Lubię równierz książki historyczne np. ,,Aleksander Wielki".
Jestem oryginalna?

DOKŁADNIEMroczuś pisze:Ja pierwszy raz przeczytałam książkę z zafascynowaniem jakieś dwa lata temu ...
Zastanawiacie się jaka książka to musiała być ???
Otóż : HARRY POTTER![]()
Przeczytałam wszystkie części i uważam, że książka jest wspaniała !
Można znaleźdz się na prawdę w innym świecie i na momęt zapomnieć o szarej rzeczywistości ...
Mnie bardziej zainteresowała jego ostatnia powieść,Pank pisze:Jesteś kolejną osobą, która zachwyca się tą książką! :) Chyba w końcu sięgnę po nią, jak tylko przeczytam resztą zaplanowych...thewiz pisze:Calkiem niedawno natknelam sie na Imie rozy Umberto Eco. Zawsze chcialam przeczytac ta pozycje,ale nigdy nie mialam okazji.
to jest właśnie mój następny cel :) a później "Upadek Człowieka Na Dworcu Centralnym". Możesz w przybliżeniu napisać o czym są te tezy? tak żebym sie zorientował mniej więcej w temacie ;)Stanisław Leon Kazberuk pisze:Ja lubię jego "Tezy o głupocie, piciu i umieraniu". To dopiero książka!
Otóż, nie jest to dla mnie jakaś fenomenalna ksiażka [choć fakt nominacji do Nagrody Nike mówi sam za siebie], ale jest... mocna. Taka do przeczytania raz, dla świadomości.majkelzawszespoko pisze: to jest właśnie mój następny cel :) a później "Upadek Człowieka Na Dworcu Centralnym". Możesz w przybliżeniu napisać o czym są te tezy? tak żebym sie zorientował mniej więcej w temacie ;)
Jak ja kocham taką tematykę,już parę książek na ten temat przeczytałem:Kaśka pisze:Ostatnio przeczytałam książkę Krystyny Żywulskiej:
,,Przeżyłam Oświęcim''. Wstrząsająca powieść... dramatyczne wspomnienia kobiety, której udało się przetrwać obóz... Polecam tę książkę dla osób bardzo dojrzałych emocjonalnie.