SLASH* Guns N' Roses *Velvet Revolver

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Dominika

Post autor: Dominika »

SUNrise pisze:
ewa pisze:a w przerwach będziemy spożywać oscypki :]
Ptfu tylko nie oscypki.
S. nie lubisz oscypków? Ja uwielbiam.
są tam dwie fotki z jego urodzin, w tym jedna której jeszcze nie widzieliśmy pt. "LOVE"
I na tym zdjęciu doskonale widać, że ten
osobnik, o którym kiedyś debaty prowadziłyśmy "czy to Tommy czy nie
Tommy", na tym zdjęciu zatytułowanym "Love" doskonale widać, że ta
tajemnicza postać z tamtego zdjęcia to Tommy =]
Robin będzie dbał o jego brodę jak o swoją własną
Teraz się narażę =], ale uważam, że powinien ją zgolić, bo go postarza (mam na myśli
brodę Robina). Ma ładną i wciąż młodą twarz, a broda dodaje mu 10 lat więcej.
SUNrise pisze:
ewa pisze:A Axl nic na Mikołaja od nas nie dostanie?
Axl to może dostać najwyżej kopa w tyłek.
Takiego motywującego do działania. Oj przydałoby mu się. Mniej
imprezowania, więcej pożytecznego działania.
Mówiłam kiedyś, że jak Michael Jackson zabiera się za nagrywanie
albumu, singla czy czegoś, to mu to wieki zajmuje i co drugi jego projekt
nie jest w stanie doczekać się realizacji.
No to wpadłam z deszczu pod rynnę. Sobie znalazłam "idola", co
wszelkie 'rekordy' MJa pod powyższym względem pobił kilkakrotnie.
ewa pisze:
SUNrise pisze:Zostaniecie na cały weekend?
Ja nie wiem jak Dominika. Ale ja w niedzielę rano muszę wracać.
Dominika też będzie w niedzielę wracać =]. Ale mamy do dyspozycji całą sobotę i
całą noc z soboty na niedzielę =D
ewa pisze:Powiem Wam dopiero jak go będziemy chrzcić.
Ja chcę być ciocią chrzestną =]
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

Dominika pisze:No to można powiedzieć, że mamy piękną kolekcję Robina =]
Absolutnie piękna kolekcja Obrazek
Dominika pisze:
SUNrise pisze:
Ptfu tylko nie oscypki.
Ja jak czuję już sam zapach oscypka to wszystko z żołądka podchodzi mi do gardła.
na tym zdjęciu zatytułowanym "Love" doskonale widać, że ta
tajemnicza postać z tamtego zdjęcia to Tommy =]
Racja. Teraz też mogę już na 100% powiedzieć, że to Tommy
Dominika pisze:Ma ładną i wciąż młodą twarz, a broda dodaje mu 10 lat więcej.
Przepowiednie na rok 2007 mówią, że Robin zgoli brodę.
Dominika pisze:Mówiłam kiedyś, że jak Michael Jackson zabiera się za nagrywanie
albumu, singla czy czegoś, to mu to wieki zajmuje i co drugi jego projekt
nie jest w stanie doczekać się realizacji.
No to wpadłam z deszczu pod rynnę. Sobie znalazłam "idola", co
wszelkie 'rekordy' MJa pod powyższym względem pobił kilkakrotnie.
LoL. Oj pobił, pobił. MJ w ciągu ostatnich 13 lat wydał 3 albumy, nakręcił wiele genialnych videoclipów etc.
Axl przez ostatnie 13 lat poza jednym singlem, o którym poza fanami GNR nikt nie wie i nie pamięta, nie nagrał nic. On bez dobrego zaplecza muzyków: którzy piszą i nagrywają muzykę, sam nie jest w stanie zrobić NIC.
ChD mogła z powodzeniem ukazać się w 1999/2000 roku. Mieli wtedy nagraną całą płytę. To, że ta płyta się do dziś nie ukazała, nie jest winą żadnego z muzyków: to nie wina Fincka, Fortusa, Stinsona...(bo oni do pracy i nagrywania materiału na album byli zawsze o każdej porze dnia i nocy chętni), to w dużej mierze wyłącznie wina Axla. Jedynego pana i władcy zespołu GN'R, który zamiast spędzać czas w studio, zdecydowanie woli go spędzać z panienkami na imprezach.
Na płycie ChD AD (daj Boże) 2006 będą w większości (o ile nie wyłącznie) piosenki, które napisali i nagrali w latach 1997/1999, tylko że zremasterowane, nagrane na nowo podczas sesji koniec roku 2005/ rok 2006.
Dominika pisze:
w takim razie ja chcę być ojcem chrzestnym Obrazek.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
ewa

