Na czym słuchacie muzyki?

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
agusiaa_w

Post autor: agusiaa_w »

Na razie dysponuję sprzętem przenośnym, może się kiedyś dorobię porządnego "grania" stacjonarnego ;-)

Oto mój skarb, nigdzie się bez niego nie ruszam:
Obrazek

Więcej informacji na przykład tu

Ja mam wersję właśnie 4GB, ale zastanawiam się czy nie dokupić karty pamięci, ponieważ po wgraniu prawie całej dyskografii Michaela, teledysków i fragmentów koncertów nie mam już miejsca ;-) Jestem z niego bardzo zadowolona, bateria długo wytrzymuje (ładuję go przez usb, ale można dokupić ładowarkę sieciową), ma spory wyświetlacz, jakość dźwięku mnie zadowala. Kupiłam go za nieco ponad 200 zł. Polecam!
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
invincible_MJ

Post autor: invincible_MJ »

Jeśli chodzi o mnie to nowoczesnością nie grzeszę ;)
Mam MP3 philips dosyć stary model, ale teraz zamierzam ją wymienić na coś lepszego. Może nawet na coś w guście przykładu wyżej.
W domu to oczywiście wieża..hmmm...także z philipsa, z niezłym nagłośnieniem :mj:
Awatar użytkownika
kasiash

Post autor: kasiash »

ipod apple,samsung Omnia,dell inspiron (laptopik) no i oczywiście u nas na lunaparku zawsze moje MJ'owe płyty lecą
Obrazek
Talitha

Post autor: Talitha »

...
Ostatnio zmieniony śr, 12 wrz 2012, 15:05 przez Talitha, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Julia94

Post autor: Julia94 »

A oto mój przenośny sprzęcik:

SONY NWZ-E443
Obrazek

Bardzo fajna, mała rzecz za niezbyt duże pieniądze. Więcej o odtwarzaczu TUTAJ.

Na prawdę szczerze polecam!
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

aeval pisze:A jakie słuchawki polecacie?
Najróżniejsze z firm takich jak Koss, Sennheiser, AKG, Beyerdynamic, ostatecznie Sony. Wiadomo im droższy model, tym lepszy. ;-)
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
shanxy

Post autor: shanxy »

No, no.. niezłe sprzęty ; ) ja najczęściej słucham na telefonie, w zwykłych słuchawkach od LG. Tak mi najlepiej, gdy słyszę... o.O to dziwnie zabrzmi, ale 'prosto do ucha' :D A od kompa mam głośniki Creative.. czy coś takiego. Nie narzekam. ; ]
Awatar użytkownika
Noemi

Post autor: Noemi »

Głowa mnie boli od oglądania tych technicznych nowości ;]

A mnie w domu wystarcza pod komputerem ponad dziesięcioletnia wieża Aiwa + 1 kolumna Altusa, o taka jak na zdjęciu:

Obrazek

Słuchawki? Z niegdysiejszej "Hipernovej" za 20 zł, Novaline, służą do dziś i nie narzekam ;]

MP3 Korr - istny cegłofon, przez którego musiałam odłączać klawiaturę USB żeby się zmieścił w wejściu obok ;] (2 GB wbudowanej pamięci, ale wykorzystywałam może połowę z tego, a i to było za dużo... Wrzucanie całej muzy z kompa jest dla mnie bezsensem, i tak się tego nie przesłucha, a ciągłe grzebanie po folderach czy szukanie piosenki, której chce się aktualnie posłuchać to nie na moje nerwy)

Obrazek

Szczerze - służył mi kupę lat i nigdy na niego nie narzekałam. Używałabym go do tej pory i pewnie długo jeszcze nie zmieniła, niestety jakiś miesiąc temu wysiadając na chwilę z auta wypadł na ziemię i przejechały po nim 3 busy ;/ nie było czego zbierać ;/ Teraz od biedy słucham muzyki w telefonie:

Obrazek

To nie to, co na moim starym Sony Ericssonie, ale też daje radę i zadowolona jestem.

Dane techniczne? Chyba niepotrzebne ;) Takich zabytków do odsłuchiwania muzyki chyba nikt już nie posiada i posiadać nie zamierza :D
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ

Obrazek
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Na czym słucham muzyki? Na kanapie ;-)
A tak naprawdę, to na tym: http://www.youtube.com/watch?v=0FxUh1C4q-M
Niedługo może nagram nową wersję, bo jakiś czas temu zakupiłem winyla Bad. Teraz podłączyłem do niej jeszcze dvd i na nim odtwarzam płyty cd :D
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Detox

Post autor: Detox »

Ja pokusiłem się o zbudowanie małego systemu multimedialnego :) Serce tego systemu stanowi odtwarzacz Dune HD Smart D1
Obrazek
Podłączone są do niego dysk HDD o pojemności 2TB oraz Kanex AirBlue do puszczania plików bezpośrednio przez BT. Jest to cała multimedialna baza danych w moim domu. Postawiony jest na nim serwer FTP i SMB. Udało mi się także postawić SSH dzięki czemu mam dostęp do niego z każdego miejsca na świecie chociażby z telefonu :) Skonfigurowałem go z routerem NETGEAR WNDR3700 ,który działa 2 częstotliwościach dzięki czemu błyskawicznie przesyła dane do:
-1 Telewizora
-Konsoli podłączonej do 2 telewizora
-2 laptopów
-Komputera

Sam odtwarzacz jest podłączony do głośników Logitech Z906.
Obrazek
Generują one świetny dźwięk i basy. Dzieli je naprawdę przepaść z Creative A500 podłączonymi do komputera.
Obrazek
Do tego zestawu czasami dołączam jeszcze gramofon LENCO L-81
Obrazek

Jeżeli chodzi przenośne odtwarzacze to mam iPoda Touch 4G
Obrazek
I Samsunga Galaxy S II
Obrazek

To rozwiązanie mi jednak nie pasuję bo nigdy nie wiem z czego korzystać. Dlatego wkrótce obydwie te rzeczy zamienię na iPhona 4S. Czasami też słucham z iPada 2
Obrazek
lub Macbooka Air 13" z zeszłego roku
Obrazek

Ogólnie od jakiś 2 lat coraz bardziej wyznaję firmę Apple. I jestem pewien ,że za 3-4 lata będę mieć wszystko od Apple bo dłuższy kontakt z ich produktami po prostu uzależnia :)

Jeżeli chodzi o słuchawki to są to Creative Aurvana Live.
Obrazek
Naprawdę doskonały dźwięk za niewielką cenę. IMO grają one moim zdaniem lepiej od sennheiserów za 500 zł. Ich wada jest taka ,że mają 2 kable ale właśnie dlatego oferują tak świetny dźwięk w doskonałej cenie :) Polecam.
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

Iphone 3g i Ipod sluchawki Skullcandy lowrider dzwiek jest przecudowny <3
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Ja mam pytanie. Może będzie to offtop, ale w końcu temat jest o sprzęcie. Czy głośniki (kolumny) postawione w kątach zwiększają basy?
Obrazek
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Detox pisze::)

Jeżeli chodzi o słuchawki to są to Creative Aurvana Live.
Dzięki za namiary.:-) trudno się orientować w tej masie sprzętu.Fundnęłam sobie pod choinkę.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Pytanie do audiofilii. Czy biorąc pod uwagę jakość dźwięku lepiej jest słuchać muzyki przez słuchawki czy głośniki? Tak wiem, że wszystko zależy od sprzętu, ale załóżmy, że słuchawki i głośniki są mniej więcej tej samej jakości.
Obrazek
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

Ja słucham z telefonu Lg L7 II i mini wieży Pioneer. Ale szczerze mówiąc wolę słuchać muzyki z telefonu, na słuchawkach - nie słyszę niczego dookoła, muzyka ma mnie odcinać od świata, lub sprawiać, że sąsiedzi będą walić mi do drzwi bym 'ściszyła darcie tego ryja i szatańskie jęki.' ;-)
marcinokor ja uważam, że przez słuchawki - wyjaśnione powyżej. c:
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
ODPOWIEDZ