Prezentacja o Michaelu Jacksonie- POMOC.

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Olekx

Prezentacja o Michaelu Jacksonie- POMOC.

Post autor: Olekx »

Cześć Wam, mam problem taki, otóż robię prezentację o Michaelu, gdzie nie wiem co w niej umieścić.

Jedynie co aktualnie mam to:
- Ogólny wstęp(życiorys);
- Pierwszy solowy album Michaela Jacksona;

W planach mam:
- Najlepiej sprzedający się album;
- Najdłuższy teledysk i jego uznanie;
- Oskarżenia o molestowanie seksualne;
- Wizyty Michaela Jacksona w Polsce i nieudane plany;

Co by tu dać jeszcze? Muszę mieć minimum 20 ślajdów. Myślałem jeszcze, by zrobić slajdy np. miniatury głównych albumów, po kliknięciu na którąś z nich, to otworzy się większa okładka albumu, krótkie info i lista znajdujących się na nich utworów.

Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
Daru

Post autor: Daru »

sądzę że dobrą informacją do slajdów może być to że Michael opracował buty do skłonu antygrawitacyjnego + moonwalk. ;)
"Zanim mnie oskarżycie, spróbujcie pokochać, zajrzyjcie w wasze serca i zapytajcie: czy widzieliście moje dzieciństwo? "
Awatar użytkownika
yourlovelystar

Post autor: yourlovelystar »

Jako ciekawostka mógłbyś dodać najważniejsze nagrody jakie zdobył Mike i pobite rekordy Guinnessa + do tego jakieś zdjęcia, żeby nie był sam suchy tekst, bo zdjęcia to głównie podstawa prezentacji. ;)
A propos, ja z chęcią zobaczę efekt końcowy :D

edit: To z mini albumami to świetny pomysł.
A to ogólna prezentacja o MJu, czy z jakimś konkretnym tematem?
You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...

www.yourlovelystar.photoblog.pl
Awatar użytkownika
Olekx

Dzięki za odpowiedź, na pewno to pojawi się w mojej prezenacji. A to jest prezentacja ogólna, muszę jakąś do szkoły zrobić. I tak miałem nie robić, ale jak sobie powiedziałem: - A jak by tak o MJ zrobić.. To zrobię! :) I tak sobie teraz robię.

ZAPISZĘ SOBIE LINKI, by ich później nie zgubić:

http://www.youtube.com/watch?v=STMtESyTxzA

http://www.plotek.pl/plotek/1,78648,809 ... ctwo_.html

http://www.joemonster.org/art/11861/10_ ... _Jacksonie
daria3891

Post autor: daria3891 »

1.Zrób coś o Neverlandzie i o tym, że zapraszał tam chore dzieci... Tutaj masz taki filmik np., bardzo wzruszający.
2.Wspomnij, że przekazał cały swój dochód z Victory i Dangerous World Tour na cele charytatywne.
3. Ciekawostką jest fakt, że Michael to drugi najbardziej znany człowiek na Ziemi, zaraz po Jezusie.
4. Tutaj masz spis wszystkich organizacji, które wspierał Michael. Uczyniło go to celebrytą, który na cele charytatywne przekazał najwięcej pieniędzy.
Obrazek
cut that out!
Awatar użytkownika
yourlovelystar

daria3891 pisze:3. Ciekawostką jest fakt, że Michael to drugi najbardziej znany człowiek na Ziemi, zaraz po Jezusie.
Aaa jestem ciekawa z jakiego źródła takie info?

Awatar użytkownika
Olekx

daria3891 pisze: 3. Ciekawostką jest fakt, że Michael to drugi najbardziej znany człowiek na Ziemi, zaraz po Jezusie.
Ha-ha - Rozbawiłaś mnie do łez. :) Dobre to jest. Dla mnie jest pierwszym, ze względu, iż nie wierzę w Boga/Jezusa itp. No, ale dobra.. Dzięki w ogóle za pomoc, na pewno coś wybiorę do prezentacji.
Gienek

Post autor: Gienek »

Olek to że nie wierzysz nie oznacza że go nie znasz. A własnie też się zastanawiałem kto jest najbardziej znanym człowiekiem na świecie , myślałem nad MJem a JPII.
BE REAL
Awatar użytkownika
Olekx

Gienek pisze:Olek to że nie wierzysz nie oznacza że go nie znasz. A własnie też się zastanawiałem kto jest najbardziej znanym człowiekiem na świecie , myślałem nad MJem a JPII.
Nie wpadł bym na to, że Jezus - za Chiny. Pytając znajomych otrzymylalem odpowiedź, że osobą dla nich najbardziej znaną na świecie jest JPII. ;)
Awatar użytkownika
Olekx

Potrzebuję pomocy, otóż w angielskiej Wikipedii jest napisane:

Kod: Zaznacz cały

Videos such as "Black or White" and "Scream" made him a staple on MTV in the 1990s.
Za bardzo tego nie rozumiem, mógłby mi ktoś pomóc jak napisać to w całym zdaniu po Polsku?

Tak samo to:

Kod: Zaznacz cały

The music videos for his songs, including those of "Beat It", "Billie Jean", and "Thriller", were credited with transforming the medium into an art form and a promotional tool, and the popularity of these videos helped to bring the relatively new television channel MTV to fame.
Ja przetłumaczyłem sobie to tak:
Teledyski do utworów "Beat It„ , "Billie Jean„ i "Thriller„ zostały zasilone przez media i przedstawiane jako formę sztuki oraz narzędziem promocyjnym, gdzie wpłynęło to na sławę stosunkowo nowego kanału telewizyjnego MTV.
Może ktoś mi pomóc napisać to tak sensownie? :)
daria3891

Może...
Teledyski takie jak "Beat it", "Billie Jean" i "Thriller" zmieniły oblicze mediów i przyczyniły się do ustanowienia ich jako nowej formy sztuki. Ich popularność znacznie pomogła ówcześnie nowemu programowi telewizyjnemu MTV?
Pierwsze zdanie przetranformowałabym do... Teledyski takie jak "Black or white" czy "Scream" stały się rudymentami MTV w latach 90tych.
PS: Można to zawsze jeszcze jakoś ładnie ująć ;-)
cut that out!
Awatar użytkownika
Olekx

Daria - Lubię Cię! Bardzo Ci dziękuję. :)
daria3891

Ależ proszę Cię bardzo. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, śmiało.
cut that out!
Awatar użytkownika
yourlovelystar

Sporo informacji odnośnie wpływu Michaela na przemysł fonograficzny znajdziesz w książce Sławomira Szyszki Michael Jackson. Może akurat się przyda :) Obrazek

ODPOWIEDZ