SLASH* Guns N' Roses *Velvet Revolver

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Dominika

VR

Post autor: Dominika »

Velvet Revolver - Newsy
Newsy ze studia w formie wizualnej (zdjęcia zrobione w studio nagraniowym
chyba 3 grudnia). Przynajmniej w przypadku VR mamy jakiś dowód, że pracują
w studio nad płytą, nie to co w przypadku nGnR...

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Re: VR

Post autor: SUNrise »

Dominika pisze:]Velvet Revolver - Newsy
Newsy ze studia w formie wizualnej (zdjęcia zrobione w studio nagraniowym
chyba 3 grudnia).
http://img98.imageshack.us/img98/40/1506272687lvi3.jpg
Slash to chyba prosto z joggingu do tego studia przyszedł Obrazek, adidasy, spodnie od dresu.
A serio, to uwielbiam takie ich zdjęcia zza kulis, kiedy wszyscy ubrani są po domowemu w klapki (jak Matt), w dresy (jak Slash)...

btw jeszcze jedno zdjęcie z chicagowskiej sesji Robina z fankami
Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Re: VR

Scott Weiland - Newsy
Scott - wokalista Velvet Revolver - założył wytwórnię płytową o nazwie Softdrive Records.
http://www.myspace.com/softdrive
Pierwszym zespołem, który podpisał kontrakt z firmą Softdrive Records jest The Actual. Zespół pochodzi z Los Angeles a jego debiutancki album "In Stitches" ukaże się w przyszłym roku. Drugim wykonawcą, z którym Weiland zawarł umowę jest wokalista country, Tommy Joe Wilson.

Z logo wytwórni ukaże się również nowy solowy longplay byłego lidera Stone Temple Pilots. W studiu wspomaga go Pharrell Williams. Nagrania trafią na następcę krążka "12 Bar Blues" z marca 1998 roku. Wydawnictwo powinno ujrzeć światło dzienne pod koniec 2007 roku lub na początku 2008.

Tymczasem formacja Velvet Revolver kończy pracę nad drugim albumem. Panowie pracują pod okiem Brendana O'Briena z nadzieją na wiosenną premierę.

Więcej na yahoo finance
ObrazekObrazek
scom

Post autor: scom »

Leżę wczoraj wygodnie w łóżku, od niechcenia włączam telewizję, wskakuje MTV Polska, a tam... Slash. Na imprezce z okazji premiery Jackassa, chyba w 2003 roku.

Najpierw z całej siły przytulił się do niego prowadzący, a zdezorientowany Slash spojrzał na niego z przerażeniem i zapytał: "Wszystko okej? Już możesz mnie puścić". :-)

Potem zapytano go o wrażenia z pokazu, ten odpowiedział, że grał w kapelach, jeździł na BMX-ie i dobrze wie, co można wyprawiać z kumplami z nudów.

Jak miło. :happy:
soniag.eblog.pl
Awatar użytkownika
Dominika

Ron Thal - Newsy

List od Rona (bbf) do Laurenta

Here's the email I received from my friend Bumblefoot, asking me to pass it along to you! This letter comes after an italian site wanna go on strike if Chinese Democracy isn't release before 2007! Here's the letter

Ron here - this is not a statement on behalf of GnR, just speaking for myself, me to you.

For whatever it's worth, I love you guys and appreciate all the support you guys have given the band. I haven't been in the band very long, but long enough to experience how great it is to have fans that care as much as you. Maybe it's too-little-too-late to let you know that, but that's how I feel, and it hasn't changed.

From what I've seen, if ya give out info before it's 100% confirmed, and things don't happen as planned, it leads to people feeling betrayed, so info should only come at the final moment when all the piece are in place. That's not a GnR thing, it's everything, every business or band or anything else. If you're looking for daily or weekly updates on things that are in the works, it'll become a big mess for everyone.

Meanwhile, we're touring :) It's been fucking great :) Since my first show with Guns in May, we've played nearly 70 shows, in 20 countries (if I counted right, at 3am after being up 30 hours... lol) The way I see it, for two-and-a-half hours each of those nights, it's our time to connect with each other - we get to say *fuck it* to everything else in life and enjoy ourselves - that's what it's about. It's not about business or setlists or critics or anything else - it's about saying FUCK IT and gettin' high off it from beginning to end and a long time after. Hope y'all have been enjoying it to the fullest. :) Life's too damn short to be upset about what you don't have - enjoy what you do have.