Post autor: ewa »

Nowa fotka Robina (S. wiem, że już ją widziałaś ;).
Robinus Finckus - szlachcic
Obrazek

Tommy jak to Tommy
Obrazek

Są jakieś zdjęcia z ostatnich koncertów?
SUNrise pisze:
Dominika pisze:
w takim razie ja chcę być ojcem chrzestnym Obrazek.
Zatem wszystko już do ceremonii gotowe :] aha będziemy go chrzcić przy akompaniamencie Godfather'a w wykonaniu Slasha.....z taśmy niestety, bo Slash powiedział, że bardzo mu ale to bardzo przykro, ale nie zdąży do mnie na sobotę rano dolecieć, żeby móc wykonać osobiście.
Dominika pisze:
SUNrise pisze:
Ptfu tylko nie oscypki. Ale możemy pójść do chaty zbójeckiej na jakieś góralskie kotlety, lol.
Ustalamy jadłospis:
Ja i Dominika jemy oscypki
SUNrise i mój piesek jedzą kotlety :D.
Na płycie ChD AD (daj Boże) 2006 będą w większości (o ile nie wyłącznie) piosenki, które napisali i nagrali w latach 1997/1999, tylko że zremasterowane, nagrane na nowo podczas sesji koniec roku 2005/ rok 2006.
Bucketheada na płycie nie będzie jak się domyślam. Zresztą co ja się martwię o Bucket., głębsze pytanie brzmi...czy ja kiedykolwiek tę płytę usłyszę cokolwiek na niej będzie. Ale myślę, że płyta będzie wspaniała,...myślę tak, bo wierzę w talent tych chłopców.
Poza tym myślę, że tak długo ją nagrywają, poprawiają, ...hehe tak jak mówiłas SUNrise gdyby wydanie tej płyty zależało od Fincka czy Stinsona to wydaliby ją już w 1999 roku. Ale tutaj ostatnie słowo ma Axl, który wie, że cały świat go z zawartości tej płyty rozliczy, i myślę, że boi się ją wydać. Nawet jeśli o tym głosno nie mówi, to doskonale zdaje sobie sprawę, że od tej płyty w pewnym sensie będą zależeć jego dalsze losy. Albo krytycy i media go zniszczą, i całą jego legendę jako wielkiego Axla Rose, albo będzie dobrze. Chyba boi się tej pierwszej opcji. Jeśli krytycy i świat uzna tę płytę za mizerną, to obawiam się, że to będzie już ostatnia płyta w historii GN'R. Axl nie będzie miał ochoty nagrywać już czegokolwiek. Biorąc pod uwage to jak wiele nagranie takiej płyty go kosztuje (nie mówię o kasie). Wszyscy wiedza, że praca w studio to nie jest to co Axl lubi najbardziej. On chyba tysiąckrotnie bardziej woli koncertować niż spędzać czas w studio i nagrywać płyty. Więc ChD to jest prawdopodobnie jego ostatnia męczarnia. Chyba że nastąpi reunion :/, który jak wiemy nie nastąpi.

