (bo na pewno nikt z pozostałych członków zespołu za tym nie stoi) nowy przeciek na dowód, że Better, po roku nagrywania brzmi better, ale to jeszcze nie jest finałowa wersja :].
To tak jak...przypomniało mi się... w 2000 roku w krótkim wywiadzie dla radia podczas pobytu Axla w Chile, spytano Axla dlaczego nagrywanie ChD tak długo trwa. A Ten na to, że oni nagrywają cały czas, tylko, że co nagrają jakieś piosenki i zaniosą je do wytwórni, to w wytwórni mówią, że są beznadziejne i odrzucają je. No to oni muszą nagrywać te same piosenki od nowa i znowu wytwórnia je odrzuca. I tak ciągle nagrywają od nowa te same piosenki, a w wytwórni mówią, że to się nie nadaje na płytę. Jak mi się chciało z tego śmiać, jak to raz dawno temu przeczytałam. Że też Axl już nie mógł na poczekaniu jakiejś lepszej wymówi wymyślić, tylko coś tak nieprawdopodobnego opowiadać, że od razu było wiadomo, że ściemnia.

A teraz pewnie jest zajęty pisaniem oświadczenia.
Moi kochani fani.
Dziękuję wam za cierpliwość, ta płyta na pewno wam to czekanie wynagrodzi. Jednak nie dostaniecie jej 6 marca, a tym bardziej 5 marca, gdyż, dogrywanie moich wokali zajęło więcej czasu niż przewidywałem. Oh sorry, to opóźnienie, to wina wytwórni i tych wszystkich skomplikowanych działań w jej zakresie, które są przeciwko zespołowi. Wiadomo, biednemu Axlowi zawsze wiatr w oczy. Ale mówię wam, płyta wyjdzie dnia XX.XX.XX. Jeśli miałoby się coś zmienić, tzn. oddalić na później to was poinformuję.
I love you,
Your Axl.

hihi, Mówiąc poza żartami - Axl do nas niedługo wyskoczy z czymś extra. I wszyscy po tym będą uśmiechnięci :].

SUNrise pisze:Jeszcze coś mi się nagle przypomniało. (offtopic) ewa ucieszysz się, bo TM mają grać w tym roku koncert w Polsce. Tzn. nie wiem czy nie jest to na wyrost powiedziane, ale Justin mi kiedyś tam napomknął, że CHYBA przyjadą do PL, tzn., a zacytuję... "Hoping to tour Poland this year. See ya soon!". No więc być może przyjadą :]. A jeśli nie przyjadą do PL, to w Niemczech będą na 100 proc. i w czerwcu 8,9,10? na Download Festival (Donington UK) się może pojawią, jak ich ludzie zechcą xP.
Lol, to by było super. Ucieszyłam się, że hej :d. A ten fotomontaż z Axlem ->patrz pulpity ich komp. to kto zrobił i dlaczego Justin tam jest?:d
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Dominika

Newsy

GN'R - Newsy

Del James zamieścił na oficjalnej stronie GNR informację, w której mówi, że nagrywanie materiału na płytę (ze strony zespołu) już się zakończyło. Płyta jest w fazie miksowania. I - chyba najważniejsze - na dzień dzisiejszy nie ma żadnej oficjalnej daty wydania ChD.

Szczegóły niżej

Feb. 22, 2007

'Chinese Democracy' update

The good news is that all of the recording for the album has been completed. Drummer Frank Ferrer and guitarist Ron "Bumblefoot" Thal integrated themselves into the recordings seamlessly and will have their presence felt.

There is no official release date, as the band is currently mixing, but after some delays and scheduling difficulties, things appear to be moving along.

Take care,
Del James

(zdjęcie ze strony głównej) Frank, BBF
Obrazek

gunsnroses.com

Nieautoryzowana historia Guns N' Roses
Nakładem hiszpańskiej wytwórni Locomotive ukaże się DVD z filmem dokumentalnym o grupie Guns N' Roses. Premierę wyznaczono na 13 marca.
DVD nosi tytuł "November Rain In Paradise City". Dokument nie został autoryzowany przez członków Guns N' Roses.
Autorzy przedstawili w filmie historię grupy od czasów jej początków w Los Angeles w pierwszej połowie lat 80. aż do zakończenia działalności w pierwszej połowie następnej dekady.
onet