Not trying to change anything by writing ya, not answering the questions you want answered, just letting ya know that your support hasn't gone unnoticed, and I just wanna say *thank you* to the moderators and members of your forum. For the years you've devoted to the band, and hopefully years to come...

Thank you :)

Ron

- - - - - - -

BTW no cóż, nadziei na płytę CHD w tym roku już nie ma.
Obrazek

Post autor: ville »

Hmhmhm, list zapewne bardzo ciekawy, ale nic z niego nie rozumiem, bo mój angielski kuleje, oj, kuleje. Ale w wolnej chwili przeczytam go i spróbuję go zrozumieć (bo aż taka głupia chyba nie jestem... A może jestem? :wariat: )

Właśnie wróciłam z Krakowa, jestem śpiąca i zmęczona. W końcu 170 kilometrów w jedną stronę robi swoje :P No i to, że podróżowałam w dzień - uwielbiam jeździć w nocy. Mogłabym wtedy objechać caaaaałą Europę =]

Ach, Kraków jest śliczny, bardzo mi się podoba. Szczególnie kamieniczki w okolicach centrum. Po przyjeździe do mojego miasteczka, byłam przerażona kontrastem - w Krakowie stałam w korkach na każdych światłach, a u siebie miałam jeden samochód przed sobą tylko, zanim dojechałam do domu.

I załamało mnie to trochę, że nie będę mogła wcisnąć się na wakacje/ferie do Krakowa, bo nie znam tam nikogo. Żadnych znajomych, rodziny. Mam jakichś kuzynów praktycznie w każdym większym mieście Polski, tylko w Krakowie nie, który mi się tak podoba. Ironia losu.

A teraz prośba do SUNrise. Być może zaczniesz na mnie najeżdżać (co jest prawdopodobne, jeśli odziedziczyłaś charakter po tatusiu), ale kto nie ryzykuje, ten nie ma. Chyba każdy się skapnął, jaką masz wiedzę o Gunsach (ach, podlizuję się... E, nie, co ja gadam. Ja mówię szczerą prawdę przecież). Historię zespołu skończyłaś opisywać już - może zaczniesz produkować się w kategorii ciekawostki? Ostatnio na forum Nightraina natknęłam się na informację, że Izzy na pokładzie samolotu oddawał potrzeby do popielniczki (hahaha) - czy to prawda? Zaznajamiam się dopiero z Gunsami (w końcu słucham ich dopiero od pół roku) i nie znam wszystkich faktów z ich życia itp.
Być może powiesz mi, żebym sobie sama poszukała - możesz tak powiedzieć, ale ja jednak proszę Cię o przemyślenie mojej propozycji. :)

Po kilkunastu minutach...
Co do listu: już wiem, co oznacza, bo na stronę Gunsów wstawiono tłumaczenie.
Awatar użytkownika
SUNrise

Dominika pisze:BTW no cóż, nadziei na płytę CHD w tym roku już nie ma.
No trudno ech:/
Ale na pocieszenie Mariko wczoraj napisała mi w mailu, że moje urodzinowo-świąteczne prezenty dla Robina szczęśliwie do niej dotarły (w tym mikołajki z brodą, broda się jeszcze trzyma, lol - jednego z tych Mikołajków pokazywałam kiedyś tu na forum) i już za tydzień przekaże osobiście te rzeczy Robinowi. I'm so happy!

Hym, już sama myśl o tym, że Robin dostanie te rzeczy (ode mnie i od innych fanów), znaczy dla mnie więcej niż ta płyta.

