Odchodzą Znane Osobistości [*]

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
whoisit1

Post autor: whoisit1 »

Szkoda faceta,nawet był dobrym aktorem
:smutek:
Awatar użytkownika
mania

Re: ZMARŁ RICHARD PRYOR - czarnoksiężnik z Krainy Oz

Post autor: mania »

Pozwole sobie przytoczyc kilka cytatow na temat Richarda... i zamiescic kilka fotek (nie za duzych, zeby nie zasmiecac forum :))
"Richard Pryor is the greatest comedian of all time."
-- Chris Rock
"I've always thought that a big laugh is a really loud noise from the soul saying, 'Ain't that the truth!' Richard Pryor is the truth machine. He has taken black street humor to its highest universal level."
-- Quincy Jones
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
"Some people are born wearing an iron shoe. They're the ones who kick doors down and enter the places that before them have been untouched even by light. Theirs is always a mission filled with loneliness and broken bones. Richard Pryor is one of the bravest of them."
-- Jim Carrey
"Richard Pryor is truly one of the great artists of our time. His comic genius and influence remain unparalleled."
-- Eddie Murphy
ObrazekObrazekObrazek
"You changed the world... for everyone in it."
-- Mos Def
Obrazek

... nie mogłam sie zdecydowac na jedno czy dwa zdj... i przepraszam, ze sa one tak nierowne, ale nie umiem inaczej... ja nie z pokolenia swiata komputerow... ;-)

...jasne, ze szkoda... ale taka kolej rzeczy... :smutek: :smutek: :smutek:

Post autor: MJowitek »

Official Statement From Michael Jackson Re:, The Death of Richard Pryor

FOR IMMEDIATE RELEASE

December 12, 2005

STATEMENT OF MICHAEL JACKSON

REGARDING THE DEATH OF MR. RICHARD PRYOR

Michael Jackson releases the following statement regarding the death of his friend, Mr. Richard Pryor:

“Richard Pryor was the true ‘King of Comedy’…there will never be another like him. He was a trailblazer, whose extraordinary talent and genius provided the blueprint for others to follow.

“I send my love and heartfelt sympathy to the entire Pryor family.”

Source: Raymone K Bain
Ostatnio zmieniony wt, 13 gru 2005, 12:01 przez MJowitek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dav20

Post autor: Dav20 »

:smutek: :smutek: :smutek: :smutek: Wielka szkoda kolejny wielki aktor odchodzi z tego swiata :smutek: :smutek: :smutek: :smutek:
Obrazek
Awatar użytkownika
ghoust

Post autor: ghoust »

przypomniała mi się komedia z nim "nic nie widziałem nic nie słyszałem" pewnie w te święta albo miedzy świętami a nowym rokiem puszcza ja ponownie [*]
Obrazek
Awatar użytkownika
Stanisław Leon Kazberuk

Marek Grechuta nie żyje.

Post autor: Stanisław Leon Kazberuk »

Właśnie się dowiedziałem. ! I zginął w "niewiadomych okolicznościach". Nie podano dokładnie dlaczego. Wspaniałą miał jednak muzykę. Za Korowód czy inne dzieła hołd się należy.

Obrazek
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

[*]
Awatar użytkownika
Anitka

Post autor: Anitka »

[*]
'Dance for yourself, if someone understands good. If not then no matter, go right on doing what you love.'

* Louis Horst
Mroczuś

Post autor: Mroczuś »

Heh wielu ludzi odchodzi ... :(
To smutne, bardzo smutne ...
Miał kilka fajnych utworów, które wpadły mi w ucho ...

[*] [*] [*] ... :aniol:
مايكل جاكسون
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Marek Grechuta żyje we wszystkich utworach, które po sobie pozostawił... I do których jeszcze przez wiele, wiele lat będzie się powracać.

Nie uznaję się w żadnym stopniu za znawcę jego bogatej dyskografii. Ale wczoraj słuchałem swoistej składanki 'przebojów', 'hitów'... I dopiero wtedy dotarło do mnie tak naprawdę, że świat stracił prawdziwego geniusza.

