Pink Floyd
Pink Floyd
TVP1, godzina 21:45, 25 sierpnia 2006
Dzis na jedynce transmisja z pierwszego, pełnego wystawienia opery Rogera Waters'a "Ca Ira" (ang. tytuł There is Hope). Słyszałem tę operę i jeżeli jesteś wielbicielem twórczości Watersa lub wczesnych pink floydów, albo lubisz operę - bardzo polecam to przedstawienie. Jego reżyserem jest Józefowicz.
Dzis na jedynce transmisja z pierwszego, pełnego wystawienia opery Rogera Waters'a "Ca Ira" (ang. tytuł There is Hope). Słyszałem tę operę i jeżeli jesteś wielbicielem twórczości Watersa lub wczesnych pink floydów, albo lubisz operę - bardzo polecam to przedstawienie. Jego reżyserem jest Józefowicz.
Ostatnio zmieniony pt, 25 sie 2006, 18:55 przez huczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Roger Waters
O. Obejrzę z czystej ciekawości. Dzięki za informację. 
Swoją drogą, TVP1 przedwczoraj odtworzyła The Wall. Miło z ich strony.

Swoją drogą, TVP1 przedwczoraj odtworzyła The Wall. Miło z ich strony.
- billie_jean
i tu pojawia się prośba do Willy'ego: dałbyś radę to jakoś zgrać Grzesiu? niestety nie ma mnie w kraju i raczej nie będzie, więc nie mam jak obejrzeć a bardzo chcę. jakbyś jakoś mógł byłabym dźwięczna bałdzo.
chodzi o zgranie takie żeby dało radę jakoś to później skompresować i przesłać.
Willy liczę na Ciebie
daj znać czy da się to jakoś zrobić i czy mógłbyś. waiting4answer.
#b_j#

Willy liczę na Ciebie

daj znać czy da się to jakoś zrobić i czy mógłbyś. waiting4answer.

#b_j#
"- I have stones to sell, fat to chew, and many different men to see about many different ducks, so if I am not rushing you...
- Slow down, Franky, my son. When in Rome...
- I am not in Rome, Doug. I am in a rush. "
- billie_jean
shit...no nic, trudno. byłam pewna Willy że kto jak kto, ale ty potrafisz wszystko
dzięki za chęci.
jakby się znalazł ktoś kto dałby radę to zrobić i miał chęć to będę very grateful. tymczasem
#b_j#

jakby się znalazł ktoś kto dałby radę to zrobić i miał chęć to będę very grateful. tymczasem

#b_j#
"- I have stones to sell, fat to chew, and many different men to see about many different ducks, so if I am not rushing you...
- Erna Shorter
- Lokalizacja: Miasteczko Halloween,TranSylv(i)ania, dom Vincenta Malloy'a
Mandey!Mandey pisze:Ale wczoraj zmarł jego kolega, współzałożyciel legendarnych
Pink Floydów klawiszowiec... Richard Wright.
Pamietaj, dopóki muzyka Pink Floydów będzie żywa Wright tak naprawdę nie umrze.
Aż serce mi krwawi kiedy odchodzą tacy ludzie i krew mnie zalewa gdy rodzą się nowe pseudogwiazdki spychając prawdziwych artystów na drugi plan.

Ja mam tylko nadzieję, że fani zawsze pozostaną wierni i że pojawią się kolejni, ktorzy nie pozwolą zapomnieć o twórczości Wrighta, jak i całego zespołu.
Niech spoczywa w spokoju.
[*][/b]
Gilmour vs Waters
Tak z Mandeyem walczymy na gg, ktory z nich jest lepszym muzykiem. Wedlug Mandeya - Waters, wedlug mnie lepszym gustem i wyczuciem dysponuje Gilmour. A wedlug Was?
Chodzi nam o dokonania solowe, jak i w zespole.
Mowa jasna o panach tworzacych kiedys legendarna grupe Pink Floyd.
Dołączono ankietę.
Chodzi nam o dokonania solowe, jak i w zespole.
Mowa jasna o panach tworzacych kiedys legendarna grupe Pink Floyd.
Dołączono ankietę.

A gdzie dłuższa przemowa na temat swojego faworyta? 
Troszkę takie dziwne pytanie, bo bardziej sprzeczamy się zawsze o to
kto miał większy wkład w Pink Floyd ale ok niech będzie.
Ja Watersa będę bronił choć to świr, ale takich tekstów w muzyce rockowej
jak on nie pisał według mnie nikt. Jest kilku twórców, którzy mają zbliżony styl ale żaden mu nie dorównuje.
Na muzę i brzmienie też miał wielki wpływ. Gdyby nie Rog nie byłoby Ściany i The Final Cut o Ciemnej Stronie nie wspominając, płyt bez której psychodeliczny rock nie wyglądałby dziś tak jak wygląda. Dla mnie to arcydzieła! Solowo też według mnie lepszy co dobitnie pokazuje album Amused To Death. Koncerty jego zdecydowanie bardziej mi się podobają bo bardziej oddają ducha PF.
To co się pozostałej trójce udało po odejściu Watersa to The Division Bell... nic innego.
Gilmoura na razie oszczędzę.

Troszkę takie dziwne pytanie, bo bardziej sprzeczamy się zawsze o to
kto miał większy wkład w Pink Floyd ale ok niech będzie.
Ja Watersa będę bronił choć to świr, ale takich tekstów w muzyce rockowej
jak on nie pisał według mnie nikt. Jest kilku twórców, którzy mają zbliżony styl ale żaden mu nie dorównuje.
Na muzę i brzmienie też miał wielki wpływ. Gdyby nie Rog nie byłoby Ściany i The Final Cut o Ciemnej Stronie nie wspominając, płyt bez której psychodeliczny rock nie wyglądałby dziś tak jak wygląda. Dla mnie to arcydzieła! Solowo też według mnie lepszy co dobitnie pokazuje album Amused To Death. Koncerty jego zdecydowanie bardziej mi się podobają bo bardziej oddają ducha PF.
To co się pozostałej trójce udało po odejściu Watersa to The Division Bell... nic innego.
Gilmoura na razie oszczędzę.

Jak juz Ci wspominalem, moim zdaniem The Wall jest kiepskim albumem. Raz, ze przegadana, dwa dluzy sie, trzy nudna. Gdyby wybrac najlepsze piosenki i zrobic z tego jednoplytowy album to ok.Mandey pisze:Gdyby nie Rog nie byłoby Ściany
A o The Final Cut nie bede wspominal bo nie trawie tej plyty i trawic jej nie bede.
To samo moge powiedziec, ze bez Gilmoura nie byloby TDSOTM. Bo ta plyte stworzylo czterech genialnych facetow.Mandey pisze:...Ciemnej Stronie nie wspominając
Po odejsciu Watersa, Gilmour mogl wreszcie rozwinac skrzydla. O wiele lepsze brzmienie ma A Momentary Lapse Of Reason niz The Final Cut. Nie wspominajac o kapitalnym krazku jakim jest The Division Bell. Koncertowo tez lepszy Gilmour, podoba mi sie bardziej Jego show od show Watersa.
Solowo o wiele lepszy jest Gilmour. Spojrz na On An Island czy About Face. To sa genialne albumy!
Bez odbioru.

Ojej IMO tam sie nie da wybrac. Tak jak w DSOTM wyjęcie jednego utworu burzy cały album. Dla mnie wyjmowanie i robienie z tego jakies skladanki jest nie porozumieniem. To jest jedna spójna całosc, jedna opowiesc.m-m1kea pisze:Gdyby wybrac najlepsze piosenki i zrobic z tego jednoplytowy album to ok.
Co do wkladu zgadzam sie z Mandey. ;) A na boku dla tych co nie znaja polecam jeszcze Jima Morisona ;) tez nie zla z niego psychodela i fajnie pisal.

18 Kwietnia 2011
Atlas Arena - Łódź, Polska

Roger Waters - The Wall Live
Dotychczas The Wall odegrano 31 razy na żywo, włączając w to trasę promocyjną albumu Pink Floyd, która miała miejsce w latach 1980-1981. Roger Waters udowodnił fenomen projektu w lipcu 1990 roku, grając wielki koncert, aby uczcić obalenie muru berlińskiego. Ten niezwykle inspirujący koncert przyciągnął na Plac Poczdamski blisko pół miliona fanów, a niezliczone miliony przed ekrany telewizorów na całym świecie. Krytycy okrzyknęli go najlepszym w historii i ustalającym trudny do osiągnięcia standard dla przyszłych wydarzeń muzycznych. Waters, aby upewnić się, że The Wall jest tak samo aktualny w 2011 roku, jak 30 lat temu, przeanalizował wszystkie piosenki. Wykorzystał także najnowsze technologie i efekty specjalne, aby dodać energii przedsięwzięciu. „Systemy projektujące są obecnie całkiem inne i bardziej rozwinięte, co oznacza, że możliwe są teraz projekcje na całym murze. Nie miałem takiej szansy wcześniej” – mówi WatersRoger Waters pisze:30 lat temu kiedy pisałem The Wall, byłem przestraszonym młodym mężczyzną. W tym czasie przyszło mi do głowy, że może historia mojego strachu i utraty z towarzyszącym mu nieuchronnie poczuciem śmieszności, wstydu i kary, stanowi alegorię wielu szerszych kwestii takich jak: nacjonalizm, rasizm, seksizm, religie, cokolwiek! Wszystkie te kwestie i 'izmy' są kierowane tym samym strachem, który kierował moim życiem w młodości”.
The Wall, zawierające takie klasyki Pink Floyd jak Comfortably Numb, Another Brick In The Wall, Mother, Hey You, Run Like Hell, czy Young Lust, rozbrzmiewało wraz z milionami fanów na całym świecie, stając się jednym z największych albumów w historii. Ogromna popularność od samego momentu wydania sprawiła, że The Wall był najlepiej sprzedającym się albumem w 1980 roku w Stanach Zjednoczonych, gdzie nadal pozostaje w pierwszej piątce najlepiej sprzedających się płyt wszech czasów
...za WP
Ceny biletów na koncert wynoszą 220 zł, 242 zł, 275 zł i 330 zł. Do nabycia w przedsprzedaży na stronach www.roger-waters.com i www.livenation.pl od 31 maja do 6 czerwca. Ogólnopolska sprzedaż biletów rozpocznie się 7 czerwca. Dostępna będzie także oferta VIP.