Slash - Newsy
Slash pisze autobiografię
Slash sprzedał prawa do autobiografii wydawnictwu HarperCollins.
Manuskrypt powinien powstać do jesieni 2007 roku. W pisaniu wspomnień sławnego gitarzystę wesprze Anthony Bozza, który pracował wcześniej m.in. z Tommym Lee nad jego książką "Tommyland".
onet

VR - Newsy
Na oficjalnej stronie VR można obejrzeć kolejny, czwarty już filmik z prac zespołu w studio nagraniowym
http://www.velvetrevolver.com/wp/index.php
lub
http://media.velvetrevolver.com/vlog4.mov
lub
http://www.youtube.com/watch?v=szNJa8wEvdc

Tytuły potencjalnych utworów na album Libertad
The song title/lyrics:

1. She Builds Quick Machine
2. Pills, Demons, Etc.
3. Old Rod This Fight Could Be The Last Fight
4. Motherfucka
5. Boogie 'N E (?)
6. Queen For A Day Just 16
7. Please Dont Go
8. Messages
9. Swiss Miss
10. Mary, Mary
11. Remedy
12. Grave Dangers
13. Sloogle Gas-N-A-$ Laugh
14. Come On Get Out The Door

Nowy oficjalny sklep zespołu VR.
Na razie można znaleźć tam trzy nowe koszulki.
wejdź

Kolejny koncert VR w Europie?
Jak podaje strona festivalinfo.nl zespół VR zagra w czerwcu na festivalu Fields Of Rock w Holandii.
Informacja ta na razie nie jest potwierdzona przez zespół.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dominika

ewa pisze:Fajny ten kot Lisy Marie :], kurCZe nie wiedziałam, że ona też śpiewa.
Ja powiem w ten sposób. Śpiewać każdy może... (resztę znasz =] ).
SUNrise pisze:Swoją drogą, to był chyba najgorszy występ MJ w całej jego historii.
Jeszcze wersja z Koreii, to samo przedstawienie i też ze Slashem
http://www.youtube.com/watch?v=FiwnJ230eOQ

Przeglądałam różne wywiady ze Slashem i natknęłam się na wywiad, w którym
Slash opowiada o Michaelu Jacksonie.
M.in. o występach z nim w 1992 i pracach nad piosenką/clipem Give In To Me.

kilka zdjęć =]
Obrazek

Slash: "There's been a few people who've said, 'How'd you get to
work with Michael Jackson?' But when Michael first called me I was just
floored. He called me to play on the Dangerous tour. I admired and looked
up to the guy. He basically gave me full reign to do whatever I wanted on
his record. He's pretty much got the same hardcore energy that I've got
and I get off on his energy. It makes things pretty explosive."

You've appeared on recordings by many other artists. Is that one way you keep busy?
Slash: Yes, but I'm always afraid that people are going to start
thinking of me as some half-assed session guy. On the other hand, playing
sessions keeps me focused on something constructive when Guns isn't
playing.

For example, Michael Jackson just called me up. He wants me to go to
Europe and play a gig with him somewhere, and I'm going to do it because I
can't stand doing nothing. I also just finished helping him with his next
video, "Give In To Me." He gave me a lot of space.

It's funny. Everybody thought I played the main riff in "Black or White,"
but that isn't me. To be honest with you, I don't know who the hell is
playing that riff. Most people think that I played the whole thing because
Michael really publicized that I played on the track. The only part I
played is in the beginning, when the little kid is playing air guitar in
the video. I played much more on "Give In To Me." I played the whole
rhythm part and solo. It was very loose. I was just jamming to the track,
and Michael came down with Brooke Shields. I asked, "Is this cool?" and
he'd say, "Anything you want, Slash."

When it came time to do the video, Mike put the whole thing in my hands! I
picked the director and organized the band. Gilby is in it, Tony Thompson
is on drums, Muzz Skillings is on bass, Dizzy's on keyboards and Michael
sings. We're in this tiny space and it is very rock and roll. It's a
completely different thing for Michael. I hope he digs it.