Co do płyty. ChD nie wyjdzie w tym roku to pewne. Potwierdza się to o czym ktoś z tych dobrze obeznanych kiedyś mi wspomniał, że celem Axla jest wydanie płyty w 20 rocznicę AFD, to będzie też pewnie częścią kampanii reklamowej (nie jest to oficjalna informacja, ale sądzę, że prawdziwa).
Ta płyta nie wyjdzie z dnia na dzień, po cichu, bez żadnej promocji, bez singla, bez niczego... jeśli ktoś tak myślał i wciąż myśli, że dostaniemy ChD od Axla na gwiazdkę pod choinkę, to jest albo głupi albo naiwny, no idea. (Nie chcę obrażać nikogo of course).
ville pisze:może zaczniesz produkować się w kategorii ciekawostki?
a nie produkuję się? Na tym forum są same ciekawostki Obrazek
A na serio to pytaj(cie) o co chcecie, najwyżej nie odpowiem, bo przecież są miliony spraw, na które nie znam odpowiedzi np. jaki kolor skarpetek założył dziś Izzy Obrazek.
Ostatnio na forum Nightraina natknęłam się na informację, że Izzy na pokładzie samolotu oddawał potrzeby do popielniczki (hahaha) - czy to prawda?
Tak, to prawda.
Izzy został aresztowany w 1989 roku na lotnisku w LA za oddawanie moczu i palenie papierosów podczas lotu samolotem. Był pijany, kiedy dopuszczał się tych czynów (a toaleta była akurat zajęta). Leciał wtedy do Los Angeles (do studia) by pracować nad płytami UYI.

Niżej wypowiedź Izzy'ego we własnej osobie, na ten temat:
"(...)I was on this plane going to LA to work on the never-ending albums. And I was drunk in the middle of this bunch of senior citizen types. I was smoking, and the stewardess came over. I told her to fuck herself. I was drinking so much I had to take a piss. The people in the bathroom; Man, it seemed like I waited an hour. So I pissed in the trashcan instead. And one stewardess saw me, right? Next thing I know we've landed, I'm walking out and I see ten policemen, and the other passengers are pointing at me, shouting 'He's the guy!' And I remember thinking 'Uh-oh! I think I fucked up again'."
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

GN'R - Newsy

GN'R - Newsy
Magazyn Blender opublikował ranking 25 najlepszych piosenek o Los Angeles.
Na 1 miejscu znalazł się utwór Welcome To The Jungle Guns N' Roses.

WTTJ - video clip

1. Guns N' Roses - "Welcome to the Jungle" (1987)
2. N.W.A. - "Straight Outta Compton" (1989)
3. The Eagles - "New Kid In Town" (1976)
4. Tom Petty - "Free Fallin'" (1989)
5. Hole - "Malibu" (1998)
6. 2Pac - "California Love" (1996)
7. War - "Low Rider" (1975)
8. Albert Hammond - "It Never Rains In Southern California" (1973)
9. Mötley Crüe - "Girls Girls Girls" (1987)
10. Fleetwood Mac - "Gold Dust Woman" (1977)
11. David Bowie - "Cracked Actor" (1973)
12. Sheryl Crow - "All I Wanna Do" (1993)
13. Joni Mitchell - "Free Man In Paris" (1975)
14. Bob Seger And The Silver Bullet Band - "Hollywood Nights" (1978)
15. Art Brut - "Moving to L.A." (2005)
16. Jane's Addiction - "Jane Says" (1988)
17. The Go-Go's - "This Town" (1981)
18. Public Enemy - "Burn Hollywood Burn" (1990)
19. Rufus Wainwright - "California" (2001)
20. The Miracles - "Ain't Nobody Straight in L.A." (1975)
21. The Clash - "The Right People" (1979)
22. Soul Coughing - "Screenwriter's Blues" (1994)
23. Phantom Planet - "California" (2002)
24. X - "Los Angeles" (1980)
25. Red Hot Chili Peppers - "Under The Bridge" (1991)

Źródło+więcej info. na blender.com
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Dominika

Obrazek Nie mogę
odnaleźć galerii na cgm ze zdjęciami z koncertu gunsów w Warszawie, a
pilnie potrzebuję (na jutro =P) takiego zdjęcia z Axlem i Robinem, które pamiętam, że
chyba właśnie tam było - takie duże i dobrej jakości. Z góry gracias za pomoc!