Wiecie jak takie zasychające błoto na skórze szczypie i w ogóle jakie to nieprzyjemne uczucie.
Robin to chyba ten koncert na Woodstocku pamięta do dziś.
Obrazek

ok. dominika&SUNrise see-you-tomorrow.
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

ewa pisze:Nowa fotka Robina (S. wiem, że już ją widziałaś ;).
Robinus Finckus - szlachcic
http://img54.imageshack.us/img54/8923/14wm5.jpg
Skąd wiesz, że ją widziałam?,lol. Panna m.b. zrobiła mu to zdjęcie. Hmmm... muszę przyznać, że naprawdę piękne zdjęcie zrobiła..., Robuś wygląda jak aniołek ....szlachcic - no niech Ci będzie. O Jezu Obrazek.
Tommy jak to Tommy
Obrazek
Dominika, where are you?
Są jakieś zdjęcia z ostatnich koncertów?
Sprawdź na newgnr.
A tak a propos zdjęć. Właśnie oglądałam przed chwilą fotki Katriny (wiesz, tej ze Szwajcarii) która była razem z Jarmo na tournee Gunsów USA-Kanada. Już oboje trzy dni temu wrócili. Ja czekam na wielkie sprawozdanie Jarmo, które obiecał, że napisze w swoim diary tzn. na blogu jak wypocznie.
W sumie nie ma tam wiele zdjęć z koncertów, raczej takie krajobrazowe plus z imprez. Może nie będzie mieć nic przeciwko jak dam do nich link >fotki<
Zatem wszystko już do ceremonii gotowe :] aha będziemy go chrzcić przy akompaniamencie Godfather'a w wykonaniu Slasha.....z taśmy niestety, bo Slash powiedział, że bardzo mu ale to bardzo przykro, ale nie zdąży do mnie na sobotę rano dolecieć, żeby móc wykonać osobiście.
Ech, to wielka szkoda, bo Slash byłby wspaniałym mistrzem ceremonii, coś na wzór The Underground Comedy Movie.

Tak czy inaczej, to może powczuwamy się już w atmosferę...
>Slash playin solo and Godfather Theme< - świetna scena jak Axl do niego podchodzi
Ustalamy jadłospis:
Ja i Dominika jemy oscypki
SUNrise i mój piesek jedzą kotlety :D.
LOL
czy ja kiedykolwiek tę płytę usłyszę cokolwiek na niej będzie.
Płyta wyjdzie. Ale nie pytajcie mnie "KIEDY". LOL. Ja pytałam 3 tygodnie temu Jarmo o to, czy wie kiedy wyjdzie CHD. Odpowiedział, że "nie zna daty".
Więc nie męczę go już więcej tego typu pytaniami. Nie wiem czy on zna datę czy nie zna. Ale wiem, że nawet jeśli wie coś na ten temat, to nie może o tym mówić. Zapewne Merck kazał mu zaprzeczać jeśli ktoś go zapyta... On jest niezwykle lojalny względem tego zespołu, poświęcił Gunsom tak wiele w swoim życiu, myślę, że nikt nie zdaje sobie sprawy z tego jak wiele...
To, że jest dziś w bliskim kontakcie m.in. z Merckiem i Betą, że jest zapraszany przez zespół po każdym koncercie na backstage... Naprawdę sobie na to zasłużył.
Ale myślę, że płyta będzie wspaniała,...myślę tak, bo wierzę w talent tych chłopców.
Jeden zero dla Ciebie.
Ok. w takim razie ja też powiem wreszcie coś bardzo szczerze. Ja też wiem, że nie zawiodę się na tej płycie.
Sam Izzy powiedział, że nowe utwory nowego GNR są świetne, o piosence Better powiedział "Better is a great song". A o newGNR powiedział, że jest dumny z tego zespołu, że Ci faceci są niesamowici.
Btw. Ja też jestem dumna z newGNR.
Co jeszcze do występów Izzy'ego z newGNR,...to nie Axl poprosił o to Izzyego, ale sam Izzy zapytał Axla czy może dołączyć do niego i jego nowego zespołu na koncerty. Axl się oczywiście zgodził i takim sposobem zobaczyliśmy Izzy'ego np. w Warszawie.

