Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Powstała w 2010 roku z inicjatywy gitarzysty i wokalisty Roberta Friedricha, członka zespołów: Arka Noego, Kazik na Żywo i 2Tm2,3. Muzyk do współpracy zaprosił: gitarzystę Roberta Drężka, basistę Krzysztofa Kmiecika, obaj związani z formacją 2Tm2,3 oraz perkusistę Tomasza Krzyżaniaka, znanego już wcześniej z Turbo i Armii, członka grupy Stróże Poranka. W 2011 roku w trakcie nagrywania albumu skład uzupełnił wokalista Przemysław "Hans" Frencel, raper znany z duetu Pięć Dwa Dębiec. Debiutancki album formacji zatytułowany Luxtorpeda ukazał się 9 maja 2011 roku.Teraz niedawno wydali drugą płytę "Robaki".
Co za zbieg okoliczności, dzisiaj w szkole na muzyce pani puściła nam teledysk "Hymnu". W każdym razie nigdy o nich nie słyszałem. Grają całkiem fajne kawałki, ale dla mnie toto ciut za cięzkie :( Jednak może kiedyś się do nich przekonam.
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself
And then make a change!
Ja również ich znam. Nasz pan z religii jest ich zaciętym fanem, dlatego wiem. Mają ostre brzmienie ale przynajmniej z przesłaniem. Pierwszy raz słyszę taki zespół który gar kawałki rockowe a głownie śpiewa o Bogu, jest to miłe zaskoczenie. Moimi ulubionymi kawałkami są: Niezalogowany, Autystyczny, Hymn i o ile się nie mylę to Jestem głupcem... chyba tak ;D
Jeśli chcesz naprawić świat,
najpierw musisz przyjrzeć się sobie i
zmienić się. Zacznij od tego gościa,
którego widzisz w lustrze [...]