Przy okazji, a nawet przede wszystkim
GN'R - Newsy
Wczorajszy koncert Guns n Roses w Fresno (California) został odwołany z przyczyn jak dotąd nieznanych.
gunsnroses.com
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Dominika pisze:Nie mogę
odnaleźć galerii na cgm ze zdjęciami z koncertu gunsów w Warszawie, a
pilnie potrzebuję (na jutro =P) takiego zdjęcia z Axlem i Robinem, które pamiętam, że
chyba właśnie tam było - takie duże i dobrej jakości. Z góry gracias za pomoc!
lol, ja też nie mogę znaleźć. Ale pamiętam, że wrzucałam kiedyś trochę zdjęć na myspace http://www.myspace.com/103613019 niektóre były właśnie z cgm. Zobacz pod link zdjęcia z koncertu w Warszawie - może jest tam to co Ci trzeba. btw. a po co Ci to zdjęcie tak nagle? :>
GN'R - Newsy
Wczorajszy koncert Guns n Roses w Fresno (California) został odwołany z przyczyn jak dotąd nieznanych.
gunsnroses.com
Myślałam, że to tylko ja jestem taka zagubiona w czasoprzestrzeni. Popełniłaś dokładnie ten sam błąd co ja dziś rano, jak pisałam na dwóch innych forach GNR, o tym, że koncert został anulowany. Napisałam, że koncert w Fresno miał się odbyć wczoraj, a przecież ten koncert miał się odbyć 13 grudnia, a 13 jest dopiero dziś. Czyli koncert miał się odbyć dziś wieczorem. Ale to zakręcone.
http://robinfinck.com/gnr_schedule.php
ObrazekObrazek
el_loko

Post autor: el_loko »

http://www.aftonbladet.se/vss/goteborg/ ... 25,00.html

"Sweden's biggest newspaper, Aftonbladet, recently held a gingerbread contest where people could send in their contribution in any form or shape. One of GnrDaily's webmasters made a copy of a classic Axl Rose pose.

Today the winner was announced. Unfortunately Axl didn't win, but he was published and mentioned as one of the top five in the contest! "
Awatar użytkownika
SUNrise

el_loko pisze:http://www.aftonbladet.se/vss/goteborg/ ... 25,00.html
"Sweden's biggest newspaper, Aftonbladet, recently held a gingerbread contest where people could send in their contribution in any form or shape. One of GnrDaily's webmasters made a copy of a classic Axl Rose pose.

Today the winner was announced. Unfortunately Axl didn't win, but he was published and mentioned as one of the top five in the contest! "
To chyba to
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
el_loko

Post autor: el_loko »

Tak to to:)

A przy okazji jedno pytanko:
Czy Axl, lub ktoś z GNR, mówił cokolwiek na temat Shannon Hoon po jego śmierci?

Zastanwia mnie to troche, bo niby Axl i Shannon to byli przyjaciele, a nigdzie żadnej informacji na ten temat nie znalazłem...
Awatar użytkownika
Dominika

SUNrise pisze:Ale pamiętam, że wrzucałam kiedyś trochę zdjęć na myspace http://www.myspace.com/103613019 niektóre były właśnie z cgm. Zobacz pod link zdjęcia z koncertu w Warszawie - może jest tam to co Ci trzeba.
Suuuper dzięki :calus: ! Chodziło mi właśnie to zdjęcie
Obrazek
btw. a po co Ci to zdjęcie tak nagle? :>
Na autograf