Rozmawiałam o tym trzy dni temu z jednym fanem, który był razem z jarmo na dwóch imprezach (backstage) z Gunsami w USA i po wszelkich ogólnych obserwacjach doszliśmy do wniosku, że wyraźnie da się odczuć to, że Izzy chciałby wrócić do GN'R. Chciałby no ale cóż,...jest nowy skład zespołu i na dzień dzisiejszy nie jest możliwe by Izzy grał na stałe w GN'R.
Nowi Gunsi nie mają zamiaru zwolnić się z tego zespołu, by zrobić miejsce dla członków z klasycznego składu i się nie zwolnią. Ja oczywiście nie narzekam, bo osobiście bardzo kocham nowy zespół.
No i jeszcze Beta, która ma dość duży wpływ na Axla. Ona ma się za ich mamę i broni ich jak może. Gdy ktoś z fanów mówi o reunionie, o Slashu to się zawsze wścieka. Kiedyś ktoś wspomniał coś o "powrocie" Izzyego do GNR, to ona mu wyłożyła: "Do you REALLY think that Axl needs Izzy's help for anything? Izzy is the one who called asking if he could play couple shows(...) etc."

Poza tym powiem wam coś jeszcze, ale nie bierzcie sobie tego zbytnio do serca. Ten sam znajomy powiedział mi, że być może Izzy pojawi się gościnnie na ChD. Ale to naprawdę nie jest nic pewnego, więc nie nastawiajcie się, po prostu takie słuchy chodziły....
Chyba że nastąpi reunion :/, który jak wiemy nie nastąpi.
Nie, reunion póki co nie jest w planach ani Axla ani Slasha ani przede wszystkim aktualnych członków zespołu Obrazek.
Wiecie jak takie zasychające błoto na skórze szczypie i w ogóle jakie to nieprzyjemne uczucie.
Robin to chyba ten koncert na Woodstocku pamięta do dziś.
Obrazek
To Trent go tak urządził. Swoją drogą Robin nie pozostał mu dłużny.
ok. dominika&SUNrise see-you-tomorrow.
see you.

Aha. P.S. Znacie radio http://www.knac.com - kliknijcie na Listen. Świetne radio. Rozmawiałam wczoraj chwilę z Lonnem... opowiadał mi o tym jak jego przyjaciel Ian Astbury był w Nepalu w 2000 roku, a później po powrocie gościł u niego w radiu 6 lat temu i w audycji w tymże radiu knac, opowiadał mu o swojej pielgrzymce do Kathmandu. Lonn to naprawdę przefajny facet. On genialnie opowiada i ma tysiąc historii do opowiedzenia na sekundę. Zna całe rockowe środowisko, tak, że już wszystko wiem, który muzyk gdzie mieszka, co robi prywatnie i co je na śniadanie. LOL.
Poza tym powiedział że Megan (jego córka którą Axl Rose niańczył kiedyś na jego urodzinach) jest bardzo nieposkromioną nastolatką... to chyba po tacie Obrazek.

No to tyle. Idę już spać, by być w formie na jutrzejsze ceremonie Obrazek.
ObrazekObrazek
scom

Post autor: scom »

Awatar użytkownika
Dominika

Slash - Newsy

Slash - Newsy
8 listopada Slash wziął udział w koncercie The Doors 40th Anniversary
Celebration
, który odbył się w klubie The Whiskey A Go Go w L.A.
więcej info

Zdjęcia (dużo zdjęć =]):
od lewej: Nuno Bettencourt, Perry Farrell i John Densmore (z The Doors)
Obrazek

od lewej: Perry Farrell (Jane's Addiction), Slash i Robby Krieger (The Doors)
Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

Re: Slash - Newsy

Dominika pisze:Slash - Newsy
8 listopada Slash wziął udział w koncercie The Doors 40th Anniversary
Celebration
, który odbył się w klubie The Whiskey A Go Go w L.A.
więcej info
Bjutiful. Dodam coś.