[']
Awatar użytkownika
Janet Jackson ;)

Post autor: Janet Jackson ;) »

"..ważne są tylko te dni,których jeszcze nie znamy..."
;(
[*][*]
You see live is a crazy thing
There'll be good time and there'll be bad times
And everything in between
Awatar użytkownika
MJPOWER

Post autor: MJPOWER »

To wielka strata. Zawsze Go bardzo ceniłem. A utwór "Kraków" potrafiłem mieć w pracy ustawiony na odtwarzanie non stop i słuchać przez cały dzień.
Awatar użytkownika
Bartek13

odp

Post autor: Bartek13 »

[*] ŚP
Awatar użytkownika
MJPOWER

Paul Hunter nie żyje

Post autor: MJPOWER »

Obrazek
Pewnie nikt nawet nie wie, kto to był Paul Hunter ale już odpowiadam. Paul był jednym z najlepszych snookerzystów na świecie. To taki sport, któremu kibicuję od wielu wielu lat.
Nazywany był Beckhamem Snookera.
Pochodzący z Leeds, 3-krotny zwycięzca turnieju Masters odszedł od nas w Hospicjum Kirkwood w miejscowości Huddersfield. Za 5 dni miał obchodzić swoje 28. urodziny...

Tutaj dodam, że transmisje snookerowe ciągną się w tv godzinami. Zawodnicy się zastanawiają nad zagrywkami, więc realizatorzy pokazują ich twarze z kazdej możliwej perspektywy. Naprawdę jest czas aby się na nie napatrzeć. Ale kiedy na początku roku zobaczyłem człowieka podpisanego jako Paul Hunter, myślałem, że ktoś się pomylił. Nie poznałem go, mimo że wcześniej oglądałem dziesiątki godzin. Chemioterapia zniszczyła go bardzo.

Ta śmierć zasmuciła cały snookerowy świat i brytyjski sport. Paul Hunter miał również wielu kibiców w Polsce...

Rak został zdiagnozowany u niego 18 miesięcy temu. Do końca nie poddał się chorobie i próbował z nią walczyć. Niestety kilkukrotne chemioterapie nie przyniosły rezultatów. Jego stan pogorszył się gwałtownie i Paul Hunter trafił do hospicjum.

Hunter odszedł 9-go października, pozostawiając żonę Lindsey i córczkę Evie Rose, która urodziła się niespełna rok temu w drugi dzień świąt Bożego Narodzenia.

Sir Rodney Walker powiedział: "Jestem pewny, że każdy kto spotkał Paula, jak również miliony jego fanów na całym świecie, przyłączą się do moich wyrazów współczucia składanych jego żonie Lindsey, jego rodzicom, rodzinie i przyjaciołom."

"Paul był człowiekiem, któremu wszystko w życiu się udawało - miał wielki talent do snookera, był przystojny, sławny, bogaty, miał piękną żonę. To nam pokazuje jak nieprzywidywalne jest życie i jak szybko może się wszystko zmienić."

Niestety nie zobaczymy już nigdy uśmiechniętego Paula przy snookerowym stole...
Awatar użytkownika
Majkel
Site Admin

Post autor: Majkel »

Co prawda nie jestem kibicem tego sportu, a szczerze mówiąc to żadnego...
ale nie w tym rzecz.

Historia w sumie smutna, więc zdziwi kogoś zapewne, że ja odczuwam optymizm... optymizm, który można 'wyciągnąć' z postawy takiego człowieka, który to opisał MJPower, naukę, że warto każdy dzień traktować jako wyjątkowy, każdym dniem się cieszyć i dzielić się szczęściem i radością z innymi, nawet gdy jest nam trudno i ciężko... cieszyć się, że możemy to co możemy, że mamy kolejny dzień życia - i tylko musimy go odpowiednio wykorzystać, dać coś z siebie dla innych, choćby to miało być czasem "tylko" powiedzenie serdecznego słowa.

Nie potrafię zrozumieć czemu nagle taka choroba musi kogoś zaatakować i musi on odejść, choćby nie wiem jak walczył, jaką miał siłę ducha, jak kochał ludzi i jakich miał bliskich, których swym odejściu pogrąży w głębokim smutku na długo...
...
ODPOWIEDZ