..::MJOWISKO 2013::..

Pomysły na spotkania fanów, imprezy MJówkowe, zloty, opisy przeżyć po nich, zaproszenia na imprezy itp.
Awatar użytkownika
siadeh_
V.I.P.

..::MJOWISKO 2013::..

Post autor: siadeh_ »

„When I say this is it, I really mean THIS IS IT.
This is the final curtain call…”

Wszystko, co dobre przemija. Niezależnie od tego, jak bardzo wydaje się nam być stałe i niezmienne – koniec jest nieunikniony.
Kiedy Michael wypowiadał słowa cytowane powyżej, nikt z nas nie miał świadomości, co naprawdę oznaczają. Dziś przytaczam je z nadzieją, że tym razem, choć kurtyna opadnie, koniec nie będzie ostateczny.

Po dekadzie wspólnych radości, smutków; znikających celów i na nowo rodzących się nadziei; po tylu latach spełniania marzeń o wspólnym, rodzinnym celebrowaniu twórczości Michaela chciałabym z radością, ale i wielka nostalgią, zaprosić Was wszystkich na dziesiąte i OSTATNIE MJowisko w HIStorii.

Dziesiąta rocznica to dobry czas, by udac się w podróż sentymentalną do miejsc, gdzie wszystko się zaczęło, gdzie rodziły się przyjaźnie, czasem miłość, a czasem po prostu świadomość bycia częścią czegoś większego. Wielkiego? To już pozostawiam Waszej ocenie.

* * *

23.08. [piątek] – HIStory Begins Day [imprezy otwarte]
Rozpoczynamy w Łódzkim Domu Kultury * seansami:
- The Wiz (1978)
- Captain Eo (1986)
- Moonwalker (1988)
- Ghost (1997)
Pierwszy dzień zlotu kończymy imprezą z serii Celebrating Night w całości poświęconą Królowi Popu. Impreza odbędzie się w kultowym dla MJówek o najdłuższym stażu świętowania, Klubie Szafa. Podczas imprezy odbędą się konkursy: wokalny oraz taneczny, tłem do rozmów oraz delikatnych pląsów na parkiecie będą utwory MJa wydane na oficjalnych longplayach. W sali wideo podczas całego wieczoru będą wyświetlane teledyski.

24.08. [sobota] – HIStory Continues Day [impreza zamknięta]
HIStoria zatacza koło… tego dnia bawimy się od początku do końca w kinie Bałtyk. Na początek THIS IS IT na wielkim ekranie, a później niezakłócona dłuższymi przerwami zabawa do białego rana, podczas której wyłonimy laureatów piątkowych konkursów, spożyjemy coś na ciepło (wspominając niesławne papryczki ;-) ), a także po raz ostatni w tej HIStorii wspólnie zaśpiewamy Michaelowi, gdziekolwiek by nie był, Happy Birthday dzierżąc w dłoniach szampana i smakując wybornego tortu.

Jeśli do tej pory nie dane Wam było uczestniczyć w MJowisku – macie ostatnią szansę, by poczuć choć odrobine magii, jaka tworzyła się z emocji przez ostatnie dziesięć lat!
A jeśli kiedykolwiek na Zlocie byliście…no cóż… mam nadzieję, że tych z Was długo przekonywać do przybycia nie trzeba.

Kochane MJówki!
Zanim kurtyna zapadnie spotkajmy się jeszcze raz i bawmy do upadłego, bo…hm… Moonwalk się sam nie zrobi ;-)

* * *

Podczas tegorocznego zlotu swoją pomoc kierujemy w strone tych, którzy byli dla Michaela równie ważni, jak dzieci. Przez ostatnie dziewięć spotkań zbieraliśmy przybory szkolne na wyprawki dla dzieci z domów dziecka. Ty razem chcemy zapewnić ciepło czworonożnym przyjaciołom ze Schroniska Dla Zwierząt w Łodzi.
Jeśli los psów i kotów odepchniętych przez złych ludzi nie jest Wam obojętny – przekażcie podczas zlotu karmę, koce, poduszki, miski etc czyli to wszystko, co może być im pomocne w przetrwaniu zimy.

* * *

Koszt dwudniowego zlotu to
70 zł (w dniach 23.-24.08. – 80 zł)**

UWAGA!
Do 10.08. (23:59) koszt dwudniowej imprezy to tylko 60zł!!

KONIECZNA JEST REJESTRACJA MAILOWA:
mjowisko@siadeh.pl

Wpłaty:
Kinga Zaborowska
PKO BP
48 1020 3352 0000 1102 0045 3423
Tytułem: MJOWISKO 2013 / Imię Nazwisko

* * *

When I say this is it, I really mean THIS IS IT. This is the final curtain call, OK, and I'll see you in … August…

"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"

* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
Awatar użytkownika
DaX
Site Admin

Post autor: DaX »

Bede aby ostatni raz z wami wszystkimi uczcic urodziny krola i dziekuje wszystkim za pozostale lata.