SUNrise pisze: Nie widziałam jeszcze Brit z tą fryzurą. Pierwsze spojrzenie i pierwsze skojarzenie. Przypomina Robina!! Wygląda jak Robin w 2001/02.
I właśnie o to mi chodziło. O tym samym pomyślałam.
Choć jak wiadomo Robin jest jeden jedyny w swoim rodzaju i nikt nie wygląda jak on,
a już na pewno nie Britney :wariat:, tylko ta fryzura trochę... .
Fajne te zdjęcia "porównujące" Robina wrzuciłaś, dwóch z nich wcześniej nie widziałam.
ewa pisze:Jak się Britney rozwodziła, to Axl na koncercie kazał fanom uczcić to minutą ciszy. Dobrze że teraz Gunsi nie koncertują, bo biorąc pod uwagę ten news http://muzyka.onet.pl/0,1490223,newsy.html to Axl pewnie kazałby się nam modlić.
Ogólnie mówiąc, jej ostatnie wyczyny to żenująca szopka.
Rozpaczliwe szukanie rozgłosu i wzbudzanie zainteresowania mediów swoją osobą.
I sprawianie wrażenia niepoczytalnej ofiary losu.
Jeśli ktoś chce sobie zmienić fryzurę, ogolić głowę czy cokolwiek,
bo czuje taką potrzebę dla siebie samego, to w czym problem?
robi to prywatnie, a nie przed kamerami i fotoreporterami w salonie fryzjerskim.
A przy okazji słyszeliście przeciek Better.
Wiem, że znowu
coś wyciekło (albo Axl wrzucił do sieci, jak kto woli). Ale nie słyszałam
tej nowej wersji Better. W ogóle żadnych demówek z tzw. przecieków
nie słyszałam, w tym również tych, które rok temu krążyły po necie. Czekam
na płytę.
SUNrise pisze:Tak na marginesie nie wie ktoś, kiedy Closure wyjdzie na DVD?
a nie masz?:> =]

Jeśli jesteśmy przy wydawnictwach DVD.
Ja kilka dni temu kupiłam "The Freddie Mercury Tribute Concert, Special
10th Anniversary Edition" na DVD. W dodatkach specjalnych na drugiej
płycie są m.in. zdjęcia i film dokumentalny z backstage, zza kulis (jest
tam trochę zakulisowych ujęć i wypowiedzi Axla, Duffa, a najwięcej to
Slasha). Obejrzałam to na razie 5/10. Na sam koncert nawet nie spojrzałam,
ciągle brak czasu. Ale może jutro, w sobotę, niedzielę obejrzę.
Obrazek
el_loko

Post autor: el_loko »

Tak na marginesie nie wie ktoś, kiedy Closure wyjdzie na DVD?
Raczej nigdy... oficjalnie :D
Ale ostatnio wyciekło Closure w jakości DVD... Można znaleść na torrentach...
Jak cot o walić na pw :D
Awatar użytkownika
SUNrise

ewa pisze:W geście dziękczynnym ;) za ponowne oświecenie mnie
Obrazek
heh. tnks. Miluśki jak zawsze Obrazek
ewa pisze:
SUNrise pisze:Skoro Slash się "buntuje", i mówi że nie chce nagrać płyty pod industrial to co zrobić? Wypieprzyć Slasha z zespołu i wziąć na jego miejsce gitarzystę z zespołu króla industrialu, kogoś kto będzie chciał grać industrial.
A najbardziej "ciekawe" jest to, że Axl w klimacie industrial nagrał tylko "Oh my God" - do pracy nad tą piosenką zatrudnił pół zespołu NIN. Minął rok i już mu się klimatów industrialu odechciało. Chyba w początkach 2001 roku Axl powiedział, że ChD nie będzie w klimacie Industrial. (...)
Axl jest tak wielkim indywidualistą, nie liczącym się ze zdaniem zespołu (tzn. niby teoretycznie się liczy, ale i tak zawsze postawi na swoim, i wszystko jest tak, jak on chce
Industrial - teraz trochę mniej go to fascynuje. Ale przez całe lata 90te od samych jego początków, Axl był totalnie zakochany w brzmieniach industrial, zafascynowany NIN. Axl już w 1990/1991 roku wiedział czego chce w przyszłości. Chciał, żeby kolejny studyjny album GNR był nafaszerowany elektroniką. Miał tę wizję "przyszłości zespołu" już nagrywając płyty UYI. Na drugim krążku Iluzji zamieścił nagrany i umieszczony na płycie bez wiedzy i zgody zespołu My World - to miał być zwiastun tego, jak będzie brzmieć następna płyta GNR (ChD). Slash, Izzy, Duff o istnieniu My World na UYI dowiedzieli się dopiero jak wyszła płyta. Zobaczyli tytuł piosenki, przesłuchali samą piosenkę i zadali sobie pytanie: "Co to do cholery jest?".

