Ja pokusiłem się o zbudowanie małego systemu multimedialnego :) Serce tego systemu stanowi odtwarzacz Dune HD Smart D1

Podłączone są do niego dysk HDD o pojemności 2TB oraz Kanex AirBlue do puszczania plików bezpośrednio przez BT. Jest to cała multimedialna baza danych w moim domu. Postawiony jest na nim serwer FTP i SMB. Udało mi się także postawić SSH dzięki czemu mam dostęp do niego z każdego miejsca na świecie chociażby z telefonu :) Skonfigurowałem go z routerem NETGEAR WNDR3700 ,który działa 2 częstotliwościach dzięki czemu błyskawicznie przesyła dane do:
-1 Telewizora
-Konsoli podłączonej do 2 telewizora
-2 laptopów
-Komputera
Sam odtwarzacz jest podłączony do głośników Logitech Z906.

Generują one świetny dźwięk i basy. Dzieli je naprawdę przepaść z Creative A500 podłączonymi do komputera.

Do tego zestawu czasami dołączam jeszcze gramofon LENCO L-81
Jeżeli chodzi przenośne odtwarzacze to mam iPoda Touch 4G

I Samsunga Galaxy S II
To rozwiązanie mi jednak nie pasuję bo nigdy nie wiem z czego korzystać. Dlatego wkrótce obydwie te rzeczy zamienię na iPhona 4S. Czasami też słucham z iPada 2

lub Macbooka Air 13" z zeszłego roku
Ogólnie od jakiś 2 lat coraz bardziej wyznaję firmę Apple. I jestem pewien ,że za 3-4 lata będę mieć wszystko od Apple bo dłuższy kontakt z ich produktami po prostu uzależnia :)
Jeżeli chodzi o słuchawki to są to Creative Aurvana Live.

Naprawdę doskonały dźwięk za niewielką cenę. IMO grają one moim zdaniem lepiej od sennheiserów za 500 zł. Ich wada jest taka ,że mają 2 kable ale właśnie dlatego oferują tak świetny dźwięk w doskonałej cenie :) Polecam.