Kilka pytań i uwag o MJ

O Michaelu rozmowy luźne.
Awatar użytkownika
Spearmint

Kilka pytań i uwag o MJ

Post autor: Spearmint »

Witam! Ponieważ jestem nowa ,chciałabym się o coś zapytać i coś skomentować

Pytania:
1)Czy występ Michaela "billie Jean" w MOtown 25 był pierwszym pokazem Moonwalka w jego karierze?

2)Czy to MJ napisał "say say say" (mam na myśli muzykę i słowa)?

3)Czy podoba Wam się jego humor? Bo mnie szczególnie zaciekawił koncert Jamesa Browna ,na którym obecni byli także MJ i Prince. JB zaprosił Michaela na scenę ,gdzie dał mini show improwizowany i następnie poprosił Jamesa ,żeby dołaczył do nich także Prince. Tej nocy Prince był jakby to powiedzieć:"Lekko wstawiony" i Mj o tym wiedział. Prince próbował śpiewać(marnie mu to wyszło)
oraz grać na gitarze i w końcu zdesperowany rozerwał koszulę :wariat: .
MJ znalazł świetny sposób by przy okazji poniżyć konkurenta:) Oto link :http://www.youtube.com/watch?v=t16tJUGPy5I

4) Ile Michael ma dokładnie sztuk rodzeństwa?

Uwagi:

5) Oglądałam wczoraj pełną wersję "smooth Criminal" i ciekawi mnie to ,że tekst mówi o czym innym a video jest o czym innym. Np:tekst: imię Annie a video: imię Katie. A poza tym podobna sytuacja jest w Billie Jean,gdzie tekst mówi o miłości(ogólnie)
a teledysk jest o kosmicie glupija

6) Trochę nie rozumiem ekscentryczności MJ'a i jego zamiłowań do potworów :-o
No, to tyle ! Czekam na odpowiedzi,bo jestem ciekawa waszych opinii POzdrawiam wszystkich :happy:
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

1) Tak
2) nie wiem doklanie, ale coś kojaze ze MJ mial w tym mniejszy wklad niż McCartney (?)
3) Czy ja wiem... to było wścibskie, a MJ raczj taki nie jest, bo...
Bo jest najlepszy i nie potrzebuje nikogo poniżac...
4) wszystkich Jacksonów juniorów jest 9.
Michal urodził się jako 7. :)
5) w ogóle Cie nie zrozumiaam, jaka Katie??
6) To nie wiem czy ktokolwiek odpowie, jak nie sam MJ najlepiej, ale on lubi takie potwory, bo... bo lubi dzieci, sam jest troche jak duże dziecko... może dlatego??
Pozdrawiam
Anitka
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
Awatar użytkownika
BillieJean

Post autor: BillieJean »

Anitka pisze:ale on lubi takie potwory, bo... bo lubi dzieci
ROTF :smiech:

Jest na forum taki temat Annie ze smooth crimminal znajdź go w wyszukiwarce i tam dostaniesz odpowiedź na pytanie nr 5
Obrazek
Awatar użytkownika
Spearmint

Dzięki wam! Hmm ,nic dziwnego ,że MIchael jest taki orginalny ,bo co jak co to urodził się jako siódmy:)
[quote]w ogóle Cie nie zrozumiaam, jaka Katie??
ChodZi mi o dziewczynkę z pełnej wersji SC, która jest główną (obok M) bohaterką klipu.

A poza tym chciałabym dodać jeszcze jeden komentarz:
mam na myśli stosunek społeczeństwo a Michael.
Konkretny przykład: na w-f oglądaliśmy pełną wersję "Bad". Facetka przedtem pokazała nam 'próbkę' MIchaela robiąc "ihii",fałszując,głównie ośmieszając Go i zapodając dzieciakom wyobrażenie MJ jako kompletnego wariata. :rocky:
Nie rozumiem takich ludzi!
Może mu zazdroszczą sukcesu?Albo stosują "prejudice"(osąd przed poznaniem). Michael jest wspaniałym człowiekiem i podziwiam go i akceptuję. :mj:
Pozdrawiam i dziękuję
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
Iza_

Post autor: Iza_ »

Jeszcze dodam od siebie odnoście teledysku Billy Jean. Ten teledysk nie jest o kosmicie tylko o ścigających Michaela paparazzi ;-)
Awatar użytkownika
Spearmint

Jeszcze dodam od siebie odnoście teledysku Billy Jean. Ten teledysk nie jest o kosmicie tylko o ścigających Michaela paparazzi

Hmm... No w sumie też,ale musiał być też jakiś motyw kosmitowy chyba skoro znikał i w ogóle:)

Pozdrawiam
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
Iza_

Post autor: Iza_ »

Wykasowane.
ODPOWIEDZ