W związku z NIN przypomniałam sobie taką małą historyjkę. Kiedy w Niemczech NIN supportowało GNR, publika bardzo źle ich przyjęła, nikt nie dawał temu zespołowi szans. NIN nie byli wówczas w Europie praktycznie znani i tego dnia kiedy występowali przed GNR sprzedała się tylko jedna koszulka NIN. Mimo tego niezbyt dobrego przyjęcia Axl powiedział wówczas do Matta Soruma: "Oni (NIN) będą wielcy". Axl wierzył niesłychanie w to, że muzyka Reznora wkrótce odniesie wielki sukces, że ludzie się nią zafascynują i pokochają... i stało się.
To tak jak...przypomniało mi się... w 2000 roku w krótkim wywiadzie dla radia podczas pobytu Axla w Chile, spytano Axla dlaczego nagrywanie ChD tak długo trwa. A Ten na to, że oni nagrywają cały czas, tylko, że co nagrają jakieś piosenki i zaniosą je do wytwórni, to w wytwórni mówią, że są beznadziejne i odrzucają je.
Tak a propos płyty. Axl wszystkich trochę wykiwał. Kiedy wprowadził Robina a chwilę później Tommyego do zespołu, powiedział im, że chodzi o nagrywanie nowej płyty GNR, nowej muzyki i z tą nową muzyką mieli wyruszyć w trasę koncertową. Ale Axl w 1999 roku (w obliczu zbliżających się/planowanych w bliskiej przyszłości koncertów) kiedy płyta ChD była praktycznie nagrana, potrzebowała jedynie miksowania, Axl nagle zmienił zdanie. Powiedział Stinsonowi i Finckowi, że fani GNR przychodząc na koncerty chcą usłyszeć Nov rain, SCOM i tego typu stare piosenki. Robin i Tommy na to, że.... oni nie chcą grać muzyki nagranej przez stary skład, tylko swoją! Nie wiem jak te rozmowy dokładnie przebiegały, ale Axl używając swej siły perswazji (lol), sprawił, że ostatecznie przystali na to, na to... że mają się nauczyć grać solówek z AFD. Zrobili to, choć mieli ku temu duże opory by występować z takim repertuarem na koncertach. Nie było to coś, z czym się jakoś wspaniale czuli. Choć z czasem (z tego co Axl mówił) polubili te piosenki i zaczęli się dobrze bawić grając je. Tzn. zaczęło sprawiać im to radość (w tym sensie ;) ). Mimo to, chyba wszyscy w newGuns nie mogą doczekać się nowej płyty - SWOJEJ płyty. To będzie dla nich pewnego rodzaju wyzwoleniem, nareszcie ich własna muzyka, na pewno też i koncerty będą lapsze, w końcu w tym repertuarze, będą się czuć swojo.

(Skoro się rozpisuję). Dlaczego ChD nie wyszła w 1999/2000 roku? Myślę, że Axl mocno bał się porażki, tego, że nowa muzyka i nowy zespół nie wzbudzą szczególnego zainteresowania. Że jeśli nowa muzyka się wśród fanów nie przyjmie, to "reaktywacja " GNR, będzie faktycznym końcem GNR. Jedynym sposobem/ a w każdym razie większym prawdopodobieństwem na to, że zainteresowanie koncertami będzie w miarę dobre, było podjęcie decyzji o zrobieniu trasy ze starym repertuarem. Takie stopniowe przyzwyczajanie fanów do zmian. Jest nowy skład - ale grają utwory klasycznego składu. Ludzie będą przychodzić z sentymentu do November Rain. Dopiero kiedy publika oswoi się, a z czasem przekona się do nowych ludzi w zespole, to dopiero wtedy przyjdzie czas na wydanie płyty z nową muzyką. Dlatego nagrywanie CHD przestało być dla Axla priorytetem, zeszło na dalszy plan.
A o Robinie, to Matt Sorum powiedział Axlowi z tego co wiem.
Nie nazwałabym tak tego. Panuje błędne przekonanie, że Sorum przyprowadził Fincka do Axla czy coś w tym stylu. Ale to całkiem nie tak. Axl i Sorum byli razem w 1996 roku na koncercie Cirque du Soleil. Oglądając ten występ Matt zwrócił swoją uwagę na gitarzystę (Robina) i powiedział do Axla, żeby na niego spojrzał. Axl jako fan NIN oczywiście doskonale wiedział kto jest na scenie, wiedział kim jest Finck.
Powiedział wtedy do Matta: "To nasz gitarzysta". Sorum na to zasugerował: "Wprowadźmy Robina do zespołu do gry ze Slashem". Na co Axl: "Chcę, żeby Robin był gitarzystą prowadzącym (zamiast Slasha)".

ewa pisze:A ten fotomontaż z Axlem ->patrz pulpity ich komp. to kto zrobił
Obrazek
Nie wiem. Pewnie ktoś, kto miał za dużo wolnego czasu i nie wiedział co z nim zrobić.
i dlaczego Justin tam jest?:d
bo robiono z nim (i zespołem) jakąś audycję/wywiad w radiu. To zdjęcie jest ze studia radiowego.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Dominika pisze:Przeglądałam różne wywiady ze Slashem i natknęłam się na wywiad, w którym
Slash opowiada o Michaelu Jacksonie.
M.in. o występach z nim w 1992 i pracach nad piosenką/clipem Give In To Me.

kilka zdjęć =]
http://i112.photobucket.com/albums/n162 ... ichael.jpg
Chyba wrzucę kilka tych Twoich w większym rozmiarze, bo na tych miniaturkach mało co widać Obrazek.
Poza tym, niektóre z tych zdjęć już chyba kiedyś wrzucałam na forum...dawno temu.

(żeby powiększyć zdjęcie do maksimum - kliknąć na nie podczas otwierania)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Dominika pisze:Slash:
I picked the director and organized the band. Gilby is in it, Tony Thompson
is on drums, Muzz Skillings is on bass, Dizzy's on keyboards and Michael
sings.
Coś się tu Slashowi pomyliło. W clipie GITM wystąpił Andreadis a nie Dizzy.
MJ
ObrazekObrazek

Dominika pisze:
SUNrise pisze: Nie widziałam jeszcze Brit z tą fryzurą. Pierwsze spojrzenie i pierwsze skojarzenie. Przypomina Robina!! Wygląda jak Robin w 2001/02.
I właśnie o to mi chodziło. O tym samym pomyślałam.
Choć jak wiadomo Robin jest jeden jedyny w swoim rodzaju i nikt nie wygląda jak on,
a już na pewno nie Britney :wariat:, tylko ta fryzura trochę... .
... wyłącznie fryzura. I mam nadzieję, że nikt nie pomyślał, iż mogłabym przypisywać Robinowi (poza ogoloną głową) jakiekolwiek inne podobieństwa do Brit. Obrazek.
Dobra. Kończmy już te porównania, bo one w gruncie rzeczy głupie są :].
Dominika pisze:
SUNrise pisze:Tak na marginesie nie wie ktoś, kiedy Closure wyjdzie na DVD?
a nie masz?:> =]
Mam na VHS sprzed 10 lat w konającym stanie.
el_loko pisze:Raczej nigdy... oficjalnie :D
Ale ostatnio wyciekło Closure w jakości DVD... Można znaleść na torrentach...
Ja nie pamiętam skąd mi się to wzięło, ale słyszałam (czytałam) gdzieś, nie wiem gdzie, i możliwe że to było już dość dawno temu jak Reznor mówił, że Closure wyjdzie na DVD. Ja ciągle mam nadzieję :wariat:, że to jednak kiedyś wyjdzie oficjalnie na DVD.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
ewa

No no fajne te zdjęcia MJ-ze Slashem. Na każdym zdjęciu obaj przybierają takie śmiechawe pozy :d

NEWSY
Mam parę minut czasu to wrzucę parę linków...

Taka (przynajmniej jak dla mnie) - ciekawostka
Czytałam sobie właśnie ultimate-guitar i wyczytałam, że Dave Kushner chodził do tej samej szkoły (Fairfax High School) co Slash.

Dave: "You know it's funny, Ive actually known Slash the longest. We went to Junior High and High School together and we were friends."

A tutaj - do posłuchania ponad godzinny wywiad z Mattem. Velveci nagrali covery utworów "Psycho Killer" z repertuaru Talking Heads oraz "Can't Get It Out Of My Head" Electric Light Orchestra. Matt powiedział, że kawałki są świetne i powstały podczas sesji do ich nowego albumu "Libertad". Nie wiadomo tylko czy znajdą się na płycie (ja myślę, że nie).
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa

Trochę starszych, trochę nowszych, ale wszystkie fajne :p

Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Slash - Newsy

Obrazek 1. Krótki wywiadzik ze Slashem w roli głównej dla szwedzkiej gazety. Nie mówi nic nowego o czym byśmy nie wiedzieli.
Ale posłuchać sobie można pod linkiem >aftonbladet

2. Slash wziął udział w pogrzebie Anny Nicole Smith.
Zdjęcie z pogrzebu (Slash i Perla)
Obrazek
A.N. Smith zmarła 8 lutego w swoim pokoju hotelowym na Florydzie.
Została pochowana 2 marca na cmentarzu Lakeview Memorial Park w Nassau na Bahamach.

