SLASH* Guns N' Roses *Velvet Revolver

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
SUNrise

Post autor: SUNrise »

yeah happy CRAZY halloween :]
idę zaraz na cmentarz zobaczyć co tam słychać.
Ale zanim zniknę to trochę zdjątek zostawię po sobie (wiadomo kogo :p )

robi n + richard
Obrazek
Obrazek

robin i jego biurko
Obrazek
czy ja już kiedyś mówiłam, że go kocham Obrazek
Obrazek
Obrazek
w czasach brązowych dredów, a na wcześniejszym zdjęciu w czasach czarnych dredów
Obrazek
w czasach krótkich jasnych włosów
Obrazek
ślicznie mu w niebieskim sweterku Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
el_loko

Post autor: el_loko »

Frank i Ron dogrywają ścieżki na ChD.

Jak pisze w swoim artykule długoletni przyjaciel Guns N Roses Del James zamieszczonym na oficjalnej stronie GNR, Frank F i Ron Thal obecnie dogrywają swoje ścieżki do utworów które mają się znaleść na płycie Chinese Democracy.
Nie podano czy będzie to miało wpływ na wydanie tej płyty, która kilkakrotnie była zapowiadana, przez Axl'a i menadżera GNR Merck'a na ten rok.
Artykuł znajdował się już wcześniej na stronie lecz, został usunienty prawdopodobnie z powodu tego zdjęcia:
Obrazek
(są to możliwe piosenki jakie GNR może zagrać podczas koncertów)

Cały artykuł bez zdjęcia:
http://web.gunsnroses.com/news/article. ... &fext=.jsp

31 październik, 2006 Jacksonville, FL @ Veterans Memorial Arena

Welcome To The Jungle
Its So Easy
Mr Brownstone
Live And Let Die
Better
Robin Solo
Sweet Child O'Mine
Knocking On Heavens Door
You Could Be Mine
Dizzy Piano Solo
The Blues
Richard Fortus Solo
Out Ta Get Me
November Rain
Bumblefoot Solo
My Michelle
Patience
Nightrain
Encore:
Paradise City
Ostatnio zmieniony śr, 01 lis 2006, 10:40 przez el_loko, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SUNrise

W sprawie urodzin Robina Fincka
Jak wiadomo 7 listopada Rob kończy 35 lat (!), naprawdę trudno uwierzyć, że już tyle, ale wewnątrz, w sercu jak wiadomo ciągle jest małym dzieckiem.

Mariko - osoba która zna się prywatnie z Robinem zaproponowała, że jeśli ktoś chce, to może przesłać do niej pocztą tradycyjną jakiś upominek, kartkę z życzeniami lub coś jeszcze dla Robina. Ona spotka się z nim 19 grudnia w Los Angeles i mu te rzeczy od fanów przekaże.

Ja osobiście od siebie coś mu daję + piszę duużą kartkę z życzeniami tak urodzinowymi jak i świątecznymi (gdyż Robin dostanie te życzenia dopiero właściwie w okresie świątecznym), w piątek te rzeczy wysyłam, więc szybko pytam czy jeszcze od kogoś z tego forum mam go pozdrowić, albo coś mu dodatkowo życzyć, przekazać - oczywiście wszelkie niestosowne rzeczy poczynając od nadmiernych wyznań miłosnych (hahah) na "I hate you" kończąc, nie wchodzą w grę. Oczywiście każdy może wysłać mu coś osobiście (do 12 grudnia na adres --> zainteresowanych adresem poproszę do mnie na PW), a moja propozycja jest skierowana do tych, którym się samemu pisać listów, laurek :D or sth. nie chce. Ja po prostu nie chcę pisać, że moje życzenia, są życzeniami ogólnie od fanów z Polski, bo a nóż widelec jakiś fan mógłby sobie nie życzyć być uwzględnionym, więc nie czuję się upoważniona do wypowiadania się za wszystkich.
Zatem jak ktoś coś "ma" do Robina, to niech mi da znać tutaj, na PW, bądź w inny sposób.
Ostatnio zmieniony sob, 04 lis 2006, 19:44 przez SUNrise, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

el_loko pisze: Cały artykuł bez zdjęcia:
http://web.gunsnroses.com/news/article. ... &fext=.jsp

Dzięki Obrazek.

