2000 Watts - czy śpiewa tam Michael?
Nie,Elvisa Presley'a

Ostatnio zmieniony sob, 25 lis 2006, 20:44 przez Maro, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
- Moon_Walk_Er
Właśnie po tej piosence widać jakim Michael jest świetnym śpiewakiem. Jak na swój głos MJ śpiewa bardzo nisko co jest kwestią jego gardła, strun głosowych itp., ale także fantastycznego treningu! Maro nie ma się co obużać - co prawda, głos jest inny niż w reszcie piosenek, ale każdy fan powinien pozanć swojego idola w tej piosence 

Jest to głos Michaela. głośno było przed wydaniem Invincible o tym jak MJ trenuje niskie rejestry. W jednym z wywiadów trener głosu Michaela wypowiadał się na temat niesamowitego talentu i nietuzinkowych zdolności głosowych naszego idola. Michael ma rozpiętość prawie 4 oktaw. Jest wysokim tenorem, co oznacza, że osiąga wysokie C i jeszcze kawałek na pełnym głosie (często słuchacze myślą, że MJ śpiewa falsetem podczas, gdy on śpiewa pełnym głosem). Niskie rejestry ma takie jak rasowy tenor.
Powyższa informacja jest niedokładnym tłumaczeniem zasłyszanym i zapamiętanym. Kiedyś umieszczałem link do nagranie audiowideo wywiadu z trenerem Michaela. Puszczał przykładowe ćwiczenia nagrane przez telefon :)
Powyższa informacja jest niedokładnym tłumaczeniem zasłyszanym i zapamiętanym. Kiedyś umieszczałem link do nagranie audiowideo wywiadu z trenerem Michaela. Puszczał przykładowe ćwiczenia nagrane przez telefon :)
Czy mógłbyś proszę linknąć raz jeszcze?huczek pisze:Kiedyś umieszczałem link do nagranie audiowideo wywiadu z trenerem Michaela. Puszczał przykładowe ćwiczenia nagrane przez telefon :)
Słyszałam kiedys tylko jakąś bardzo krótką próbę wydania z siebie niskiego dźwięku. MJ brzmiał jak muflon. Toto? Bardzo króciutkie to było, takie jedno "muknięcie". Masz coś dłuższego? Proszę.
Michael muflonowy dla tych, co nie słyszeli albo zapodziali. Nic więcej nie ma - chyba, że ktoś posiada i nie chce się pochwalić. :]
Może nie tak nisko jak na powyższym pliku, ale podobnie jak na 2000 Watts Michael śpiewa również na Shout.
Może nie tak nisko jak na powyższym pliku, ale podobnie jak na 2000 Watts Michael śpiewa również na Shout.
- Moon_Walk_Er
- Moon_Walk_Er
O Matko! Nie mogę w to uwierzyćPank pisze:Michael muflonowy.

B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...