Velvet Revolver - Newsy
12 marca w Nowym Jorku Slash i Scott z VR dokonają aktu wprowadzenia zespołu Van Halen do Rock And Roll Hall Of Fame.
Ponadto VR zagrają na tej uroczystości.
Ceremonia będzie transmitowana za pośrednictwem telewizji VH1 Classic.
Więcej na: >therockradio i >mtv.com

Inni obecni na imprezie to:
Keith Richards, Jay-Z i Eddie Vedder dołączyli do grona prezenterów, którzy pojawią się na gali wprowadzenia nowych członków do Rock And Roll Hall Of Fame.
Jay-Z zapowie wprowadzenie do Salonu Sławy Grandmaster Flasha oraz The Furious Five. Z kolei gitarzysta The Rolling Stones wygłosi laudację dla żeńskiego zespołu The Ronettes, zaś Eddie Vedder dla swoich przyjaciół z R.E.M.

Jak już wcześniej informowano, Slash i Scott Weiland wygłoszą mowę pochwalną na cześć Van Halen zaś Zach de la Rocha z Rage Against The Machine zapowie wprowadzenie do Rock And Roll Hall Of Fame Patti Smith.

onet

2. Potwierdzone koncerty VR
10 kwietnia - Santiago, Chile
12 kwietnia - Rio de Janeiro, Brazylia
15 kwietnia - Buenos Aires, Argentyna
18 kwietnia - Bogotá, Kolumbia

19 maja - Columbus, OH, USA

1 czerwca - Eifel, Niemcy
2 czerwca - Milan, Włochy
3 czerwca - Nürnberg, Niemcy
8 czerwca - Donington, Anglia
16 czerwca - Seinäjoki, Finlandia
17 czerwca - Biddinghuizen, Holandia
25 czerwca - Paris, Francja
26 czerwca - Zürich, Szwajcaria
29 czerwca - Dublin, Irelandia (jako support przed The Who)
>szczegóły

Ronnie Wood - Newsy
Obrazek 6 marca w londyńskiej Gallery 27 (przy Cork Street) otwarta zostanie wystawa prac gitarzysty grupy The Rolling Stones, Ronniego Wooda.
W galerii wystawionych zostanie 50 obrazów, namalowanych przez Ronniego, a wśród nich portret Slasha. Wcześniej obrazy te można było oglądać m.in. w Tokio, Nowym Jorku i Los Angeles - o tej ostatniej wystawie pisałam w newsach >na str.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Newsy

Axl Rose, GN'R - Newsy
8 lutego Gunsi (poza Tommym którego nie było z powodów osobistych) zagrali mini koncercik, w skład którego weszły dwie piosenki zagrane akustycznie KOHD i SCOM.

Do obejrzenia video http://www.youtube.com/watch?v=qjZ9D1fggDY - fragment KOHD Honoring Gianni and Donatella Versace.

Zdjęcia z występu Axla dnia 24 lutego w Los Angeles.
Axl razem z Chris'em Contogouris'em jammowali przed Oscarową nocą.
> Fotki dzięki Justine Ezarik.

>TALKING METAL EPISODE 131 - EATING WITH FRANK & BUMBLEFOOT
ObrazekObrazekObrazek
>talkingmetal

Obrazek Norah Jones o Axlu.
W marcowym numerze muzycznego magazynu Mojo można przeczytać wywiad z Norah Jones (piosenkarka/pianistka, zdobywczyni 8 statuetek Grammy)
Zapytana o swoje muzyczne fascynacje z przeszłości wyznała: "I was into Mötley Crüe and Guns N' Roses. I really loved Axl Rose."
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Slash

ewa pisze:Trochę starszych, trochę nowszych, ale wszystkie fajne :p
j.w. :)

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Slash

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

VR
ObrazekObrazekObrazekObrazekSlAsH
GNRObrazek

Slash na Woodstock 1994 // Rock and Roll Hall of Fame 1995 // New Jersey 9 paź. 1999 w/ Puff Daddy (the NetAid koncert)

Les Paul i Slash na 50th Anniversary of the Les Paul Standard Guitar w the Iridium Jazz Club 13 sierpnia 2001.
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