Hahah oni są niesamowici Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

...pada śnieg...

Hurray czyli - Off topic śniegowy
Muszę to odnotować... tutaj...gdziekolwiek. Pada śnieg...całą noc padał...i wciąż pada. Pierwszy śnieg jaki widzę od 3 miesięcy. Hmmh nareszcie jestem w swoim żywiole Obrazek
Obrazek

- - - -

Robin na dachu (zdjęcie z 2002 roku) jestem zakochana w tej fotce, dokładnie oddaje to jakim człowiekiem jest Rob, każdy kto choć trochę go zna..., na pewno wie co mam na myśli...
Obrazek
ObrazekObrazek
el_loko

Post autor: el_loko »

3 Listopad 2006 Huntington, WV @ Big Sandy Superstore Arena

1. Welcome To The Jungle
2. It's So Easy
3. Mr. Brownstone
4. Live and Let Die
5. Knockin' On Heaven's Door
6. You Could Be Mine
7. Robin Solo
8. Sweet Child O' Mine
9. Piano Jam
10. Dizzy Solo
11. The Blues
12. Robin Solo #2
13. Better
14. Band Introduction
15. Robin/Richard - "Beautiful"
16. Out Ta Get Me
17. Piano Jam #2
18. November Rain
19. DOWN ON THE FARM
20. Bumblefoot Solo - "Don't Cry"
21. Rocket Queen
22. I.R.S.
23. My Michelle (with The Bazinator)
24. You're Crazy (LIES version)
25. Used To Love Her
26. Patience
27. Nightrain
------
28. Chinese Democracy
29. Paradise City

Down on the farm!!!!!!!! :dance:
Awatar użytkownika
ewa

Post autor: ewa »

Zdjęcia z koncertu w Puerto Rico 29 października
ObrazekObrazek

A to też niby z Puerto Rico?...sama nie wiem.
Obrazek

fotki Axla: jedno aktualne, drugie sprzed lat (to drugie w znacznie bardziej doborowym towarzystwie)
ObrazekObrazek

Axl Rose: "but I think it is fucked up how there are people out there complaining that we are not changing up the show every night. Fuck that. I could give a fuck about some guy in Ireland sitting at home behind his computer who doesn't even go to the shows. We're going to do what we do and play what you want to hear."

Del James: "because the real fans are at the shows having fun. When someone overanalyzes something as petty as Robin's beard, what Axl says to the audience, the set list from one show to the next, or the tuning of Bumblefoot's fretless guitar, it's time to get a life. Disconnect from the Internet and reconnect with the real world."