THIS IS IT ...
Obrazek
Awatar użytkownika
pbozemski1

Post autor: pbozemski1 »

Jak ja bym chcial jechac.. Ale to tak daleko....:((
Moonwalker
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

Jak to ostatni raz?:(
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
tomjacks

Post autor: tomjacks »

A opcjia na imprezie na piatek az do 4 rano (sobota) wchodzi w gre. w sobotę muszę byc rano w chacie bo mam wesele brata niestety. chosiaz troszke zalicze z calosci am mam spory kawałek bo z jakies 260km. jakies info dostane
tomm
Awatar użytkownika
Beat It

Post autor: Beat It »

Nigdy niestety nie byłem, choć mieszkam w Łodzi :( W tym roku nie przepuszczę. Jaka panuje atmosfera, jeśli nikogo nie będę znał ? :P
AA, czemu ostatni raz ?
Heal the world. Make it a better place.
L.O.V.E
Awatar użytkownika
Eta

Post autor: Eta »

Beat It- nie obawiaj się, atmosfera jest zawsze wspaniała a na miejscu poznasz wielu fajnych ludzi :) A dlaczego ostatni raz- dlatego, że organizatorka taką podjęła decyzję :(

siadeh możesz orientacyjnie napisać o której godzinie planujesz rozpoczęcie imprezy w piątek? Bo Szczecin już chce szukać odpowiednich połączeń, by dojechać na czas :)

Pozdrawiam,
WiolEta.
[*][*][*] na zawsze w moim sercu
Awatar użytkownika
kamlox

Post autor: kamlox »

Eta
Jest świetne połączenie PKP, o 12 ze Szczecina o 19:20 jest w Łodzi ;)
Tylko że zazwyczaj się o 19 zaczynało więc lekkie spóźnienie by było.
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Jeśli ktoś wie, że nie będzie go któregoś dnia to musi kupować na 2 dni bilet? Nie da się tego jakoś rozdzielić? Wiem, że będę mogła być tylko w sobotę.
nati

Post autor: nati »

Już się nie mogę doczekać zlotu :-) ja jadę z mężem autem i mam dwa miejsca wolne :dance:

( mogę też zabrać kogoś po drodze )
Ostatnio zmieniony wt, 30 lip 2013, 14:39 przez nati, łącznie zmieniany 1 raz.
Strona męża: Gry komputerowe
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

La_Pantera_Rosa pisze:Jeśli ktoś wie, że nie będzie go któregoś dnia to musi kupować na 2 dni bilet? Nie da się tego jakoś rozdzielić? Wiem, że będę mogła być tylko w sobotę.
A to jest cena za dwa dni?Ej no bez jajec-ja mam wrazenie ze cena jest za jeden dzien a drugi jest w gratisie :-)
Obrazek

Post autor: inna08 »

Dlaczego ostatni raz? :(
Ja nigdy nie byłam i nie mogę być na tym, bo akurat wyjeżdżam w tym czasie :(
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Post autor: LittleDevil »

bez przesady. Cena jest tylko o 10 zl wyzsza niz w zeszlym roku, to nie sa az takie kokosy, zeby trzeba bylo dzielic na dwie czesci. To tak, jakby kupowac bilet na festiwal i placic tylko za wystepy, ktore sie obejrzalo. Litosci!
Obrazek
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

no tak, ale dlaczego mam płacić za coś w czym nie będę uczestniczyć? Jak jest festiwal to na każdy dzień można oddzielnie kupić bilet wiec ten argument jest inwalidą.
Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Post autor: LittleDevil »

Tegoroczne Mjowisko jest impreza dwudniowa. Tym, ktorym sie wydaje, ze beda stratni kupujac bilet, radze dowiedziec sie, ile w normalnych warunkach kosztuje samo wynajecie sali kinowej plus pomieszczen na calonocna impreze (na JEDEN wieczor) i przeliczyc to na glowke. Zdziwicie sie nieco. Dodatkowo w koszt wliczone jest zarcie, tort i szampan, mamy DJa, ktory bedzie cala noc spelnial nasze zachcianki (te muzyczne oczywiscie :diabel:). Dzieje sie tak dlatego, ze nasza organizatorka jest w stanie zalatwic nam genialna impreze w dumpingowej cenie i robi to bezinteresownie (!). Wszelkie szemranie, ze za drogo i zle uwazam za kompletny brak szacunku dla wielkiego ogromu pracy i zaangazowania, ktore w to wlozyla. Jesli komus nie pasuje, nie jest zmuszany do udzialu, ale blagam, nie wymagajcie od Kingi jeszcze dodatkowego rozdrabniania i tak juz dostatecznie zmudnej organizacji balangi na przeliczanie kosztow dla kazdej jednostki z osobna. Cos takiego jest organizacyjnie nie do ogarniecia, tutaj przytaknie mi kazdy, ktoremu zdazylo sie w zyciu organizowac jakakolwiek impreze dla wiekszej ilosci osob (ze nie mam na mysli domowek to chyba jasne).
Mam nadzieje, ze wszystkie osoby niezadowolone z czegokolwiek przemysla wszystkie wyzej wymienione przeze mnie punkty i jednak zdecyduja sie przyjechac. Nie bedziecie zalowac, zabawa bedzie swietna, a cena jest niska nawet za jeden dzien pobytu. Peace!
Obrazek
ODPOWIEDZ