Wyślę tamto, ale każde z tych zdjęć jest świetne
ObrazekObrazekObrazekObrazek

___________________=]
Ja też mam pytanie. Temat z ciekawostkami zacznie się rozwijać =]
Jeszcze nigdy o tym nie mówiłam. Dawno
temu (kilka lat temu) czytałam w jakiejś gazecie dla gospodyń domowych
typu "Viva" =D o domach... raczej willach sławnych ludzi. I przypomniałam
sobie, że była między innymi mowa o posesjach Romana Polańskiego i daję
sobie głowę uciąć, że było tam (w związku z jego domem) zdjęcie Slasha (bo
jak można sobie Slasha nie zapamiętać, rzuca się w oczy, choć wtedy byłam
jeszcze daleka od interesowania się nim). Co Slash miał wspólnego z domem
Polańskiego, o ile w ogóle miał? =/
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Dominika pisze:Suuuper dzięki :calus: !
no problem
Dominika pisze:
SUNrise pisze:btw. a po co Ci to zdjęcie tak nagle? :>
Na autograf Obrazek
Ah no faktycznie. Ja ostatnio działam na zwolnionych obrotach, nie zwracaj więc uwagi.
Hm... - tak po chwili zastanowienia - a nie lepsze by było zdjęcie z samym Finckiem? Ona jest umówiona na rendez-vous jedynie z Robinem, więc autograf będziesz mieć od Robina. A z Axlem to już nie jest tak łatwo. Nawet jak jest jakaś tam impreza po koncercie i Axl jest na niej z zespołem, to fani nie mogą do niego podejść, a poproszenie go o zdjęcie albo autograf to już w ogóle nie wypada. Beznadziejna sprawa, to nie to co początek trasy Europejskiej kiedy Axl był dla fanów dość łatwo dostępny, jak ktoś się postarał to dostał czego chciał. Teraz się dużo zmieniło.
Temat z ciekawostkami zacznie się rozwijać =]
Obrazek
Dawno
temu (kilka lat temu) czytałam w jakiejś gazecie dla gospodyń domowych
typu "Viva" =D o domach... raczej willach sławnych ludzi. I przypomniałam
sobie, że była między innymi mowa o posesjach Romana Polańskiego i daję
sobie głowę uciąć, że było tam (w związku z jego domem) zdjęcie Slasha (bo
jak można sobie Slasha nie zapamiętać, rzuca się w oczy, choć wtedy byłam
jeszcze daleka od interesowania się nim). Co Slash miał wspólnego z domem
Polańskiego, o ile w ogóle miał? =/
To bardzo proste. Slash w 1998 roku kupił sobie dom w Beverly Hills, który wcześniej należał m.in. do Romana Polańskiego.
Chyba zacznę kupować prasę dla gospodyń domowych skoro tam o Slashu piszą Obrazek.
el_loko pisze:Czy Axl, lub ktoś z GNR, mówił cokolwiek na temat Shannon Hoon po jego śmierci?
Shannon zmarł w październiku 1995 (o ile dobrze pamiętam). Lata 1995-1999 to czas kiedy Axl w ogóle się publicznie ani nie pokazywał ani nie wypowiadał. (Oczywiście pomijając jego słynne aresztowanie 10 lutego 1998 na lotnisku i krótki wywiad dla MTV w grudniu tego samego roku). Nie znaczy to, że zapadł się wtedy pod ziemię i nic nie robił, bo... był przecież widywany niejednokrotnie w różnych miejscach,... pamiętam to dobrze, bo jak nadeszła w '96 roku wiadomość, że ktoś spotkał Axla w sklepie jak kupował sobie spodnie na słynnej Aleji Melrose (to tam gdzie Slash kupił w 1987 roku swój pierwszy w życiu cylinder) - więc w tamtych czasach każde info. odnośnie tego, że gdzieś widziano Axla było świętem. Albo np. w tym samym roku Axl był na after party po koncercie zespołu Red Hot Chili Peppers, też wtedy było o tym głośno. Poza tym on naprawdę w latach 94-98 bawił się z muzyką, siedział co dzień w studio i eksperymentował z elektroniką, z rapem i wszelkimi dość nietypowymi jak na GN'R sprawami, tylko, że z tych jego eksperymentów nic nie wynikło. Tommy Stinson miał na to chyba dość spory wpływ, bo jak doszedł do zespołu, to powiedział Axlowi coś w sensie, że on w zespole techno grał nie będzie i Axl zszedł na ziemię i z powrotem odmienił swoje zainteresowania muzyczne z techno i rapu na brzmienia bardziej rockowe. O ile dobrze pamiętam to było to w studio The Complex jeszcze Sorum i Duff zanim odeszli z zespołu w tym studio bywali, a Axl w nim po nocach eksperymentował, nagrywał (tylko sobie wiadome rzeczy), a później Mike Clink przeniósł go i nowopowstały zespół do studia w San Fernando Valley, nawet istnieje zdjęcie Fincka zrobione w tym studio). Ale boższ o czym ja piszę Obrazek, jak zwykle zbaczam z tematu, sorry.
Powracając do meritum - w latach 1999-2006 Axl też tych wywiadów wiele nie udzielił, a w tych których udzielił, raczej nie pytano go o Shanonn'a.

Jeśli chodzi o pozostałych Gunsów, to nie gwarantuję, po prostu zupełnie sobie nie przypominam żebym po roku '95 czytała albo słyszała z ich ust coś o Shannonie. Taki Slash czy Duff udzielili przez ten czas tysiące najróżniejszych wywiadów dla prasy, radia, trudno to wszystko spamiętać. Być może któryś gdzieś coś o śmierci Shannona wspomniał, ale ja tego naprawdę nie pamiętam.
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