Zatem proszę państwa - prawdziwi fani GNR nie siedzą przed komputerem, nie piszą na forach, i nie narzekają na zespół, nie rozmawiają o setliście itd. tylko chodzą na ich koncerty i się dobrze bawią.
Interesujące jak to z ich perspektywy wygląda. Moim zdaniem 90% wszelkiej frustracji fanów ma swoje podłoże w płycie, która nazywa się Chinese Democracy, a konkretniej w tym, że do dziś dnia ta płyta się nie ukazała (jej premiera jest przekładana z roku na rok od 8 lat!...jakby ktoś jeszcze nie wiedział? :/). Poza tym myślę, że gdyby ten przysłowiowy fan z Irlandii miał możliwość, 100mln. $ na koncie i prowadził tak beztroskie życie jak Axl bądź Del James, to faktycznie nie siedziałby w Irlandii przed komputerem, i nie czytał na forach o tym co się dzieje u Gunsów, tylko bywałby na każdym ich koncercie osobiście, chodził po knajpach i się świetnie bawił. Niestety życie wygląda inaczej...
Axl bardziej powinien wziąć pod uwagę to, że istnieje dzięki takim ludziom jak my. Ludziom, którzy dają mu pieniądze kupując płyty, kupując bilety na koncerty... żeby on miał się za co świetnie bawić. Zatem Mr. Rose mamy prawo od pana czegoś wymagać.... chyba, że dla niego nagranie około 12 piosenek w ciągu 13 lat to nadzwyczajny problem i wysiłek. W przeliczeniu wychodzi na to, że nagranie jednej piosenki zajmuje mu rok czasu. hiehieh
el_loko pisze:
ewa pisze:bez kobiet :lol: To było wtedy co byli tam jacyś fani i jeden postawił Stinsonowi drinka.
No wiekszosc GNR ma juz żony, dziewczyny i itp... To po co maja sobie inne zaltwiać...
nie no, jasne masz rację. Nie chodziło mi o załatwianie sobie nowych dziewczyn... Chodziło mi tylko o samą sytuację jak to co najmniej trochę śmiesznie wygląda, kiedy cały zespół idzie do lokalu na imprezę po koncercie, gdzie na Axla czeka już tuzin wynajętych (czy nie wiem skąd one się biorą) modelek, bo Axl jak wiadomo interesuje się tylko modelkami 20 lat młodszymi od siebie i 20 cm wyższymi od siebie (inne dziewczyny nie wchodzą w grę), a reszta zespołu gdzieś tam siedzi sobie w tym samym lokalu, jedynie w swoim własnym towarzystwie przy barze, czy tam nawet przy stoliku.
No z tym „jedynie w swoim towarzystwie” to też pewnie przesadziłam, ale w każdym razie w innym towarzystwie niż Axl.
SUNrise pisze:Zatem jak ktoś coś "ma" do Robina
Jeszcze ja mam coś dla niego! Hmm...narysowałam coś :p.
w piątek te rzeczy wysyłam
Wysłałaś już? Jeśli tak, to najwyżej wyślę mu w innym liście.

Poza tym tak sobie pomyślałam... Kupmy mu halkę :d.
Muszę to odnotować... tutaj...gdziekolwiek. Pada śnieg...całą noc padał...i wciąż pada.
właśnie, właśnie...u mnie też sypie, tzn. pada deszcz :] Ale sypało kiedyś. Z zimą kojarzy mi się coś takiego.....
Obrazek

aham Znalazłam wczoraj przypadkiem takie zdjęcie na jakimś forum. To fake czy nie fake? Kiedy Navarro grał koncert z MJ? :-o Jak długo żyję nigdy o tym nie słyszałam. A może Michael J. wystąpił kiedyś eeee... z Camp Freddy?
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
SUNrise

ewa pisze:fotki Axla: jedno aktualne
Obrazek
Czy Axla AD 2006 można zobaczyć w innych okolicznościach? Chyba nie...
(jej premiera jest przekładana z roku na rok od 8 lat!...jakby ktoś jeszcze nie wiedział? :/)
bracia i siostry bądźcie przygotowani, albowiem zaprawdę powiadam wam, nie znacie dnia ani godziny kiedy ChD trafi do sklepów....
Axl bardziej powinien wziąć pod uwagę to, że istnieje dzięki takim ludziom jak my. Ludziom, którzy dają mu pieniądze kupując płyty, kupując bilety na koncerty... żeby on miał się za co świetnie bawić. Zatem Mr. Rose mamy prawo od pana czegoś wymagać....
Mój tok myślenia jeszcze niedawno był bardzo podobny. Jednakże od kiedy się "nawróciłam" moje myśli stały się inne. Czuję, że teraz jestem "lepszym" i godniejszym Obrazek fanem. A to wszystko dzięki nowemu kościołowi, który co dzień dodaje mi wiary w CHD i w Axla Obrazek.
Oto 10 przykazań - postępujcie wg nich i pamiętajcie - Axl loves you!
Trzecie przykazanie mówi
Thou shall not criticize your lord Axl, no matter what he does, ever!

A oto dowód, że Chinese Democracy jest tuż tuż Dowód.
ewa pisze:
SUNrise pisze:Zatem jak ktoś coś "ma" do Robina
Jeszcze ja mam coś dla niego! Hmm...narysowałam coś :p.
Super, Robin się ucieszy. On kocha takie rzeczy, sztukę wszelką...rysunki, fotografie etc.
Ja mu niestety nic nie narysowałam, bo sobie pomyślałam, że po co mam go straszyć... wiecie moim "talentem" malarskim.
Za to jak kupowałam mu kartkę urodzinową, to była śmieszna sytuacja. Weszłam do sklepu i sobie różne przeglądałam, podeszła pani która tam sprzedawała i zapytała mnie "czy może mi w czymś pomóc". Powiedziałam, że szukam kartki urodzinowej. A ona: "ale zależy dla kogo...dla siostry, dla chłopaka...". A ja: "dla Robina Fincka Obrazek" , nawet nie wiedziała kto to ten Finck jest.
Tak a propos nadgorliwych sprzedawców, ogólnie wkurza mnie, gdy wchodzę do jakiegoś sklepu, nawet nie zdążę rozejrzeć się co w nim sprzedają, a sprzedawca się mnie już przy wejściu pyta "czy może mi w czymś pomóc". Nie wiem czy ja wyglądam na osobę potrzebującą pomocy czy co? Wiem, że to pewnie wynika z ich uprzejmości, ale dla mnie jest to naprawdę denerwujące.
w piątek te rzeczy wysyłam
Wysłałaś już? Jeśli tak, to najwyżej wyślę mu w innym liście.
Ja wysłałam.
Aha a zapisałaś sobie adres? Bo ja adres z tego forum chyba wczoraj usunęłam, bo doszłam do wniosku, że jest to jednak (mimo, że na skrzynkę) prywatny adres i nie powinien tak publicznie na forum widnieć. Jak ktoś potrzebuje adresu to niech mi da znać na PW.
Poza tym tak sobie pomyślałam... Kupmy mu halkę :d.
O tak, myślę, że Rob na widok nowej halki byłby przeszczęśliwy Obrazek. Tylko obawiam się, że Mariko nie zechciałaby mu tej halki dostarczyć.
Btw. Ile bym oddała, żeby móc zobaczyć minę Robina, gdy dostanie te rzeczy od fanów. Fani nigdy wcześniej nie organizowali dla niego czegoś takiego. Pewnie nie będzie tego dużo (max 30 osób myślę), bo i Robin nie ma miliona fanów na świecie, ale to nie jest ważne - liczy się jakość a nie ilość. Ja np. nie znam nikogo w Polsce (poza sobą :wariat: ), kto byłby jego naprawdę prawdziwym i wielkim fanem, nawet wśród fanów NIN i GN'R nikogo takiego nie znalazłam.

Muszę to odnotować... tutaj...gdziekolwiek. Pada śnieg...całą noc padał...i wciąż pada.
właśnie, właśnie...u mnie też sypie, tzn. pada deszcz :] Ale sypało kiedyś. Z zimą kojarzy mi się coś takiego.....
Obrazek
Słooooooodki! Obrazek. On jest prawdziwy? Kochany!!
Aha a u mnie też dziś deszcz pada jakby co .
aham Znalazłam wczoraj przypadkiem takie zdjęcie na jakimś forum. To fake czy nie fake? Kiedy Navarro grał koncert z MJ? :-o Jak długo żyję nigdy o tym nie słyszałam.
http://img188.imageshack.us/img188/4936/dn001is3.jpg
Zdjęcie jest prawdziwe. Mieli jakiś występ razem. To była jedna, albo dwie piosenki. Nie pamiętam już, a nie chce mi się teraz szerszych info. szukać Obrazek.
24 kwietnia 2002 - w "A Night at the Apollo" (Harlem's World Famous Apollo Theater, New York City).
>more<
A może Michael J. wystąpił kiedyś eeee... z Camp Freddy?
hej to dobry pomysł. MJ powinien wystąpić z CF yeah!! Zaśpiewałby coś w duecie z Weilandem. A Slash i Navarro by im przygrywali.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

SUNrise pisze:
aham Znalazłam wczoraj przypadkiem takie zdjęcie na jakimś forum. To fake czy nie fake? Kiedy Navarro grał koncert z MJ? :-o Jak długo żyję nigdy o tym nie słyszałam.
http://img188.imageshack.us/img188/4936/dn001is3.jpg
Zdjęcie jest prawdziwe. Mieli jakiś występ razem. To była jedna, albo dwie piosenki. Nie pamiętam już, a nie chce mi się teraz szerszych info. szukać Obrazek.
24 kwietnia 2002 - w "A Night at the Apollo" (Harlem's World Famous Apollo Theater, New York City).
>more<
A nie wiesz gdzie to można obejrzeć? Bo chyba nie widziałam..Chociaż nie jestem pewna. Chociaż gdybym widziała, to chyba bym pamiętała więc wynika z tego, że jednak nie.

A mam jeszzce taki off top.
Potrzebuję namiary na sale na 200-600 osób we Francji, którą można wynająć. Taką, na której można zrobić przedstawienie.
/W przyszłym roku będzie kabaretowe tournee po Europie różnych artystów, organizowane przez "Wrocek"/ i ja jestem od Francji. Mam już trochę namiarów, ale nigdy za wiele.

Więc jesli ktoś kojarzy podobną salę, to pls o info.

/Fajnie, jakby nie była bardzo droga, ale mamy jakichs sponsorów więc paniki nie ma/

Koniec ogłoszeń drobnych :]
Awatar użytkownika
SUNrise

MJowitek pisze:
SUNrise pisze:24 kwietnia 2002 - w "A Night at the Apollo" (Harlem's World Famous Apollo Theater, New York City).
>more<
A nie wiesz gdzie to można obejrzeć?
--> Willy zajrzyj w swoje zbiory Obrazek.
A serio, to z tego co wiem, nie instnieje niestety żaden zapis video z tej imprezy (w każdym razie nigdy nie został upubliczniony).
Znam ten koncert tylko tyle co ze zdjęć.
Potrzebuję namiary na sale na 200-600 osób we Francji, którą można wynająć. Taką, na której można zrobić przedstawienie.
(...)
Więc jesli ktoś kojarzy podobną salę, to pls o info.
Obojętnie w jakim mieście we Francji? :-)
Mniejsza o to... Ja chyba nie pomogę. Znam tam parę... klubów, ale raczej do takich celów jak Ty potrzebujesz to się nie nadają Obrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

SUNrise pisze: Obojętnie w jakim mieście we Francji? :-)
Obojętnie :-]
Najlepiej w dużym, coby i widowni mogło być dużo :-]
Awatar użytkownika
Dominika

Post autor: Dominika »

Witam wszystkich po dluuuugiej przerwie =]
Axl Rose: ""but I think it is fucked up how there are people out there complaining that we are not changing up the show every night. Fuck that. I could give a fuck about some guy in Ireland sitting at home behind his computer who doesn't even go to the shows. We're going to do what we do and play what you want to hear."
to chyba to http://www.youtube.com/watch?v=zUhSa1_Cmu0
ewa pisze:"or the tuning of Bumblefoot's fretless guitar, it's time to get a life. Disconnect from the Internet and reconnect with the real world."
Zatem proszę państwa - prawdziwi fani GNR nie siedzą przed komputerem, nie piszą na forach, i nie narzekają na zespół, nie rozmawiają o setliście itd. tylko chodzą na ich koncerty i się dobrze bawią.
Proszę wziąć przykład z Jarmo - on jako prawdziwy fan GNR jest na prawie każdym koncercie zespołu. Teraz odbywa z nimi trasę USA/Kanada. I widział ktoś, żeby on narzekał na setlistę? Nie! A tych co nadmiernie narzekają banuje i po sprawie =]

Jedzie ktoś na koncert gnr do Argentyny?
SUNrise pisze:
ewa pisze:(jej premiera jest przekładana z roku na rok od 8 lat!...jakby ktoś jeszcze nie wiedział? :/)
bracia i siostry bądźcie przygotowani, albowiem zaprawdę powiadam wam, nie znacie dnia ani godziny kiedy ChD trafi do sklepów....
true :hahaha:
SUNrise pisze:
ewa pisze:Axl bardziej powinien wziąć pod uwagę to, że istnieje dzięki takim ludziom jak my. Ludziom, którzy dają mu pieniądze kupując płyty, kupując bilety na koncerty... żeby on miał się za co świetnie bawić. Zatem Mr. Rose mamy prawo od pana czegoś wymagać....
Mój tok myślenia jeszcze niedawno był bardzo podobny. Jednakże od kiedy się "nawróciłam" moje myśli stały się inne. Czuję, że teraz jestem "lepszym" i godniejszym Obrazek fanem. A to wszystko dzięki nowemu kościołowi, który co dzień dodaje mi wiary w CHD i w Axla Obrazek.
Oto 10 przykazań - postępujcie wg nich i pamiętajcie - Axl loves you!
Trzecie przykazanie mówi
Thou shall not criticize your lord Axl, no matter what he does, ever!

A oto dowód, że Chinese Democracy jest tuż tuż Dowód.
WOW. Rotfl
To podoba mi się równie bardzo: "Thou shall kiss your photograph of Axl Rose every morning as thou wakes up" :hahaha:
ewa pisze:
SUNrise pisze:Hurray czyli - Off topic śniegowy

właśnie, właśnie...u mnie też sypie, tzn. pada deszcz :]
A macie rękawiczki i szaliki?
Ewa zdjęcie tego psiaka jest... CUDNE!! Kocham tę rasę. Zawsze chciałam mieć, ale trzymać go w mieście, zwłaszcza w upalne lato to problem. Mam więc doga niemieckiego.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dominika

fotki

Post autor: Dominika »

Mam coś jeszcze
Można się wzruszać =D
Duff-Steven (był czas że nawet 'oranżadą' się dzielili)
Obrazek
Slash
Obrazek
Slash-TeddyZZ
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
misza16

Post autor: misza16 »

Slash-TeddyZZ
Obrazek[/quote]

O kurde nasz slash zaczyna siwieć :) jak przyjedzei kiedys do polski na koncert to jzu pewnei bedzie caly srebrny :-)
Lepiej byc znanym pijakiem niz anonimowym alkocholikiem...
Awatar użytkownika
SUNrise

misza16 pisze:Slash-TeddyZZ
http://img292.imageshack.us/img292/9139 ... 40lxe3.jpg
O kurde nasz slash zaczyna siwieć :) jak przyjedzei kiedys do polski na koncert to jzu pewnei bedzie caly srebrny :-)
Don't worry Obrazek. Slash siwieje już od kilku lat, tylko, że sobie włosy farbuje i tego nie widać, no tutaj akurat ma siwe odrosty. Ale jak go widziałam na zdjęciach sprzed dwóch tygodni, to był świeżo po farbowaniu, bo ani jednego siwego włosa nie miał Obrazek. Zresztą kto się nie farbuje? Izzy sobie włosy farbuje, tak samo Gilby i wielu innych.
Dominika pisze: Można się wzruszać =D
Duff-Steven (był czas że nawet 'oranżadą' się dzielili)
http://img224.imageshack.us/img224/32/dszq4.jpg
Wzruszyłam się.... Nie, poważnie mówię. Takie obrazki zawsze mnie wzruszają. To były dla nich z jednej strony ciężkie czasy, ale z drugiej, to były piękne czasy. Wszyscy razem ze sobą pod jednym dachem jak bracia. Ech...te wspomnienia...
Proszę wziąć przykład z Jarmo - on jako prawdziwy fan GNR jest na prawie każdym koncercie zespołu.
jarmo to mój idol. pozdrawiamy. Finlandia rules.
Jedzie ktoś na koncert gnr do Argentyny?
a kiedy oni grają koncert w Argentynie? Obrazek
To podoba mi się równie bardzo: "Thou shall kiss your photograph of Axl Rose every morning as thou wakes up" :hahaha:
no, Dominika Ty się nie śmiej tylko czyń to Obrazek.
Dominika pisze:
ewa pisze:
SUNrise pisze:Hurray czyli - Off topic śniegowy
właśnie, właśnie...u mnie też sypie, tzn. pada deszcz :]
A macie rękawiczki i szaliki?
Ja mam. Tylko butów nie mam bo mi do wanny wpadły.

Może was uszczęśliwię nową porcją zdjęć robina, o ile dam radę wrzucić, bo mi net co minutę się rozłącza. Wczoraj działał mi tylko przez dwie godziny w ciągu całej doby. Naprawdę nie wiem za co ja abonament płacę Obrazek.
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