Znalazłam coś na video z tej imprezy nagrane przez kogoś z publiczności
- >The Doors w/ Slash Perry Farrel 40th anniversary!
- >Chester, Slash And Perry With The Doors - Road Runners Blues

Oraz
- >duużo zdjęć<

- - - - - -
Slash, Ronnie Wood - Newsy
Fotka Slasha zrobiona 19 listopada na wystawie obrazów Ronnie'go Wood'a (z The Rolling Stones).
od lewej: Jo Wood, Ronnie Wood, Perla, Slash
Obrazek

pozostałe zdjęcia na >wireimage<

Przy okazji: portrety Slasha namalowane przez Ronniego
ObrazekObrazekObrazek

Pozostałe obrazy autorstwa Ronnie'go (jakie udało mi się na szybko znaleźć):
- >Artworks
- >Ronnie Wood Fine Art

Ronnie w swojej pracowni:
Obrazek

A widzieliście kiedyś >to zdjęcie Obrazek

- - - - - -

Jeśli ktoś chciałby dać mi coś w prezencie na Mikołaja, a nie wie co, to ja poproszę to co poniżej Obrazek:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Dominika

SUNrise pisze:Pozostałe obrazy autorstwa Ronnie'go (jakie udało mi się na szybko znaleźć):
Piękne niektóre z tych obrazów
Jeśli ktoś chciałby dać mi coś w prezencie na Mikołaja, a nie wie co, to ja poproszę to co poniżej Obrazek:
Obrazek
Chodzi Ci o tę gitarrę czy o "To" co ją trzyma? =]
btw. S. jak dziś Twoje samopoczucie =)

Ciekawe nagrania:
- Slash dziękuje. GNR w Argentynie
- wywiad ze Slashem (gnr)
- Slash podpisuje swoje gitary

Duff-Slash-Matt
Obrazek

Czy to zdjęcie zostało zrobione na planie teledysku Don't Cry?
Slash i Robert John
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Dominika

scom pisze:A co Państwo na komputerowego Axla i Slasha?
Twojego autorstwa?
Nie znam się na grach komputerowych, ale całkiem fajne to co wrzuciłaś.
Tylko Axl tak jakby ma teraz trochę inną fryzurę =)
Dlaczego w związkach obok Sashy jest zdjęcie pieska? a nie Axla?

Przy okazji... Twój nick, to skrót od sweet child o mine ? =)
To tyle tych pytań :-)
Obrazek
scom

Twojego autorstwa?
Po moim tuningu. ;-)
Tylko Axl tak jakby ma teraz trochę inną fryzurę =)
Co Ty nie powiesz? :-)
Ale myślę, że nie jestem jedyną, która chciałaby, by wyglądał tak dalej...
Dlaczego w związkach obok Sashy jest zdjęcie pieska? a nie Axla?
Piesek (stworzony ot tak, dla rozrywki) odnosi się do obydwu osób, takie dziwne ustawienie.
Twój nick, to skrót od sweet child o mine ? =)
W rzeczy samej. Posługuję się nim niemal wszędzie. ;-)

Pozdrawiam!
PS. Może więcej screenów?
soniag.eblog.pl
Awatar użytkownika
SUNrise

Dominika pisze:
SUNrise pisze:Jeśli ktoś chciałby dać mi coś w prezencie na Mikołaja, a nie wie co, to ja poproszę to co poniżej Obrazek:
Obrazek
Chodzi Ci o tę gitarrę czy o "To" co ją trzyma? =]
o gitarre ofkors. Ale "to" co ją trzyma mogłoby mi ją przynieść, lol.
btw. S. jak dziś Twoje samopoczucie =)
But hey, c'mon, everybody likes BEER, right? Ok. Nieważne, bo i tak nikt nie będzie wiedział o co chodzi.
Poza tym niewyspana jestem, bo oglądałam film na TVP3 o miłorzębie (to takie drzewo) do 1:30 w nocy, a musiałam dziś wstać o 6:00.
Ale zaraz mam zamiar nadrobić swoje niedobory w śnie. I pragnę zasnąć przy dźwiekach don't cry. Swoją drogą.... Najstarsze miłorzęby mają 3000 lat! i rosną w Chinach. Są to drzewa praktycznie nieśmiertelne. Nigdy nie giną z powodu starości. Kto oglądał wczoraj ten film, ten wie o co chodzi.
Ja chcę sobie zasadzić miłorzęba. W Japonii i Chinach to są święte drzewa o magicznych właściwościach.
To piękne. Te czasy gdy podczas tournee UYI fani Gunsów okupywali hotele w których zespół się zatrzymywał. Axl (zresztą cały zespół) często bawił się z fanami pokazując się w oknach hotelowych, na balkonach, wyrzucając im różne przedmioty. Axl najczęściej poduszki i prześcieradła ze swoimi listami do fanów typu "I love you - AXL". To było słodkie. Kiedyś miałam dużo tego typu zdjęć, ale pousuwałam je z komp. Teraz żałuję. Ale mimo wszystko chyba mam kilka zeskanowanych z gazet. Zaraz wrzucę.
Czy to zdjęcie zostało zrobione na planie teledysku Don't Cry?
Slash i Robert John
http://img84.imageshack.us/img84/8721/j8lbg1yu6.jpg
TAK.
scom pisze:PS. Może więcej screenów?
Jasne. Wrzucaj to na co masz ochotę, o ile to coś nie łamie zasad tego forum.
Swoją drogą witam cieplutko.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

SUNrise pisze:Ale mimo wszystko chyba mam kilka zeskanowanych z gazet. Zaraz wrzucę.
Ok. niewiele znalazłam...
(Axl z lornetką)

GN'R w Bogocie (Kolumbia)
Obrazek

Izzy + Axl i ich konserwy
Obrazek

tutaj na okładce jest takie małe zdj. Slasha pod drzewem na zielonej trawce.
Ma ktoś to zdjęcie w powiększeniu. Bardzo chciałabym je mieć :cool: .
Obrazek
ObrazekObrazek
scom

ObrazekObrazek

A to? Zgodne z regulaminem? :-)

Teraz trochę z innej beczki... Cóż, zauważyłam, że SUNrise uwielbia Fincka, Dominika zaś - Stinsona. Ja dla odmiany bardzo polubiłam Fortusa.

ObrazekObrazekObrazek

Jakaż słodka ta jego córcia. :mniam:
A! I dziękuję za powitanie. <wstydziuszek> ;-)
soniag.eblog.pl
Awatar użytkownika
SUNrise

4tus

scom pisze:Obrazek
Zawsze chciałam zobaczyć Slasha w takiej sytuacji Obrazek.
Teraz trochę z innej beczki... Cóż, zauważyłam, że SUNrise uwielbia Fincka, Dominika zaś - Stinsona. Ja dla odmiany bardzo polubiłam Fortusa.
Tak, tutaj każda z nas ma swojego nju Gunsa (tzn. może nie każda, ale przynajmniej trzy z nas). Trzeba sobie jakoś życie umilać no nie Obrazek.
Finck, Stinson....Jeszcze Ewa z tego co wiem ma Dizzy'ego. Masz szczęście, że 4tus był wolny Obrazek.
Obrazek
Jakaż słodka ta jego córcia. :mniam:
Tak, Paisley jest słodka i ma dużo wujków Obrazek (niedawno skończyła roczek). A poza tym jest całkowicie do taty podobna: te same oczy... w ogóle cała buzia po tacie.
>paisley na koniczynkach.
To niesamowite, że wszyscy newGunsi, ci którzy mają dzieci, mają wyłącznie córeczki: Dizzy ma dwie córki, Brian ma córeczkę, Richard ma córeczkę. Reszta póki co bezdzietna. Chociaż nie! Frank też ma dziecko/dzieci... ale nie wiem jakiej płci. Zakładam, że córkę.

Nie ma szans na to, że płyta ChD wyjdzie w listopadzie, więc popocieszamy się chociaż zdjęciami.

4tus 4 U
Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

4tus

więcej Richarda
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek